Modelism - RHC Forum: Petitie pentru legalizarea rachetomodelismului - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Petitie pentru legalizarea rachetomodelismului Petitie pentru legalizarea rachetomodelismului

#1 Useril este offline   spy100 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 25-January 08

Postat 12 March 2009 - 02:26 PM

As vrea sa fac o petitie pentru legalizarea rachetomodelismului,credeti ca va avea vriun efect petitia sau o voi face degeaba?
^_^
0

#2 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 12 March 2009 - 02:31 PM

Rachetomodelismul nu este ilegal in Romania.
flying is my life...
0

#3 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 28-October 05

Postat 12 March 2009 - 04:27 PM

Teoretic nu este ilegal , dar practic este.
0

#4 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 12 March 2009 - 05:21 PM

Vezi postareabethowen, la Mar 12 2009, 04:27 PM, a spus:

Teoretic nu este ilegal , dar practic este.

nici practic nu e, doar ca ai nevoie de o gramada de idiotenii.
rachetomodelismul trebuie reglementat in romania (si cum s-a intamplat cu artificiile acu 3 ani), dar pana acolo mai e cale lunga. Nu intereseaza pe nimeni in momentul de fata...
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#5 Useril este offline   scimitar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 04-July 08

Postat 12 March 2009 - 11:22 PM

mi se pare mie sau artificiile au fost reglementate in asa fel incat oficial trebuie sa apelezi la o firma specializata ca sa aftificii frumoase de anu nou?
0

#6 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 12 March 2009 - 11:26 PM

Vezi postareascimitar, la Mar 12 2009, 11:22 PM, a spus:

mi se pare mie sau artificiile au fost reglementate in asa fel incat oficial trebuie sa apelezi la o firma specializata ca sa aftificii frumoase de anu nou?

si ti se pare normal? in majoritatea tarilor se gasesc la liber, in unele chiar tot timpul nu doar in preajma revelionului. Sa fi major doar.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#7 Useril este offline   scimitar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 04-July 08

Postat 13 March 2009 - 08:45 AM

incercam sa fiu extrem de IRONIC. inca mai am aripioarele de la o racheta facut prin a 4-a dupa un model din agenda.... , era o carticica cu multe nebuni in ea, montaje electronice, barcute, avioane etc.
revenim. nici eu nu stiam. dar am citit acum o luna intr-un ziar vechi de prin decembrie si am aflat dece anu asta au fost asa sarace artificiile veciniilor. ale mele lipsind cu desavarsire.
0

#8 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 13 March 2009 - 01:00 PM

Vezi postareascimitar, la Mar 13 2009, 08:45 AM, a spus:

incercam sa fiu extrem de IRONIC. inca mai am aripioarele de la o racheta facut prin a 4-a dupa un model din agenda.... , era o carticica cu multe nebuni in ea, montaje electronice, barcute, avioane etc.

La ora aia modulul meu de recunoastere a ironiei era offline :).
Oricum e aiurea ce se intampla la noi, da' asta e. Astia suntem, cu asta defilam.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#9 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 13 March 2009 - 05:18 PM

Rachetomodelismul nu este ilegal in Romania. Totusi folosirea motoarelor care contin compozitii pirotehnice se poate realiza doar in cadrul unui club.

Vezi postareaDexter_Jr, la Mar 12 2009, 11:26 PM, a spus:

si ti se pare normal? in majoritatea tarilor se gasesc la liber, in unele chiar tot timpul nu doar in preajma revelionului. Sa fi major doar.

Dexter eu zic ca este normal ca artificiile sa fie restrictionate in functie de categorie. Nu ma refer aici la mini-rachete si la mini-petarde sau la jerbe de scantei. Ma refer la adevaratele bombe si rachete care chiar sunt periculoase, mai ales pentru minori, dar si pentru majori, cu atat mai mult cu cat alcoolul aproape ca-i transforma in "artificieri" sau cel putin asa cred ei.
Asa cum a scris si Dexter, deocamdata nu cred ca intereseaza pe nimeni ce se intampla cu rachetomodelismul si/sau cu rachetomodelistii. Problema este ca daca mai apare cate unul ca pensionarul de la Bacau, sa fim convinsi ca iar o sa-l vedem la stiri ca a primit amenda si ca vor sa-i intocmeasca dosar penal.
0

#10 Useril este offline   Mr. F 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 582
  • Inregistrat: 17-December 03

Postat 14 March 2009 - 08:17 PM

Ha! Sincer sa fiu o astfel de initiativa nu ma face decat sa rad.

De prin 2003 de cand am intrat prima oara pe forumul acesta, tot au aparut diverse idei si initiative de a gasi cadrul legal pentru practicarea rachetomodelismului (altul decat rachetocluburile care sunt prea putine si EXAGERAT de restrictive). Evident ca toate au ajuns subiecte de arhiva.
Era la un moment dat o initiativa cu o asociatie, parca, care parea sa prinda ceva ceva contur, dar pana la urma s-a ales praful si de aia.

Inca mai rad.
0

#11 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 18 March 2009 - 06:41 AM

Vezi postareaDexter_Jr, la Mar 12 2009, 05:21 PM, a spus:

nici practic nu e, doar ca ai nevoie de o gramada de idiotenii.
rachetomodelismul trebuie reglementat in romania (si cum s-a intamplat cu artificiile acu 3 ani), dar pana acolo mai e cale lunga. Nu intereseaza pe nimeni in momentul de fata...

Nu va fi nimic legal, nu inca.Zgomotele revolutiei inca dainuie in urechile conducatorilor.Dupa anii de teroare , atunci , au produs frica.Astazi produc cosmaruri.Noi suntem condamnati la liniste.
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#12 Useril este offline   spy100 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 April 2009 - 01:26 AM

Daca ar fi toti rachetomdelistii uniti (ma refer la cei cu 18+),cred ca am putea face ceva.Cred ca daca ar legaliza posibilitatea persoanelor care au facut un curs de asa ceva ,pentru a cumpara motare ,ar fi mult mai sigur decat sa le facem noi.Degeaba au dat ei lege ca nu poti face ,sau nu poti detine asa ceva ca noi tot vom avea,si pana la urma ce le este frica ca le trimitem vreo racheta prin parlament,sau ce?Sa fim seriosi!
Si prin legea lor ne incalca unul dintre cele mai importante drepturi constitutionale:
Ex:
ARTICOLUL 32 Dreptul la invatatura
aliniatul 1: Dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi de perfecţionare.
0

#13 Useril este offline   spy100 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 April 2009 - 01:33 AM

ÎNVĂŢĂTURĂ, (1, 4) învăţături, s.f. 1. Sistem de îndrumări teoretice şi practice într-un anumit domeniu de activitate; doctrină; principiu teoretic sau practic; precept. 2. Cunoştinţe, cultură; erudiţie, înţelepciune. 3. Pregătire, studiu, şcoală; ucenicie. 4. Precept la care se ajunge prin experienţă practică sau pregătire teoretică; învăţământ, povaţă, sfat.
0

#14 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 16 April 2009 - 08:59 AM

Vezi postareaspy100, la Apr 16 2009, 02:33 AM, a spus:

2. Cunoştinţe, cultură; erudiţie, înţelepciune.

Iti dai seama ca toate astea depind astazi de unele ca almanahe?

Chiar si cei care ar putea face ceva, nu stiu ce sa faca. Ei nu cunosc problemele noastre si nimeni nu le comunica. Trebuiesc puse toate pe hartie. Asta o poate face cineva care stie ce sa faca. Nimic de aici nu ajunge unde trebuie. Posibil sa apara schimbari, dar e vorba doar de speranta...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#15 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 08 June 2009 - 04:08 PM

de ce nu este legal? pentru ca s-au intamplat accidente.iar noi suntem in ilegalitate pentru ca mai multi idioti si-au scos ochii,zburat mainile sau creierii cu astfel de dispozitive si substante.cine?tot romani de-ai nostri...
It's difficult to make things simple!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu