Ahernar, la Jun 16 2009, 07:44 AM, a spus:
Foarte interesanta abordarea legaturii radio prin lungirea cablului de la transmitator . Nu am mai auzit de asa ceva - antena de 8m , eu am preferat sa lungesc doar antena de pe model la 4m . Ceva nu prea este in regula cu camera pe care o folositi , culorile sunt spalacite , ce model este ? Initial am vazut ca era pusa pe aripa , acum cum este , pe pilon sau l-ati facut pusher ? - ca elicea nu se mai vede .
Felicitari , autopilotul ala care chiar functioneaza e o raritate :)
Este preferabil sa lungesti antena emitatorului decat sa legi o antena de 4 m dupa model. La 4 km inca mai mergea dar nu aveam legatura video prea buna. Culorile camerei sunt de slaba calitate deoarece inregistrarile s-au facut seara , dupa ora 19.30 iar lumina era insuficienta. ..Daca era putin mai intuneric ea trecea automat pe vedere de noapte. . Autopilotul nu a functionat decat dupa ce am facut setarile corespunzatoare - este RVOSD tip 1 . (Daca aveti acest tip pot sa va trimit setarile).
Oricum acum am pus acum o camera Aiptek HD cu inregistrare pe card, sper sa faca inregistrari mai de calitate.
Date tehnice:
Modelul :
Easy Glider modificat - pusher. Comenzile sunt numai pe deriva si profundor (2 canale) .
Acumulatori 2500 mA (motor si servo) +800 mA ( video si emisie)
RVOSD tip 1
FMA copilot
motor brushless AXI 2808/24
Camera KX 191 PAL care a fost inlocuita cu: camera Aiptek Hd -
control fotografiere/filmare + zoom ( 2 canale) prin IR camerei Aiptek
Receptor telecomanda Futaba PCM cu dubla conversie pe 40 Mhz
Emitator video 1 W 2.4 ghz cu antena 3 dB
La sol:
Receptor 2.4 Ghz cu antena 3 dB
Recorder video pe card
Telecomada Futaba 7 c
Ochelari video