Modelism - RHC Forum: Heli - RC - interfata - soft - reglaje - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Heli - RC - interfata - soft - reglaje incepator "virusat"

#1 Useril este offline   Endugu 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 25-June 08

Postat 27 June 2008 - 01:03 AM

Fiind nou pe aici (in fapt este primul post)- va salut pe toti cu respect.
Va felicit pe aceasta cale si pentru forum si pentru ajutoarele pe care le dati unii altora (mi se pare ca sunteti o "gasca" beton)
Sunt complet incepator (de fapt nici incepator nu ma pot numi) neavand in momentul asta un heli.
De cateva luni "adun informatii" despre heli, RC, gyro, hoovering, trimmere, etc etc etc - de pe forum + linkurile date de catre voi.
Incet incet - ma "luminez" :lol: , dar sa trecem la subiect ...

Vreau sa achizitionez urmatoarele:
RC : Futaba FF-7 (T-7CP) 2.4 GHz - m-am gandit sa iau si un cablu profesor-elev ca poate este util vreodata si nu costa o avere
Heli : T-Rex 450 S ARF
Gyro: Futaba GY401
Servo : Servo Robbe FS61 BB Carbon Digital Nano - pt coada
Servo : Servo Robbe FS-61 BB Speed Carbon Nano - pt celelalte functii

As vrea sa stiu de la posesorii de T-Rex daca sunt ok cele de mai sus sau ce alte optiuni "utile" as avea la dispozitie.

Buuun. Acum vin "miliardele" de intrebari : http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_13.gif
1. RC si Heli-ul sunt ok (chiar daca sunt incepator)?
2. Unde gasesc un "tren de aterizare" (sau cum s-o numi) pentru incepatori (eventual daca are cineva de vanzare)?
3. De unde iau si eu o interfata de computer pentru RC - Futaba FF-7 (T-7CP) 2.4 GHz ?
4. Unde gasesc un simulator de zbor care sa aiba modelul T-Rex 450 S integrat? (sau nu e nevoie sa ai modelul inclus in soft)?
5. Cine ma poate ajuta cu reglajele (de orice fel) pentru T-Rex 450 S ?
6. Avem pe undeva un "profesor" care sa ne (ma) invete cate ceva ?
7. O intrebare de newbie http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_13.gif. Ce dracului sunt clasele astea 30-45-60-90 ? (se refera la dimensiunile modelelor in cm or what) ?
8. Mai am TONE de intrebari insa nu vreau sa va plictisesc asa "din prima". Sa le luam usor pe rand http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_13.gif

Vreau sa achizitionez cele de mai sus in cursul saptamanii viitoare, deci orice parere este binevenita.
In rest .... ma gasiti la "lectura" ---> Electric Helicopter Beginner’s Guide v17

Va urez toate cele bune si va multumesc anticipat.

PS: Nu stiu daca nu trebuia sa pun threadu la "Coltul incepatorului". M-am gandit ca la rubrica Elicoptere nu e chiar offtopic.

...... inca 2 intrebari :
Eu am doar FMS deocamdata. Are cineva (din Bucuresti preferabil) un simulator "de imprumutat"? (ofer CD si bere la schimb)
Stie cineva un magazin de unde se pot procura diferite repere ? Eu nu am gasit altceva decat pe cei din Botosani , deci nu prea am termeni de comparatie si nu stiu cine vinde Hitec, Logictech, etc in Romanica. Apropo - un magazin "fizic" cred ca mi-ar fi de ajutor, deoarece m-as duce acolo sa pipai diferite device-uri si i-as mai "trage de limba" pe vanzatori in speranta ca poate mai aflu ceva chestii noi.
Presupun ca nici pe acest forum nu se admit reclamele, deci daca pot primi pe e-mail ceva informatii - linkuri despre alte magazine din Romania, ar fi superb.
Nimic inca despre interfata de conectare a RC cu computerul - nu stiu de unde sa o cumpar (daca nu se poate pe forum atunci poate tot prin e-mail) ? Mercic.

Desi imi plac elicopterele, pentru moment se pare ca raman la faza de simulator + culergere de informatii.
Multumiri celor care s-au "deranjat" sa raspunda intrebarilor mele.
Toate cele bune.

Aceasta postare a fost editata de Endugu: 16 July 2008 - 02:18 PM

0

#2 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 10-November 07

Postat 27 June 2008 - 02:47 AM

Salut,

In ordine:

- T-rex 450S e un elicopter bun daca iti permite buzunarul. Din parerile unora mai avizati decat mine o alternativa poate chiar mai buna e mini titan 325 (design mai modern si mai flexibil, stabilitate mai buna. pretul pieselor egal sau putin mai mic). Il are un bun prieten si pot sa spun ca are performante dinamice demne de invidiat. Ansamblul coada detasabil ca intreg permite inlocuirea facila a pinionului reductor si reglajul curelei de transmisie. Ca dezavantaj varianta simpla e mai mult aluminiu si plastic. Varianta SE costa cam cat un TRex 450 SE V2 (e putin mai ieftina de fapt) dar e complet carbon si aluminiu.
- Futaba FF-7 - daca iti permiti poate ar fi mai buna o statie spektrum dx7 sau daca vrei sa faci o economie Aitronics RDS8000. Prima ofera o serie de functii in plus si compatibilitate cu toate receptoarele spektrum (la futaba sunt incompatibilitati intre generatii) iar cea de a doua ofera ce ai la futaba plus inca un canal la un pret mai mic.
- GY401 e un clasic dar iti recomand de asemenea LGT 2100T cunoscut si ca Hitec HG-5000 (rebrand pt US). Are aceleasi performante dar e mai usor, mai ieftin si configurarea se face exclusiv prin interfata digitala (pe mine personal nu prea ma incanta dialerele analogice de la 401).
- Pe parte de servo ciclic (cele trei folosite la rotor) iti recomand calduros hitec 65 mg sau 65 hb. Sunt extrem de populare pentru performantele si rezistenta lor si ca atare au un pret decent. In plus gasesti usor piese pentru ele (rotite reductoare, carcase).
- Pentru servo coada iti recomand sa iei combo Logictech 2100T Gyro + 3100G Servo sau in varianta rebrand HG-5000+HSG-5083MG. Sunt combinatii excelente si pretul e foarte bun.
-Tren de aterizare ajutator (nu e doar pentru incepatori) gasesti la cam toate magazinele de profil.
- Simulator gratuit care are TRex 450 ca model e Heli-x. Cam toate simulatoarele comerciale il au si ele.
- Cu reglajele te pot ajuta eu sau alti forumisti mai vechi. Da-mi un PM daca esti interesat.
- pe partea cu "profesorii" nu pot sa te ajut eu sunt poate cel mult pe cale sa devin asistent http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_13.gif
- Clasele de care vorbesti sunt impartite in functie de dimensiunea palelor sau/si capacitatea motorului termic. In USA sunt in inchi in rest in cm. O echivalenta facuta dupa ureche ar fi:
325mm (o pala) = clasa 450 = micro class in USA
425mm = clasa 500
600 - 610mm = clasa 600 = clasa .30 (cm cubi - capacitatea motorului)
625 - 650mm = clasa .50
690 - 710mm = clasa 700 = clasa 0.90

Cam asta ar fi. O zi faina.
0

#3 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 27 June 2008 - 08:01 AM

Salut, si bine ai venit pe forum!

Felicitari pentru modul in care debutezi in acest hobby (adica documentare intai, apoi selectia unui sistem rc si a unui model cunoscut, concomitent cu clarificarea unor aspecte necunoscute). Ma bucur ca nu vrei sa dai banii pe jucarii intai.

La subiect acum. Un tren de aterizare chiar mai bun decat cele pe care le gasesti de vanzare ar fi asta. O tija sau o teavade carbon de 4mm de 1 m, o tai pe jumatate, iei 4 mingi de pingpong si iti faci unul singur. Gasesti la Andrei Petre in Bucuresti. Eu am fost foarte multumit de el cu Minititanul meu la inceput. Te sfatuiesc sa nu il dai jos pana nu stapanesti bine tehnica de hovering.

Statia la care te-ai gandit este o alegere foarte buna, la fel ca si un Spektrum DX7, de altfel.
GY401 este in acest moment cel mai cunoscut giro utilizat pentru heli electrice, si chiar termice (eu il utilizez si pe Raptor 50 si functioneaza perfect). Nu am utilizat alt giro, asa ca nu pot sa iti recomand altceva.

In ceea ce priveste alegerea servourilor, cea mai buna alegere pentru Trex450, ca de altfel si pentru MiniTitan ar fi intr-adevar Hitec 65MG. Ar mai fi si Futaba 3154 o alegere buna, dar prima are angrenaj din metal. Pentru coada, la MiniTitan eu utilizez Robbe FS61 Speed Carbon Digital.

Referitor la simulator, mai toate au viitorul tau model inclus, datorita faptului ca este unul arhicunoscut. Nu vorbesc aici de FMS, care e gratuit.

Te mai asteptam si cu alte intrebari si noutati.
Succes!

Aceasta postare a fost editata de Primus: 28 June 2008 - 08:07 AM

0

#4 Useril este offline   serby 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 27-December 05

Postat 27 June 2008 - 10:00 AM

T Rex 450 e un model fain,si bine echipat si reglat zboara bine.Iti recomand varianta din fibra de carbon-e mai inchegat.Sigur,nu vei avea stabilitatea unui termic-am sustinut mereu ca un heli mare e mai bun pentru un incepator !- dar oricum dintre electrice este unul bun. GY 401 este foarte bun,dar trebuie folosit in conjunctie cu un servo digital rapid. Alaturi de un acumulator Li-Po de 2000-2200 mah cu minim 20 C capacitate de descarcare-poti face treaba buna .Si foarte mult simulator inainte....
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu