la un ESky HBK2 upgradat la brusless si aluminiu, folosesc statia originala EK2 0406 A. Am dificultati in mentinerea in hovering (totul e bine centrat, echilibrat, fara vibratii, cu jocuri unde treuie si fara jocuri unde trebuie, giroscopul ( cu heading hold) reglat pe stand).
Mi se par raspunsurile la comenzi exagerate: misc foarte putin levierele si servourile raspund cu o amplitudine mare. Am redus bratele la servo, am prelungit levierele, dar tot nu am destula sensibilitate la comenzi ( sau sa fie la degete?)
Nu imi spun mare lucru caracteristicile de la Futaba 6 EXHP cu receptor R146iP, dar sunt mai multe decat la statia originala si ma gandesc sa o cumpar. Se poate seta la ea sensibilitatea raspunsului servouri-lor ? (respectiv la o amplitudine mare a miscarii mansei sa am o miscare mica a bratului servo-ului). Ce inseamna setarile de la swashplate, dar revo mixing si gyro mixing? Aduc vreun avantaj in stabilizarea aparatului ? Dar setarile acceleratiei si pasului in modul Normal si IDLE UP (ce o fi insemnand?) ?
In concluzie merita sa o cumpar ?
Multumiri anticipate
Pagina 1 din 1
futaba 6 exhp avantaj fata de esky EK2 - 0406a ?
Postat 18 August 2008 - 10:49 PM
keeker, la Aug 18 2008, 11:01 PM, a spus:
Se poate seta la ea sensibilitatea raspunsului servouri-lor ? (respectiv la o amplitudine mare a miscarii mansei sa am o miscare mica a bratului servo-ului).
dap. la functie ii spune expo. poti pune la o amplitudine mare a mansei sa corespunda o miscare mica a servoului si invers.
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 18 August 2008 - 10:59 PM
hash84, la Aug 18 2008, 11:49 PM, a spus:
dap. la functie ii spune expo. poti pune la o amplitudine mare a mansei sa corespunda o miscare mica a servoului si invers.
Salutare,
Statia e buna si spre deosebire de statia Esky e programabila dar daca singurul motiv pentru care doresti sa o achizitionezi e faptul ca miscarile elicopterului sunt prea bruste cred ca o alternativa mai economica ar fi sa plasezi pe flybar un set de greutati (sau doua) care ar face acelasi lucru la un pret mult mai mic (3.18$ + livrare care mai e inca 10). Ce as folosi eu e un set de greutati pentru mini titan ca cele de mai jos:
http://www.infinity-hobby.com/main/product...roducts_id=2540
Alternativ ai putea sa folosesti un flybar de trex si aripioare pentru acesta care includ greutati prin design (se pot scoate mai tarziu).
Decizia iti apartine dar ar putea fi o idee mai buna sa folosesti greutati deocamdata si sa pastrezi diferenta pentru mai tarziu cand vei dori o statie pe 8 sau 9 canale pentru modele mai pretentioase. O seara frumoasa.
Postat 05 September 2008 - 02:41 PM
exact aceiasi problema am avuto si eu am crezut ca elicopterul este de vina.daca se intimpla acelasi lucru si cind esti pe pamint cu el inseamna ca ai o problema cu emitatorul.unul din potentiometrele celor doua canale stinga,dreapta sau fata,spate este defect. trebuie sa il desfaci si sa ii intaresti lamela care culiseaza pe rezistenta variabila
Arata acest topic
Pagina 1 din 1