Modelism - RHC Forum: tabla de aluminiu - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

tabla de aluminiu

#1 Useril este offline   bld 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 17-December 03

Postat 09 July 2008 - 03:05 PM

Stie cineva de unde s-ar putea cumpara niste tabla de aluminiu(grosime 1-2mm), dar de dimensiuni reduse?
Pe la magazinele pe unde-am fost(inclusiv Praktiker), discuta numa' la metri patrati. Pe mine m-ar interesa ceva mai mic, undeva pe la 20-30cm lungime, 20-30cm latime.

Am postat in forum-ul de Robotica fiindca din tabla de aluminiu intentionez sa fac "carcasa" la urmatorul meu robotel.

Aceasta postare a fost editata de bld: 09 July 2008 - 06:04 PM

0

#2 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 July 2008 - 08:18 PM

Pot sa-ti fac eu rost dar vin in tara numai peste 3 saptamani,daca poti astepta pana atunci.....Nu stiu cum vrei sa faci imbinarile dar stii ca tabla de aluminiu nu se prea poate lipi sau suda cu mijloace obisnuite.Ramane numai nituirea.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#3 Useril este offline   bld 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 July 2008 - 09:13 PM

3 saptamani...pai e OK, ca nu am asa mare graba. Si-asa am treaba "casnica" pana pe la jumatea lui august si nu cred c-am sa prea am timp de hobby, deci e ok in 3 saptamani.
Nu stiu cat poti sa aduci tu, m-ar interesa vreo 10 placute de tabla de aluminiu, la vreo 20-30cm lungime si latime. Acuma na, depinde, daca or sa fie prea scumpe ma rezum si la mai putine :lol:
Daca poti sa-mi zici cam la ce pret le-ai putea aduce, ti-as fi recunoscator.

Imbinarile vreau sa le fac numai din suruburi. Gaura cu masina de gaurit si surub de 3mm, cu astea am de gand sa lucrez. Mi se pare cel mai robust mod de a face imbinarile.

offtopic: In februarie am fost prima data in Austria si am calatorit cu trenu de la Iasi la Innsbruck. La un moment dat am trecut printr-o gara Wels Hbf. Acolo locuiesti? :lol:
0

#4 Useril este offline   Miezu_eu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 553
  • Inregistrat: 13-July 07
  • Interests:Aeromodelism

Postat 08 September 2008 - 05:44 PM

gasesti tabla de 1...2 mm de dimensiuni reduse la Hornbach
doar....eu
0721.798.720

0

#5 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 08 September 2008 - 07:44 PM

BRICOSTORE,
destul de scumpa dar poti sa gasesti exact ce doresti.
si totusi se invirte !
0

#6 Useril este offline   bld 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 September 2008 - 08:47 AM

Multumesc pentru sugestii. Cand am sa ajung in Bucuresti, poate am sa am timp sa vizitez si Bricostore sau Hornbach.
0

#7 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 09 September 2008 - 12:24 PM

si la conrad.de , 1mm, 1.5 mm, 2 mm, tabla de al.
0

#8 Useril este offline   bld 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 March 2009 - 11:30 AM

Celui de-al doilea robotel minisumo al meu vreau sa-i fac anumite parti din tabla de aluminiu de 1mm grosime. Tabla o am (Multumesc Skyspy!) si a venit momentul sa incerc sa o prelucrez. Ca atare, inainte sa ma apuc sa caut tot felul de tipuri de scule asa dupa capul meu, vreau sa intreb cunoscatorii.

Cu ce scule se poate decupa tabla de aluminiu (de 1mm) ca in poza de mai jos?
Decupaj din tabla de aluminiu

Ieri am vizitat Praktiker-ul si am vazut un aparat ce se chema Dremel 300 series (sau ceva de genul asta) si costa vreo 240lei (avea incluse cica 25 de accesorii). Nenea angajat de la Praktiker care se plimba prin zona raftului, mi-a dat de inteles ca respectiva scula ar putea sa taie si metale. Am ezistat sa cumpar din 2 motive: pretul cam marisor (avand in vedere ca voi folosi rar aparatul si pentru putina munca) si sovaiala respectivului angajat cand a zis ca se pot taia metale cu "Dremel 300 series" (parca nu parea asa sigurl!). Daca cineva stie ce "puteri" are acel Dremel 300series, il rog sa-mi zica daca as putea decupa tabla de aluminiu de 1mm cu el ca in poza de mai sus...
0

#9 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501

Postat 24 March 2009 - 12:13 PM

[Cu ce scule se poate decupa tabla de aluminiu (de 1mm) ca in poza de mai jos?

Dremelul are cam 100W putere si cred ca ar putea taia tabla de al cu un disc metalic potrivit.Dar totusi cred ca ar fi suprasolicitat.Mai bine iei un flex normal de 50-60 de lei de 500-600W si cu un disc de decupare de 1mm grosime faci treaba mai buna.Pentru decuparile mici gaura si prelucrare ulterioara cu un set de pile de ceasornicar.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#10 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 24 March 2009 - 05:01 PM

Vezi postareabld, la Mar 24 2009, 11:30 AM, a spus:

Celui de-al doilea robotel minisumo al meu vreau sa-i fac anumite parti din tabla de aluminiu de 1mm grosime. Tabla o am (Multumesc Skyspy!) si a venit momentul sa incerc sa o prelucrez. Ca atare, inainte sa ma apuc sa caut tot felul de tipuri de scule asa dupa capul meu, vreau sa intreb cunoscatorii.

Cu ce scule se poate decupa tabla de aluminiu (de 1mm) ca in poza de mai jos?

Ieri am vizitat Praktiker-ul si am vazut un aparat ce se chema Dremel 300 series (sau ceva de genul asta) si costa vreo 240lei (avea incluse cica 25 de accesorii). Nenea angajat de la Praktiker care se plimba prin zona raftului, mi-a dat de inteles ca respectiva scula ar putea sa taie si metale. Am ezistat sa cumpar din 2 motive: pretul cam marisor (avand in vedere ca voi folosi rar aparatul si pentru putina munca) si sovaiala respectivului angajat cand a zis ca se pot taia metale cu "Dremel 300 series" (parca nu parea asa sigurl!). Daca cineva stie ce "puteri" are acel Dremel 300series, il rog sa-mi zica daca as putea decupa tabla de aluminiu de 1mm cu el ca in poza de mai sus...

La piese mici si complicate te descurci bine cu un traforaj cu panze pentru metal,cu flexul merg taierile pe distante mai mar si nu complicate.
0

#11 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 24 March 2009 - 10:20 PM

Daca e Dremel de la mama lui, dupa pret pare sa fie. Adica in genu asta http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...LXLWH4&P=ML
taie aluminiu ala ca branza. Cu scule de genu am vazut cum s-a taiat placa de carbon, fibra de sticla, suruburi si chei fixe de 13. E super utila o scula de genu', mai ales la lucruri migaloase.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#12 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1676
  • Inregistrat: 16-December 08
  • Interests:MODELISM
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 24 March 2009 - 11:02 PM

-la grosimea ce o ai la materialul tau,foloseste un fierastrau pendular cu pinze pentru metal.
-daca ai utilul traforaj,ia pinze pentru taiat metale
atentie marita la flex
la turatia lui (11000)rpm aluminiul se topeste si face priza cu discul,riscind astfel sa te accidentezi destul de rau
aluminiul nu se prelucreaza cu viteza mare la abrazive

stima si grija mare
Tot ce-ţi provoacă plăcere este ilegal, imoral sau îngraşă !
0

#13 Useril este offline   bld 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2009 - 09:31 AM

Am sa caut panze de traforaj pentru metale, mi se pare cea mai rezonabila solutie in cazul meu, mai ales ca traforajul de acum aproape 20 de ani inca il mai am prin casa. Nu-mi trecuse prin minte ca s-ar putea taia si tabla cu el...Cand eram elev stiu ca taiam forme din placaj de lemn de 5-6mm grosime cu traforajul, dar nu-mi aduc aminte sa fi taiat tabla.

Am sa ma mai gadesc la Dremel-ul ala...Probabil ca daca o sa ajung vreodata sa folosesc intensiv traforajul, am sa trec pe Dremel.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
0

#14 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 16-January 08

Postat 28 March 2009 - 08:28 AM

tot din capitolul "stie cineva"...
ma poate indruma cineva catre o firma/persoana care se ocupa cu prod. piese duraluminiu mai gros prin frezare?!?
am cam inceput sa fac un cnc nou (comandat suruburi, ghidaje, motoare si electronica) am proiectat masina in mare iar acum am o mare problema cu piesele de dural... de prelucrat mi le-as putea prelucra si singur dar apare mare problema la capitolul materiale pe care firmele de profil nu le vand decat in formate mari (1x2m) si chiar nu-mi vine sa dau 400 euri pe o placa de 15mm din care am nevoie doar de 10-15% si inca niste sute pe alte 2-3 foi de variate grosimi din care ca si utilizare am nevoie in procente chiar mai mici.
0

#15 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664

Postat 28 March 2009 - 12:24 PM

Ai incercat la Gilinox sau Amari (fostul Alcan)? Stiu ca firmele astea vand si bucati debitate la cerere.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#16 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 March 2009 - 05:29 PM

n-am incercat nicaieri, pur si simplu e prima data cand am nevoie de asa ceva, n-am nici cea mai vaga idee unde m-as putea duce si atunci intreb :)
merci de informatii
0

#17 Useril este offline   alin 105 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 27-August 08

Postat 29 March 2009 - 02:12 PM

@bld.Daca te hotarati sa cumperi Dremelul acela poti sa fii linistit ca taie tabla de aluminiu de 1 mm,chiar si otel, materiale neferoase, lemn,etc.Totul e sa folosesti un disc abraziv potrivit.Eu folosesc la operatiuni similare o minifreza no-name de cc 2 ani, chinezarie care o gasesti cu 70-80 lei set complet inclusiv cu flexishat +capete de lucru(acestea in urma de calitate slaba).Eu folosesc consumabile (freze, panze,perii, etc) de la Proxxon.Daca nu ai de lucrat intesiv cu respectiva unealta (mai multe ore/zi si asta des)poti lua cu mare incredere o chinezarie( al carei mare neajuns il constituie jocurile si vibratiile flexishaftului la turatii mari cauzate de bucsele slabe ale axului).Poti folosi doar unealta in sine fara flexishaft-caz in care dispar vibratiile.Daca vrei ceva profesional- freza de 100 w de la Proxxon sau eventual Dremel.De evitat modelele mai slabe(40W), cu transformator de retea.Succes
PS.Nu m-am prins daca Dremelul asta 300 e cea care functioneaza cu traf si are 40 W -care nu o recomand, sau e cel de 100 W direct la retea care e OK.Pe site-ul lor , culmea, nu dau datele tehnice elementare. :unsure:

Aceasta postare a fost editata de alin 105: 29 March 2009 - 02:22 PM

0

#18 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 30 March 2009 - 05:47 PM

de la ei de pe site

Citeaza

* Amperage 1.15 Amps
* Cord Length 6'
* Speed Variable (5,000 to 35,000 RPM)
* Voltage 120 AC, 50-60 Hz
* Weight (lbs.) 18.0 oz

1,15*120=138. N-are randament 100% deci se undeva in jur la 100W puterea la a
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#19 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 31 March 2009 - 07:47 AM

Tabla de AL de 1mm se taie usor cu foarfeca de tabla, cu flex-ul mai rau te enervezi.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#20 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 31 March 2009 - 03:19 PM

Vezi postareaGreuceanu, la Mar 28 2009, 09:28 AM, a spus:

tot din capitolul "stie cineva"...
ma poate indruma cineva catre o firma/persoana care se ocupa cu prod. piese duraluminiu mai gros prin frezare?!?
am cam inceput sa fac un cnc nou (comandat suruburi, ghidaje, motoare si electronica) am proiectat masina in mare iar acum am o mare problema cu piesele de dural... de prelucrat mi le-as putea prelucra si singur dar apare mare problema la capitolul materiale pe care firmele de profil nu le vand decat in formate mari (1x2m) si chiar nu-mi vine sa dau 400 euri pe o placa de 15mm din care am nevoie doar de 10-15% si inca niste sute pe alte 2-3 foi de variate grosimi din care ca si utilizare am nevoie in procente chiar mai mici.

Daca mai ai nevoie , pot sa te ajut eu cu materiale , prelucrare CNC ( placi aluminiu ) , depinde cat esti dispus sa cheltui ...
ce dimensiuni au piesele de care ai nevoie , in ce parametri de precizie le doresti ...cat de repede ...
0

#21 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 April 2009 - 09:19 PM

Vezi postareakatran, la Mar 31 2009, 04:19 PM, a spus:

Daca mai ai nevoie , pot sa te ajut eu cu materiale , prelucrare CNC ( placi aluminiu ) , depinde cat esti dispus sa cheltui ...
ce dimensiuni au piesele de care ai nevoie , in ce parametri de precizie le doresti ...cat de repede ...

am incercat PM dar nu stiu din ce motive nu merge asa ca:

salut

sant interesat in continuare de piese din duraluminiu dar o sa mai dureze umpicut pana iti pot spune ca am si un proiect final (desene) pentru ca desi azi mi-au venit toate comenzile surubul de Z e lipsa in colet si depind multe de el. comanda a venit in mai putin de o saptamana dar nu stiu daca o sa se miste la fel de rapid si cu completarea...
am vazut ca ai facut chestii f misto, imi poti da si niste pret-uri pe materiale si eventual prelucrare ca sa ma pot orienta?!?
eventual putem vorbi pe YM: ivaeugen(@yahoo.com)
0

#22 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 April 2009 - 09:21 PM

Vezi postareaMLGore, la Mar 31 2009, 08:47 AM, a spus:

Tabla de AL de 1mm se taie usor cu foarfeca de tabla, cu flex-ul mai rau te enervezi.

se taie usor cu foarfeca da nu prea mai arata bine dupa... ghilotina, circular sau cnc
0

#23 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 03 April 2009 - 09:30 AM

Vezi postareaGreuceanu, la Apr 2 2009, 10:19 PM, a spus:

am incercat PM dar nu stiu din ce motive nu merge asa ca:

salut

sant interesat in continuare de piese din duraluminiu dar o sa mai dureze umpicut pana iti pot spune ca am si un proiect final (desene) pentru ca desi azi mi-au venit toate comenzile surubul de Z e lipsa in colet si depind multe de el. comanda a venit in mai putin de o saptamana dar nu stiu daca o sa se miste la fel de rapid si cu completarea...
am vazut ca ai facut chestii f misto, imi poti da si niste pret-uri pe materiale si eventual prelucrare ca sa ma pot orienta?!?
eventual putem vorbi pe YM: ivaeugen(@yahoo.com)

Ai mesaj .... ( de la tine au venit 6 mesaje identice , am crezut ca faci misto ...)

Aceasta postare a fost editata de katran: 03 April 2009 - 09:31 AM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu