Modelism - RHC Forum: Sfaturi pentru tineri viitori piloti - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Sfaturi pentru tineri viitori piloti

#1 Guest_ktalyn15bn_*

• Grup: Guests

Postat 14 June 2008 - 07:59 PM

Am deschis acest subiect deoarece sunt un tanar pilot in devenire de 16 ani.De saptamana viitoare incep cursurile teoretice. Cine vrea va rog dati niste sfaturi ca sa nu repet greselile altora.Adica ma rog........ voi stiti cum a fost si probabil ati facut multe greseli>daca puteti sa le impartasiti si cu mine si sa-mi dati niste sfaturi a-si zice MULTUMESC !!!
Zboruri placute !!!

PS: si la acel subiect "Sa ne conoastem tara......din avion" mai postati ca sunt ffffffff faine pozele
0

#2 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 15 June 2008 - 10:21 PM

Nimeni.............nimic................:angry: :) :( ..............sunt sigur ca exista ceva sfaturi..................plzzzzzzz
0

#3 Useril este offline   catalinschumy 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 27-December 05

Postat 17 July 2008 - 09:34 PM

civila sau militara?
0

#4 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 26 July 2008 - 08:58 PM

:( :( mai catalin, ce militara la 16 ani? sportiva mai, probabil planor sau iar-46...

sau..de 16 ani e pilot in devenire... asta nu prea suna bine

Aceasta postare a fost editata de jester: 26 July 2008 - 09:00 PM

I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#5 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 27 July 2008 - 12:30 AM

Sal,sunt fost pilot civil aprox.8000ore de zbor,mergi mai departe numai daca esti bolnav dupa zbor,este foarte greu si acum trebuie fff multi bani.
Bafta multa
0

#6 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 28 July 2008 - 08:16 PM

Este vorba de pilot sportiv pe avion cu motor(se poate incepe de la 16 ani).Deocamdata vreau sa iau brevetul de pilot sportiv.Este adevarat ca mi-as dori sa merg si mai departe ca pilot pe avion comercial....pana atunci insa mai este(sunt o gramada de bani de dat din cate am inteles.Oricum sunt nebun dupa zbor(cu toate ca nu am zburat nici macar 1 minut) dar stiu sigur ca asta vreau sa fac.Sunt in stare de orice...ma rog aproape orice... pentru aviatie.Sunt multi care ma decurajeaza dar PUR SI SIMPLU nu ii aud.
Cine poate sa-mi dea ceva sfaturi>in special domnul pilot cu 8000 ore de zbor va rog.
Multumesc frumos!
0

#7 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 29 July 2008 - 12:06 AM

Solutia cea mai buna acum este zborul la aviatia sportiva,dupa ce faci liceul poti urma cursuri la o scoala de zbor profesional(aici incepe problema banilor)in Romania sau am o cunostinta care urmeaza cursuri de zbor in Slovacia unde este mai ieftin,dar tot da aprox.30.000Eu.Apoi te prezinti cu caciula in mana la mai marii de la TAROM daca vor mai rezista pana atunci

Bafta in continuare
0

#8 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 29 July 2008 - 08:29 AM

La tine in oras ai doua locuri unde poti debuta frumos in meseria zborului: Ghimbav si SanPetru. Probabil ca anul acesta ai ratat inscrierea, acum e cam tarzior, dar e bine sa te ocupi inca de acum de toate detaliile pentru la anul! Cel mai bine mergi in ambele locuri si vorbesti live cu elevii si instructorii de acolo, o sa afli mult mai multe si s-ar putea sa ai chiar o surpriza frumoasa, am inteles ca incepand de anul acesta se poate obtine PPL si de la aceste aerocluburi.
E o meserie frumoasa, merita sa te zbati pentru asta!
SUCCES!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#9 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 29 July 2008 - 09:19 AM

Intr-adevar eu am fost la Ghimbav am vorbit cu pilotii de acolo, pot spune ca acum ma stiu bine(Am facut cerere la Bucuresti pentru a incepe cursurile din vara asta dar nu s-au aprobat, asa ca a spus sa merg in ianuarie si totodata a mai spus ca pot merge oricand la Ghimbav ca sa ma mai uit, sa fac poze cu avioane etc.)
.Dupa cate mi-au spus se poate obtine si brevetul de pilot PPL(care stiu ca inseamna "Private pilot license" contra unei sume de 5000 euro) dar eu stiu ca pentru pilot comercial trebuie CPL(care stiu ca inseamna "Comercial pilot license"). Oricum ar fi eu nu sunt deocamdata pe banii mei si nu as indrazni sa le cer parintilor 5000 euro, nu pt faptul ca as sti ca nu mi-ar da, dar nu ma lasa inima, deci se exclude sigur varianta asta.Oricum daca nu intru la comercial nu este nici o suparare atat timp cat am brevet pentru avion ultrausor, eventual sa am avionul meu m-as simti foarte implinit.

Multumesc mult pentru sfaturi si astept si altele!

PS: las si un id de messenger pentru cine vrea sa mai imi spuna cate ceva: mydream_is2fly@yahoo.com

Aceasta postare a fost editata de ktalyn15bn: 29 July 2008 - 09:21 AM

0

#10 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 04 August 2008 - 03:39 PM

Daca poti sa faci PPL cu 5000 de euro e rezonabil, dar ma indoiesc.

Din ce stiu eu, ora de zbor e de minim 110 euro si ai nevoie de 45 ore, asta inseamna 5000 doar orele de zbor. Mai ai nevoie si de vreo 180 ore de teorie care inseamna si alea inca vreo 1500 euro.

Pentru CPL iti trebuie curs de IR (A) iar asta inseamna inca vreo 25 000.
Pentru ATPL (companie de transport) mai a nevoie de inca un curs dupa CPL.

La momentul asta, singura scoala de la noi care poate scoate piloti de ATPL, este Academia de Aviatie Civila de la Baneasa, de unde termini cu ATPL frozen, iar toata scolarizarea te duce undeva la 50-55 mii de euro.

Nu poti sa faci absolut nimic la CPL sau ATPL fara certificat medical Clasa 1.
0

#11 Useril este offline   ica 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 12-January 09

Postat 12 January 2009 - 03:27 PM

Stie careva dintre voi unde ar fi mai bine sa practic cursurile de zbor pe iar 46 la ghimbav, sanpetru sau sibiu?
Ma refer in care din aerocluburi se zboara cel mai mult si cel mai serios ? Eu sunt din Baia Mare si anul trecut mi-am luat brevetul pe planor , si vreau k anul acesta sa reusesc sal iau si pe cel de ULM .
0

#12 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 13 January 2009 - 09:56 PM

Eu iti recomand Ghimbav... pe 31 ianuarie sunt inscrierile, in corpul V al facultatii Transilvania la et. 4 ...
la Sinpetru nu e nici un 46, acolo se face scoala doar pentru planoare....
Sibiul nu mai are aeroclub... deci nexam.. singuru ramane Ghimbav
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#13 Useril este offline   ica 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 12-January 09

Postat 14 January 2009 - 08:10 PM

la toate aerocluburile din romania se fac inscrieri incepand din 5 pana pe 31 ianuarie...
probabil la sanpetru nu sunt 46 dar aeroclubul de la sibiu nu sa desfiintat din moment ce ieri am vorbit telefonic cu comandantul Gabriel Scurtu referitor la inscrieri
0

#14 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 15 January 2009 - 03:29 PM

Hmm... m-am lamurit si eu cu problema...
s-a desfintat partea de planor .. nu mai sunt planoare pe sibiu, dar 46 sunt( au avut ceva probleme cu elicea din cate stiu, dar l-au reparat)

scuze de greseala :rolleyes:
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu