Modelism - RHC Forum: Baja SS - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Baja SS echipament radio

#1 Useril este offline   ecko 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 03-July 07

Postat 28 April 2008 - 03:27 AM

Salutare

Tocmai am cumparat un kit SS de la HPI - Baja 5b. Am contruit-o in urma cu cateva zile si acum deja incep a ma orienta catre echipementele radio necesare. Pe acestea nu le-am cumparat odata cu automodelul dintr-un singur motiv: lipsa de bani. Si asa a fost kitul destul de scump (780 euro).

Ce imi recomandati?

Am nevoie de 1 statie + receiver (producatorul recomanda 2.4 Ghz), baterii pentru receiver si incarcator (servo-ul de acceleratie l-am cumparat si cel de directie era inclus in kit)

Va multumesc pentru ajutor
0

#2 Useril este offline   MIEZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 588
  • Inregistrat: 13-April 05

Postat 28 April 2008 - 07:12 AM

Nu este neaparat necesar 2.4 ghz. Se poate foarte bine in FM. AM in nici-un caz.
0

#3 Useril este offline   CristiM 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 22-January 03

Postat 28 April 2008 - 08:46 AM

Daca tot te-ai "apucat" de cheltuieli, eu cred ca 100$ in plus nu mai conteaza.
Oricum preferabil in 2,4Ghz, ca daca se intampla vre-un bruiaj (FM sau AM) si fuge monstrul rupi multe picioare cu el...
2 fast 4 you 2
0

#4 Useril este offline   ecko 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 April 2008 - 01:59 PM

in 2.4 Ghz am vazut pe tower sau rcplanet o radiocomanda de la Futaba - 3pm. Numai ca nu are failsafe. Si am cautat mai multe radiocomenzi care sa vina cu receiver cu failsafe dar n-am gasit.

Am vazut, ulterior, ca se pot cumpara kituri failsafe, in jur de 10-15 dolari, care se monteaza la receiver. Recomandati un kit auxiliar sau un receiver care sa aiba failsafe? Din cate am vazut pana akum doar cei de la HPI ar avea receiver cu failsafe (cel de la TF10 parca). Voi ce parere aveti de sistemele radio de la HPI? (am inteles ca sunt, de fapt, futaba)
0

#5 Useril este offline   ecko 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 April 2008 - 02:16 PM

Ah.. si deviind putin de la subiect..

In ceea ce priveste vopseaua.. Sunt nou in automodelism si, implicit, habar nu am ce e vopseaua lexan. Se poate gasi si in alte magazine, nespecializate in RC? Practic e o vopsea spray pentru plastic, nu? Ma gandeam sa vopsesc inelele de la cauciucuri intr-un portocaliu aprins (ca si piesele din aluminiu) si.. carcasa in negru. Am vazut ca a facut cineva asta .. si dadea bine. Si plus ca nu te chinui atat.

Multumesc din nou, anticipat.
0

#6 Useril este offline   CristiM 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2008 - 05:38 PM

Receptoarele de la Spektrum au toate fail safe inclus. Dar nu merg cu Futaba FASST. Eventual modul emisie + receiver de la Spektrum daca-ti place Futaba.

Vopseaua pentru lexan nu o gasesti decat in magazinele de specialitate. Are proprietatea de a ramane flexibila dupa uscare, astfel ca nu crapa cand se indoaie caroseria. De asemenea adera la lexan.
2 fast 4 you 2
0

#7 Useril este offline   NiZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 895
  • Inregistrat: 19-November 06

Postat 29 April 2008 - 09:51 PM

Futaba Fasst are fail safe!!! Eu am o Futaba 3PM Pro 75MHz FM sinteza si are fail safe, nu mai induceti oamenii in eroare :rolleyes:
0

#8 Useril este offline   CristiM 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 April 2008 - 08:03 AM

I-a pus cineva ca Futaba nu are? Usurel...
2 fast 4 you 2
0

#9 Useril este offline   razyel 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 18-April 08

Postat 30 April 2008 - 08:33 AM

Salutare, mai intai felecitari asupra achizitiei, mi se pare cea mai tare masina RC.
Cat despre Radio, cel mai bine din cate mi-au indicat si mie baietii de pe acest forum ar fi pe spektrum daca iti permite bugetul, daca nu, nu cred ca ar tusii daca ai folosii FM, cei drept ar fi ceva de genu Ferrari cu roti de Dacie...Daca tot ai reusit sa cumperi un asa model ar fi pacat sa nu folosesti ce este mai bun pt ea.
Vopsea, vei gasii la magazinele specializate Rc, se gasesc cateva si pe la noi, daca doresti detalii asupra lor vb pe mi, deoarece mi sa mai spus sa nu fac reclama, dar deasemenea vopsea gasesti si pe tower, de acolo ai putea sa iti achizitionezi si radiocomanda si ce mai ai u nevoie, dar poate mai exista o solutie pt tine, avem aici pe forum un coleg care realizeaza carcase superbe, uitate in topicul "carcase vopsite"

Hush little baby, dont say a word; And never mind that noise you heard;
Its just the beast under your bed, In your closet, in your head.
0

#10 Useril este offline   andriu 

• Membru
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 884
  • Inregistrat: 06-March 07

Postat 03 May 2008 - 09:53 AM

salutare ecko,
si eu sunt proaspat proprietar de baja ss,
poate ne intalnim pe undeva sa le fugarim impreuna.
eu am futaba 3pm fasst si merge ok. are si fail safe dar nu l-am setat. (a luat-o odata pe aratura cu acceleratia la maxim dar..... a fost ok).
i-ti dau pe MI tel meu si messul poate mai schimbam pareri .

"That's sooo oshemmm !!!!!"
0

#11 Useril este offline   mmr.homemade 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 10-May 08

Postat 10 May 2008 - 10:03 AM

poti sa imi lasi si mie site-ul de unde ai achizitionat modelul...vreau sa trec si eu de la 1/8 la ceva mai maricel :)....era sa iau si eu teapa cu ala din iasi care da baja cu 600 de euro :rolleyes:)...noroc cu voi...cu i zi inainte sa fac comanda am dar un search sa vad daca o gasesc si in alta parte si am ramas blocat...era o gluma....mersi
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu