Modelism - RHC Forum: magazine - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

magazine

#1 Useril este offline   robertalex 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 26-November 08

Postat 26 November 2008 - 03:27 PM

salut tuturor si bine v-am gasit.
de curand mi-au regasit pasiunea din copilarie si anume trenuletele ;)
vreau sa ma incep sa colectionez trenulete si in primul rand o sa vreau sa imi contruiesc o macheta (diorama parca ii spune).
nu am deschis un nou topic raportat la faptul ca acesta a fost deschis tot de un incepator.
sunt din baia mare si inainte de a incepe sa achizitionez ceva vreau sa ma hotarasc la scara vor fi modelele. in principiu m-am orientat pentru scara TT, insa inainte de a face acest pas doresc sa vad pe viu si sa fac o comparatie intre modelele de la scarile HO, TT si N.
ei, si acum dupa aceasta introduce vine si intrebarea ;) puteti sa imi spuneti daca in cluj sau undeva in apropiere de baia mare exista vreun magazin care comercializeaza asemenea trenulete si accesorii? si daca da numele si eventual adresa acestui sau acestor magazine. peste 2 zile am drum la cluj si as dori sa merg atunci la magazine.
merci mult anticipat si voi mai reveni cu alte intrebari.
0

#2 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 26 November 2008 - 03:45 PM

din pacate pe acest forum reclama este interzisa,deci nu se dau nume de magazine, adrese web etc.
totusi ca sa iti raspund,NU ,nu exista magazine fizice.
dai cautare cu google si gasesti mormane de magazine virtuale.
flying is my life...
0

#3 Useril este offline   robertalex 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 26-November 08

Postat 26 November 2008 - 03:51 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Nov 26 2008, 03:45 PM, a spus:

din pacate pe acest forum reclama este interzisa,deci nu se dau nume de magazine, adrese web etc.
totusi ca sa iti raspund,NU ,nu exista magazine fizice.
dai cautare cu google si gasesti mormane de magazine virtuale.

magazine virtuale am gasit. nu este problema. insa ideea era ca doresc sa vad modelele la scara sa pot sa ma hotarasc pe care dintre scari ma voi axa.
ptr. ca totusi este o pasiune costisitoare si nu as vrea sa iau ceva care sa nu ma multumeasca. asta era ideea. si nu doream sa se faca reclama, se putea da un mail ...
cu ajutorul lui google am cautat ... de zile caut ...
merci oricum...
0

#4 Useril este offline   vio_danciu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 28 November 2008 - 05:30 PM

Ai spus ca ti-ai regasit pasiunea din copilarie. De ce nu incepi sa colectionezi aceeasi scara ca atunci ? probabil HO
De ce zic eu HO, pentru ca in primul rand si eu tot pe HO ma dau si in al doilea rand ca mi s-a parut cea mai des intalnita, cred ca si pe digital e o scara mai des intalnita. Parerea mea
Vio
0

#5 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 28 November 2008 - 06:38 PM

Si ce daca e cea mai raspandita? Ca este, nu pot sa neg. Dar de fiecare data apare acelasi indemn: "ia-ti pe H0 ca-i cel mai raspandit!".
Criteriul cel mai important este insa altul: SPATIUL. Stai la bloc obisnuit si n-ai nici o camera goala la dispozitie, te vei multumi cu cativa metri patrati, deobicei 2-5, castigati dupa negocieri cu sotia si mutari de mobila. Pe scara H0 nu poti face mai nimic, doar un oval plictisitor, poate 2, unul inscris in celalalt cu putine macaze. Dar oricum, diorama va fi foarte simpla. In cazul acesta scara N este singura acceptabila, nici macar pe TT nu iese cine stie ce.
Ai o camera intreaga, fara mobila, de 10-14 m patrati, deja e cu totul alta treaba. N-o s-o poti umple pe toata ca sa te mai poti misca si tu pe acolo, dar pe H0 deja poti face un circuit mai interesant (pe marginile camerei si pe peninsule). Pentru N e o desfatare iar pe TT e ... cam pe la mijloc.
Daca ai o mansarda mare, un beci intins sau alta incapere de peste 15 metri patrati, H0 este ideal.

Alt criteriu important este varietatea de modele care doar la H0 si N este foarte mare, la TT este saraca dar incepe sa se dezvolte.

Desi se zice ca "tot ce se face pe H0 se poate face si pe N", nu-i tocmai asa. E mai dificil sa bagi decodoare cu sunet in locomotive N (in cazul digitalului), extrem de dificil sa faci/instalezi cuple electrice la vagoane si aproape imposibil la locomotive. In rest totul e posibil iar N-ul are marele avantaj ca ocupa un sfert din suprafata H0-ului. Si costa cam 90-80% comparabil cu H0 (la acelasi producator si acelasi model).

In Cluj este unul dintre cele mai serioase (poate cel mai serios) magazine la ora asta. Cel al lui HGDan de pe forumul lokomotiv. Iti poate aduce cam tot ce doresti la preturi foarte bune (te costa mai putin decat le-ai comanda la nemti), nu te abureste cu ce are in momentul ala la vanzare si ce-i mai important, nu-ti ia avans cum fac unii care te lasa sa astepti un an sau mai mult, eventual te invita sa-i dai in judecata daca nu esti multumit.
Atentie ca la cautarea cu google dai si peste rechini, mai ales ca acestia stiu sa se scoata in fata la google.

Cel mai important sfat valabil in orice domeniu: nu te grabi cu achizitionarea, citeste mult pe forumuri si cantareste bine cele citite ca multe sunt foarte subiective. In general vanzatorii or sa-ti zica ca cele mai bune trenulete sunt cele pe care le pot aduce ei usor, iar unii cumparatori sunt neinformati dar plini de sfaturi.

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu