Modelism - RHC Forum: Robitrnonic Mantis - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Robitrnonic Mantis Pareri/impresi/Sfaturi

#1 Useril este offline   razyel 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 18-April 08

Postat 03 July 2008 - 08:10 PM

Salutare, ma gandesc sa imi achizitionez inca un truggy, dupa o scurta analizare a bugetului, ceva cautari amanuntite pe net, am ajuns la concluzia ca cel mai indicat ar fi un Robitronic Mantis,
Acuma, dupa cum probabil stiti sunt destul de incepator si foarte multa experienta nu am, asa ca va rog daca ati putea sa pierdeti cateva minute pe acest subiect si sa ma ajutati cu pareri, sfaturi, fie ele bune fie ele rele.
Este destul de buna sau macar are potential pt competiti ? Din cate am citit in ce reviewuri am gasit sar parea ca se descurca fara probleme, dar as prefera sa aud si parerea voastra.
Ce upgradeuri ar fi necesare pt a o pregati pt competitie ?
Si per total cum vi se pare modelul ... iata un link catre pagina producatorului http://www.robitroni...-truggy-en.html
As vrea totusi sa va rog sa nu spamati cu posturi mono-silabice de genul "e buna" sau "e proasta"
Multumesc.

Iata si un review http://www.rc411.com/pages/reviews.php?rev...eview=54&page=2

Aceasta postare a fost editata de razyel: 03 July 2008 - 09:05 PM

Hush little baby, dont say a word; And never mind that noise you heard;
Its just the beast under your bed, In your closet, in your head.
0

#2 Useril este offline   NiZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 895
  • Inregistrat: 19-November 06

Postat 03 July 2008 - 09:56 PM

Eu chiar nu va mai inteleg... De cand esti pe forum ai gasit pe cineva cu modelul asta? Cam de unde ai vrea sa stie lumea daca e ok sau nu in conditiile in care nu o are nimeni? Ce sa mai vorbim despre upgradeuri?!!!

Tu ce zici sa-m iau, Subaru STI sau Mitsubishi Evo? Care ti se pare mai ok si cam ce tuning sa-i fac pt liniute, cerculete, patratele si rombulete?

PS: asta e al cincizecilea milionelea subiect cu "ce parere aveti despre XXX?" in conditiile in care nu a avut nimeni acel XXX!!! Daca vreti pareri obiective cautati pe forumurile de afara, pt stelute KEEP GOIN'!!!
0

#3 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 2307
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 03 July 2008 - 10:41 PM

da mi-o mie pe mana la o etapa si iti zic ce ii trebuie :)...din poze e la fel ca orice alt trugy.....difera caliatatea... prin ecran nu ai cum sa o vezi....desi poza aia cu fuzeta pentru mine spune totul.....
sincer variant lui niz mi se pare mai reala.....
0

#4 Useril este offline   gigipower 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 03 July 2008 - 10:46 PM

Niz, te-ai gandit vreo clipa ca vreunu' din cei care dau cu nasu' pe-aci, prin rhc.ro, poate au scos acelasi nas din dotare peste granitele tarii, la chestiile alea de se numesc "competitii EFRA" - si ca poate au zarit pe acolo modelele de care intreaba diversi a cinzecea milioana oara??!??! Si ca poate le-ar fi de folos un sfat de la asemenea personaje (din care eu stiu vreo doua, dar... probabil ca sunt scarbiti de inaltul nivel de agresivitate de pe acest forum si au renuntat sa se mai bage in seama cu asemenea personaje cam ca tine, care nu gandesc decat "vaaaaaaai, ce nenorocit, iar a aparut unu' care vrea sa isi faca reclama" sau "iar a aparut un fraier care intreaba de masini de n-a auzit nimeni")

Parerea mea: cu atitudini din astea de frustati nu veti ajunge prea departe, si in nici un caz nu veti ajunge unde vreti voi, efra, etc... asta cere un innalt nivel de civilizatie, care pe-aci e cam lipsa, tovarasi!

Apropo, ai auzit cred ca efra are in calendarul competitional curse 1/5, da? Ai auzit cumva si de Modelcargo RS5? Vrei sa stii ce parere am eu? Am o parere extraordinara! Stii de ce? Ca sunt 80% din fibra de carbon si au frane pe disc ventilat pe toate rotile! Stii de ce nimeni nu are nici o parere despre ele pe-aci prin sat? Pt. ca pretul lor incepe de la 2400 EUR (cu tva - dar am uitat, pe-aci sunt numa' smecheri care nu platesc tva, ca tva-ul e o prostie si noi suntem smecheri si cumparam de afara)

The bottom line? Invatati sa fiti mai civilizati cu ceilalti si sa nu mai cautati vinovati in toate directiile... Colaborarea, bunavointa, reclama, incurajarea noilor veniti... toate astea duc la cresterea unei comunitati RC SANATOASE, nu a uneia bazate pe rautate, agresivitate si egoism. Cum nici "pacalirea" statului roman (prin neplata TVA la vama) nu duce la nimic bun, pt. ca astfel producatorii (HPI, Traxxas, Graupner, Tamiya, Robitronic, Mugen-Seiki, etc.) vor fi convinsi ca in Romania nu se cumpara DELOC produse RC si ca urmare nu vor fi interesati sa-si dezvolte canalele de distributie - ei nu au de unde sa stie ca produsele lor se cumpara via USA... ganditi-va o clipa si la asta!

Obviously, that was just my 2 cents.
www. radiomodele.ro
YM: rctoys_ro
0

#5 Useril este offline   MIEZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 588
  • Inregistrat: 13-April 05

Postat 03 July 2008 - 10:59 PM

Din punctul meu de vedere tot ce este RTR nu este pentru competitie. Nu este si nu renteaza investitia intr-un astfel de model, pretul upgrade-urilor plus pretul modelului depasind uneori chiar pretul unui kit de competitie adus la stadiul RTR.
0

#6 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 03 July 2008 - 11:06 PM

razyel, la 3 Jul 2008, 20:10, a spus:

Ce upgradeuri ar fi necesare pt a o pregati pt competitie

...o mana buna, ochi ageri si ceva care sa le coreleze. :)
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#7 Useril este offline   P407 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 220
  • Inregistrat: 16-March 08

Postat 03 July 2008 - 11:47 PM

gigipower, la 3 Jul 2008, 23:46, a spus:

... asta cere un innalt nivel de civilizatie, care pe-aci e cam lipsa, tovarasi!
.... dar am uitat, pe-aci sunt numa' smecheri care nu platesc tva, ca tva-ul e o prostie si noi suntem smecheri si cumparam de afara...
.... Cum nici "pacalirea" statului roman (prin neplata TVA la vama) nu duce la nimic bun, pt. ca astfel producatorii (HPI, Traxxas, Graupner, Tamiya, Robitronic, Mugen-Seiki, etc.) vor fi convinsi ca in Romania nu se cumpara DELOC produse RC si ca urmare nu vor fi interesati sa-si dezvolte canalele de distributie - ei nu au de unde sa stie ca produsele lor se cumpara via USA... ganditi-va o clipa si la asta!

Tov. Gigi,
Scuze de off-topic, nu-l cunosc pe Niz personal, dar matalutza esti mai agresiv decat predecesorii, si mai si gresesti pe-ici pe-colo.

1. La produsele peste o anumita valoare (unde intra toate modelele RC, aduse din SUA sau de oriunde din afara UE) se plateste TVA. Daca nu stiai iti arat eu ultima chitanta de la Revo achizitionat de curand (166 RON). La piesele de schimb (accesorii, etc), care nu depasesc valoarea respectiva (din cate stiu stiu eu, vreo 70 Euro, sau cam asa ceva) nu se aplica taxe.

2. Dupa achizitionarea unui model, primesti un formular (se poate si via e-mail) prin care iti inregistrezi modelul la producatorul respectiv. Si mai scrii acolo si de unde l-ai achizitionat. Deci treaba, cum ca "producatorii nu stiu ca in Romania se vand si modele lor" pica.

3. Daca ai vre-un magazin RC si nu merge, .... sa stii ca atata timp cat dealerii nostri nu importa/vand anumite produse care se cer, .... si asta la un pret cat de cat decent, vom continua sa cumparam si din SUA (vad ca ai ceva cu tara asta :) ) sau din alte parti. Te deranjeaza cu ceva? Crezi ca daca am gasi la noi aceste produse, nu ne-ar conveni sa platim ceva lei in plus, dar sa nu mai asteptam 2-3 sapt. pana vine bascula sau fuzeta?

4. Citez: "....Colaborarea, bunavointa, reclama, incurajarea noilor veniti... toate astea duc la cresterea unei comunitati RC SANATOASE, nu a uneia bazate pe rautate, agresivitate si egoism...." Asta da, citat din Congresul XIV!

Hai bafta Razyel la achizitionarea modelului! Sa nu-l cumperi din SUA ca vezi ce se intampla !?

Aceasta postare a fost editata de P407: 03 July 2008 - 11:49 PM

Cessna 182 BL Frecv. 35.120
0

#8 Useril este offline   razyel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 July 2008 - 12:19 AM

NU, nu vetzi transforma si acest topic in al nushtu catelea flame war!!!
@NIZ ai ceva constructiv de spus te rog, NU ??.. nai decat critici si istetzime ?..te rog ignora Topicul !!!
De unde sa stie "fraierul" de rand dak nu apare unul mai cu experientza si spune.... "fuzeta pentru mine spune totul....."
asa ca te rog maestre explicami si mie cum se poate k unul care stie si se pricepe in special la truggyuri sa vina si sa bata toaca unui nou venit asa cum o faci TU in mod CONSTANT, tu sti pt tine si restul primesc suturi, f tare, o sa creasca hobbyul asta in romania la greu, doar mentineti atitudinea scarboasa.
Asa ca te mai rog inca o data, ma poti ajuta cu o parere OBIECTIVA si nu cu SPAM ?.... acuma cine face stelutze ?
Daca poti sa ma ajuti, atunci te rog, daca nu, ignora topicul si cauta altele in care sa t umfli in pene.

Multumesc lui Miez, fulgerica si lui Flo pt pareri, insa ash mai avea o cerintza la tine Flo, te rog explicami ce este in neregula cu fuzeta, ca data viitoare sa nu mai fiu nevoit sa postez aici ca mie ca iara se supara NIZ, si deja mie scarba sa mai zic ceva.

Deasemenea rog un ADMIN sa stearga posturile care nu au nici un fel de legatura ce ce am intrebat in acest topic.
Multumesc.

0

#9 Useril este offline   daann 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 17-April 08

Postat 04 July 2008 - 12:39 AM

....Se pare ca o sa curga sange si din topicul asta... :)
0

#10 Useril este offline   Muerte 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 31-August 06

Postat 04 July 2008 - 01:15 AM

gigipower, la 3 Jul 2008, 22:46, a spus:

Niz, te-ai gandit vreo clipa ca vreunu' din cei care dau cu nasu' pe-aci, prin rhc.ro, poate au scos acelasi nas din dotare peste granitele tarii, la chestiile alea de se numesc "competitii EFRA" - si ca poate au zarit pe acolo modelele de care intreaba diversi a cinzecea milioana oara??!??! Si ca poate le-ar fi de folos un sfat de la asemenea personaje (din care eu stiu vreo doua, dar... probabil ca sunt scarbiti de inaltul nivel de agresivitate de pe acest forum si au renuntat sa se mai bage in seama cu asemenea personaje cam ca tine, care nu gandesc decat "vaaaaaaai, ce nenorocit, iar a aparut unu' care vrea sa isi faca reclama" sau "iar a aparut un fraier care intreaba de masini de n-a auzit nimeni")

Parerea mea: cu atitudini din astea de frustati nu veti ajunge prea departe, si in nici un caz nu veti ajunge unde vreti voi, efra, etc... asta cere un innalt nivel de civilizatie, care pe-aci e cam lipsa, tovarasi!

Apropo, ai auzit cred ca efra are in calendarul competitional curse 1/5, da? Ai auzit cumva si de Modelcargo RS5? Vrei sa stii ce parere am eu? Am o parere extraordinara! Stii de ce? Ca sunt 80% din fibra de carbon si au frane pe disc ventilat pe toate rotile! Stii de ce nimeni nu are nici o parere despre ele pe-aci prin sat? Pt. ca pretul lor incepe de la 2400 EUR (cu tva - dar am uitat, pe-aci sunt numa' smecheri care nu platesc tva, ca tva-ul e o prostie si noi suntem smecheri si cumparam de afara)

The bottom line? Invatati sa fiti mai civilizati cu ceilalti si sa nu mai cautati vinovati in toate directiile... Colaborarea, bunavointa, reclama, incurajarea noilor veniti... toate astea duc la cresterea unei comunitati RC SANATOASE, nu a uneia bazate pe rautate, agresivitate si egoism. Cum nici "pacalirea" statului roman (prin neplata TVA la vama) nu duce la nimic bun, pt. ca astfel producatorii (HPI, Traxxas, Graupner, Tamiya, Robitronic, Mugen-Seiki, etc.) vor fi convinsi ca in Romania nu se cumpara DELOC produse RC si ca urmare nu vor fi interesati sa-si dezvolte canalele de distributie - ei nu au de unde sa stie ca produsele lor se cumpara via USA... ganditi-va o clipa si la asta!

Obviously, that was just my 2 cents.

I don't like the man, but i think he has a point:P Niz ai sarit cu gura pe razyel de parca cine stie ce crima a facut, mare chestie, a deschis un topic care oricum se poate sterge de catre admin, daca cumva "deranjeaza" pe cineva.
Parerea mea e ca daca erai mai calm si nu faceai degeaba "curent" pe forum era mai bn si poate ca razyel isi obtinea ce dorea de la cineva care este in masura sa raspunda decent, nu sa "latre" aiurea.

Aceasta postare a fost editata de Muerte: 04 July 2008 - 01:16 AM

0

#11 Useril este offline   gigipower 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 04 July 2008 - 08:24 AM

@P407, scurt si la obiect:
1. Citez de pe topicul "comanda tower": "eu nu am platit tva ca m-am dus la nenea vamesul si i-am dat 50 RON si i-am zis ca-s jucarii" - no comment! B)
2. M-ai spart, tu il iei de pe tower, te duci repede la formular si scrii acolo ca l-ai luat din Romania... si toti ceilalti fac la fel... Si producatorul sare in sus de bucurie!!! Man, eu vorbeam de LOCUL DE UNDE VIN BANII catre producatori... si de CATI BANI vin catre producator din tara respectiva... nu de ce scrii tu pe formularul ala... ala ajunge, in cel mai bun caz, la dep. marketing, in nici un caz la vanzari :D
3. Da, gasesti la noi. cu livrare in aprox. 3-5 zile (depinde de manufacturer)

I rest my case.

P.S. Care-i treaba cu fuzeta? :D
www. radiomodele.ro
YM: rctoys_ro
0

#12 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2008 - 09:56 AM

eu sincer m-am saturat sa te tot ratoiesti la lume ca ia de pe tower....iti zic prieteneste nu asa se face...din cate stiu eu tu aduci marca respectiva si te ai simtit direct responsabil sa raspunzi la topicul omului dar ceva concret nu am vazut nici de la tine despre model...pur si simplu nu intelegi ca nu e nimeni obligat sa ia din tara..cu atat mai mult sa comentam despre un model care arata bine in poze sincer mie mi se pare de 2 lei...dpdv competitional......
si ca sa revenim la topicul omului..
hai sa ne dam cu parerea pe pozele omului

my friend cu gumele alea nu faci nimic decat rodajul 1 deci din start 80 de $ euro pentru un set de gume cu care ai ceva aderenta......

motorul e bunicel nu profii stiu ca erau totusi ceva hibe la reglaje asta in conditia in care cu 120$ ti ai luat altul nou pentru ca atat este un motor din acela

fuzetele sunt de 2 lei cum sa pui tu fuzete din aluminiu turnat ihhhhhh

diferentialul central incastrat iarasi o ciudatenie ...

ce mi-a plcut este suportul de motor dintr-o singura bucata dar si acolo l-au turnat deci mai bine era din 2 bucati cnc

electronica nici nu o comenetz fara 50>>100 $ pe servou nu faci fata la competitie si nu intelegi nimic din masina....parerea mea: servourile sunt cel mai importanat lucru....daca pe alea nu le ai bune faci ceva pe ea de masina

vrei competitie nu zic sa iti iei motor de 500 de $ dar cauta un kit bun si rezistent....nu face compromisuri dai 30 pe servou acum peste 2 zile pica si mai bagi iar 100 deci da pe din start 100 si o sa vezi ca e mai bine

eu mi-am spus parerea din punctul meu de vedere e oricum un topic inchis..nu te mai agasa ca iti spamuieste lumea topicul e normal

eu tot zic ca dai branza din gura pentru aia de pe gard.....daca vrei competitie mai strange burata un pic ca dupa ajungi sa te chinui sa dai si robitronicul ca vrei sa iti iei un mugen sau un xray xt8 sau losi
0

#13 Useril este offline   Axu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 17-August 03

Postat 04 July 2008 - 10:14 AM

@razyel
Tu vrei sa schimbi calul cu magarul, ma refer la modelul care-l ai acuma si cel propus.
Legat de model, singurul lucru care pot sa il spun despre el este ca folosesc un Axial.28 si in raport calitate/pret sunt foarte multumit de el, dar motorul nu este cel mai important aspect de alegerea a unui model de competitie sa zicem. In primul rand un model de competitie il iei kit si pui tu ce vrei pe el.
Daca ar fi sa fac o sugestie ar fi sa iei in considerare un Losi 8-T RTR (ca observ ca spre RTR inclini), masina vine cu un motor care zic ei ca este bun, o toba in-line, mult mai eficienta decat una cu cuplaj de caucuiuc, si nu in ultimul rand vine cu statie Spektrum in 2.4GHZ(nu AM cum este cea de pe Mantis). Pretul este mai piperat, dar daca calculezi putin doar statie face diferenta de pret, in rest nu mai povestim de presitgiul marcii Losi....
Bafta la cumparaturi.
Ceva nu-i bine oricum!
0

#14 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2008 - 10:22 AM

+1 la ce a zis axu e intradevar o alegre mai buna

si in plus o gasesti in tara.....vezi gigi ca nu te am uitat B) :D

Aceasta postare a fost editata de Flo234: 04 July 2008 - 10:25 AM

0

#15 Useril este offline   Axu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 17-August 03

Postat 04 July 2008 - 10:26 AM

@Flo234
asta nu am mai zis pentru ca banuiam de unde vrea sa o achizitioneze. Oricum in opinia mea Mantis este cu mult si sub Hellfire SS.
Ceva nu-i bine oricum!
0

#16 Useril este offline   NiZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 895
  • Inregistrat: 19-November 06

Postat 04 July 2008 - 10:30 AM

Daca asa stau lucrurile, poate ca aveti dreptate si ma retrag! Eu credeam ca va intereseaza pareri obiective bazate pe experienta castigata in urma PILOTARII modelului respectiv, ca asa, de la amicul prietenului vecinei care a VAZUT modelul la televizor sau in nu stiu ce competitie si e marfa ca a sarit 15m, cred ca nu duce nimeni lipsa. Nu voiam decat sa va deschid ochii, ca e plin forumul de cereri de pareri despre modele pe care nu le-a avut nimeni si nu-mi dau seama ce e in capul vostru atunci cand va asteptati la raspunsuri OBIECTIVE! La poze se poate uita oricine...

Cat despre tovarasul gigel, no comment! Sunt convins ca are multa experienta RC in spate si chiar ne cunoaste bine intrucat isi permite sa ne catalogheze drept frustrati si necivilizati. Asta, bineinteles, pana va da peste cineva cu adevarat necivilizat si-l va "sfatui" sa investeasca in portelan recomandat de un prieten care a vazut un cabinet dentar "peste granitele tarii".

Succesuri in achizitionarea de modele in urma sfaturilor "greilor" care au cunostinte care isi permit sa vada competitii EFRA, competitii, de altfel, sufocate de nr. mare de modele participante marca Robitronic!

I'm out!
0

#17 Useril este offline   razyel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 July 2008 - 10:39 AM

Ok, baietzi, inteleg, atunci hai sa facem altfel, eu va respect opinia, ia facetimi atunci alte recomandari...sa zicem..
Hot Bodies 1/8 Lightning Stadium Pro-R ARR ?
Ce zicetzi de asta ? este o alegere mai buna , a vaut careva ?... stie cineva ceva despre el ?
http://www.hotbodiesonline.com/lightning_s...tadium_pro.html

Aceasta postare a fost editata de razyel: 04 July 2008 - 10:46 AM

0

#18 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2008 - 10:48 AM

cred ca nu e nici unul in tara deci baga la cap ce a zis niz
0

#19 Useril este offline   razyel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 July 2008 - 10:51 AM

GATA, ajunge...nu ai cu cine discuta.. mai bine itzi torni o galeata de apa in cap decat sa intrebi ceva pe forum asta.
TOPIC CLOSED!!!

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu