Modelism - RHC Forum: EasyGlider modificat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »

EasyGlider modificat

#61 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 07 May 2009 - 11:46 PM

Vezi postareailie F1A, la May 7 2009, 11:16 PM, a spus:

Pt.casper 20,nu esti singurul care incearca modificarea unui Silence ,vreau sa fac si eu acelasi lucru ca si tine poate voi reusi si iti voi "vinde" pontul . zbor fain,ILIE

Incearca varianta facuta de Laur si sifur o sa mearga, oricum SILENCE-ul meu este demult casat.
Zbor intins.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#62 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 05-November 08
  • Interests:filmari si fotografie aeriana, fpv

Postat 30 May 2009 - 10:46 AM

Salut Laur, am vazut ca l-ai pus la vanzare. daca-l vinzi, cu ce vrei sa-l inlocuiesti? Cu un Cularis? sau ceva custom made?

Aceasta postare a fost editata de dramida: 30 May 2009 - 10:46 AM

0

#63 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1855
  • Inregistrat: 26-September 06
  • Interests:Filmari si fotografie aeriana

Postat 30 May 2009 - 09:58 PM

M-am razgindit nu-l mai vind .
Fotografie Aeriana
0

#64 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2009 - 05:41 PM

Un tub de aluminiu aplatizat la un capat cu ciocanul pe care am montat o platbanda de aluminiu indoita la patent. Piesele sunt fixate cu o piulita cu fluture ce permite reglarea unghiului motorului. Mi-a luat doua ore plus o vizita in Bricolaj. Teava de aluminiu am slefuit-o cu hartie abraziva ca sa-i dau o textura si apoi am lipit-o cu epoxi 5 minute de fuselaj intr-o gaura facuta dupa asamblarea modelului. Cu ocazia perforarii fuselajului am stricat tubul prin care trece antena de receptie, asa ca aviz amatorilor!
Imagine atasata: detaliu2.jpg
Imagine atasata: detaliu.jpg
produsul final echipat pentru fotografie, gata de decolare arata asa:
Imagine atasata: detaliu.jpg

Aceasta postare a fost editata de dramida: 01 June 2009 - 05:47 PM

0

#65 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 01 June 2009 - 09:25 PM

....cat cantareste ansamblul motor ?

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 02 June 2009 - 05:21 AM
Motiv editare: nu mai da quote la postul anterior

0

#66 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 02 June 2009 - 07:33 AM

Cred ca ar fi instructiv sa pui o fotografie de detaliu cu montura aparatului foto si eu sunt interesat sa fac asa ceva
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#67 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 02 June 2009 - 02:17 PM

motorul nu este prea in spate fata de CG?Laur mi-a spus ca trebuie sa fie deasupra CG.Motorul are aceleasi unghiuri ca atunci cand este fixat in bot?
0

#68 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 02 June 2009 - 02:20 PM

ma refeream la pozitia motorului atunci cand trage,cu elicea spre inainte.
0

#69 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 02 June 2009 - 04:27 PM

Cerinta cu motorul in centrul de greutate, nu deasupra, este idealul pentru pushere, si nu prea poate fi atins decat daca ai aripa in V, care sa deplaseze astfel centrul de greutate dincolo de bordul de fuga, ca la Pushy Cat, sau daca pui un motor de dimensiuni foarte mici (EDF, jet) chiar deasupra aripii, ca la Heinkel 162.
Amplasarea pe un pilon, indiferent de inaltimea fata centrul de greutate, va duce la aparitia unui moment de rasucire destul de important fata de centrul de greutate.
Pentru anihilarea acestui moment, unghiul este mult mai mare ca la amplasarea motorului in fata, o valoare de 10 grade putind fi considerata potrivita de start, pentru aceasta amplasare a pilonului in spatele bordului de fuga.
Nu trebuie sa ne lasam inselati de aparente ca acest design ar fi unul de tragere, indiferent cum amplasam motorul in fata sau in spatele pilonului, el va exercita aceasi forta, al carui punct de aplicare este in punctul de prindere pe pilon. In ambele cazuri este un pusher pentru ca forta de tractriune este in spatele centrului de greutate.
Cu un altfel de pilon, cum ar fi Graupner 2918, ne-am putea permite sa glisam pozitia lui pe fuselajul unui EG/Arcus/Junior si sa incercam diverse moduri de tractiune.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#70 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 June 2009 - 09:56 PM

La zborul de azi am luat detaliile pe care mi le-ati cerut. Aparatul foto e un minolta de 3.2 Mpix actionat cu un servo lipit cu epoxi 5 minute de aparat si o agrafa de birou care sa preia tensiunea de actionare a declansatorului. Aparatul este prins cu banda adeziva in locul cabinei si este declansat pe canalul 5 de un buton cu revenire pe canalul 5.
Imagine atasata: detaliu_aparat_foto.jpg
Imagine atasata: detaliu_aparat_foto2.jpg
Imagine atasata: hand_launch.jpg
Imagine atasata: in_zbor_1.jpg
Imagine atasata: in_zbor_2.jpg
0

#71 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 June 2009 - 06:43 AM

Cum refaci echilibrarea intre cu camera si fara camera ? Din pozitia acumutorului doar?
0

#72 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 June 2009 - 10:34 AM

Vezi postarearenatoa, la Jun 3 2009, 07:43 AM, a spus:

Cum refaci echilibrarea intre cu camera si fara camera ? Din pozitia acumutorului doar?

Buna intrearea Renato. Avand motorul in spate, centrul de greutate se muta mai in spatele aripii, pentru a putea pune o sarcina utila si de echilibrare in fata. Bateriile ocupa tot spatiul din fata, asa ca daca zbor fara aparatul foto, treuie sa adaug doua piulite de 12 prinse cu scotch in bot-ul planorului, pe exterior. Daca va uitati atent la fotografiile de mai sus, se observa cele doua piulite prinse cu scotch argintiu de bot.
ps. Cel mai util lucru pe camp este o banda adeziva de calitate:)

Aceasta postare a fost editata de dramida: 03 June 2009 - 10:35 AM

0

#73 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian

Postat 03 June 2009 - 03:03 PM

pozele astea 2 m-au cucerit . nu vad unde este profesionalismul de care vorbeam in alt topic , http://www.rhc.ro/fo...showtopic=23200 ?(pardon acum am observat banda de scoci profesionista)
sa nu mai vorbim de calitatea fotografiilor aeriene care lasa foarte mult de dorit.Mai ales ca nu vad sitemul pan&til cu giro pe care vroiai sa-l incerci . oricum un lucru bun este faptul ca ai inceput sa zbori si sa faci poze .Felicitari,astept acum un film cu adevarat profesionist realizat .

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2009/post-7478-1244034202.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2009/post-7478-1244034207.jpg

Aceasta postare a fost editata de Laur73: 03 June 2009 - 03:09 PM

Fotografie Aeriana
0

#74 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 June 2009 - 11:14 AM

Azi am dat comanda la rangevideo de un echipament emitator-receptor video in 900Mhz putere RF 500mW. Asta ma va ajuta sa conectez iesirea video a aparatului foto la emitator si sa vad live ce fotografii realizez. Sistemul OSD este in plan dar bugetul meu e limitat pentru OSD...deocamdata. Vreau un model cu facilitatea return-to-home...as avea nevoie de idei aici. Ca display va functiona un televizor sport in portbagajul loganului meu cu alimentare la 220v printr-un convertor 12v-220v
Imagine atasata: 900mhz_rx_2.jpgImagine atasata: tx_900_500.jpg

Am observat o manifestare interesanta dupa ce am pus motorul in spatele aripii pe pilon. Cand turez motorul peste 50% gliderul face un pitch de 30 de grade in fata daca nu-l corectez din profundor. Solutia ar fi sa mixez canalul 3 - motor cu canalul 2 profundor ca sa contracarez aceasta miscare. Azi fac teste si va spun cum functioneaza.

Aceasta postare a fost editata de dramida: 04 June 2009 - 11:25 AM

0

#75 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 June 2009 - 11:23 AM

Vezi postareadramida, la Jun 4 2009, 12:14 PM, a spus:

Azi am dat comanda la rangevideo de un echipament emitator-receptor video in 900Mhz putere RF 500mW.

Sa ne spui si noua te rog cum o sa fie cu vama & stuff .
Eu inclin sa dau comenzi de acum aici :
http://alai.h3m.com/~s0350672/catalogo/ind...6047bc2b4887440
Sunt din UE si automat nu mai platesti vama . Eu zic ca o sa-ti placa cu tv-ul , mie imi place mai mult decat cu ochelari (dar ochelarii mei sunt cu camp de 28grade , la 36 e alta viata, m-am gogonat printr-ai lui Laur :rolleyes: )
Pentru return to home sigur ai nevoie de un copilot - alti bani in plus fata de OSD desi nu chiar asa de multi (2mil ? ).

Aceasta postare a fost editata de Ahernar: 04 June 2009 - 11:32 AM

0

#76 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 04 June 2009 - 11:52 AM

Vezi postareaAhernar, la Jun 4 2009, 12:23 PM, a spus:

Sunt din UE si automat nu mai platesti vama . Eu zic ca o sa-ti placa cu tv-ul , mie imi place mai mult decat cu ochelari (dar ochelarii mei sunt cu camp de 28grade , la 36 e alta viata, m-am gogonat printr-ai lui Laur :rolleyes: )
Pentru return to home sigur ai nevoie de un copilot - alti bani in plus fata de OSD desi nu chiar asa de multi (2mil ? ).

Si eu tot de la ei am luat,preturile un picut mai mari,dar vin repede,nu ai probleme cu vama,iar produsele sunt bune.
0

#77 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian

Postat 04 June 2009 - 06:01 PM

Vezi postareaAhernar, la Jun 4 2009, 12:23 PM, a spus:

Sunt din UE si automat nu mai platesti vama . Eu zic ca o sa-ti placa cu tv-ul , mie imi place mai mult decat cu ochelari (dar ochelarii mei sunt cu camp de 28grade , la 36 e alta viata, m-am gogonat printr-ai lui Laur :) )

deobicei tot ce am comandat de la rangevideo mie mi-a venit cu EMS-ul si nu am platit vama .pentru return to home. este suficient un OSD de lnteligentflight.eu am unul dar nu am incercat nici o data functia aceasta.
Fotografie Aeriana
0

#78 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian

Postat 04 June 2009 - 06:04 PM

Vezi postareadramida, la Jun 4 2009, 12:14 PM, a spus:

Am observat o manifestare interesanta dupa ce am pus motorul in spatele aripii pe pilon. Cand turez motorul peste 50% gliderul face un pitch de 30 de grade in fata daca nu-l corectez din profundor. Solutia ar fi sa mixez canalul 3 - motor cu canalul 2 profundor ca sa contracarez aceasta miscare. Azi fac teste si va spun cum functioneaza.

chestia asta se intimpla din cauza ca unghiul motorului nu este bine reglat incearca si inalte pozitii eventual cu motorul inclinat putin mai in jos
Fotografie Aeriana
0

#79 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 June 2009 - 08:40 PM

Merge doar partial si asta e mult spus.
In general return to home e o miscare de marketing (NU o zic cu rautate).

Este posibil sa functioneze partial pe avioane deja stabile, domestice (gen trainer) dar si acolo sa existe probleme in momentul in care true airspeed incepe sa aiba probleme din cauza rafalelor de vant.

Solutia care se impune si care MERITA investitie pentru zbor autonom este autopilot care preia date de la senzori adevarati inertiali si care are implementat CEL putin o "imitatie" de filtru Kalman pe datele inertiale pentru fuziune inertial+GPS+(eventual) alte referinte (magnetic, optic etc.).

Zic toate lucrurile acestea nu "cu figuri in cap" ci pur si simplu ca si sfat pentru a ajuta lumea.

MIG-29

Vezi postareaLaur73, la Jun 4 2009, 07:01 PM, a spus:

deobicei tot ce am comandat de la rangevideo mie mi-a venit cu EMS-ul si nu am platit vama .pentru return to home. este suficient un OSD de lnteligentflight.eu am unul dar nu am incercat nici o data functia aceasta.

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 04 June 2009 - 08:41 PM

0

#80 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2009 - 12:02 AM

Vezi postareaMIG-29, la Jun 4 2009, 09:40 PM, a spus:

Merge doar partial si asta e mult spus.
In general return to home e o miscare de marketing (NU o zic cu rautate).

Este posibil sa functioneze partial pe avioane deja stabile, domestice (gen trainer) dar si acolo sa existe probleme in momentul in care true airspeed incepe sa aiba probleme din cauza rafalelor de vant.

Solutia care se impune si care MERITA investitie pentru zbor autonom este autopilot care preia date de la senzori adevarati inertiali si care are implementat CEL putin o "imitatie" de filtru Kalman pe datele inertiale pentru fuziune inertial+GPS+(eventual) alte referinte (magnetic, optic etc.).

Zic toate lucrurile acestea nu "cu figuri in cap" ci pur si simplu ca si sfat pentru a ajuta lumea.

MIG-29

Cum rezolv problema pierderii semnalului video sau pierderea controlului modelului datorita distantei sau interferentelor? Vreau sa pun pe glider piese care bat catre mia de euro.
Semnalul RSSI....o solutie cu distanta.
Crezi ca receptorul qpcm de la Hitec HPD-07RH ma ajuta sa obtin o distanta de control mai mare fata de versiunea PPM?
O antena de receptor si emitzator mai lunga lambda/2 (in 35 Mhz lungimea de unda 8m aprox, ) cat de mult rezolva?
Un amplificator final de RF de putere in 35Mhz ar fi o investite buna pentru a marii raza de control a modelului?
Antena emitatorului montat pe un pilon la inaltime 5-6 metrii cat de mult ajuta?
Dar daca imi pica legatura video cum aduc modelul acasa?
E util sau obligatoriu un bilet de genul:
"Acest avion nu este o jucarie si necesita cunostiinte si echipamente specializate pentru folosire. Apartine ...si este destinat fotografierii aeriene. Daca este gasit, va rog sa-l returnati la adresa...tel...."
Ce parere ai de RVOSD gen2 de la Rangevideo si functia lui de return-to-home?

Aceasta postare a fost editata de dramida: 05 June 2009 - 12:07 AM

0

#81 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2009 - 07:53 AM

> Cum rezolv problema pierderii semnalului video sau pierderea controlului modelului datorita distantei sau interferentelor?
Evitand sa ajungi in situatia aia

> Vreau sa pun pe glider piese care bat catre mia de euro.
Modest :-p

> Semnalul RSSI....o solutie cu distanta.
Si ala, si un analizor de PPM, e chiar mai simplu de facut decat se poate crede, ma si mir ca nu a aparut asa ceva.

> Crezi ca receptorul qpcm de la Hitec HPD-07RH ma ajuta sa obtin o distanta de control mai mare fata de versiunea PPM?
NU ! Receptoarele PCM au nevoie de semnale mai curate decat cele PPM ca sa decodifice informatia stocata digital acolo, fata de PPM care e analogic. Cel de care zici intra in failsafe la distante la care cel PPM nici nu a inceput sa (i se ) falfaie.

> O antena de receptor si emitzator mai lunga lambda/2 (in 35 Mhz lungimea de unda 8m aprox, ) cat de mult rezolva?
Daca ai citi posturile lui Ahernar, ai vedea ca MULT ! La unii in Spania chiar pana la 18km

> Un amplificator final de RF de putere in 35Mhz ar fi o investite buna pentru a marii raza de control a modelului?
Evident, au cei din Spania (electronicaRC) asa ceva manarit, in modul care ti se potriveste la statia ta.
Dar se poate manufactura usor si in tara daca ai un electronist bun. Umblat putin in modul Tx, radiator pe final, si alimentat de la 12V masina in loc de 10V cat are statia.

> Antena emitatorului montat pe un pilon la inaltime 5-6 metrii cat de mult ajuta?
Nu e cazul sa te complici atat, o antena de 2m (lambda/4 :rolleyes: ) prinsa o ventuza magnetica gen taxi pe capota masinii, care ii asigura astfel un excelent plan de masa, si deja ai mai castigat un 2x

> Dar daca imi pica legatura video cum aduc modelul acasa?
Video nu pica brusc, zboara mai mult ca sa te obisnuiesti cu simptomele, ai cativa zeci de metrii sa o iei inapoi.
Eu am imediat langa oras un drum pustiu, fara copacii care sunt de regula pe margini la toate drumurile noastre, si aproape drept, de 3.5km, pe care am facut testele de distanta sa stiu pe ce ma pot baza. dar asta e ceva maximal, ideal, cum apar copacii si cladirile, cum scade raza substantial, chiar drastic.

> E util sau obligatoriu un bilet de genul:
> "Acest avion nu este o jucarie si necesita cunostiinte si echipamente specializate pentru folosire. Apartine ...si este destinat fotografierii aeriene. Daca este gasit, va rog sa-l returnati la adresa...tel...."
Intrebare retorica... pierde-l fara biletel si pierdut este...
Cu bilet ai mai avea o sansa, dar fara textele alea din prima linie, care mai mult trezesc "interesul" :D Ajunge "in caz e pierdere, telefon ..." si, neaparat... "gasitorului recompensa"

> Ce parere ai de RVOSD gen2 de la Rangevideo si functia lui de return-to-home?
No comment

In loc sa iti pui toate aceste intrebari, eu m-as intreba urmatoarele:
- chiar am nevoie de *arie* de acoperire asa mare? Subliniez arie, pentru ca daca e vorba de distanta intr-o singura directie, imi e greu sa imi imaginez multe locuri unde nu pot ajunge cu masina pana la 1km de punctul de interes.
- daca raspunsul este da, m-as intreba daca autonomia avionului in primul rand imi permite acoperirea acelei arii
- iar cu gasitul, cel mai simplu se rezolva notand lat/long unde l-ai avut pe radar ultima oara, asta ti-o ofera orice OSD.

Iar daca nu e prea tarziu cu comanda la RV, eu mai curand as fi luat sistemul de 1.3GHz , de la ElectronicaRC, din Spania. Erai ceva mai legal decat cu cel de 900MHz.
0

#82 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2009 - 08:04 AM

Cred ca experimentul meu de week-end-ul trecut este concludent . Cu un receptor fara fasoane si cu o statie bolnava , care cu antena de 1m pierdea semnalul la 150m am ajuns in siguranta la 1400m cu o antena de 4m si la 500m cu una de 2m . Daca tie iti merge bine la 500-600m cu antena normala asa atunci 3km ar trebui sa poti sa-i faci fara probleme cu o antena lunga de 4 si vre-o 1500m cu una de 2 . Pierderea semnalului video se vede atunci cand esti la distanta si folosesti antene panel , nu poate sa pice brusc decat din cauze tehnice - o solutie partiala este redundanta pe receptie eu am doua antene , doua receptoare si in caz ca pica semnalul din ochelari pot sari la vizorul camerei video ce inregistreaza fluxul FPV .
Uita-te la filmulete si judeca singur .
Atentie , de la 1500m semnalul video incepe sa se degradeze la mine cu panel de 8dbi aflat pe trepied dar aceeasi antena aflata la sol (vezi suportul pe care l-am construit are semnal beton la 2km ). Oricum 900mhz nu e o solutie buna daca te apuca dorul de departari, din cate am vazut antenele cu castig mare in 900 sunt scumpe si destul de rare .
0

#83 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 05 June 2009 - 10:41 AM

salut FPV istilor

Ma bate gindul sa intru in rindul vostru si am o intrebare legata de puterea de emisie.
Pe siteul din Spania, am vazut kiturile "piperate" dar complete cu sisteme de 10 mW sau de 500 mW.
Diferenta de putere e spectaculoasa dar nu mi-e clar ce inseamna asta in raza de actiune.
In principiu, la inceput, nu voi incerca distante mari de zbor; statia ma va duce cu siguranta undeva la 2...3Km daca umblu la antena de receptie.
Spuneti-mi va rog, din experienta voastra, pot folosi sistemul de 10mW la distanta asta?
Mi-ar fi de mare folos...

multumesc,
bizu

PS. uitasem un lucru important; jucaria este in 2,4GHz.

Aceasta postare a fost editata de bizu: 05 June 2009 - 10:43 AM

0

#84 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2009 - 10:55 AM

Care jucarie ? RC-ul ?
Daca RC-ul e in 2.4G, nu iei video in tot in 2.4G, nu va merge (prea bine si prea departe).

Strict teoretic , folosind acelasi receptor si antene, diferenta de "bataie" intre doua emitatoare este data de radical din raportul puterilor. In cazul asta sqrt ( 500 /10 ) = aprox 7.

Acum, cat va duce aia de 10mW este foarte discutabil, eu pot vorbi doar de a mea de 200mW , la care am ajuns la 7-800m fara degradare vizibila a semnalului, cu antenele ei stoc de 3dB. Vanzatorul o da de 1.5km.

Daca luam 1km de bun la a mea, atunci 10mW ar trebui sa te duca de radical (200 / 10) ori mai putin , adica vreo 200-250m.
0

#85 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 05 June 2009 - 11:05 AM

multam

intre timp am mai sapat in discutiile mai vechi si m-am mai lamurit un pic; oricum, statia mea e in 35MHz dar nu se stie cum ma apuca si trec pe 2,4
asa ca voi comuta pe 1,3GHz cu 850mW pentru ca nu se stie, cu timpul, daca nu cumva o sa vreau o raza de 5Km.
Multumesc si stau cu ochii pe voi.

bizu
0

#86 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 03-September 08

Postat 12 June 2009 - 01:41 AM

Un scurt film cu un Easy Glider modificat fpv. La 4.3 km distanta si 700 m altitudine ,am intrerupt legatura radio.
Efectul se poate vedea la : http://www.youtube.c...h?v=_X2dX3_8XHA.
Dupa cateva minute am stabilit legatura radio: http://www.youtube.c...h?v=-Fy3PMKpxno
0

#87 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 June 2009 - 07:38 AM

Wow . Pune niste detalii despre setup , mai ales pe partea de video . Sa inteleg ca ai facut fara legatura radio 3 km pierzand 300m altitudine doar planand ?
0

#88 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 June 2009 - 11:37 PM

@marcelmarius9
De unde a aparut tipul asta? :lol: e tare!

Aceasta postare a fost editata de dramida: 14 June 2009 - 11:38 PM

0

#89 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2009 - 07:06 PM

De pe net ;)
Vad ca nu e activ pe forum , pe Youtube are doua filme de acum un an si astea doua noi . Emitatorul este de 1W in 2.4 , daca il are tot pe ala cu care a inceput . Nu stiu ce antena avea la ground station , ma intereseaza informatia asta ca si eu vreau sa ma duc pe la distanta ;)
0

#90 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 03-September 08

Postat 15 June 2009 - 08:55 PM

Vezi postareaAhernar, la Jun 12 2009, 07:38 AM, a spus:

Wow . Pune niste detalii despre setup , mai ales pe partea de video . Sa inteleg ca ai facut fara legatura radio 3 km pierzand 300m altitudine doar planand ?

Da , dar m-a ajutat putin si vantul . Fara vant planeaza de la 100 m pana la 600-650 m. Are autopilot care este activat la intreruperea legaturii radio. Acesta doar directioneaza modelul spre "home" si porneste motorul la aprox 100 m altitudine, mentinand altitudinea constanta , iar cand ajunge la locul de plecare, se invarte in cerc.
Singura modificare pe care am facut-o la emisie a fost : un bat de undita de 8 m si un cablu egal cu lungimea de unda a emitatorului. Nu a fost nevoie de marirea puterii emitatorului cu Li-po si nici de prelungirea antenei receptorului de pe model . Mergea si la peste 4 km dar m-am intors pt ca legatura video incepuse sa slabeasca.
0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu