Modelism - RHC Forum: Incepator.Ce sa aleg? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Incepator.Ce sa aleg?

#1 Useril este offline   Allex_master 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 07-August 08

Postat 06 September 2008 - 06:02 PM

Buna ziua,
Vin si eu cu o mare rugaminte, sa ma ajutati sa aleg un model de avion pentru incepatori.
Eu sunt incepator in aeromodelism, pana acum m-am ocupat de automodelism.
Am avut un model de motoplanor din acela de jucarie teleghidat cum se gasesc la supermarket, deci ma pot considera total incepator.
Dupa ce am studiat forumul destul de bine, vin si eu cu niste propuneri din care vreau sa ma ajutati sa aleg.
Prima optiune ar fi un E-Starter de la GWS dar la care i-as adauga un motor BL, un ESC aferent si un pack Li-Po.
Am citit in postul lui Dan Mitea despre experienta lui cu modelele, si am inteles ca E-Starterul ar fi un model bun.
Acum nu stiu poate e mai bun Beaver(tot de la GWS) dar asta voi trebuie sa-mi spuneti.
O alta chestie ar fi ce motor sa aleg la el? Sau sa-l las asa avind in vedere ca acesta va fi primul meu avion urmind ca pe parcurs sa-mi iau altele mai performante cu motorizari mai bune.
Ar mai fi Black Horse Trainer, de pe situl Ripmax.
Doresc sa aiba si eleroane.
Alta problema ar fi ca eu nu stau momentan in Romania ci in Anglia, pentru un an, partea buna este ca aici este un magazin de modelism cu tot ce vrei si aduc si chestii la comanda de la Ripmax si J Perkins Distribution, asa ca puteti sa-mi sugerati ceva modele de pe siturile acestor distribuitori.
In ceea ce priveste radiocomanda voi achizitiona una Futaba pe 6 canale FASST sau poate pe 7 canale FASST depinde cati bani voi cheltui pe restul.
Radiocomanda o voi conecta si la un simulator sa ma antrenez si de aceea va intreb daca cele doua modele pot fi cuplate la PC.
Servouri iar nu stiu ce sa aleg.
Va multumesc mult pentru ajutor si astept sfaturile voastre.
0

#2 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 06 September 2008 - 06:33 PM

Iti multumesc pentru aprecieri. Cu toate ca sunt exagerate. Dar din cat stiu eu te sfatuiesc asa:
1. ca prim model ia Slow Stik-ul cu motor de 400 de la GWS. Nu exista ceva mai bun cu conditia sa nu bata vantul. Eu m-am sculat un an de zile in fiecare WE la 6:00 ca sa pot zbura fara vant.
2. pastreaza motorizarea originala. Modelele GWS zboara perfect cu ce vin in cutie. Problemele apar cand le schimbi motoarele.
3. daca tot ai facut economie la model cumpara direct baterie LiPo. Din pacate trebuie sa cumperi controller pentru motor cu perii. Dar nu-i atat de scump. Eu cred ca merita cu prisosinta aceasta configuratie.
3. ia statia cu 7 canale. Este diferenta mare de calitate fata de cea cu 6 canale.
4. al doilea model sa fie Beaver-ul. Tot GWS. Tot cu motorul din cutie. Controller deja ai.
Abia dupa ce il zbori fara nici o problema putem vorbi despre remotorizarea lui.
5. Apoi trecem la modelul cu eleroane.

Sau:
Cumperi un treiner consacrat....Alpha, Nextar....mergi la club si inveti cu instructor.
Este doar parerea mea dar te asigur ca asa vei avea parte doar de placere si nu de frustrari.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 06 September 2008 - 06:41 PM

0

#3 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 29-December 07
  • Interests:Playing cards

Postat 06 September 2008 - 10:05 PM

Nu sunt eu cel mai avizat in materie de aeromodele dar imi permit sa-mi dau cu parerea.
Daca esti incepator probabil si asamblarea iti va pune probleme asa ca iti recomand ca firma Multiplex. La ei toate piesele vin perfect la locul lor iar instructiunile de montaj sunt foarte detaliate.
In plus Elaporul este mult mai rezistent decat polistirenul, se lipeste mai rapid si se repara mai usor.
De la Multiplex iti recomand Easy Star sau daca vrei sa arate mai a avion Easy Cub. La cel din urma ii vei putea activa si eleroane atunci cand vei considera necesar.
La Easy Star, beneficiezi si de un motor inclus in set care chiar isi face treaba.
In privinta servourilor...cu cat mai scump cu atat mai bun. In rest functioneaza toate.
Succes!
0

#4 Useril este offline   Allex_master 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 07-August 08

Postat 08 September 2008 - 05:54 PM

Buna ziua
In primul rind va multumesc pentru raspunsurile pe care le-am primit.
In privinta modelului m-am hotarat asupra Slow Stick-ului mai ales dupa ce am vazut ceva filmulete cu el.
Mai am cateva intrebari pentru voi cei care ati avut(aveti) acest model (in special pentru Dan Mitea care are ceva experienta cu acest model):
1.In primul rand v-am explicat ca eu sunt in Anglia iar aici este un magazin de modelism care poate sa aduca lucruri de la J Perkins Distribution si de la Ripmax, problema este ca doar la J Perkins au Slow stick iar singurul model este cu motorizare seria 300. Sa iau acest model? Este bun de ceva motorul? sau trebuie sa-l schimb? Ultima chestie ar fi sa iau un Beaver
2.Ce ESC imi recomandati pentru acest model in privinta nr de Amperi? Este bun acesta?ESC
3.Ce acumulator recomandati pt acest model? Cati mAh? Ce rata de descarcare? Ca tip eu ma gandesc la un LiPo de 2 celule
Va multumesc pentru ajutor
0

#5 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 September 2008 - 06:17 PM

Sa stii ca vom fi batuti cu pietre si apoi legati la stalpul infamiei in piata publica pentru alegerea ta. Dar vom sta cu fruntea sus.
Ia linistit modelul cu motor de 300. Repet. Tot ce am avut de la GWS...si nu putine...au zburat perfect asa cum vin ele. Controller-ul pare Ok. Eu nu am folosit asa ceva. Dar fiind intr-o tara civilizata ai parte de garantie. Cu doua celule este perfect. Poti lua ceva cu 1250mAh. Mai mult va fi prea greu. Daca iti permiti eu iti recomand sa incepi cu Stick-ul. Vei vedea ca nu-i chiar atat de evident cum pare. Mai ales daca esti de unul singur. Apoi ia Beaver-ul.
Pentru toate caracteristicele motoarelor GWS iti recomand calduros sa studiezi pe site-ul firmei:
http://www.gws.com.tw/english/product/powe...powersystem.htm
Nu am vazut un alt producator mai meticulos ca ei. Ceea ce inspira incredere....nu?

Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 08 September 2008 - 06:29 PM

0

#6 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 08 September 2008 - 06:36 PM

eu nu dau....
desi nu "l-am avut" niciodata ,a fost o mare iubire din tinerete....
uite o poza din 2004 cand valterashu il monta si eu salivam....

http://www.rhc.ro/fo...-1085331362.jpg
flying is my life...
0

#7 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 September 2008 - 06:54 PM

Bun venit la stalpul infamiei. In trei este mai distractiv.
0

#8 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 04:36 AM

Frumoasa poza Silviu.
Am si eu una:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_5422.jpg

0

#9 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 09 September 2008 - 05:50 AM

Vezi postareadan_mitea, la Sep 8 2008, 07:17 PM, a spus:

Ia linistit modelul cu motor de 300. Repet. Tot ce am avut de la GWS...si nu putine...au zburat perfect asa cum vin ele. Controller-ul pare Ok.

Subscriu in totalitate afirmatiei. Inca mi-e dor de banalul formosa cu speed 350 cu reductor... Avionul zbura demential chiar daca nu dadea loc greselilor de pilotaj (reductorul se spargea la 1-2 crashuri strict din vina mea). Dar merita, motorizarea era mai mult decat adecvata, iar cu un lipo de 2 celule 1300 mah incarcarea alara era perfecta.

Numai bine,
Calin

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu