mstanescu imi trimisese un MI cu intrebari:
"Nu inteleg cum as putea folosi O-ring-ul ca sa sa imbin 2 bare de fibra de cupru. Poate imi dai niste indicii sa ma luminez. Am cautat pe net si am vazut ca astia folosesc O-ring-uri ca sa lege firele zmeului.
O idee interesanta este atasarea in capatul fibrelor a unor chestii metalice cu filet. Mai specific sa gasesc niste teava, Introduc bara de carbon pana la jumatatea jonctiunii de teava, teava o lipesc de bara de carbon cu ceva adeziv mai puternic (nu stiu exact daca epoxy-urile astea se lipesc si de carbon (poate stii tu) ) ...si in capatul celelalt al tevii fixez o piulita.
"
Zic sa pun raspunsul aici, poate mai intereseaza pe cineva.
Am facut la repezeala un desen, din care sper sa se inteleaga cum e cu O-ringul:
oring_carbon.JPG (114.42K)
Number of downloads: 961
In locul O-ringului se poate folosi un inel de cauciuc. Asamblarea permite oarece grade de miscare, adica nu este o asamblare rigida. Functie de cat de strans e O-ringul, baghetele se pot chiar plia una in lungul celeilate, daca e cazul.
In ceea ce priveste asamblarea cap la cap, io zic ca nu are rost sa te complici cu asamblari filetate. Lipeste pe unul din carboane o teava, in care introduci carbonul celalat, ca si la inaditurile betelor de pescuit.
Da, se poate lipi pe carbon, teava (de alama, de aluminiu), cu epoxi...