Modelism - RHC Forum: E-Sky Belt CP Yelow Version - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

E-Sky Belt CP Yelow Version Sfaturi ... vreau sa cumpar...!

#1 Useril este offline   micro ice 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 21-August 08

Postat 21 August 2008 - 10:28 AM

salve”!

am gasit si eu aici un E-Sky Belt CP care ar fi RTF. oricum o sa il demontez, dar nu prea vreau sa ma complic cu un kit, ca sa nu cumpar piesele separat *am inteles ca o sa coste mult, mai mult decat rtf-ul!)
poate imi spuneti shi mie de unde as putea sa cumpar un kit pe care sa il „scot„ macar la acelasi pret! astept de la oricine MI cu magazine*transport mai ieftin) si cu lista pieselor elicopterului(toata)! va rog io mult...

cu stima, micro ice....................................................................
0

#2 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 10-November 07

Postat 21 August 2008 - 11:19 AM

Vezi postareamicro ice, la Aug 21 2008, 11:28 AM, a spus:

salve”!

am gasit si eu aici un E-Sky Belt CP care ar fi RTF. oricum o sa il demontez, dar nu prea vreau sa ma complic cu un kit, ca sa nu cumpar piesele separat *am inteles ca o sa coste mult, mai mult decat rtf-ul!)
poate imi spuneti shi mie de unde as putea sa cumpar un kit pe care sa il „scot„ macar la acelasi pret! astept de la oricine MI cu magazine*transport mai ieftin) si cu lista pieselor elicopterului(toata)! va rog io mult...

cu stima, micro ice....................................................................

Raspuns dat pe MP. Nu costa mai mult kit, e normal ca ceva ce include manopera sa fie mai scump. Daca nu te "complici" sa-l desfaci si sa-l verifici o sa te complici sa-l reasamblezi dupa ce o sa se faca praf. Iti spune asta cineva care a adunat bucatele de "RTC" (ready to crash) de pe o suprafata de 50mp prin regie dupa primul zbor de 10 secunde. Mai bine o zi de verificat decat doua luni de reasamblat si inca 50$ pe piese de schimb. Alegerea iti apartine.
0

#3 Useril este offline   keeker 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 01-November 07

Postat 21 August 2008 - 01:11 PM

Vezi postareamicro ice, la Aug 21 2008, 10:28 AM, a spus:

salve”!

0

#4 Useril este offline   keeker 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 01-November 07

Postat 21 August 2008 - 01:18 PM

vezi la www.^&*(*&%$%^&%#$.ro. au varianta kingII care e cam acelasi lucru. sau poti sa o iei direct de pe internet cu un simplu card care nu te costa decat banii care trebuie sa-i ai in cont (lei). cat despre demontat, e necesar, niste reglaje pe stand, dar mai ales un simulator !!!

spor
0

#5 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 August 2008 - 01:45 PM

Vezi postareakeeker, la Aug 21 2008, 02:18 PM, a spus:

vezi la www.^&*(*&%$%^&%#$.ro. au varianta kingII care e cam acelasi lucru. sau poti sa o iei direct de pe internet cu un simplu card care nu te costa decat banii care trebuie sa-i ai in cont (lei). cat despre demontat, e necesar, niste reglaje pe stand, dar mai ales un simulator !!!

spor

Salve Keeker,

Preturile din Romania sunt mai mari oricum ai intoarce foaia.

King 2 brushed nu e chiar "acelasi lucru" cu belt cp Brushless RTF sau construit din kit. Oricum cu un pic de efort financiar in plus se poate construi un Belt CP echipat decent (zic eu cam cu 20% mai bun decat varianta "RTF") la cam 250$ plus transport.

Ca exemplu:
Kit belt: 69,90$
http://www.miracle-m...roducts_id=2133

ESC 30 A:11.95$
http://www.hobbycity...d_programmable)

Card programare ESC (optional dar eu l-as recomanda):6,95$
http://www.hobbycity...rogramming_Card

Servo (5- unu e de rezerva):18$
http://www.hobbycity...p?idProduct=662

Headlock Gyro (cele stardard la belt si king sunt rate, adica nu compenseaza miscarea cozii datorata vantului):49.95$
http://www.hobbycity...?idProduct=6752

Statie Radio 72 (mai performanta decat cea Esky si stai linistit, nu iti face nimeni nimic daca zbori pe 72): 49.95$
http://www.hobbycity...(Mode_2__72mhz)

Baterie:22.99
http://www.hobbycity...20C_Lipoly_Pack

Charger/balancer:5.95
http://www.hobbycity...Balance/Charger

Sursa:15.95
http://www.hobbycity...?idProduct=6256

Total: 251.59$ + transport. Fata de cei 189 cat dai pe "RTF" (diferenta de 62.59$) capeti in plus headlock gyro, baterie cu capacitate mult mai mare si care suporta descarcare mai mare (2200mah la 20C fata de 1800 mah la 15C cat are cea esky), statie mai performanta (cu 10%), un balancer un pic mai bun si o sursa serioasa care poate fi folosita si pentru chargere mai scumpe si baterii mai mari.

Alternativ in loc de statie si servo-uri chinezesti ai putea lua set statie si serevo-uri JR:

http://www.amainhobbies.com/product_info.p...roducts_id/9443

Statie este exact Spektrum DX7 dar in 72mhz in loc de 2.4 ghz.

Daca as construi acum un Belt CP eu as alege componentele de mai sus si statia JR. Foarte probabil alti membrii ai forum-ului au si alte propuneri.
0

#6 Useril este offline   micro_ice 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 17-August 08

Postat 21 August 2008 - 07:58 PM

ar mai fi o varianta! am niste prieteni/rude in canada... am vazut ca pe siturile de acolo e mai ieftin si kit-ul carbon+aliaj aluminium, toate celelalte componente is mai ieftine iar radiocomenzile la fel, urmand ca ei sa il comande si sa mi-l trimita, eu platind doar heli-ul!

intrebarea ar fi ca daca ai mi l-ar trimite sub fm de piese, ambalat si sigilat intr-o cutie fara vreun pret pe ea, tot mi-ar mai cere bani aia de la vama?? ceva taxe in plus??thx
0

#7 Useril este offline   Bebebe 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 03-June 08

Postat 21 August 2008 - 11:55 PM

Chiar vroiam sa iti recomand ideea ! Mi-ai luat-o inainte ! Fa frate asa si nu te mai complica inutil cu telefoanele, ca vine azi, ca vine maine, e nesigur cu circulatia din Bucuresti, daca face accident !!! Du-te mataluta la posta, dupa ce ti-au iesit peri albi ca nu mai vine pachetul, unde-o fi pachetul..... semneaza lu' tanti de la vama inainte sa-ti aduca pachetul ca altfel nu ti-l aduce si pe urma dupa ce platesti TVA-ul si te mai certi juma' de ora cu tanti sa-i explici ca nu trebuie sa aplice accizele de electonice sau altea alea, daca o fi ceva in neregula cu el sa fii sanatos si sa zici "merci" ca a ajuns, ca tu ai semnat deja de primire de mult ! Si iesi si mai ieftin cu vrei 50 Lei, adica vreo 500.000 lei vechi, cu putinnoroc poate chiar 100 Lei !!!!!!!
0

#8 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2008 - 12:05 AM

Vezi postareamicro_ice, la Aug 21 2008, 08:58 PM, a spus:

ar mai fi o varianta! am niste prieteni/rude in canada... am vazut ca pe siturile de acolo e mai ieftin si kit-ul carbon+aliaj aluminium, toate celelalte componente is mai ieftine iar radiocomenzile la fel, urmand ca ei sa il comande si sa mi-l trimita, eu platind doar heli-ul!

intrebarea ar fi ca daca ai mi l-ar trimite sub fm de piese, ambalat si sigilat intr-o cutie fara vreun pret pe ea, tot mi-ar mai cere bani aia de la vama?? ceva taxe in plus??thx

Salve,

Faci cum crezi. Dar tu daca ai primi un pachet cu piese fara nici o valoare pe el n-ai fi curios sa afli cam cat costa ? Daca ti-l aduce cineva in valiza e alta poveste...

Carbon, aluminiu, bling-bling, incepator, buf, au buzunaru meu, etc ... La banii de belt bling iei lejer un mini titan sau un copterx SE V2 sau chiar un trex SE (XL) dar asta e alta poveste. Am trecut si eu prin faza asta. Nu am inca belt da visez la TREX 600. Si sa vezi cum pana in toamna fac looping si pana in primavara tic-tac-uri .... Daca reusesti sa tii in hover la un metru belt-ul pretz de doua pack-uri (cam 15-17 minute adica) fara sa faci buf imi scot palaria. In "sportu" asta multa rabdare (si daca e cazul, tutun). Alfel o sa fii dezamagit destul de repede.

Sanatate si virtute.
0

#9 Useril este offline   Rontaila 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 29-May 07
  • Interests:Tot ce zboara cu motor sau se scufunda in mare

Postat 22 August 2008 - 06:27 AM

Salut ,

De aici am cumparat eu : http://www.heliguy.com/Electric-RC-Helicop...elt-CP-KIT/#,si nu am mai platit decat transport ,credema am cumaparat heli si piese de peste tot (China,US,EU) DACA CERI EMS DAI DE "LUPUL CEL RAU" care te va taxa ,daca vine din UE taxe nu se mai pun. In alta ordine de idei, analizeaza ce nivel de cunostinte ai acum pentru a monta si seta un heli facut boabe si livrat in punga(prietenii stiu ce si cum)

Bafta si spor la cumparaturi :D
Primul sosit ,ultimul plecat..
0

#10 Useril este offline   micro_ice 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 August 2008 - 07:28 AM

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

nu tin mortis sa imi cumpar BELT CP!!!!!!!!!!! am zis asa daca il iau din europa, de aici ca mi s-a parut mai ieftin~!

acei prieteni din canada, care sunt de fapt niste prietene (matusi d-ale mele), mi-au trimis acum doi ani 1000 USD sa imi cumpar calculator, dupa ce le-am intrebat daca le pot trimite eu bani sa imi cumpere un laptop de acolo (muuuuuuuuuuuuullt mai ieftin~!!) so, m-am ales cu calc nopu, bun, si... moca!1! Deci, cu argumentu asta, cred ca am dovedit ca nu mi-ar trimite altceva pt. bani, nu??

ntrebarea e daca imi mai cer aia de la vama o taxa(peste 100 ron)? habar n-am, nu am mai trimis/primit colete prin posta, decat acum vreo 8 ani!

daca mi l-ar trimite intr-o valiza de-aia de aluminiu, s-ar mai deteriora? va rog sa nu fiti ironici...ca eu habar n-am!

imi puteti recomanda si alte heli la pret asemanator? thx

@Rontaila: nu ai mi platit nici tva-ul? nimik?? oricum...

Aceasta postare a fost editata de micro_ice: 22 August 2008 - 09:51 AM

0

#11 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2008 - 10:13 AM

Vezi postareamicro_ice, la Aug 22 2008, 08:28 AM, a spus:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

nu tin mortis sa imi cumpar BELT CP!!!!!!!!!!! am zis asa daca il iau din europa, de aici ca mi s-a parut mai ieftin~!

acei prieteni din canada, care sunt de fapt niste prietene (matusi d-ale mele), mi-au trimis acum doi ani 1000 USD sa imi cumpar calculator, dupa ce le-am intrebat daca le pot trimite eu bani sa imi cumpere un laptop de acolo (muuuuuuuuuuuuullt mai ieftin~!!) so, m-am ales cu calc nopu, bun, si... moca!1! Deci, cu argumentu asta, cred ca am dovedit ca nu mi-ar trimite altceva pt. bani, nu??

ntrebarea e daca imi mai cer aia de la vama o taxa(peste 100 ron)? habar n-am, nu am mai trimis/primit colete prin posta, decat acum vreo 8 ani!

daca mi l-ar trimite intr-o valiza de-aia de aluminiu, s-ar mai deteriora? va rog sa nu fiti ironici...ca eu habar n-am!

imi puteti recomanda si alte heli la pret asemanator? thx

@Rontaila: nu ai mi platit nici tva-ul? nimik?? oricum...

Produsele cumparate din UE au deja platite taxele (inclusiv TVA) la magazinul respectiv. Ca membra UE Romania nu are dreptul sa taxeze inca o data un produs pentru care s-au platit deja taxele in alt stat membru. Problema e ca in UE se face de obicei conversie directa a preturilor in dolari din tarile asiatice in care se fabrica cam toate modelele. Exista insa si exceptii.

La heliguy am vazut ca e listat in dolari la 238 un belt cp rtf si ca optiune de livrare au airmail la 38$. Pare un pret ok comparativ cu cele din Asia asa ca pentru cei care sunt aproape siguri ca vor plati tva e o optiune viabila. Pentru piese si baterii insa eu personal n-as lua din Europa.

Daca nu iei din europa nu platesti nici o taxa vamala pentru elicoptere doar tva din suma totala (produs + transport). Sunt incadrate in codul caen ca jucarii electrice. Pentru cele termice nu cred ca se poate face vreo incadrare (poate doar piese jucarii pentru heli si motoare termice de mici dimensiuni pt motor adica 3% doar pt valoarea motorului). Am discutat cu o prietena care e expert economist la ministerul de finante si mi-a zis ca legislatia e praf la capitolul asta. Asa ca cei care doresc termice pot avea ghinionul sa le fie taxat motorul de ex ( daca dau de un vames absurd) dar atat.

Aceasta postare a fost editata de thenenea: 22 August 2008 - 10:20 AM

0

#12 Useril este offline   micro_ice 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 August 2008 - 05:11 PM

i-auziti ce zice un nene de pe rcgroups.com: "Most China RC hobby stores ship all their items as a "Gift" so there is not tva or tax.."
e adevarata treaba sau nu??
la noi se percepe vreo taxa pentru cadouri?

daca va intereseaza uitati topicu aci!hhhha

Aceasta postare a fost editata de micro_ice: 23 August 2008 - 05:13 PM

0

#13 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 August 2008 - 11:07 PM

Vezi postareamicro_ice, la Aug 23 2008, 06:11 PM, a spus:

i-auziti ce zice un nene de pe rcgroups.com: "Most China RC hobby stores ship all their items as a "Gift" so there is not tva or tax.."
e adevarata treaba sau nu??
la noi se percepe vreo taxa pentru cadouri?

daca va intereseaza uitati topicu aci!hhhha

Salve,

Completarea ar fi "most China stores USED TO ...." pentru ca intre timp in Taiwan a intrat politia peste ei serios iar in Hong Kong cam la fel si in Singapore e cam neserioasa problema. Ce poti face este sa rogi ca pe pachet sa fie trecut "toy parts" ceea ce este perfect legal si conform codului caen aplicat in Romania. Mai departe depinzi de bunavointa vamesului. Ce pot sa-ti spun este ca magazinele din HK, Singapore de la care am luat nu pun factura pe pachet ca atare cu inscrisul de mai sus si daca vamesul nu insista sa deschida pachetul poti scapa. In TW pun factura pe pachet dar impaturita si stransa frumos in plastic (nu prea sare in ochi). Cele din SUA o pun in quadruplu exemplar, de doua ori pe cutie si de doua ori inauntru cu toate detaliile, fiecare piese cu valoare, valoare totala, taxe, cine a vandut, cui, la ce data, cum s-a platit. Acolo chiar n-ai scapare decat daca ai mare noroc cu vamesul.

Dupa cum zicea si Rontzaila ceva mai demult in acest moment planul de actiune cel mai convenabil ca bani ar fi sa-ti iei kit-ul rtf din Europa (el sugera heliguy.com si pot sa spun ca si mie mi se pare o oferta decenta ca pret si buna ca servicii oferite) si apoi sa-i cumperi imbunatatziri din Asia (headlock gyro, pale carbon, baterii, etc), avand grija sa pastrezi valoare pachetului cat mai mica (asa intri in hora "sunt un copil mare, mi s-a stricat jucaria, am luat piese pt ea sa traitzi sar'mana..." :) ). Alternativ ai putea sa iei din Asia kit-ul 85% asamblat la o comanda si restul de componente la o alta comanda. Pentru statie problema e cam spinoasa pentru ca e una din cele mai scumpe componente si daca platesti tva pe ea e cam dureros.

Spor la meditat. :D
0

#14 Useril este offline   micro_ice 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 August 2008 - 11:24 AM

inca ceva! stiu ca sunt plictisitoy dar ia cititi aici:
"Dear sir,

We will wrap the package in very good looking, as "Gift" with low value like USD$30, should pass thru the Customs.

Best Regards,
Camus Wong
-------------------------------------------------------------
Enjoy a First Class Flight
Thank you for choosing RCHelicoptershop.com"

asta-i raspunsu la o intrebare de-a mea (www.rchelicoptershop.com) daca se poate sa-mi trimita coletul sub fm. de cadou sa cu suma sub 50 usd.
ce ziceti?
0

#15 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 August 2008 - 11:38 AM

Vezi postareamicro_ice, la Aug 25 2008, 12:24 PM, a spus:

inca ceva! stiu ca sunt plictisitoy dar ia cititi aici:
"Dear sir,

We will wrap the package in very good looking, as "Gift" with low value like USD$30, should pass thru the Customs.

Best Regards,
Camus Wong
-------------------------------------------------------------
Enjoy a First Class Flight
Thank you for choosing RCHelicoptershop.com"

asta-i raspunsu la o intrebare de-a mea (www.rchelicoptershop.com) daca se poate sa-mi trimita coletul sub fm. de cadou sa cu suma sub 50 usd.
ce ziceti?

Completare:

"Diar sir, wi send you package. Old shoe box already dirty and broken. Wi not remember what story we told you a wik ago before got your money." Cam asa a fost la noi. Sa vezi ce fain a fost cand a primit un prieten un Mini Titan RTF pe care platise 700$ intr-o cutie de biscuiti (cum arunca chioscurile pe la noi). Asa ca poti avea surprize. Mult noroc oricum. Eu n-as lua de la rchelicoptershop pentru ca la ei customer support e 0. Le-am trimis un mail calm si politicos in care imi exprimam dezamagirea ca mi-au trimis belt-ul cu capul rotor asamblat aiurea, fara dampere la pale si cu un servo dus dincolo de capul de cursa care s-a si ars la primul zbor (cu rezultate previzibile). Asta a fost acu 6 luni. Inca mai astept un rapuns sau cel putin niste scuze...

Cea mai buna experienta am avut-o cu infinity-hobby si cu amainhobbies. La amain sunt americani si ca atare suportul e bun dar atitudinea cam rece si impersonala. La infinity sunt taiwanezi deosebit de politicosi si buni vorbitori de engleza iar daca ai o problema tehnica chiar iti dau raspunsuri. Mai jos un exemplu:

> Hi Dragos,
>
> First, thank you very much for your recognition and recommendation of our
> service. Regarding the ball link issue, here are some suggestions for you.
>
> 1. As we know, the HS-65MG comes with three type of servo arm, one cross,
> one single arm, and one lever arm with both end. Only the servo arm with
> one end have large hole and the other two still have small hole. You may
> consider to use the one with both end. The small hole can still fit E325
> balls and their respective screws. Once you fit the servo arms, you may
> cut out the unused end. We also heard some people just drill a new hole on
> the servo arm to fit E325 balls and their respective screws.
>
> 2. The alternative is to replace the E325 balls and ball links with TRex
> ball just as you said... but only near the servo side. You may still use
> E325 balls and links on the other ends (i.e. swashplate). That's ok to
> have different ball & link on the two ends of the same push rod.
>
> 3. E325 is designed to use TT's C1016/C0915 servo (you won't be surprised
> about this!). Thus, if you may consider other servos which will be just
> fit, here they are:
> http://www.infinity-hobby.com/main/product...roducts_id=2557
> http://www.infinity-hobby.com/main/product...roducts_id=1816
>
> Hope the above answers your question. Please let us know if we can be of
> further help. Have a nice weekend!
>
> Regards,

Din pacate pentru cei cu buget restrans nu vand esky. Au insa preturi foarte bune la Align si Thunder Tiger (au magazin pe aceeasi strada cu fabrica primilor si la 1 km de ceilalti :rolleyes: )

Aceasta postare a fost editata de thenenea: 25 August 2008 - 11:40 AM

0

#16 Useril este offline   micro_ice 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 August 2008 - 09:25 PM

hai noroace la toata lumea,

inca o idee!
asa mai fac rost si de bani pentru a face ceva mai bun!
sa zicem ca saptamana asta iau un kit de belt cp barebone (habar nu am ce e ala, explicati-mi voi) ~ 70 usd +transport (+tva mai mic_)
saptamana viitoare imi iau motor bl si esc bune amandoua tot asa pret mic
peste inca o sapt sau doua iau servourile si gyro head lock
apoi statia futaba/spactrum (asta din europa ca e scumpa)
si celelalte tot asa
s-ar putea sa ies mai ieftin
sfaturi...
0

#17 Useril este offline   Bebebe 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 03-June 08

Postat 25 August 2008 - 09:42 PM

Vezi postareamicro_ice, la Aug 25 2008, 10:25 PM, a spus:

hai noroace la toata lumea,

inca o idee!
asa mai fac rost si de bani pentru a face ceva mai bun!
sa zicem ca saptamana asta iau un kit de belt cp barebone (habar nu am ce e ala, explicati-mi voi) ~ 70 usd +transport (+tva mai mic_)
saptamana viitoare imi iau motor bl si esc bune amandoua tot asa pret mic
peste inca o sapt sau doua iau servourile si gyro head lock
apoi statia futaba/spactrum (asta din europa ca e scumpa)
si celelalte tot asa
s-ar putea sa ies mai ieftin
sfaturi...

S-ar putea dar eu iti spun sigur ca nu. Calculeaza si tu cat dai pe transport in atatea etape ptr un singur elicopter ! Cine le vinde pe-aici nu ia un heli, ia un nr serios de unitati si negociaza pana si transportul, la o unitate sa zici merci daca te baga aia in seama pe mail, dar tu fa cum crezi tu ca deja e a 3-a oara cand te sfatuiesc si degeaba asa ca eu nu insist ca sa nu crezi ca te sfatuiesc inadins gresit. Daca vrei sa faci si bani , de ce nu ai zis asa de la inceput, iti urez succes, in chestii de modelism sau genereale iti dau suportul (daca vad ca tii cont de el) dar in ce priveste afacerile... te descurci si singur, SPER !
0

#18 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 25 August 2008 - 11:08 PM

Ai vazut ce ai facut,s-a suparat bebe.Mai bine ai spune ce suma de bani ai disponibila(sau cat esti dispus sa investesti) pt a primi sfaturi obiective.

Spor la calculat
0

#19 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2008 - 12:22 AM

Salve,

Cred ca nea micro se tine de bancuri. Daca ar fi discutat cu un avocat si un contabil ar fi aflat ca pentru genul asta de "biznis" i-ar trebui cam 10.000$ minim si daca ar mai fi dat si ceva mesaje pe la fabrici asa cum au facut unii dintre noi ar fi aflat ca domnii din hong kong si taiwan nu discuta decat de la 100 de bucati in sus. Cat despre planul de a-ti construi pentru tine un elicopter din kit si piese adunate eu cred ca e mai fezabil decat varianta RTF nu pe motiv de cost imediat ci din dorinta de a menaja nervii. Ca exemplu:

Varianta A:
- pas1
Kit "RTF" - sa presupunem ca-l primesti ca nea Solo sau subsemnatul cu niscai piese in neregula si ca neavand prea multa rabdare sau de la cine sa primesti ajutor incerci sa-l ridici si face buf. Minim pinion principal, flybar, coada, pale, eventual ansamblu reductor sau chiar caseta coada se duc pa. Daca esti super norocos si un servo sau doua. Cost reparatii cam 30$-40$ + livrare pentru piese si o cantitate apreciabila de stress.

- pas2
Incerci sa-l reglezi ceva mai bine, citesti pe net cam tot ce gasesti (cam 40% zic fa asa, 40% pe dos, 10% zic 'si eu' sau discuta despre preturile din tarile lor) il refaci. Il ridici a doua oara in aer, vine o mica pala de vant sau te ia prin surprindere cresterea de portanta ("curba" de pitch din statia Esky nu poate fi configurata), iti pleaca la plimbare coada intr-o rotatie din ce in ce mai rapida, te panichezi, tai throttle, pierzi si ce portanta/control mai aveai, buf. Pale rupte, flybar, tren aterizare, pinion principal. Inca 30-40 distractia.

- pas3
Te dai cu capu de pereti si-l lasi sa zaca pe un raft sau decizi ca modelu e prost si te apuci sa te imprumuti la prieteni, matusi, bunici, etc. pentru un TRex RTF de 1000$ de la flying-hobby sau ceva asemanator / revii la lama / te apuci de avione. N-ai invatat nimic despre modelism in general si despre heli in special decat ca e aberant, scump si ca probabil tipii aia care reusesc sa zboare sunt nababi si cam dushi... Ai mai aruncat si cam 300$ pe geam si o suma nedeterminata pe distonocalm/prozac/ceai pentru ulcer.

Varianta B:
- pas1
Cumperi luna asta kit-ul "nud" de la o sursa cu preturi decente. Daca platesti tva, asta e, platesti la 70$+30 transportul. Cu aceasta ocazie iti incepi povestea lunga si emotionanta care trebuie sa convinga ca mana intinsa dupa tva trebe scutita. "Stiti, eu inca de cand eram mic mergeam la palatul copiilor, vroiam sa zbor... da ai mei nu prea aveau bani de materiale ... Acu am strans banii de la ziua mea si am luat o parte din piese. Sper in 6 luni sa fac modelul sa zboare." Zambesti cuminte si te uiti adanc in ochii "cerberului" care e de obicei o tanti cu un volum care rivalizeaza cu a unui pachebot.

- pas2
Apoi o luna mai tarziu dai discret comanda la hobbycity sau in alt loc bogat in materiale si sarac in facturi, pentru motor, servo-uri (din alea de 3$ bucata sau de 12$ coreene daca chiar vrei sa faci exces), de esc, headlock gyro, o baterie sau doua si celelalte marafeturi mici (shurubelnite, adeziv pentru shuruburi). Eu le-as lua prin ems ca e mai sigur si rapid. Cand ajung ele frumusel la posta fara factura si esti intrebat de valoare zici calm "cam vreo 36$, nu mai stiu ca le-am luat de pe un site chinezesc de jucarii". Daca ai cerut pe site sa ti se treaca pe pachet "toy parts" vamesu o sa dea a lehamite din mana si o sa zica "valea".

- pas3
Separat, de la alt magazin de chinezi comanzi frumusel un adaptor de pale si un set de greutati de mini titan, doua randuri de pale de carbon pentru trex 450 si pui sa-ti fie expediate prin posta aeriana (registered air mail). Cum pachetul o sa aiba sub 300g valoarea o sa fie cam 15-20$ iar produsele cam 25-30 deci esti in limita celor 50$ scutiti de tva asa ca n-are decat sa se uite mult si bine tanti la tine si la factura. Asta o sa fie o tanti de la posta normala care de obicei e mult mai afurisita decat cea de la posta rapida. Da cum regulamentu e clar cu valoare de 50$ n-o sa aiba ce sa-ti faca.

In paralel (daca iti permite punga) sau urmand celor de mai sus (daca nu) incepi sa te interesezi de o statie radio. Variantele ar fi E-Fly 100C 6 canale computerizata 277RON + trasport din Romania sau din USA iei JR 7202 (Spektrum dx7 in 72 MHz ) cu patru servouri pt 169$ -20 reducere(trimit cupon in fiecare luna) + 30 transport + tva, sau din UK iei DX6i cu 170$+ transport (tva nu mai e ca doar iei din UE). Din UK ma refer la sursa mentionata de Rontzaila intr-un post anterior. O alta varianta o constituie rubrica vanzari din acest forum in care cei care trec la modele mai complicate sau intra in dificultati financiare pot face oferte deosebit de avantajoase.

In final obtii un elicopter asamblat cu atentie (de tine, nu de chinezu platit cu 3$ pe zi), pe care stii sa-l repari, cu electronica mai performanta decat cea "stoc", cu headlock gyro, cu servo-uri care stiu ce e ala centru, cu baterii mai trainice si mai incapatoare si care te va scuti de o parte din riscurile si frustrarile "initierii". Spor la meditat si cumparaturi.

Aceasta postare a fost editata de thenenea: 26 August 2008 - 12:25 AM

0

#20 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 26 August 2008 - 08:17 AM

Salutare la toata lumea,

thenenea, da' tu ai ceva timp liber sa faci calcule pentru toata lumea :angry2:

Citeaza

servo-uri (din alea de 3$ bucata sau de 12$ coreene daca chiar vrei sa faci exces)

Eh, aici chiar nu pot fi de acord. Eu zic sa incepi socoteala de pe la 35 de dolari/servo destinat heli.

E foarte adevarat ca acest hobby, al elicopterelor RC, al adevaratelor elicoptere RC nu este unul la indemana. Si asta din cauza costurilor. E scump, asta e clar. Vedem asta, citim despre lucrul asta. Chiar si eu simt asta pe pielea mea, chiar daca imi mai permit cate ceva.

Sigur ca exista varianta unor modele, sau asa zise modele, mai ieftine, dar calitatea se vede, fara doar si poate. Odata cu aceste modele vin insa si multe frustrari. Cine spune ca nu e asa, greseste. Orice model low cost are ceva low cost pe el! Cati bani dai, atata primesti!
Pe un astfel de model nu veti performa, daca asta aveti de gand. Pentru ca nu aveti cum.

Discutia se poate extrapola si la restul echipamentelor si accesoriilor RC (statie, chargere, pack-uri, etc). Diferenta exista!

Referitor la locul de unde le cumperi, parerile sunt impartite, unii prefera USA, desi trebuie sa treci pe la vama, si de multe ori nu scapi fara TVA, in EU preturile sunt "europene", in Asia nu prea stii daca vin...

Raman la parerea si subliniez ca un incepator, care insa vrea sa faca heli RC, nu sa se joace, ar fi mult mai castigat daca ar cumpara un model SH de la un cunoscator. Odata cu modelul trimat, mai primesti si o lectie de zbor.

Va doresc succes!

Aceasta postare a fost editata de Primus: 26 August 2008 - 08:21 AM

0

#21 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2008 - 09:21 AM

Vezi postareaPrimus, la Aug 26 2008, 09:17 AM, a spus:

Salutare la toata lumea,

thenenea, da' tu ai ceva timp liber sa faci calcule pentru toata lumea :angry2:

Salve Primus,

Durerea de cap a fost de vina, nu puteam sa dorm :lol:.

In alta ordine de idei nu cred ca isi inchipuie cineva ca un servo foarte ieftin este la fel de rezistent, precis, rapid sau silentios ca unul scump. Eu ma gandeam mai degraba la o comparatie de genul Trabant, Logan, Porsche. Sigur ca un Porsche de la Futaba sau JR sau Hitec e minunat, dar e si foarte scump. De ce sa nu iau un Logan de la MKS in loc de Trabantul Esky ? Poti obtine performanta rezonabila cu servo-uri la pret mic, cel putin pana vei avea nevoie de 3d.

Ca exemplu legat de ce ziceam mai sus propun amatorilor sa se intereseze ce performante are un servo MKS S311. Rontzaila poate sa ofere o opinie avizata despre fratele mai mic (nedigital) al acestuia, MKS301. Primul costa 15$ al doilea 11$. Sunt produse in Coreea de Sud si calitate e mult mai buna decat la servo-urile Esky. Asa ca poti sa-ti dotezi un Belt fara probleme cu 3 x mks301 pentru platoul ciclic si 1 x mks 311 pentru coada. In plus se gasesc rotite dintate de schimb pentru ele la pret modic (2 $) asa ca poti sa treci prin perioada de invatare cu un set de servo-uri mai ieftine.

O zi faina.
0

#22 Useril este offline   sOLo 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 02-August 08

Postat 26 August 2008 - 01:21 PM

intertesanta discutia aici, eu sunt undeva la pasul 3 varianta A :angry2: ..dar sper sa imi revin
Cat despre RTF .. eu bun de luat cu o selectie de piese de schimb in cazul in care n-ai mai umblat niciodata la un heli, poate fi el asamblat gresit de un chinez plictisit dar iti da o viziune asupra rezultatului final si cu un manual langa tine poti sa-l desfaci sistematic si in acelasi timp il verifici dar si inveti ce e cu el pe partea mecanica, dar dificultatile apar cand te lovesti de chestii care chiar si cu manualu in fata si google-ul deschis nu poti sa le dai de cap.
0

#23 Useril este offline   Rontaila 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 29-May 07
  • Interests:Tot ce zboara cu motor sau se scufunda in mare

Postat 27 August 2008 - 07:16 AM

Salutare la toata lumea,

bune sau proaste tot " mama China" le face pe toate, din pacate daca un aveon de spuma RTF poate costa pe la 100/120$ si sa zboare aceptabil la elicoptere singurul model care poate face asta este cel din clasa COCOLAMA adica 4 canale si rotor coaxial,la restul cel mai mult diferenta o face statia si unii din cei depe forum pot confirma. Cand ai o statie pe care nu poti seta o curba ,cand nu poti reduce cursele servourilor sau sa le centrezi este foarte greu sa inveti pentru ca tintarul se va misca mult prea repede sau prea incet si este greu de tinut in zbor cu efect de sol. Concluzie( am batut campii destul ;) ) un kit mai ieftin merge pentru inceput , dar o staie cel putin la nivelul Futaba 6 te va ajuta foarte mult ,si oricum trebui sa ai ceva fonduri pentru piese de schimb ,scump sau ieftin tot o sa se prabuseasca la inceput.

Dragos , te durea capul din cauza suruburilor? :D
Primul sosit ,ultimul plecat..
0

#24 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 August 2008 - 09:38 AM

Vezi postareaRontaila, la Aug 27 2008, 08:16 AM, a spus:

Salutare la toata lumea,

bune sau proaste tot " mama China" le face pe toate, din pacate daca un aveon de spuma RTF poate costa pe la 100/120$ si sa zboare aceptabil la elicoptere singurul model care poate face asta este cel din clasa COCOLAMA adica 4 canale si rotor coaxial,la restul cel mai mult diferenta o face statia si unii din cei depe forum pot confirma. Cand ai o statie pe care nu poti seta o curba ,cand nu poti reduce cursele servourilor sau sa le centrezi este foarte greu sa inveti pentru ca tintarul se va misca mult prea repede sau prea incet si este greu de tinut in zbor cu efect de sol. Concluzie( am batut campii destul ;) ) un kit mai ieftin merge pentru inceput , dar o staie cel putin la nivelul Futaba 6 te va ajuta foarte mult ,si oricum trebui sa ai ceva fonduri pentru piese de schimb ,scump sau ieftin tot o sa se prabuseasca la inceput.

Dragos , te durea capul din cauza suruburilor? :D

Nope, din cauza "jumatatii" :D ....
0

#25 Useril este offline   rocristian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 280
  • Inregistrat: 08-August 08
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 28 August 2008 - 04:58 PM

salut.ai dreptate scump sau ieftin cind esti incepator tot o sa se prabuseasca.concluzia este ca mai bine iti iei un rtf foarte ieftin care sa mearga si 3d care gasesti piese ieftine si pina inveti ceva o sa dai cu el de pamint de vreo citeva ori dar no sa iti para rau.cum am facut eu m-iam luat hbk2 si am dat cu el de pamint pina cind am invatat ceva dar nu imi pare rau ca gasesc piese si in romanica.daca as fi loat ceva mai scump si sa dau cu el de pamint ca nu stiu nimic as fi plins.nu te pierde la ceva scump cind esti incepator ca o sa iti para rau
0

#26 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 28 August 2008 - 11:51 PM

De acord cu Cristian,HBK2 este in tara,piese gasesti,este cel mai putin costisitor la upgrade.As adauga o statie performanta pe care sa o poti folosi si mai tarziu.

Spor la calculat si cumparat
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu