Modelism - RHC Forum: EasyGlider modificat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

EasyGlider modificat

#91 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 03-September 08

Postat 15 June 2009 - 09:03 PM

Vezi postareaAhernar, la Jun 15 2009, 07:06 PM, a spus:

De pe net ;)
Vad ca nu e activ pe forum , pe Youtube are doua filme de acum un an si astea doua noi . Emitatorul este de 1W in 2.4 , daca il are tot pe ala cu care a inceput . Nu stiu ce antena avea la ground station , ma intereseaza informatia asta ca si eu vreau sa ma duc pe la distanta ;)

Emitator 1 w 2.4 Ghz pozitionat in coada modelului (in grosimea derivei la 60 cm de receptor) cu antena lui originala .
La receptie - antena originala. Am multe filme fpv dar nu le-am editat pt ca nu mi-a placut calitatea imaginii.
0

#92 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1855
  • Inregistrat: 26-September 06
  • Interests:Filmari si fotografie aeriana

Postat 15 June 2009 - 09:14 PM

Bravo domnule , frumos zbor ,mi-e mi-a fost frica sa testez autopilotul , asa ca nici nu l-am legat .Felicitari inca o data.
Fotografie Aeriana
0

#93 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2009 - 01:45 AM

lasat de capu' lui la 1 km : http://www.youtube.c...h?v=OgReefEIhOM
uitat pe cer langa casa : http://www.youtube.c...h?v=vOVMUoUi6LY
0

#94 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 16 June 2009 - 07:44 AM

Foarte interesanta abordarea legaturii radio prin lungirea cablului de la transmitator . Nu am mai auzit de asa ceva - antena de 8m , eu am preferat sa lungesc doar antena de pe model la 4m . Ceva nu prea este in regula cu camera pe care o folositi , culorile sunt spalacite , ce model este ? Initial am vazut ca era pusa pe aripa , acum cum este , pe pilon sau l-ati facut pusher ? - ca elicea nu se mai vede .
Felicitari , autopilotul ala care chiar functioneaza e o raritate :D
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#95 Useril este offline   sebi_p 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 156
  • Inregistrat: 18-June 08

Postat 16 June 2009 - 08:33 AM

Vezi postareamarcelmarius9, la Jun 16 2009, 02:45 AM, a spus:

lasat de capu' lui la 1 km : http://www.youtube.c...h?v=OgReefEIhOM
uitat pe cer langa casa : http://www.youtube.c...h?v=vOVMUoUi6LY

Folositi senzori FMA ?
0

#96 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2009 - 12:23 PM

Vezi postareaAhernar, la Jun 16 2009, 07:44 AM, a spus:

Foarte interesanta abordarea legaturii radio prin lungirea cablului de la transmitator . Nu am mai auzit de asa ceva - antena de 8m , eu am preferat sa lungesc doar antena de pe model la 4m . Ceva nu prea este in regula cu camera pe care o folositi , culorile sunt spalacite , ce model este ? Initial am vazut ca era pusa pe aripa , acum cum este , pe pilon sau l-ati facut pusher ? - ca elicea nu se mai vede .
Felicitari , autopilotul ala care chiar functioneaza e o raritate :)

Este preferabil sa lungesti antena emitatorului decat sa legi o antena de 4 m dupa model. La 4 km inca mai mergea dar nu aveam legatura video prea buna. Culorile camerei sunt de slaba calitate deoarece inregistrarile s-au facut seara , dupa ora 19.30 iar lumina era insuficienta. ..Daca era putin mai intuneric ea trecea automat pe vedere de noapte. . Autopilotul nu a functionat decat dupa ce am facut setarile corespunzatoare - este RVOSD tip 1 . (Daca aveti acest tip pot sa va trimit setarile).
Oricum acum am pus acum o camera Aiptek HD cu inregistrare pe card, sper sa faca inregistrari mai de calitate.

Date tehnice:

Modelul :

Easy Glider modificat - pusher. Comenzile sunt numai pe deriva si profundor (2 canale) .
Acumulatori 2500 mA (motor si servo) +800 mA ( video si emisie)
RVOSD tip 1
FMA copilot
motor brushless AXI 2808/24
Camera KX 191 PAL care a fost inlocuita cu: camera Aiptek Hd -
control fotografiere/filmare + zoom ( 2 canale) prin IR camerei Aiptek
Receptor telecomanda Futaba PCM cu dubla conversie pe 40 Mhz
Emitator video 1 W 2.4 ghz cu antena 3 dB

La sol:

Receptor 2.4 Ghz cu antena 3 dB
Recorder video pe card
Telecomada Futaba 7 c
Ochelari video
0

#97 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 16 June 2009 - 12:28 PM

Vezi postareaAhernar, la Jun 16 2009, 08:44 AM, a spus:

Felicitari , autopilotul ala care chiar functioneaza e o raritate :)

O fi radioamator :)
La ei asa ceva este normalul: http://www.amateur-radio-antenna.com/profe...nna4m/index.php
Eu zic sa mai investighezi mult domeniul asta pana sa dai banii pe Thomas LRS. Sau mai bine pe o statie cu module.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 16 June 2009 - 12:31 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#98 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2009 - 12:31 PM

Vezi postareamarcelmarius9, la Jun 16 2009, 01:23 PM, a spus:

...Comenzile sunt numai pe deriva si profundor (2 canale) .
...
FMA copilot
...

Si cum stabilizeaza FMA fara eleroane? Si de ce fara eleroane ?
0

#99 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2009 - 12:37 PM

Vezi postarearenatoa, la Jun 16 2009, 01:28 PM, a spus:

O fi radioamator :)
La ei asa ceva este normalul: http://www.amateur-radio-antenna.com/profe...nna4m/index.php
Eu zic sa mai investighezi mult domeniul asta pana sa dai banii pe Thomas LRS.

I-am dat deja ... astept sa vina dispozitivul
Dar nu cred ca este o afacere asa de rea sunt 400$ (12 milioane) pentru statie de 500mw cu channel hopping si doua receptoare cu diversity incorporat .
Nici nu o sa ajunga bine la mine ca o sa-i si montez un yagi mic pe emitator , ca lungimea de unda imi permite and o sa vedeti cam la ce distanta o sa-mi pierd modelul :) .
Glumesc , vreau sa scap un pic din lesa si cine stie ,poate cu un avion facut special pt asa ma apuc de recorduri ...la anu
0

#100 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2009 - 12:37 PM

Vezi postarearenatoa, la Jun 16 2009, 12:31 PM, a spus:

Si cum stabilizeaza FMA fara eleroane? Si de ce fara eleroane ?

Nu este nevoie de eleroane pentru scopul propus (inregistrari video) .Nu m-am mai complicat cu inca 2 canale (sau 1) pentru ele.Ia viraje foarte stranse numai cu deriva si profundorul iar daca sunt si mixate zboara chiar excelent. Fma este conectat pe profundor si deriva si e reglat la sensibiltate 1/2 .
0

#101 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2009 - 12:40 PM

Vezi postareasebi_p, la Jun 16 2009, 08:33 AM, a spus:

Folositi senzori FMA ?

Da, senzorii functioneaza independent de Rvosd tip 1 .Rvosd tip 2 aparut mai de curand poate functiona cu senzorii FMA.
0

#102 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2009 - 12:44 PM

Foarte interesant , mai ales prin prisma faptului ca face fata pe vant relativ puternic ... eu sunt disperat dupa eleroane si ma gandesc sa renunt la carma pentru a avea redundanta pe profundor (cu inca un servo si profundorul din doua bucati ).
0

#103 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2009 - 09:10 PM

Vezi postareaAhernar, la Jun 16 2009, 01:37 PM, a spus:

I-am dat deja ... astept sa vina dispozitivul
Dar nu cred ca este o afacere asa de rea sunt 400$ (12 milioane) pentru statie de 500mw cu channel hopping si doua receptoare cu diversity incorporat .
Nici nu o sa ajunga bine la mine ca o sa-i si montez un yagi mic pe emitator , ca lungimea de unda imi permite and o sa vedeti cam la ce distanta o sa-mi pierd modelul :blink: .
Glumesc , vreau sa scap un pic din lesa si cine stie ,poate cu un avion facut special pt asa ma apuc de recorduri ...la anu

Si crezi ca vei fi lasat sa zbori in public cu el/ea? Cel de aici a facut o chestie mult mai nevinovata, si uite reactii:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...st&p=309268
0

#104 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 05-November 08
  • Interests:filmari si fotografie aeriana, fpv

Postat 17 June 2009 - 09:46 PM

Vezi postareadramida, la Jun 4 2009, 12:14 PM, a spus:

Azi am dat comanda la rangevideo de un echipament emitator-receptor video in 900Mhz putere RF 500mW.
Atasament 900mhz_rx_2.jpgAtasament tx_900_500.jpg

Am primit dupa 5 zile un aviz postal care ma chema la Oficiul Postal 63 de pe str Virgiliu. Deoarece valoarea declarata a fost sub 40 eur (60 usd)(asta am mentionat in comanda, i-am rugat sa treaca o suma sub 60 usd) NU AM PLATIT NIMIC VAMA. receptor+emitator +2 baterii Lipo 3s460ma 135+25 USD transport. Exista varianta cu 15 usd transport dar cu timp mai lung si fara tracking. Am preferat varianta mai scumpa dar mai sigura si rapida.

Aceasta postare a fost editata de dramida: 17 June 2009 - 09:59 PM

0

#105 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2009 - 07:23 AM

Vezi postarearenatoa, la Jun 17 2009, 09:10 PM, a spus:

Si crezi ca vei fi lasat sa zbori in public cu el/ea? Cel de aici a facut o chestie mult mai nevinovata, si uite reactii:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...st&p=309268

E in 433Mhz , la kilometri departare de frecventele folosite pe statiile de modelism si for god's sake e facut de un tip ce lucreaza in telemetrie aerospatiala .
In plus din cate imi aduc aminte mai era cineva pe chitila cu asa ceva asta primavara (un strain ?) imi aduc aminte ca la verificarea frecventelor mi s-a zis ca "e altceva , 400mhz " dar nu retin alte detalii . Dracia nu este unica sunt sute in lume si nimeni nu a auzit sau si-a pus problema bruiajelor - nici macar cu booster -ul de 7W ce sa mai zic de 500mw cat am eu .

LE . As avea de adaugat ca la camp sunt tolerate cateva zeci de emitatoare cu puteri pana in 2W , plasate in diverse buzunare :blink:

Aceasta postare a fost editata de Ahernar: 18 June 2009 - 07:27 AM

0

#106 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2009 - 12:31 AM

Azi am zburat fpv. Am folosit EasyGlider, televizor in portbagaj, fara osd, stativ de 3 m inaltime pentru receptor, cu emitator de la RangeVideo in banda 900Mhz@500mw (practic canalul 3 pe 1010Mhz) cu antena standard de 3dB (au uitat sa puna semnul minus pentru ca are cam 10 cm lungime ;) )
Alimentarea camerei si a emitatorului video am facut-o din bateria LiPo3s 2300mA a modelului, fapt ce a cauzat numeroase glitch-uri cand se departa planorul mai mult de 300m sau cu telecomanda oprita.
Un fapt curios e ca legatura video era stabila pana la aprox 200m, dupa care avea zone de black-out total brusc in functie de pozitia modelului.
Maine o sa lungesc antenele rx-tx in lamda/2. Daca o lungesc in lamda, e mai bine? Tot ce stiu e ca trebuie sa aiba o impedanta de 50 ohmi in banda de 1 Ghz.
Ma poate ajuta cineva cu o idee cum sa construiesc o antena cu un randament mai bun, omnidirectionala in banda de 1Ghz cu impedanta de 50 ohmi?

Aceasta postare a fost editata de dramida: 19 June 2009 - 12:39 AM

0

#107 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2009 - 05:07 AM

Vezi postareadramida, la Jun 19 2009, 12:31 AM, a spus:

Azi am zburat fpv. Am folosit EasyGlider, televizor in portbagaj, fara osd, stativ de 3 m inaltime pentru receptor, cu emitator de la RangeVideo in banda 900Mhz@500mw (practic canalul 3 pe 1010Mhz) cu antena standard de 3dB (au uitat sa puna semnul minus pentru ca are cam 10 cm lungime ;) )
Alimentarea camerei si a emitatorului video am facut-o din bateria LiPo3s 2300mA a modelului, fapt ce a cauzat numeroase glitch-uri cand se departa planorul mai mult de 300m sau cu telecomanda oprita.
Un fapt curios e ca legatura video era stabila pana la aprox 200m, dupa care avea zone de black-out total brusc in functie de pozitia modelului.
Maine o sa lungesc antenele rx-tx in lamda/2. Daca o lungesc in lamda, e mai bine? Tot ce stiu e ca trebuie sa aiba o impedanta de 50 ohmi in banda de 1 Ghz.
Ma poate ajuta cineva cu o idee cum sa construiesc o antena cu un randament mai bun, omnidirectionala in banda de 1Ghz cu impedanta de 50 ohmi?

Antena de pe tx poate fi modificata, si am auzit ca este recomandata treaba - informatia e in forum , nu te atinge de cea de pe rx! Schimb-o de tot cu un panel de 8 dbi - mai greut de gasit in 900mhz - mai bine iti faci tu sau vorbesti cu un nene pe care-l stiu .

Felicitari , cum e ? Pe cand filme ?
0

#108 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2009 - 06:25 AM

Vezi postareadramida, la Jun 19 2009, 01:31 AM, a spus:

...cu antena standard de 3dB (au uitat sa puna semnul minus pentru ca are cam 10 cm lungime ;) )

S-a semnalat deja, se pare ca nu ai timp sa te informezi de lucrurile cu adevarat importante.

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...st&p=294403

Asa cum ziceam acolo, e prea simpla modificarea ca sa te agiti cu ceva mai pretentios. Mai ales ca reactiile de pe forumul citat sunt elocvente privind eficienta noi antene.
0

#109 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 June 2009 - 01:27 AM

Vezi postareaAhernar, la Jun 19 2009, 06:07 AM, a spus:

Antena de pe tx poate fi modificata, si am auzit ca este recomandata treaba - informatia e in forum , nu te atinge de cea de pe rx! Schimb-o de tot cu un panel de 8 dbi - mai greut de gasit in 900mhz - mai bine iti faci tu sau vorbesti cu un nene pe care-l stiu .

Felicitari , cum e ? Pe cand filme ?

Am aici un film , jumatate fpv, jumatate la ochi, asta pentru ca aveam o legatura video slaba.
Vreau un OSD cu GPS eventual cu return-to-home. ce ma sfatuiesti?

Aceasta postare a fost editata de dramida: 21 June 2009 - 01:28 AM

0

#110 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 June 2009 - 06:14 AM

Vezi postareadramida, la Jun 21 2009, 01:27 AM, a spus:

Am aici un film , jumatate fpv, jumatate la ochi, asta pentru ca aveam o legatura video slaba.
Vreau un OSD cu GPS eventual cu return-to-home. ce ma sfatuiesti?

Sunt doua optiuni , depind de buzunar . Daca il ai plin atunci mergi pe RV-OSD sau ceva asemanator la 300-400$ si te vei rasfata cu tehnologie inalta si grafica deosebita .
Daca nu - ce am eu - Remzibi OSD - 120$ care in curand se pare ca va avea si autopilot (vedem daca le iese interconectarea cu ardupilot) .
Remzibi este incepand cu noul firmware 1.50 "OSD-ul constructorului de senzori" are 6 adc-uri in care poti baga ce vrei - eu am in plan un senzor de curent (amperaj consumat ) , poate si un tahometru conectat la o mica elice pt airspeed .

In legatura cu antenele - incearca sa-ti faci un panel de 8 dbi in 900 . Ia planurile de la GP Patch si scaleaza-le pt 900:
http://www.rc-cam.com/gp_patch.htm
Daca nu le ai cu mesteritul antenelor vorbeste cu nenea asta , da-i planurile si vezi cat iti ia si ce iese :
http://antenewireless.ro/contact.lst
Eu mi-am facut la el pigtail-ul de la antena de 12.

PS - misto filmul .
0

#111 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 June 2009 - 08:50 AM

Vezi postareaAhernar, la Jun 21 2009, 07:14 AM, a spus:

Daca nu le ai cu mesteritul antenelor vorbeste cu nenea asta ...

Acum dupa ce am vazut site-ul, mi-am amintit si eu de "nenea".
Am avut o discutie telefonica cu el despre cum e cu antenele sectoriale. Pare bine ancorat in realitate.
Majoritatea antenele de acolo se fac la comanda, nu are stoc decat cele mai populare. Deci pretul e de asteptat sa fie tot pe acolo, dar... inmultit cu raportul frecventelor :) Pentru ca intr-una de 1G intra materia fix de 2.4 ori mai mult.
Si nu mi-as pune problema atat de material/pret cat de dimensiuni... o sectoriala de 12db ajunge la peste un metru !

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 June 2009 - 08:50 AM

0

#112 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 June 2009 - 08:57 AM

Eu i-am propus un panel de 8dbi , asta are dimensiuni decente .
0

#113 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 June 2009 - 09:12 AM

Vezi postareaAhernar, la Jun 21 2009, 09:57 AM, a spus:

Eu i-am propus un panel de 8dbi , asta are dimensiuni decente .

Dar tu nu esti in 1G :)
Panel de 8db poti sa iti faci si singur chiar intr-o carcasa "tortulet" de CD, nu are rost sa dai 100 lei pentru asa ceva.
Mufarea cablului e insa critica.
0

#114 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2009 - 10:06 AM

In alt topic, s-a discutat despre un pilon mai deosebit, care este foarte on topic, aici:

http://www.rhc.ro/fo...showtopic=22893

Imi permit sa il semnalez aici, poate nu ati avut timp sa urmariti toate topicele de interes conexe fpv.
Dar si pentru ca sunt foarte interesat sa ne cuplam cativa sa luam mai ieftin :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 22 June 2009 - 10:07 AM

0

#115 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 June 2009 - 09:16 PM

Vezi postareadramida, la Jun 19 2009, 12:31 AM, a spus:

Azi am zburat fpv. Am folosit EasyGlider, televizor in portbagaj, fara osd, stativ de 3 m inaltime pentru receptor, cu emitator de la RangeVideo in banda 900Mhz@500mw (practic canalul 3 pe 1010Mhz) cu antena standard de 3dB (au uitat sa puna semnul minus pentru ca are cam 10 cm lungime :) )

O solutie relativ simpla pentru marirea razei de actiune : LPA1 - RF Linear Power Amplifier Kit
http://www.ramseyelectronics.com/cgi-bin/c...on&key=LPA1
0

#116 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1855
  • Inregistrat: 26-September 06
  • Interests:Filmari si fotografie aeriana

Postat 24 June 2009 - 10:55 PM

Vezi postareamarcelmarius9, la Jun 22 2009, 10:16 PM, a spus:

O solutie relativ simpla pentru marirea razei de actiune : LPA1 - RF Linear Power Amplifier Kit

Suna bine, nu i-ti amplifica si parazititi sau are vreun filtru ? tu i-l folosesti ?ma tenteaza sa iau si eu unul.
Fotografie Aeriana
0

#117 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 11:39 AM

Vezi postareaLaur73, la Jun 24 2009, 11:55 PM, a spus:

Suna bine, nu i-ti amplifica si parazititi sau are vreun filtru ? tu i-l folosesti ?ma tenteaza sa iau si eu unul.

Tot ce trebuie la un amplificator RF este sa aiba o caracteristica liniara de intrare/iesire, ca sa nu produca interferente pe frecventele multiplu.
Apoi trebuie sa-l adaptezi ca impedanta cu antena si respectiv cu iesirea emitatorului pentru a face un transfer optim de putere. Avand in vedere ca puterea este doar de 1w, si ca distanta legaturii creste proportional cu radicalul puterii de emisie, nu o sa te ajute semnificativ, adica rezultate mai bune o sa ai cu un receptor mai sensibil cu dubla schimbare de frecventa si o antena mai lunga (emisie sau/si receptie).

Aceasta postare a fost editata de dramida: 25 June 2009 - 11:39 AM

0

#118 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 12:08 PM

Vezi postareamarcelmarius9, la Jun 22 2009, 10:16 PM, a spus:

Nu are nici o legatura, dar nici una cu oile noastre...
0

#119 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 June 2009 - 05:28 PM

Azi a fost o zi buna pentru mine . Am testat noul senzor de curent allegro , elice jxf 8x6 (groase, grele si solide ) si configuratia cu profundor redundant (separat in doua parti , fiecare actionata de cate un servo ) . Totul a mers perfect ... mai putin terminarea bateriei care m-a luat prin surprindere (deh alergam dupa nori :rolleyes: )
http://www.youtube.c...h?v=kpvf6kyqyM8
In alt zbor am mai testat zborul cu un motor , de data asta redus la 70% , totul a decurs perfect .
De acum am redundanta peste tot in afara de vtx, rx si camera .
0

#120 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2009 - 07:08 PM

Vezi postareaLaur73, la Jun 24 2009, 10:55 PM, a spus:

L-am primit dupa ce am incercat lungirea antenei si nu stiu daca il voi incerca prea curand. Rezultatele cu lungirea antenei (numai la emisie) au fost : 600 m cu antena normala, 2.2 km cu antena dublata si peste 4.3 km cu antena de 7 m, cea ce cred este mai mult decat suficient . Este kit, deci trebuie montat, dar nu e foarte complicat.Amplifica de cateva mii de ori la 30-100 Mhz deci poate fi folosit la un emitator cu putere f. mica.
0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu