Modelism - RHC Forum: apa oxigenata - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

apa oxigenata ajutor?!

#31 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 08 October 2008 - 09:22 AM

Vezi postareaPaco, la Oct 7 2008, 05:47 PM, a spus:

Remember racheta cu salam a celor de la Mythbusters ! Glorious !

Am vazut si eu episoadele din Mithbusters cu racheta cu salam si NOS. Au fost doua pentru ca (,) cunoscatorii si-au dat seama dupa primul ca e mare diferenta intre tractiunea produsa in urma arderii combustibilului si tractinea produsa prin simpla destindere a oxidantului.

In cel de al doilea episod s-a vazut ca tractiunea a venit doar de la destinderea oxidantului. Salamul nu a ars si nu a contribuit la tractiune.

Asa ca nu orice compus pe baza de carbon arde.

Ca fapt divers, ajutajele se fac de multe ori din bucati compacte de grafit si nu ard, chiar rezista eroic presiunilor si temperaturilor mari.

Succes!

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 08 October 2008 - 09:24 AM

0

#32 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 25-August 07

Postat 08 October 2008 - 01:57 PM

nu e bine sa ne luam dupa componenta de carbon fiindca practic totul contine carbon. faza cu salamul mi s-a parut din start ridicola :blink: : daca prajesti salam la flacara de la aragaz nu iti ia foc casa :blink: . asta printre alte cateva "mituri" nesimtit de iesite din comun si care nu-si aveau locul intr-o misiune pe care o credeam odata de stiinta :blink: .
cei de acolo nu fac experientemele ca sa ne mai desteptam cu ceva, ci fac din orice un fenomen, explozie, doar de dragul audientei. parerea mea! :blink:
"Ne diferentiaza nu ceea ce suntem, ci ceea ce facem"
m.
0

#33 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 08 October 2008 - 04:02 PM

Vezi postareabestia, la Oct 8 2008, 02:57 PM, a spus:

nu e bine sa ne luam dupa componenta de carbon fiindca practic totul contine carbon. faza cu salamul mi s-a parut din start ridicola :blink: : daca prajesti salam la flacara de la aragaz nu iti ia foc casa :blink: . asta printre alte cateva "mituri" nesimtit de iesite din comun si care nu-si aveau locul intr-o misiune pe care o credeam odata de stiinta :blink: .
cei de acolo nu fac experientemele ca sa ne mai desteptam cu ceva, ci fac din orice un fenomen, explozie, doar de dragul audientei. parerea mea! :blink:

Ideea cu salamul este alta. Orice lucru care poate arde, in prezenta unui oxidant, arde mai intens. Asftfel mitul nu este iesit din comun. Practic racheta nu functiona cu salam ci cu un amestec de salam si oxidant.
0

#34 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 08 October 2008 - 04:27 PM

Vezi postareamihaimcq, la Oct 8 2008, 05:02 PM, a spus:

Ideea cu salamul este alta. Orice lucru care poate arde, in prezenta unui oxidant, arde mai intens. Asftfel mitul nu este iesit din comun. Practic racheta nu functiona cu salam ci cu un amestec de salam si oxidant.

O arde salamul ca benzina in prezenta altor oxidanti si la alte presiuni. Cu NOx nu a mers!

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 08 October 2008 - 04:28 PM

0

#35 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2008 - 06:49 PM

raman la ideea ca orice conditii s-ar folosi este pueril sa bagi salam intr-o racheta. :|
m.
0

#36 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 08 October 2008 - 07:00 PM

Ia pune o bucatica de combustibil compozit in salam, aprinde-o si da cu niste oxigen pur pe el...sa vedem dupa aia daza mai zici ca nu-i bun ca si combusitibl (vaselina la butelia de O2...remember).
Anyhow suntem off-topic rau de tot...daca deschizatoru subiectului nu se supara putem continua...daca nu, ne mutam...
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#37 Useril este offline   ionutz1512 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-March 08

Postat 08 October 2008 - 07:52 PM

Vezi postareabestia, la Oct 8 2008, 06:49 PM, a spus:

raman la ideea ca orice conditii s-ar folosi este pueril sa bagi salam intr-o racheta. :|

mitul acesta a fost refacut.au demonstrat ca salamul a marit puterea.

Aceasta postare a fost editata de ionutz1512: 08 October 2008 - 07:53 PM

0

#38 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 October 2008 - 01:32 PM

nu mah supar ca suntem off-topic.

astept sa vad lansari de racheta cu salam. :rolleyes: (eu nu mah bag)
m.
0

#39 Useril este offline   1Q-D3XT3R 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 02-February 09
  • Interests:Studiatul , Experimentatul , PC` toata ziua , Plimbat pe afara , Sport cateodata.. etc

Postat 04 February 2009 - 10:38 AM

Vezi postareabestia, la Aug 26 2008, 10:53 PM, a spus:

poate ca pare putin sarita de pe fix ideea, dar cand am vazut ca voi amestecati azotat si zahar pe aragaz m-am razgandit.

as vrea (daca stie cineva) detalii (sau macar informatii vagi) despre folosirea apei oxigenate (H2O2) ca baza de propulsie ptr o racheta. si eventual un loc de procurare a acesteia (stau prin galati). ms anticipat.

Cum zicea si skyspy se gaseste apa oxigenata in proportit de pana 12 % la magazine numita crema oxidanta . Foruma moleculara este H2O2 care se descompune in ----> H2O + [O] , [O] fiind oxigen activ , foarte puternic oxidant , la fel ca si cel din KNO3 , --> KNO2+[O]
"E mai greu sa distrugi o parere gresita decat un atom ... " A.Einstein
0

#40 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 04 February 2009 - 01:28 PM

Vezi postarea1Q-D3XT3R, la Feb 4 2009, 10:38 AM, a spus:

Cum zicea si skyspy se gaseste apa oxigenata in proportit de pana 12 % la magazine numita crema oxidanta

Apa oxigenta, in mod uzual, se foloseste in concentratie de 3 % (o gasiti in farmacii).
In concentratie de 30 % o gasiti ca reactiv de laborator, sub denumirea de perhidrol.
0

#41 Useril este offline   AVICTOR 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 28-February 09

Postat 01 March 2009 - 12:07 AM

apa oxigenata de la farmacie cu care se decoloreaza mama are 30% H2O2 oricum nu e de joaca pt cei care nu stiu cu ce se mananca. Trebuie sa ai vase perfect curate, curatate cu amestec cromic si asa mai departe, ultima urma de compus organic face ca distilarea apei oxigenate sa se transforme intr o bomba. Asa ca stai calm. daca vrei sa discutam vorbim pe mess: jaruletzu acesta e id meu.
0

#42 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 10 September 2009 - 12:58 AM

Vezi postareaPaco, la Oct 7 2008, 05:01 PM, a spus:

Nu e o faza e un fapt !
Cam orice carbohidrat poate functiona pe post de combustibil impreuna cu oxidantul.
Remember racheta cu salam a celor de la Mythbusters ! Glorious !

Dextroza a fost deja testata de Nakka http://www.nakka-rocketry.net/

ceara de lumanari nu-i buna? Se topeste la 50-60 de grade, se poate topi in baie de apa callda

Na, ca gasii ceva pe gugal: http://news-service.stanford.edu/news/2003...ketwax-115.html
0

#43 Useril este offline   Mr. F 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 582
  • Inregistrat: 17-December 03

Postat 16 September 2009 - 11:16 AM

Eu am incercat mai demult niste mici motoare cu parafina, si este o posibila solutie. Problema e ca nu se gasesc prea multe informatii despre acest combustibil si am renuntat rapis in favoarea clasicului azotat-zahar care este mult mai utilizat si mai bine caracterizat dpdv al proprietatilor de ardere.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu