Modelism - RHC Forum: Servo digital - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Servo digital HRS/PPM

#1 Useril este offline   dedeman 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 280
  • Inregistrat: 02-December 07

Postat 02 June 2008 - 10:13 PM

Detin pe truggy un servo digital. Am facut ceva teste la "rece" pentru a testa sistemul de directie in mod HRS si PPM. Receiverul suporta HRS. Tensiunea de alimentare este 6.0V - conform specificatiilor este OK.
In ceea ce priveste cuplul de virare nu mi se par diferente( intre HRS si PPM ). Diferenta intre timpii de raspuns mi se pare superficiala.

Deoarece cel de al doilea servo nu este digital (testul l am facut cu el deconectat) nu am avut cum sa fac un test la cald. Poate mult mai edificator. De aceea apelez la cunostiintele voastre.

Se merita sa pun ambele servouri digitale? Din ce pct de vedere?
HK Rattler 1/8
e-Revo 1/16 VXL
0

#2 Useril este offline   NiZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 895
  • Inregistrat: 19-November 06

Postat 02 June 2008 - 10:19 PM

Foloseste HRS NUMAI pe servouri digitale. Daca servourile sunt analogice, sau macar unul dintre ele, mergi pe PPM, pt. ca altfel risti sa arzi servoul analogic si sa topesti ceva fire pe acolo. Asa am facut eu, de aia arata receptorul asa. Pagubele la mine au fost: servoul analogic, toate firele din cutia de receptie si era cat pe ce si packul...
0

#3 Useril este offline   dedeman 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 280
  • Inregistrat: 02-December 07

Postat 02 June 2008 - 10:35 PM

Dar merita sa bag ambele servouri digitale? Sau sa merg in continuare pe PPM.

Aceasta postare a fost editata de dedeman: 02 June 2008 - 10:35 PM

HK Rattler 1/8
e-Revo 1/16 VXL
0

#4 Useril este offline   Barabula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 25-November 07

Postat 03 June 2008 - 08:49 AM

Nu stiu cum ai evaluat tu cuplul fara sarcina. Data viitoare daca vrei sa compari cuplul servoului de directie, pune-l pe masina si incearca sa virezi (masina stationara) cu masina la diferite incarcari (pui greutati pe botul masinii). Care situatie are ca rezultat ca servoul se impotmoleste mai devreme, e mai dezavantajoasa!

Servourile digitale sunt din ce in ce mai puternice. Pretul e si el pe masura, asa ca vezi cit trebuie sa dai pe ele inainte sa iei vreo hotarire. IN plus la ce iti trebuie? Ai un rock crawler? Daca nu, si nici nu participi la competitii, atuncea iti pierzi banii de pomana. In mers, toate servourile trag pentur ca frecarea nu e mare in timp ce rotile se invirt. Pe loc e greu de tras de directie sau in competitie cind trebuie sa iei virajele la fix (timp de reactie). Desi in principiu la cuplu mare timpul de reactie e mai lung, si invers, asa ca vezi si tu e o sabie cu doua taisuri.

Aceasta postare a fost editata de Barabula: 03 June 2008 - 08:55 AM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu