Modelism - RHC Forum: Gyro stricat? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Gyro stricat? Gryo de falcon 3d stricat sau nereglat?

#1 Useril este offline   eval 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 19-June 08

Postat 19 June 2008 - 09:57 AM

Salutare , acum aprox. o luna am cumparat un Falcon 3D RTF , am hovariut cu el un pic, l-am trantit de pamant de cateva ori, i-am indoit coada de 2 ori (bine ca au rezistat palele de antrenament) am urmat sfaturile de la Radd's School, toate bune si frumoase...pana acum. Iar am facut o aterizare aiurea si am indoit coada ... si pana sa o repar i-am marit si gain'ul de la gyro la maxim (AT-EG202 V2) ., eu crezand ca o sa tina coada mai bine. Iar acum dupa ce am schimbat coada am probleme, cu gainul la maxim tine coada dar daca dau sa se roteasca incepe sa se roteasca cu viteza singura metoda de a-l opri este de a da in directia opusa la maxim un impuls, iar la minim se roteste de nebun iar daca ii dau in directia opusa isi schimba sensul de rotatie neputand opri coada la punct fix .

Aveti idee este de la gyro (stiu ca este cel mai kko dar nu prea as vrea sa dau 4 mil pe unu mai bun...) sau de la altceva (cum ar fi pozitionarea servoului coada gresit)? Rotorul anticuplu are putere sa se roteasca in ambele directii, deci tind sa cred ca este de la gyro, si daca da ce pot face?

Multumesc
0

#2 Useril este offline   caius71 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-February 07

Postat 19 June 2008 - 10:14 AM

Nu sunt foarte sigur dar este posibil sa fi crescut nivelul de vibratii in zona GYRO si nu poate face diferenta intre acceleratia ungiulara si bruiajul produs de coada.Succes!
0

#3 Useril este offline   eval 

• Nou venit
  • Pip

Postat 19 June 2008 - 10:25 AM

m-am gandit si eu la asta, de aceea am schimbat coada, am strans suruburi, am schimbat axul anticuplu (care nu era perfect drept), am rezolvat-o cu vibratiile ...dar tot se invarte de nebun, adica ... cand ii dau sa se roteasca un pic, incepe sa se roteasca cu viteza mare.

Multumesc pentru raspuns

Aceasta postare a fost editata de eval: 19 June 2008 - 10:26 AM

0

#4 Useril este offline   caius71 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-February 07

Postat 19 June 2008 - 10:36 AM

Atunci cand ai reglat gain-ul este posibil sa fi afectat mecanic semireglabilul cu ajutorul unui electronist se poate inlocui.
0

#5 Useril este offline   laurd 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 19-December 06

Postat 19 June 2008 - 04:15 PM

Salut eval

Nu stiu exact tipul asta de gyro, dar ca simptom parca seamana cu un revers pe functia de gyro. Are buton de asa ceva pe gyro? Poate pui o poza cu el sa-l vad.

Bafta
0

#6 Useril este offline   atro 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 168
  • Inregistrat: 10-February 07
  • Interests:Aeromodele

Postat 19 June 2008 - 06:14 PM

Nu stiu ce giro ai dar al al meu (Futaba GY 240) totul e OK pana la o anumita limita de reglare a castigului (amplificarii) dupa care, cu modelul pe masa incepe sa oscileze.
Prima data redu castigul cam la 2/3 si mareste-l treptat, in pasi foarte mici pana incepe sa oscileze dupa care reduci putin. Asta e si rutina de reglaj recomandata de producator (Futaba)

Spune-ne ce a iesit!

Bafta!!

Adrian

Aceasta postare a fost editata de atro: 19 June 2008 - 06:19 PM

0

#7 Useril este offline   eval 

• Nou venit
  • Pip

Postat 19 June 2008 - 09:07 PM

Salutare tuturor,
deci nu-mi vine sa cred, laurd avea dreptate, gyro trebuia dat pe reverse dar nu pentru ca am umblat eu la el. Acum urmeaza faza ca-n filmele cu prosti :) :) , cand am schimbat coada am pus servoul INVERS si nu am observat , la gyro umblasem decat la gain . Asta e sa fii incepator si neatent. Acum merge perfect :(

Iti multumesc laurd pentru solutie si tuturor pentru interes si sfaturi. Zbor placut
0

#8 Useril este offline   laurd 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 19-December 06

Postat 19 June 2008 - 09:36 PM

Felicitari!!! Meritul e al tau ca ai reparat dihania.

Multe zboruri frumoase fara crash-uri!!!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu