Modelism - RHC Forum: Futaba FF7 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Futaba FF7 trimare

#1 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 06 May 2008 - 11:19 PM

Am o futaba ff7 pe un model care are 2 servouri pe profundor. Facut mix intre canalul 2 si 6. Problema e ca la trimare merge doar servoul canalului 2. Canalul 6 sta inert. Am activat in paralel si un mix intre 6 si 2. Daca actionezi potentiometrul canalului 6 merg amandoua; daca actionezi trimerul canalului 2 merge doar canalul 2. Ma intereseaza sa mearga din trimer amandoua pt. ca posibilitatea de reglare e mult mai fina decat din butonul canalului 6.

Se poate?, sau imi bat creierii de pomana.
0

#2 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 07 May 2008 - 07:13 AM

nimsoc, la 6 May 2008, 23:19, a spus:

Am o futaba ff7 pe un model care are 2 servouri pe profundor. Facut mix intre canalul 2 si 6. Problema e ca la trimare merge doar servoul canalului 2. Canalul 6 sta inert. Am activat in paralel si un mix intre 6 si 2. Daca actionezi potentiometrul canalului 6 merg amandoua; daca actionezi trimerul canalului 2 merge doar canalul 2. Ma intereseaza sa mearga din trimer amandoua pt. ca posibilitatea de reglare e mult mai fina decat din butonul canalului 6.

Se poate?, sau imi bat creierii de pomana.

Se poate. nu ai mixat bine canalele.......si cel mai simplu, pune cablu Y pe calalul 2 si ai scapat de orice mixuri
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#3 Useril este offline   Flyboy3D 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 13-February 08

Postat 07 May 2008 - 07:28 AM

zgr_44, la 7 May 2008, 07:13, a spus:

Se poate. nu ai mixat bine canalele.......si cel mai simplu, pune cablu Y pe calalul 2 si ai scapat de orice mixuri

Nu merge pe profundor sa pui un cablu Y simplu.
Servourile sunt puse in oglinda si trebuie sa se miste in acelasi sens... Iti mai trebuie un inversor la un servo.. se poate face ori cu un montaj ori schimband niste fire prin servo .. e pe forum undeva descrisa problema..

De ce dam sfaturi fara sa gandim ?

Cu privire la statia asta.. deja ar trebui deschis un subiect nou cu trimajul pe mixaje :D sunt multi care intreaba de problema asta.
0

#4 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 07 May 2008 - 08:33 AM

Din pacate nu merge cu statia asta . E valabil si pt IlPadrino care isi punea aceeiasi intrebare .

http://www.futabarc....aq-7c-q763.html

Solutia e sa pui un Y cu inversor sau sa schimbi firele in servo (ti-am zis pe la motorul din servo.. nu stiu exact..) sa mearga ala invers .. ori sa pui un hitech digital si il programezi sa mearga invers Asta mi se pare cea mai simpla si eleganta varianta .. mai ales ca gasesti totu in bucuresti inclusiv acces la programator gratis :D

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 07 May 2008 - 08:43 AM

DT
0

#5 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2008 - 09:19 AM

Cred ca nu m-am exprimat eu clar sau poate nu inteleg ce ziceti voi. Nu la sens e problema. Le-am reglat cursele separat din statie pe canalele lor a.i. sa se ridice impreuna si cu acelasi grad ..etc. Problema e la trimare. Cand dau de trim nu merg amandoua. Merge doar canalul 2 chiar daca am mixerul activ. In schimb cand rotesc butonul canalului 6 merg amandoua. Merg si cand trag de mansa. Trimul nu merge pe amandoua.

Vreau sa am trimare din butonasul ala de trim nu din butonul canalului 6.
Mai am o statie Hitec 7 si la aia e aceeasi problema.

Ieri i-am facut proba avionului si era sa-l dau de pamant cu succes. Am decolat si am observat ca baga nasul in jos. Stiind ca nu pot trima cu trimul am rotit nici 1 mm potentiometrul canalului 6 dar se pare ca a fost enorm de mult pt. ca a luat-o instantaneu in jos( rotisem in directia gresita, dar asta e alta poveste). Degeaba am tras de mansa, ca-mi mancasem cursa si noroc ca am reusit sa-l insurubez 180 grade cu eleroanele a.i. profundorul impins sa actioneze ca tras si l-am scos la nici 3 metri.
Oricat ai vrea nu poti face o trimare fina din canalul 6 ca ala actioneaza ca o mansa.

Nu stiu daca m-am exprimat clar despre ceea ce vreau.
0

#6 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2008 - 09:22 AM

Pe site-ul trimis de ZOD aia zic clar ca nu se poate decat cu un sincronizator. Cum s-o monta ala si cum arata.......beat me.
0

#7 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2008 - 09:46 AM

nimsoc, la 7 May 2008, 09:19, a spus:

Cred ca nu m-am exprimat eu clar sau poate nu inteleg ce ziceti voi.

Am inteles cu totii ca nu la sens e problema.. la trim e problema dar nu merge (asa zice futaba) si tre sa pui un Y dar un simplu Y nu e de ajuns.

Repet... stiu ca se face simplu cu un letcon.. desfaci servo inversezi niste fire.. printre care si alea de la motor. Servoul o sa mearga in configuratia cu Y si o sa ai trim pe ambele semiplanuri .
DT
0

#8 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2008 - 10:06 AM

ZOD, la 7 May 2008, 09:46, a spus:

nimsoc, la 7 May 2008, 09:19, a spus:

Cred ca nu m-am exprimat eu clar sau poate nu inteleg ce ziceti voi.

Am inteles cu totii ca nu la sens e problema.. la trim e problema dar nu merge (asa zice futaba) si tre sa pui un Y dar un simplu Y nu e de ajuns.

Repet... stiu ca se face simplu cu un letcon.. desfaci servo inversezi niste fire.. printre care si alea de la motor. Servoul o sa mearga in configuratia cu Y si o sa ai trim pe ambele semiplanuri .

@ZOD. Am inteles solutia propusa de voi. Cablu Y rezolva singur problema trimerului si inversarea alimentarii intr-un servo o faci doar ca sa ai aceeasi directie de deplasare.Corect dar, nu e ce trebuie. Astfel nu mai ai posibilitatea reglarii curselor servourilor din statie ca sa aibe amandoua aceeasi rata de urcare si coborare. Unul va urca mai mult, altul mai repede, s.a.m.d. In zbor stii la ce ar duce asta.
Din parghii, sa mor daca reusesti sa le faci egale.Oricat de mult te-ai stradui. Spre ex. am la urcare end point-ul la unul 86 si la altul 89. La coborare am 107 cu 100. Diferentele astea n-ai cum sa le reglezi din parghii.
0

#9 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 07 May 2008 - 06:41 PM

tu ai pus mix1 canal 2-6 si mix2 canal 6-2...incearca invers adica mix 1 canal 6-2, mix2 canal 2-6... trebuie sa te joci cu statia.Daca nu reusesti mai incerc si eu cu a mea sa vaz poate mere
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#10 Useril este offline   Cataero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 325
  • Inregistrat: 14-September 06

Postat 07 May 2008 - 07:19 PM

Problema asa cum a spus si nimsoc este ca desi a rezolvat problema dinamicii corecte a celor doua semiprofundoare la miscarea stick-ului, nu are trimm comun pentru cele 2 canale. Mixul combina 2 canale separate, insa lasa trimm-urile canalelor in continuare independente. Solutia consta ori ai un singur canal cu trimm-ul lui ( cablu Y ), ori din meniul statiei se acceseaza functia " profundor dual servo" . Ramane intrebarea daca seria 7 are aceasta functie activa ( asa cum este pentru " eleron dual servo). Din cate stiu eu de la seria 9 apare aceasta functie. Insa nu sunt sigur.
0

#11 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2008 - 09:21 PM

florin100%, la 7 May 2008, 18:41, a spus:

tu ai pus mix1 canal 2-6 si mix2 canal 6-2...incearca invers adica mix 1 canal 6-2, mix2 canal 2-6... trebuie sa te joci cu statia.Daca nu reusesti mai incerc si eu cu a mea sa vaz poate mere

Am incercat deja asa si nu merge.
0

#12 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2008 - 09:31 PM

CatalinB, la 7 May 2008, 19:19, a spus:

ori din meniul statiei se acceseaza functia " profundor dual servo" . Ramane intrebarea daca seria 7 are aceasta functie activa ( asa cum este pentru " eleron dual servo). Din cate stiu eu de la seria 9 apare aceasta functie. Insa nu sunt sigur.

Momentan am demontat statia sa vad daca pot schimba firele trimerelor intre ele( 6 cu 2)
Totusi nu-mi aduc aminte sa aiba "eleron dual servo" in meniu. Profundor dual servo sigur n-are . Daca ar fi asa ar fi mai simplu ,ca mut profundorul in canalul eleronului ca la eleroane am cablu Y si nu-mi trebuie alt mix. E posibil precum spuneai sa fie de la seria 9 in sus.
0

#13 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2008 - 10:20 PM

Sunt 100% convins ca nu merge ge faza cu trimurile. Scrie clar la futaba pe site...

Nu inteleg totusi de ce nu ti-a iesit partea mecanica? Iti pun niste poze cu profundorul de la avionul meu.. si am facut si un film pe youtube .. cand e disponibil pun si linku.
In film e doar mixajul chior fara niciun fel de modificari la trim sau end point.. si se vede clar ca se misca impreuna perfect...Vezi ce ai gresit pe acolo...

PS : Daca modifici trimul de pe canalul 2 pe 6... la celalte avioane ce o sa faci ?

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 07 May 2008 - 10:25 PM

DT
0

#14 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2008 - 10:22 PM

uite si filmu... http://www.youtube.c...h?v=Zxon0uWTVwg

Daca rezolvi problema mecanica.. foloseste un Y si modifica un servo decat sa modifici statia sau schimba statia... sau cumpara 2 digitale HITEC si le programam sa mearga fix cum trebuie cu un Y.. reglam tot la ele..

Fisiere atasate

DT
0

#15 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2008 - 10:37 PM

Da ma ZOD, asa e , ale tale profundoare merg bine. Futu-le. Ale mele nu merg asa. Chiar daca le-am masurat super bine( zic eu). Hitec digitale deabia mi-au sosit. Le-am pus p'ala mare. Mai am putin si-l termin.
Sper sa ne vedem pe camp si sa ne dam cu parerea pe viu. Oricum am nevoie de ajutor cu benzinarul.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu