Modelism - RHC Forum: instalatii solare subventionate - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

instalatii solare subventionate detalii+oferte

#1 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 29-December 07
  • Interests:Playing cards

Postat 03 December 2008 - 03:50 PM

De la 5 ianuarie se vor putea cumpara instalatii pentru incalzire solara subventionate 90% pentru persoane fizice.
Cine poate da detalii despre actele necesare, unde se depun si ce firme sunt agreate...sa ma lamureasca si pe mine.
Sunt interesat de achizitia unui sistem, asa ca cei care se ocupa cu comercializarea panourilor si instalatiilor sa ma contacteze.
Multumesc,
Valentin
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 03 December 2008 - 04:04 PM

Ba ar putea sa faca putina popularizare si aici, va fi coada...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 03 December 2008 - 04:06 PM

Vezi postarealipitorul, la Dec 3 2008, 03:50 PM, a spus:

De la 5 ianuarie se vor putea cumpara instalatii pentru incalzire solara subventionate 90% pentru persoane fizice.
Cine poate da detalii despre actele necesare, unde se depun si ce firme sunt agreate...sa ma lamureasca si pe mine.
Sunt interesat de achizitia unui sistem, asa ca cei care se ocupa cu comercializarea panourilor si instalatiilor sa ma contacteze.
Multumesc,
Valentin

detalii despre instalatori inca nu-ti poate da nimeni
S-a "organizat" sesiunea de depunere a dosarelor pina pe 28 noiembrie urmind a se comunica lista instalatorilor agreati dupa data de 20 decembrie.

In rest detalii pe siteul www.afm.ro.

Legea si ce tre be facut ca "beneficiar" cu toate detaliile gasesti aici incepind cu pagina 4:
Poti sa-ti pregatesti dosarul fiindca ai toate formularele in lege iar la locul instalatorului sa il lasi necompletat.

Fisier atasat  Monitorul_Oficial_0742.pdf (195.3K)
Number of downloads: 197

Stima

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 03 December 2008 - 04:10 PM

0

#4 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 03 December 2008 - 04:06 PM

discutia e veche....eu cred ca e teapa!
flying is my life...
0

#5 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2008 - 04:14 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Dec 3 2008, 04:06 PM, a spus:

discutia e veche....eu cred ca e teapa!

teapa nu e, dar sa vedem ce va fi cu scoaterea lui euro4 din programul de taxe....

daca se imparte egal pe judete la o casa normala cu 3... 4 membri de familie programul ar trebui sa acopere intre 600 si 800 de gospodarii pe judet ... dar om vedea.
Oricuum cei care vor "patimi" in cazul blocajelor va fi "instalatorul" si nu persoana fizica. :)
0

#6 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2008 - 04:17 PM

si nu crezi ca instalatorul nu doreste sa patimeasca? mai bine nu se baga....eu sunt 95% convins ca legea e lege...(asa e si salariul la profesori tot lege...),dar normele de aplicare a legii nu le-am vazut inca....probabil ca cine vrea plateste tot si asteapta dupa aceea sa vina banii de la stat....povesti de adormit copiii...
flying is my life...
0

#7 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2008 - 04:22 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Dec 3 2008, 04:17 PM, a spus:

dar normele de aplicare a legii nu le-am vazut inca....

pai nu te-ai uitat in pdf .... :)
0

#8 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2008 - 04:31 PM

mai vorbim peste un an ,ok? sa vedem cati si cum....
flying is my life...
0

#9 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 December 2008 - 07:55 PM

Nici o tara europeana dezvoltata nu da asa subventii mari pentru energii alternative.
La incalzirea pe rumegus e cam 20% la peleti pana in 30 iar la fotovoltaice pana in 45%.
Miroase de la o posta a teapa :rolleyes:
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#10 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 29-December 07
  • Interests:Playing cards

Postat 03 December 2008 - 08:29 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Dec 3 2008, 04:17 PM, a spus:

si nu crezi ca instalatorul nu doreste sa patimeasca? mai bine nu se baga....eu sunt 95% convins ca legea e lege...(asa e si salariul la profesori tot lege...),dar normele de aplicare a legii nu le-am vazut inca....probabil ca cine vrea plateste tot si asteapta dupa aceea sa vina banii de la stat....povesti de adormit copiii...

Depinde ce firme vor fi acreditate. Daca vor fi firmele cui trebuie...atunci totul va fi frumos, daca nu...vai de ei!
0

#11 Useril este offline   Eugen F. 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 24-November 04

Postat 04 December 2008 - 08:46 AM

Visam frumos! Chestia asta va fi la fel ca aia cu "reabilitarea termica a locuintelor (blocurilor)". Pariem?
Eugen Fomino
0

#12 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 December 2008 - 03:22 PM

Eu cred ca si mai rea, ca in varianta asta parca se vine cu 10% contributie proprie si completata cu subventia in maxim 11 luni. Poate s-a mai schimbat ceva in lege, dar nu-mi place ca eu imprumut statul 11 luni cu banii mei. Si nu putini. Si chiar daca ar trebui sa fiu multumit cu dezavantajul asta, nu sunt, ca nu-mi garanteaza nimeni ca e singurul. Adica te trezesti in luna a 11-a ca primesti raspuns ca au intervenit anumite probleme, nu mai exista fonduri si primesti banii inapoi.
Sper sa se rezolve ceva, dar prea miroase a afacere necurata. Ramane sa vedem cum de poate suporta "statul" cheltuiala asta...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 17 December 2008 - 12:13 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#13 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 16 December 2008 - 11:12 PM

Incepe sa rasufle... ca la un Lipo, intai s-a balonat... sa vedem cand face poc

http://www.jurnalul.ro/articole/141157/cap...-bagat-in-priza
... cu picioarele pe pamant ...
0

#14 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 December 2008 - 03:37 PM

ultimele stiri:

Citeaza

A te baza prea mult pe ajutorul statului într-un business imobiliar este ca şi cum ai merge agăţat de roata unui avion, sperând că vei ajunge la destinaţie, fără să plăteşti biletul. Exemple stau programele de subvenţii pentru panouri solare, de construire a locuinţelor pentru tineri, promisa reducere TVA la 5% şi parteneriatele public-privat.

Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu au demarat recent Programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană sau alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului. Lung titlu, foarte mare subvenţia promisă pentru beneficiari: până la 90% din costurile de achiziţie a sistemului, plus manopera. Singura condiţie este ca populaţia să apeleze la firme autorizate, urmând paşii programului Rabla, cu dealerii de maşini. Clientul final depune un dosar la o firmă autorizată, care îi dă sistemul şi îl montează.

Numai că acum Administraţia Fondului pentru Mediu trage de timp. Zilele acestea, ar fi trebuit să afişeze listele cu autorizaţi, astfel încât publicul să poată să se înscrie în program. Marele moment a fost amânat, teoretic până la 29 decembrie. Într-un interviu televizat, un şef al autorităţii de stat a precizat însă că nu se poate face următorul pas, până ce noul ministru al Mediului nu agreează şi el acest sistem de subvenţii. Dacă programul „pică”, cel mai rău se vor „arde” întreprinzătorii care s-au grăbit să importe masiv astfel de sisteme de încălzire, considerate bune, dar prea scumpe şi un business de nişă, până la anunţarea programului guvernamental.

La un nivel mult mai mare s-au „ars” companiile străine care au sperat că vor dezvolta parteneriate public –privat cu statul român, precum Dâmboviţa Center şi Esplanada City Center. Mergând pe principiu că vor avea suportul statului şi costuri mai mici –neplătind terenul, aceştia au ajuns la concluzia –puţin dai şi mai puţin ai, pentru că au aruncat în vânt bani pentru soluţii de arhitectură, promovare internaţională şi lobby.

Au emoţii şi developerii care speră la reducerea TVA la 5% pentru casele mici ale lui Tăriceanu. În recent lansatul program de guvernare Boc nu există o astfel de facilitate. Totul depinde de viitorul ministru al Finanţelor.

După fiecare rundă de alegeri, cei care au afaceri imobiliare cu statul riscă un infarct.

flying is my life...
0

#15 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 February 2009 - 01:27 PM

si finalul :
@dragut...am fost cu capul in nori cand am zis ca vorbim peste 1 an....

Citeaza

Programul Casa Verde a fost anulat

Programul Casa Verde pentru panouri solare si alte surse alternative de energie a fost anulat de actualul ministru al Mediului. Nicolae Nemirschi considera ca programul conceput de guvernul Tariceanu era destinat mai mult vilelor de vacanta din Valea Prahovei. El a anuntat ca o parte dintre fonduri va fi redirectionata spre impaduriri. Circa 5.000 de firme se inscrisesera in acest program pentru inlocuirea sistemelor clasice de incalzire. Uniunea Europeana obliga tarile membre ca, pana in 2020, sa isi acopere aproape un sfert din consum din surse alternative

flying is my life...
0

#16 Useril este offline   ipman 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 05-December 08
  • Interests:Multeee ....

Postat 09 February 2009 - 03:03 PM

Nu stiu de ce credeam ca o sa se intimple asa.
Solutia: puneti mina si faceti singuri. Pentru vara o sa va scuteasca de costurile apei calde si le puteti confectiona la cam 20-25% din pretul cerut de asemenea firme.
Din pacate celulele fotovoltaice nu pot fi facute acasa, dar incalzirea apei cu ajutorul soarelui are o eficienta mai buna.

Si turbinele eoliene sint un adevarat avantaj pentru cei care locuiesc in zone de deal, multe sau macar suburbane.
0

#17 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 February 2009 - 05:01 PM

@Silviu

Incercarea moarte n-are ... numa cine-ncearca moare! :lol:

PS: unu-ncarca doi descarca
0