Modelism - RHC Forum: dilema - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

dilema

#1 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 756
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 18 August 2008 - 08:41 PM

sal din nou tuturor....o rugaminte si un sfat am si vreau de la voi....am de la cineva un motoras nush la ce zicea ca foloseste la dacie sau alta masina,e rusesc si pe el scrie 12/20,cred ca 12V si 20 amperi(sunt destul de varza la electronica),l-am tinut alimentat la un trafo de 12V si pe el scrie 2 amp...in 10 min se incinsese motorasu de abia tineai mana pe el 10...20 de sec....care e problema??cine are bunavointza sa-mi raspunda sa tina cont ca nu prea le am cu asa ceva si sa-mi dea un raspuns cat mai pe inteles...diferenta de amperaj sa fie buba???adika faptul ca motorasul are 20Amperi si trafo doar 2??nush...pote cineva ma lamureste si pe mine si sa-mi zica ce acumulator ar fi cel mai potrivit pt acel motoras...va multumesc anticipat...cu respect!!!
PS:incerc sa atasez o poza cu acel trafo.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: traf.jpg

0

#2 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 18 August 2008 - 09:08 PM

Vezi postareaBillyBoy32, la Aug 18 2008, 09:41 PM, a spus:

sal din nou tuturor....o rugaminte si un sfat am si vreau de la voi....am de la cineva un motoras nush la ce zicea ca foloseste la dacie sau alta masina,e rusesc si pe el scrie 12/20,cred ca 12V si 20 amperi(sunt destul de varza la electronica),l-am tinut alimentat la un trafo de 12V si pe el scrie 2 amp...in 10 min se incinsese motorasu de abia tineai mana pe el 10...20 de sec....care e problema??cine are bunavointza sa-mi raspunda sa tina cont ca nu prea le am cu asa ceva si sa-mi dea un raspuns cat mai pe inteles...diferenta de amperaj sa fie buba???adika faptul ca motorasul are 20Amperi si trafo doar 2??nush...pote cineva ma lamureste si pe mine si sa-mi zica ce acumulator ar fi cel mai potrivit pt acel motoras...va multumesc anticipat...cu respect!!!
PS:incerc sa atasez o poza cu acel trafo.

Daca era ceva in neregula cu amperajul, aveai probleme cu trafo-ul nu cu motorasul.
In principiu, daca I (amperii tai) = U/R si u este constant. Daca trafoul tau poate doar 2 A dai il pui sa alimenteze ceva care trage 20 A , rezulta ca rezistenta este mult mai mica decat suporta traful si ajungi la ceva apropiat de scurtcircuit in traf.
Probabil motorasul care il ai tu, nu este facut sa mearga mult. Poate fi de exemplu de la sergatoare. Daca ti un motor sa mearga mult, e normal sa se incalzeasca mai ales daca are turatie mare. (depinde acum si ce fel de motor e sunt motoare de turatie mare cu amperaj mic si motoare cu putere mare = amperaj mare) .
Vad ca ai postat la navomodele. Daca te uiti prin topicuri, o sa vezi ca majoritatea motoarelor pe direct (adica fara reductoare) au diverse raciri...la navomodele cu apa, la aero, in special elicoptere cu radiatoare, s.a.m.d. Daca mergi pe principiul, nimic nu se pierde, totul se transforma, o sa rezulte caldura ca o chestie absolut normala.

E posibil ca acel 12/20 sa insemne ca poti sa ii dai o tensiune intre 12 si 20V...la camioane, alimentarea electrica e mai mult de 12 V (mi se pare ca au 2 baterii de 12V inseriate ...sau cam asa ceva)

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 18 August 2008 - 09:15 PM

0

#3 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 756
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 18 August 2008 - 09:32 PM

ms mult alex....deci il arunc in camara ca nu am chef sa vad ca iese fum din barcuta cand e pe lac si altii sa zica de mine...io-te-l si p'ala si-a facut navomodel de plantat cu aburi:)))...ink o data ms!!la realizarea unei coci ma poti ajuta??sau oricine...ms de intelegere si fiti ingaduitori cu un noob in modelism!!
0

#4 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 19 August 2008 - 08:49 PM

pune ceva dimensiuni.
poate o poza.
si totusi se invirte !
0