Modelism - RHC Forum: Suntem la generalitati - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Suntem la generalitati De ce ce am discuta ceva general

#1 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 22 April 2008 - 04:25 PM

De cateva luni incoace in afara de traficul intens din bucuresti care ne-a capiat pe toti ma lovesc din ce in ce mai mult de alta problema... De data asta o problema de nesimtire...(problema e veche .. acum s-a acutizat)

Masina mea ori e blocata ori are lipita in geam cu tot felul de lipiciuri hartii.. scuipat pe ea.. zgariata cu cheia.. blocata in parcare de un idiot o zi intreaga... Ce mi se pare foarte interesant e ca sunt foarte atent unde o parchez sa nu fie locul cumparat.. sa nu incurce pietonii sau sa nu blochez un garaj sau o strada.. chiar am grija .. nu as putea sa las masina intr-un loc in care sa stiu ca incurca pe cineva sau blocheaza.. Nu m-as simti io bine.. totusi.. exista tot felul de domni care ridica stergatoarele masinii in cele mai ciudate locuri posibile..

Am un mesaj.. din cei 9000 de utilizatori ai forumului am sanse 1% sa nimeresc unu din dobitocii care au cucerit o bucatica de pamant.. de strada de trotuar de la sine putere.. fara acte de la primarie.. fara nimic (va aduc aminte ca la inchirierea unui loc de parcare e rezervat pt cel care il inchiriaza doar de la 10 seara la 7 dimineata in caz de nu stiati) Lipsa de civilizatie deja pt mine a ajuns nu la cote alarmante.. deja a depasit cotele maxime la care puteam sa imi inchipui... Mersul pe contrases al smecherasilor in BMW si slapi e deja o chestie la care nu mai intorc capul..

Pentru prietenu care mi-a pus prenadez pe parbriz in conditiile in care am parcat langa alte masini.. in centrul bucurestiului...sper sa fi eviscerat in curand de 10 kg de chihuahua plini de rabie

Pentru prietenu care mi-a zgariat aripa fata cu cheia .. iti doresc numai bine.. si niste hemoroizi inoperabili si un loc de munca inc are sa trebuiasca sa stai jos 12 ore pe zi.

Pentru prietenu care m-a blocat ieri toata ziua cu duba alba... iti doresc numai bine... as vrea sa pot sa fiu langa tine cand o sa ti se umfle testiculele si va trebui sa faci penicilina in fund 3 luni de zile...

Pentru prietenii care mi-au ridicat sergatoarele in diversele locuri unde am parcat in astia 12 ani de condus v-a urez sa imi .... dar nu pot sa injur aici.. asa ca va doresc sa ajungeti modelisti.. celebri.. sa aveti avioane de 3 m .. cele mai scumpe .. si intr-o zi cu soare... sa le rupeti pe toate la chitila si dupa aia sa va paraseasca nevestele.. din cauza asta.. si sa va doriti sa zburati si sa nu mai puteti.

Si ultimul dar nu cel din urma.. domnul tot cu o duba alba.. care m-a blocat in parcare la centru comercial din baneasa unde in jurul meu erau cam 2000 de locuri de parcare libere... el s-a gasit sa o traga fix in fata masinii mele.. in timp ce ploua .. (masina fiind pusa regulamentar in parcare) .. tie iti doresc sa ti se umfle tzatzele si sa arati ca o femeie toata viata de acum incolo... si prietenii tai cei mai buni sa fie domnii respectabili din piata operei.. care sa te opereze la fundulet in fiecare seara.

Va provoc sa va descarcati si voi aici... si sa faceti spume.. si sa puneti poze cu masinile voastre vandalizate de dobitoci care s-au pus pe cucerit bucati de trotuare.. bucati de strada .. in locuri care mai de care mai bizare ... aia care va blocheaza masina cand va duceti la cumparaturi si stati si va uitati la cer o juma de ora in timp ce el e cu boarfa lui la magazin sa isi cumpere un rimel pe care nu il va folosi niciodata.

Gandeste inainte sa ridici stergatoarele unei masini... doar ca acolo e locul tau... sau ca ti se pare tie ca ti-a ocupat locul pe care nu l-ai platit la primarie.. sau cand blochezi o masina, un garaj o strada.. cand iesi pe contrasens si incurci o intersectie... sau cand faci o aberatie cu cheia ... gandeste-te ca s-ar putea sa iti iasa o buba mare in fund cu puroi si sa nu mai mergi drept niciodata in viata asta... nu se stie nciciodata .... Ar fi pacat sa fi confundat cu un analfabet idiot retardat ... asa ca parcheaza masina 2 metri mai incolo... ca nu mori.. Poate cine a parcat acolo nu stia ca e locul tau ... mai ales ca nu e marcat... si mai ales ca nu e cumparat de la primarie.. acel om care a parcat acolo are ACELEASI drepturi ca si tine ...

Va multumesc.
ZOD

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 22 April 2008 - 05:12 PM

DT
0

#2 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 22 April 2008 - 05:52 PM

Zodele, e inutil. Sau e util pentru ca te descarci. Nu se va schimba nimic, si din pacate nu esti singurul. Tu nu observi ca "smecherilor" ce parcheaza aiurea, la "triplare", pe coltz, de-a-mboulea, nici macar nu le este atinsa masina? Nu vorbesc de zgarieturi, ci pana si vrabiile si porumbeii evita sa-si lase incarcatura pe masinile respective. De blocat nu risti sa-i blochezi, intrucat in nesimtirea lor nu pot fi blocati. Descarca-te, apoi eu i-ti sugerez sa faci o scurta vacanta in vest, cu masina. Si acolo trebuie sa fii atent, dar mai putin ca in Balkani. Insa vei putea sa experimentezi o parte de "civilizatie", nu pentru ca sunt mai destepti, ci pentru ca au edili mai responsabili.

Suntem la Generalitati....

Bafta!

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#3 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 22 April 2008 - 06:39 PM

Zodele ai tot respectul meu pentru subiect. Inca o data rezonam.
Iti fac o sugestie. Ai incercat sa suni politia? Normal ar fi sa le salte imediat masinile.
Uite ca sa-ti descretesc fruntea sa stii ca daca eu parchez in fata intrarii in locul meu de parcare primesc imediat amenda. 40$. Fara nici o dicutie. Si-i parcarea mea.
Nu fii suparat. Se vor rezolva toate cu timpul.
0

#4 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2008 - 06:50 PM

Ma descarc si io... za police nu face nimic... cui sa faca ? gaseste-l pe ala de mi-a zgariat masina sau ala cu lipiciu... ala a fost tare si premeditata... poate era modelist si cara cu el un bidon de prenadez ca nu imi explic...

va recomand www.parchez.ca io o sa il folosesc
DT
0

#5 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 22 April 2008 - 08:00 PM

ZOD, la 22 Apr 2008, 17:25, a spus:

(va aduc aminte ca la inchirierea unui loc de parcare e rezervat pt cel care il inchiriaza doar de la 10 seara la 7 dimineata in caz de nu stiati)

degeaba te superi.....eu am avut garaj cu autorizatie....am ramas fara....cu greu am reusit sa recuceresc locul de parcare pe care aveam garajul,deoarece locuiesc intr-o zona aberanta si anume la granita intre sectoare.stau in sect 2,locul meu de parcare din fata blocului la 12 m de intrarea in scara este in sectorul 3.incerca matale ca rezident al unui sector sa obtii legal un loc de parcare in alt sector.....
dupa ce am ajuns la aceasta performanta am ajuns sa vad si avantajele.

citez un mesaj de pe alt forum,de unde m-am inspirat si eu:

Citeaza

Duminica seara am gasit locul ocupat si am trecut mai departe. M-am interesat despre metodele legale in vigoare.
Astfel am aflat ca:
Suni la dispeceratul primariei unde ai platit locul de parcare - in cazul meu Sector 3 - telefon 9854 si dai detaliile exacte nume, adresa, telefon de contact.. etc.. si nr masinii care iti ocupa locul.
Dispecerul de la primarie sesizeaza telefonic Politia Comunitara si firma care se ocupa de ridicari ( pt sector 3 - ROSAL)
Eu am sunat si la Politia Comunitara Sector 3 - 340.07.51 si le-am comunicat si eu datele respective ( foarte bine am comunicat)
Tot eu am sunat si la ROSAL sa ma asigur ca e totul ok.
Vine politia comunitara cu masina de ridicat, ii arati actele ( autorizatia de parcare, buletin), face un pv de ridicare a masinii , ii da o amenda de il ustura fundul... Aseara in jur de ora 5 aveam parcarea eliberata. Multumiri Primariei, Politiei Comunitare si ROSAL. Nice JOB. Cam costisitoare pentru cel care-si parcase Fiesta pe locul meu...

Pt primaria sector 3, temeiul legal este HCL sector 3 119/2006 :

ANEXA NR.1
Hotărârea nr 119 din 24.11.2006
CONSILIUL LOCAL SECTOR 3 BUCUREÅžTI
Art.7. Ocuparea abuzivă sau blocarea accesului în parcări de către un deţinător al unui vehicul fără autorizaţie de parcare, atrage ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului. Această măsură se ia de către Poliţia Comunitară Sector 3, din oficiu sau la sesizarea telefonică sau în scris a Dispeceratului Primăriei Sector 3 de către titularul autorizaţiei de parcare.
Art.8. Dispeceratul Primăriei Sector 3 este obligat să anunţe dispeceratul Poliţiei Comunitare, precum şi dispeceratul operatorului autorizat în vederea transmiterii sesizărilor adresate de către titularii autorizaţiilor de parcare pentru eliberarea locurilor de parcare ocupate abuziv.
Art.9. Operaţiunea privind constatarea ocupării abuzive a locului de parcare de către un vehicul, altul decât cel pentru care s-a eliberat autorizaţia de parcare se efectuează de agenţi comunitari din cadrul Poliţiei Comunitare Sector 3 asistaţi de către angajaţii operatorului autorizat.
Art.10. Operaţiunile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor se execută numai de către operatorul autorizat care a obţinut atribuirea contractului de achiziţie publică. Aceste operaţiuni se pot realiza numai în prezenţa agentului comunitar în baza Notei de constatare întocmită de către acesta
Art.12. Programul de desfăşurare a activităţilor de ridicare, transport si depozitare a vehiculelor si remorcilor se desfăşoară zilnic în intervalul orar 08ºº-20ºº. La solicitarea Primăriei Sector 3, programul se poate prelungi .
Programul de desfăşurare a activităţii de eliberare a autovehiculelor si remorcilor ridicate se desfăşoară zilnic în intervalul orar 08ºº-22ºº.
Capitolul VI. Tarife

6.1. Tarifele pentru activităţile de ridicare, transport şi depozitare reprezintă unul dintre criteriile de selecţie a ofertanţilor în cadrul licitaţiei.
6.2. Valorile maxime impuse sunt următoarele:
a) Tariful de ridicare pentru vehicul/ remorcă = 200 RON
Tariful de transport pentru vehicul/ remorcă = 200 RON
c) Tariful de depozitare pentru vehicul/24 h = 300 RON
d) Tariful de depozitare pentru remorcă/24 h = 400 RON
6.3 Tariful de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu momentul depozitării, nefracţionat.

si

Citeaza

Nu stiu cum e la alte sectoare dar la dispeceratul fiecarei primarii trebuie sa va spuna exact ce si cum. In urma demersului de ieri am gasit o problema. Parcarea mea si toate de langa mine ( 18 locuri) nu sunt marcate corespunzator. Conform hotararii 119 a consiliului local sector 3:

Art.5. Parcările limitrofe blocurilor de locuit vor fi amenajate, exploatate şi întreţinute de Primăria Sector 3 care va stabili şi parcările pentru care sunt valabile autorizaţiile pe care le eliberează. De asemenea, se va asigura semnalizarea şi marcarea parcărilor cel puţin de doua ori pe an.

In baza acestui articol si a "evenimetului de ieri" inflorit bineinteles de genul ca am ajuns la scandal, certuri etc voi solicita ca in baza art susmentionat sa procedeze la semnalizarea si marcarea parcarii respective. asta pentru a evita certuri de genul: Nu scrie nicaieri ca e parcare platita.
Va repet, pentru alte sectoare trebuie sa va interesati ca fiecare-si da hotararile de consiliu local cum vrea. asta e numai pentru sectorul 3 si functioneaza garantat.
Hotararile pt sectorul 3 se gasesc la www.sector3primarie.ro - jos in stanga undeva scrie consiliul local si putin mai jos hotarari adoptate. Se introduce nr hotararii si anul apoi se apasa butonul deschide si la hcl 119 are jos o anexa in care sunt articolele susmentionate.
Nicaieri nu scrie insa de ore in care ai voie sa parchezi. Deci, nimeni nu are voie sa-ti ocupe locul platit.  Desi m-am cam saturat sa tot citesc legi d-astea dar m-am gandit ca e foarte util pentru comunitatea noastra

eu am reusit cu acte si taxe sa cuceresc o bucatica de pamant de la primarie.....dar mai mult imi fac nervi.mai bine imi iau o duba alba si te blochez pe unde te prind.....ca e gratis!
flying is my life...
0

#6 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2008 - 07:18 AM

Dap.. macar pe tine te cunosc.. stiu de unde sa te iau... Cum ziceam, problema mea e ca peste tot in bucuresti fiecare are ceva de spus cu privire la un loc de parcare care NU E inchiriat de la primarie.. toti au ceva cu masina altcuiva (nu sunt paranoic .. sunt multi paranoic.. am impresia ca suntem toti urmariti) ... Spune-mi si mie ala de nu m-a lasat sa ies din parcare de la centru comercial .. ala din baneasa imi scapa acum numele.. ce avea in cap.. masina mea era in parcare ... si in jurul meu.. inca 1000-2000 de locuri de parcare .. Asta e nesimtitire... Ala care mi-a pus ulei pe masina ce avea cu ea.. ca era parcata pe o strada unde NU sunt locuri inchiriate de la primarie... N-am nimic cu aia care si-au miscat fundu la primarie si au un loc legal.. platesc pt locul ala.. io am cu aia care iti vandalizeaza masina.. o scuipa o zgarie.. ii ridica stergatoarele.. lipesc cacaturi pe ea... dau cu ulei.. si cel mai rau.. te blocheaza si te incurca..
DT
0

#7 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 April 2008 - 10:22 AM

Nu scriu ce sa faci tu, scriu ce vad eu, si ce as face eu. Va rog s-o luati ca exemplu nu sfat (indrumare).

Caz 1: ai dea face cu un nebun. Nimic de facut, eventual treci pe la biserica si te rogi sa se opreasca. Problema e ca astia nu sunt asa tenace, insistenti..... daca era nebun se oprea dupa prima faza.

Caz 2: nu e nebun, are o motivatie: trebuie sa-l identifici ca sa-l opresti pentru ca nu are sa oboseasca asa curind (s-ar putea sa-i placa)

Caz 2a- are ginduri negative: Adica e motivat de razbunare, ura, invidie..... Probabil i-ai fi facut tu ceva (sau el asa crede). Poti sa faci introspectie sau filaj, dar trebuie sa-l identifici si sa-l opresti. Daca vrei sa fie singurul, trebuie sa-ti modifici atitudinea.

Caz 2b- are ginduri nu neaparat negative: adica are un tel, de exemplu vrea locul tau de parcare (cucerire terituriu) sa-si plimbe ciinele. Solutia de tip alexandrian, trebuie sa iei sabia si sa transezi problema.

In orice caz, solutia 'il piresc la tovarasu sa-i dea amenda'. este de departe cea mai proasta, nici nu-i modifica lui motivatia (nu rezolva problema omului), nici sentimente mai bune nu dezvolti (chiar s-ar putea sa-l intariti).

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 24 April 2008 - 10:25 AM

0

#8 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2008 - 11:00 AM

vlad1, la 24 Apr 2008, 10:22, a spus:

Caz 1: ai dea face cu un nebun. Nimic de facut

Coreeeect ... doar ca sunt mai multi...
DT
0

#9 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 25 April 2008 - 11:10 AM

una minicamera web cuplata la comp si lasata in masina pe inregistrare.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#10 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 25 April 2008 - 07:31 PM

Dragut, la 25 Apr 2008, 11:10, a spus:

una minicamera web cuplata la comp si lasata in masina pe inregistrare.... :lol:

......desigur, o camera.... :lol:

Aprox 2 luni in urma: o parchez, si ma aplec sa scotocesc dupa telefonul zburat de pe bord pe sub scaunul din dreapta. Apare inca un auto si parcheaza langa mine in dreapta. (am auzit-o, ca de vazut nu aveam cum, eu fiind inca aplecat si cu ochii pe sub scaun cautand derbedeul de telefon.
Dupa cateva secunde: BUM! Ies din chinuita pozitie de ``cautare``si realizez ce se intamplase: O duda de muiere, ca nu o pot numi altfel, mi-a tras-o deschizand violent portiera impunatorului ei...... Kalos
-- Ce dracu faci mai femeie, nu vezi? Chiar trebuie sa dai cu usa in halu` asta?
--Scuza-ma, chiar sunt proasta!
.....???!!! :lol: (Usa fata dr indoita+ vopsea sarita :) )
(pt ``linistea`` victimelor: masina de un an jumate are acum 3 inboldituri pe usi , parbriz ``sarit`` in 2 locuri, bara fata zgariata)
NU ai ce face!
Ce sa faci cu camere sau alte dracii? Doua chestii: Uneori prostia crasa, alteori cum spuneau colegii invidie/razbunare/rautate. Nu ai ce sa faci, la bloc NU ai cum sa ai masina fara lovituri, zgarieturi....
Cat despre orase si parcari, consider ca nu oamenii sunt vinovati; ei au ajuns situatia de a face abuzuri cu parcarile tocmai pt ca sunt disperati,nu mai au solutii..... De vina sunt idilii ca nu fac parcari. De ex, in Colentina mai era cum era, ca mai bagai ture si pana la final gaseai un loc la una doua scari distanta,chiar si la blocul vecin, dar in Tei e prapad. Ai parcat-o, ciao, la cateva minute vine randul 2, uneori si 3 pe lung; nu mai poti pleca..... Dimineata,,, concertul de claxoane....
Deci eu personal cred ca daca ar fi parcari, oamenii nu ar mai avea nevoie de tablite sau marcaje, stergatoare ridicate, zgarieturi chiar si sticle de la et ,etc.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu