gigipower, la 3 Jul 2008, 23:46, a spus:
... asta cere un innalt nivel de civilizatie, care pe-aci e cam lipsa, tovarasi!
.... dar am uitat, pe-aci sunt numa' smecheri care nu platesc tva, ca tva-ul e o prostie si noi suntem smecheri si cumparam de afara...
.... Cum nici "pacalirea" statului roman (prin neplata TVA la vama) nu duce la nimic bun, pt. ca astfel producatorii (HPI, Traxxas, Graupner, Tamiya, Robitronic, Mugen-Seiki, etc.) vor fi convinsi ca in Romania nu se cumpara DELOC produse RC si ca urmare nu vor fi interesati sa-si dezvolte canalele de distributie - ei nu au de unde sa stie ca produsele lor se cumpara via USA... ganditi-va o clipa si la asta!
Tov. Gigi,
Scuze de off-topic, nu-l cunosc pe Niz personal, dar matalutza esti mai agresiv decat predecesorii, si mai si gresesti pe-ici pe-colo.
1. La produsele peste o anumita valoare (unde intra toate modelele RC, aduse din SUA sau de oriunde din afara UE) se plateste TVA. Daca nu stiai iti arat eu ultima chitanta de la Revo achizitionat de curand (166 RON). La piesele de schimb (accesorii, etc), care nu depasesc valoarea respectiva (din cate stiu stiu eu, vreo 70 Euro, sau cam asa ceva) nu se aplica taxe.
2. Dupa achizitionarea unui model, primesti un formular (se poate si via e-mail) prin care iti inregistrezi modelul la producatorul respectiv. Si mai scrii acolo si de unde l-ai achizitionat. Deci treaba, cum ca "producatorii nu stiu ca in Romania se vand si modele lor" pica.
3. Daca ai vre-un magazin RC si nu merge, .... sa stii ca atata timp cat dealerii nostri nu importa/vand anumite produse care se cer, .... si asta la un pret cat de cat decent, vom continua sa cumparam si din SUA (vad ca ai ceva cu tara asta :) ) sau din alte parti. Te deranjeaza cu ceva? Crezi ca daca am gasi la noi aceste produse, nu ne-ar conveni sa platim ceva lei in plus, dar sa nu mai asteptam 2-3 sapt. pana vine bascula sau fuzeta?
4. Citez: "....Colaborarea, bunavointa, reclama, incurajarea noilor veniti... toate astea duc la cresterea unei comunitati RC SANATOASE, nu a uneia bazate pe rautate, agresivitate si egoism...." Asta da, citat din Congresul XIV!
Hai bafta Razyel la achizitionarea modelului! Sa nu-l cumperi din SUA ca vezi ce se intampla !?
Aceasta postare a fost editata de P407: 03 July 2008 - 11:49 PM
Cessna 182 BL Frecv. 35.120