Modelism - RHC Forum: Romani celebri - manualul incepatorului - - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Romani celebri - manualul incepatorului - sau o invitatie de a vedea si valoarea nu doar mediocritate si prostie

#1 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 27 October 2009 - 07:21 AM

Va recomand sa cititi urmatorul articol: L-am primit pe alte cai dar consider ca este un bun material de documentare despre ceea ce suntem cu adevarat, nu ceea ce credem noi ca suntem actualmente...

http://romanian-mana...romani-celebri/

un mic citat:

Citeaza

PUTEM OBSERVA cu stupoare cum chiar unii români afirma despre locuitorii acestei tari ca ar fi doar niste “barbari” înca de pe vremea dacilor, care n-ar fi stiut nici macar sa scrie (cum prezinta în unele articole “Academia Catavencu”) si ca românii sunt si acum “codasii Europei”! Astfel de afirmatii pot fi semne de incultura crasa sau, de cele mai multe ori, de rea vointa, ce apare ca un rezultat al oportunismului unor ziaristi care nu urmaresc altceva decât banii care vin din Vest sau de la Est.

...

Citeaza

Rachetele expediate de la Cape Kennedy si aripile “Delta” au fost inventate la Sibiu înca din 1555! Onest, Robert Charroux a semnalat acest eveniment, cu toate amanuntele necesare si cu o fireasca uimire ca “istoria oficiala” a “reusit” sa-l neglijeze… Racheta spatiala cu trei etaje de carburant solid (”model Cape Kennedy “) a fost inventata în 1529 si trimisa în spatiu cu succes în 1555, în prezenta a mii de spectatori. Performer: Conrad Haas, seful Depozitului de Artilerie de la Sibiu (1550 1570).

...

Citeaza

O alta idee propagata destul de puternic în societatea româneasca de astazi este ca, deloc mândri cu originea lor, unii dintre români afirma ca toate aceste prilejuri de mândrie nationala tin doar de domeniul trecutului, ca România de astazi ar fi… o “tara bolnava”, fara civilizatie, fara personalitati marcante, ea fiind mereu “codasa Europei”.

Trezirea...

0

#2 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 27 October 2009 - 08:16 AM

"trimisa în spatiu cu succes în 1555"

Hai ca mai si exagereaza....
0

#3 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 27 October 2009 - 09:41 PM

Caline, lista aia e degeaba! Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca am avut (si avem in continuare) creiere. As vrea sa aud asa: In 2010 Romania e cel mai mare producator de motoare cu reactie din lume; primul automobil 100% ecologic intra in fabricatie la Dacia Pitesti si se bazeza pe teoria sonicitatii a lui George Constantinescu si exemplele pot continua. Degeaba inventam daca inventiile raman in stadiu de proiect sau de prototip sau, si mai trist, alte tari isi consolideaza industria pe baza acestora pt. simplul motiv ca suntem o natie de KKT, invidiosi, cu un inalt simt de "sa moara capra", si cum sa gaseste unul sa inveteze ceva, apar imediat 100 de idioti care-i dau in cap!

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 27 October 2009 - 09:45 PM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#4 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2009 - 09:44 PM

Sorry!

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 27 October 2009 - 09:45 PM

0

#5 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2009 - 10:16 PM

nu intelegi aluzia mea... nu poti face ceva daca tu nu crezi in tine... daca te vezi in rahat si numai rahat vezi in jurul tau nu mai vrei decat sa faci si tu doar rahat... Asta e universal aplicabila si la individ si la societate. Daca ne consideram cacati si inferiori nu vom realiza niciodata nimic.

0

#6 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2009 - 11:48 PM

Vezi postareaCalin, la Oct 27 2009, 10:16 PM, a spus:

nu intelegi aluzia mea... nu poti face ceva daca tu nu crezi in tine... daca te vezi in rahat si numai rahat vezi in jurul tau nu mai vrei decat sa faci si tu doar rahat... Asta e universal aplicabila si la individ si la societate. Daca ne consideram cacati si inferiori nu vom realiza niciodata nimic.

Am inteles aluizia ta, tu nu ai inteles ce vreau sa zic: degeaba suntem tari la individual daca pe echipe ne faultam intre noi.
In incheiere, un banc:
Doi viermi, tata si fiu purtau o discutie:
Fiul: Tata, noi putem trai intr-un mar?
Tatal: Da, fiule!
F: Dar intr-o banana?
T: Putem trai in orice fruct!
F: Atunci de ce traim intr-un cacat?
T: Din patriotism fiule!
0

#7 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 28 October 2009 - 08:59 AM

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Exceptional...

Citeaza

In incheiere, un banc:
Doi viermi, tata si fiu purtau o discutie:
Fiul: Tata, noi putem trai intr-un mar?
Tatal: Da, fiule!
F: Dar intr-o banana?
T: Putem trai in orice fruct!
F: Atunci de ce traim intr-un cacat?
T: Din patriotism fiule!

0

#8 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 28 October 2009 - 12:37 PM

Foarte interesant. Lista asta nu e chiar noua, circula de ceva vreme pe mailurile din categoria spam/funny. E adevarat ca ceea ce se prezinta aici e o varianta ceva mai elaborata decat ceea ce am primit eu.

Amestecarea adevarului faptic cu cel istoric este ultima gaselnita se pare in manevrarea maselor. La toate astea se adauga si un iz fantasmagoric, pentru aroma. Nu pot sa nu remarc asemanarea acestei liste cu filmul(ele) deja consacrat cred eu: Zeitgeist.

Nu-i cunosc statutul exact (apartenenta la anumite miscari/culte) al lui Gabriel Liiceanu. De curand insa l-am vazut pe YT intr-un interviu unde afirma ca ceea ce ne impinge inainte sunt iluziile. Cei care se trezesc cu adevarat si vad mizeria ce ne inconjoara sunt sortiti pieirii.

Si daca tot suntem la capitolul "stiinta exacta" si rachete la 1500 va recomand sa cititi si Vanga :rolleyes:
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#9 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1849
  • Inregistrat: 08-May 03

Postat 28 October 2009 - 02:30 PM

Greu de aflat acum cat de adevarate sunt toate aceste valori. Sunt sigur ca am dat valori si inca mai dam.Nu ced ca lista este atat de importanta incat sa poata avea puterea manevrarii maselor.Situatia de acum ,eu cel putin asa o vad ,este una de invazie. Acest amestec de "mizerie" de care vorbeste si Abburo care ne invadeaza .Eu am speranta in acei oameni care se trezesc si care au forta necesara sa nu fie sortiti pieirii.
0

#10 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2009 - 08:39 PM

nu e vorba de a fi adeptul unei miscari sau eu stiu ce.
Nu zic ca tot in jurul nostru e perfect DAR noi avem un defect si anume aprecierea oricarei valori NON romanesti si asocierea a oriceea ce e rau cu natia romana. Mor cand aud "doar in romania e asa ceva" sau "numai un roman ar face asta" sau alte infectii dinastea.

Nu vreau sa sune ca o laudarosenie, dar am avut ocazia in viata asta sa calatoresc in foarte multe locuri. Am avut ocazia sa vad si lucruri bune si lucruri care m-au facut sa fiu dezgustat... Lucruri pe care n-am sa le enumar aici decat daca este o acuta nevoie de exemplificare.
In schimb stiti ce n-am vazut la oamenii cu care am interactionat dincolo? N-am vazut americani care sa zica "damn americans are f***ing stupid" sau "indians are frightningly idiots and brain limited" sau nemti care sa-si scuipe trecutul anarhic, sau mexicani, unguri, chineji etc...

Si noi avem si lucruri bune si lucruri rele. Noi in schimb ne asociem NUMAI cu ce-i rau in tara asta... si asta e aiurea. Apreciem valori comerciale polishate ca "hollywood", "mercedes", "chrysler", "america tara tuturor posiblitatilor" si alte porcarii pe care defapt nu le-am experimentat decat prin cutia magica controlata excesiv de cei care publica asa ceva. Televizorul...

Nu vroiam sa dau exemple de mari romani (chiar daca unii din acei inventatori erau clar importati), si nici nu ma intereseaza daca acele relatari sunt sau nu adevarate. Sa nu uitam ca in folclorul chinez primul om care a mers in spatiu e un tip care si-a legat de scaun un numar de rachete (imi scapa acum)... bineinteles ca nimeni nu l-a mai vazut de la "lansare" dar nimeni nu-si bate capul sa debunk-uie povestea... Asa o fi. Who cares... a facut ceva ce a adus pe buzele pamantenilor numele de China...

Avem nevoie de mandrie. Nu suntem nici mai idioti ca nemtii, americanii, indienii... doar asa ne vedem noi... asta pana cand realizam ca defapt e un mit cam tot ceea ce credeam noi despre acele valori.

0

#11 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 28 October 2009 - 09:31 PM

Calin, ai dreptate dar tura asta imi place sa te contrazic.
Am trecute si eu pe raboj cateva zeci de tari prin care mi-am plimbat ciorapii. Nicaieri nu mi-au disparut bani din buzunar (lucru de care nu ma pot lauda in Romania). Am o singura exceptie in strainatate, cand era sa o pateasca nevasta la portofel, undeva in fata unei biserici din Torino, de la un junior pe care l-am si articulat binisor dupa ureche, cu precizarea ca juniorul era compatriot de-al nostru. Moldovean cum s-ar zice, de prin Suceava.
Nicaieri nu m-au lasat sa dorm in aeroport daca au fost probleme cu zborul la care aveam bilet. Am lucrat cu oameni incepand cu turci din aia "traditionalisti" care nu citeau ziare si nu aveau TV in casa dar foloseau sonare pentru pescuit, pana la directori de firma de prin Germania. Toti si-au tinut cuvantul, toti s-au comportat normal si corect. Au fost oameni de la un capat pana la altul, fara exceptie. Mai degraba eu am fost cu probleme. N-au intarziat o zi cu plata n-au schimbat un cuvant din intelegerea initiala. Au iesit casierite dupa mine pana in parcarea magazinelor sa-mi dea in mana restul de 2-3 banuti metalici pe care in Romania niciodata nu-i primeam si la care in mod reflex nu ma mai gandeam.
Daca un sofer neamt a spus ca ma ia din fata hotelului la 16.58, pai la 16.58 a ajuns acolo, in 5 secunde am urcat si am continuat drumul. Daca scrie ca trenul vine in 1,30 minute, pai nu intarzia nici cateva secunde. N-au fost situatii sa vreau sa platesc un serviciu si sa nu pot, de la un suc pe undeva pana la orice bilet in orice statie prapadita de autobuz sau tren.
Totdeauna m-am asteptat sa fiu discriminat in alta tara pe motiv ca sunt strain si ar exista motive destule sa fie o astfel de situatie. N-a fost asa. Cele mai mari neplaceri le-am avut in Romania si nu de la straini, ci de la compatrioti de-ai nostri, de la oficiul postal pana la cel mai inalt nivel. Nu neg faptul ca in alte parti nu sunt probleme. Poate sunt mai mari ca la noi. Dar eu ca strain nu le-am observat acolo, spre deosebire de strainii care le iau din plin inca de la primul km parcurs peste granita, la noi. Poate problemele urate le au cei de acolo si sper sa fie asa, sa nu moara de plictiseala. Dar daca vor safari, sa vina la noi in vacanta de vara ca asta obtin. Era chestia aia cu respectul fata de om. O utopie comunista, zicem noi...
Poate am fost eu norocos sau ghinionist de am intalnit numai situatii din astea. Posibil ca realitatea-i alta dar pentru mine e ceea ce vad si simt.
Ca sa revin la idee, e mai deranjant cand o patesti la tine acasa de la ai tai. Si asta se intampla aproape zilnic, de zeci de ani. E obositor.

Si eu am fost deseori neserios si n-am pretentia ca altii sa fie altfel. E problema de comportament, de atitudine. Posibil ca e vorba de seriozitate de sus pana jos. Raspunzi cu aceeasi moneda, faci cum ai fost invatat sau cum stii ca merge.
Imi cer scuze ca sunt offtopic, trebuia sa discutam asta in alta parte.
Posbil ca subietul va trebui curatat si lasat pentru ce se doreste.
Ca sa pun o intrebare suplimentara: romani celebri pentru cine? La noi, mai celebru e Guta decat Bacovia. Punem pariu. Intreaba intr-o piata din Romania: "Doriti sa ascultati un cantec de petrecere interpretat de Guta sau de Bacovia?" Sa vezi celebritate la Bacovia!
Apropo, in ce se masoara celebritatea?

"Nu suntem nici mai idioti ca nemtii, americanii, indienii... doar asa ne vedem noi... " Nu asa ne vedem noi, asa ne fac ai nostri sa ne simtim.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 October 2009 - 09:35 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#12 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2009 - 09:50 PM

e posibil cumva sa vezi numai partea buna a lucrurilor? Nu te contrazic pentru ca nu am fost acolo dar:
- am dormit in JFK cand avionul a fost amanat 10 ore
- am dormit in Viena pe acelasi considerent
- am vazut MULTI FOARTE FOARTE MULTI turisti care dormeau cu mult inaintea ajungerii mele in terminal, tot asa in aeroporturi mari
In Romania:
- am stat pe jos in otopeni din cauza terminalului prea neincapator, DAR avionul a plecat la ora specificata.

N-am stat 3 ore (TREI ORE) in queue ca la JFK unde coada de decolare era asa de mare si nimeni nu s-a gandit sa mai deschida alte piste... Asa ca am stat in avion fara nici o conditie (nici macar WC, suc, alune orice ca deh eram la coach), mizer demoralizat si prost nutrit...

N-am avut probleme cu evrei sinucigasi care din cauza unui rateu a motorului la decolare a sarit sa deschida usa de urgenta

Nu am fost amenintat cu pistolul ca in plin financial district al San Francisco - cand am avut nesimtirea sa intreb de o adresa pe un politai care tocmai arestase pe cineva (eu neobservand asta). Sau in harlem unde am intrat din greseala fiind dirijat prost de GPS si unde am vazut copiii furand in plina zi rame de geam, roti si stalpi pt fier vechi urmariti indeaproape de adulti... asta la 10 minute de Broaway in NY

Nu am fost acostat in plin centrul Timisorii sau oricarui alt oras de la noi sa cumpar diferite droguri pe considerentul "hai ca mai am doar o vanzare si ma duc sa ma rezolv si eu", cu politia la colt... n-am fost AGRESAT pentru ca am ignorat acel individ...

Nu put strazile a urina... chiar strazi CENTRALE, droguri sau eu stiu ce.

Am vazut plaje de la mediterana infestate de seminte (!!!!) pungi de plastic, tigari, sticle sparte, prezervativ SI TAMPOANE...

Deci da... n-am fost furat pe strada dar am fost furat de minunatii si perfectii nemti, cu nonsalanta si agumentarea "cine ti-o zis ca viata e corecta"... just bussines nu e hotie?

Sa continui? Ca mai am... o droaie...

Si ceea ce m-a frapat cel mai tare este MINCIUNA cu care ni se prezinta in filme cam orice valoare amricana... in Central Park, in plin NY este VARZA.. V A R Z A... mizerie, zgomot infernal, taximetristi care se cearta cu toti si cum pot, claxoane, urlete de copii, si multe multe alte porcarii... mai zgomote de arma mai lipseau si era imaginea perfecta. Eu care aveam o viziune inoculata ca acel parc ar fi o oaza de liniste ...

Aceasta postare a fost editata de Calin: 28 October 2009 - 09:52 PM

0

#13 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 28 October 2009 - 10:09 PM

Poate am calcat eu in balega cand am avut ocazia, sau poate am mancat rahat de mic, n-am idee de ce am fost asa norocos. N-am ajuns pana in SUA si cu atat mai mult (cu mici exceptii) n-am stat cu anii pe unde am fost. Am trecut prin zone ciudate, dar n-am avut nici un fel de probleme. Nicaieri nu m-am simtit mai nedreptatit ca aici. Daca din 3 zboruri pe o linie nationala in Germania 2 au fost anulate, iti zic sigur ca a fost o placere sa profit de acele incidente. N-am fost lasat in aeroport...
Cu pistolul n-am fost inca amenintat dar prin facultate am vazut (posibil ca eru cu gaze, n-am idee, nu-s asa curios...).
Posibil ca asa e cu parcul ala faimos, eu stiu doar cateva de prin Europa in care te simti cu adevarat relaxat.
Posibil sa vad doar partea buna a lucrurilor, din simplul motiv ca n-am intalnit si parti rele. La noi am avut destul timp sa le intalnesc si de aceea poate nu fac comparatia corecta. Cum ziceam, ma astept oricand sa-mi fie aiurea in alta parte, nu la mine in tara, ca roman.

PS ca tot suntem offtopic, stii ce m-a impresionat cel mai tare? Ca in toate filmele alea vechi italiene nu-ti dai seama de adevaratul decor pana nu ajungi in el. Pana si strazile alea inguste, cu cladiri darapanate par frumoase in filme. E o diferenta intre imagini ca atunci cand compari o poza alb-negru cu una color. In rest nimic deoebit. Am vazut si lucruri urate, dar nu ma afectau. Poate-i afectau pe cei de acolo, ca traiau in ele. Hai sa zicem ca am fost foarte norocos si n-am intalnit decat oameni si situatii de nota 10.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 October 2009 - 10:15 PM

0

#14 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2009 - 10:15 PM

Exact, ai spus-o bine. Nu ai ocazia sa vezi si partea rea (sau adevarata) a locurilor vizitate ca turist. Dar odata ce ajungi sa traiesti efectiv acolo o perioada mai lunga incepi sa vezi iar mirajul locului nou, imaculat incepe sa dispara :unsure: Si atunci revin... oare e la noi asa de rau doar pentru ca traim aici si nu avem acea iluzie de perfectiune (cam cum zicea Abburo mai sus)?

Aceasta postare a fost editata de Calin: 28 October 2009 - 10:16 PM

0

#15 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 28 October 2009 - 10:22 PM

Sunt constient ca nu pot afla realitatea din alte locuri daca nu stau foarte mult acolo. Ma deranjeaza ca strainii care ajung la noi o afla imediat cum trec de granita. Si nu toti o cauta cu lumanarea. Asta e problema mea, ma asteptam pe baza de reciprocitate sa patesc la fel acolo. Si nu e asa.
Adun multi ani petrecuti pe afara, ca turist, daca vrei sa consideram asa. Trebuia sa patesc ceva, nu puteam fi ocolit chiar de toate neplacerile. E cum ziceam mai devreme, mult trebuie sa fi mancat in tinerete...
0

#16 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 28 October 2009 - 11:18 PM

Am stat o saptamana in Belgia, chiar langa Bruxelles intr-o mica oaza de liniste timp de o saptamana, a fost superb.
Un an mai tarziu am mers si am stat timp de o luna jumatate, dupa saptamana de acomodare, am inceput sa vad adevarata fata, cat de snobi pot fi, cat de puturosi, n-am mai vazut asa oameni, ies pe usa sa mearga la vecinul de la usa urmatoare in aceeasi cladire si se urca toti in masina pana acolo. O mizerie in magazinele Cora, Carrefour, Lidl, Aldis, nu am vazut in viata mea, la raionul de mezeluri, renovau "pe viu" jumatate de raion dand jos de pe peretii plini de mucegai toata faianta, si in cealalta jumatate oamenii cumparau mezeluri neimpachetate pline de praf. Pe jos cred ca nu curata cu anii.... Pai ce magazine sunt la noi la Suceava, sunt de 5 sau 7 stele pe langa ce sunt acolo. La noi la magazin, la intersectii, am mai vazut oamenii sa lase pe altii mai necajiti sa mai taie randul, dar la ei, am vazut cum i-au dat branci la o babuta de a cazut pe jos, ca sa ii ia locul la casa, am vazut cum i-a dat un cot in burta la o gravida, ca n-avea loc sa treaca primul pe usa.
Parcurile se inchid la ora 6 (ora 18 pe romaneste), din cauza traficantilor si a pedofililor (pe bune, chiar asta a fost motivul pe care mi l-a dat politistul care se ocupa in acea seara de inchiderea parcului regal Hennes.
Toti oamenii se sigileaza pe seara in case, daca iesi pe drum, risti sa fii luat in primire (jefuit, impuscat sau violat - vorbesc serios) de chelugi sau de marocani . N-am avut ce face si intr-o seara am intarziat pe drum. La 100 m de casa unde stateam a trecut politia pe langa mine tragand spre o masina, din care se tragea inapoi.

Visul frumos strain nu e chiar asa de frumos pe cat se crede.

Mai bine rezist la cateva ocheade ciudate trase de niste functionari romani, decat sa traiesc in indiferenta si mizeria straina. Macar aici pot merge pe drum si la ora 12 noaptea fara sa imi fie frica de nimic, pot sa ma plimb prin parc oricand, fara sa fiu dat afara ca e ora de inchidere. Pot merge in magazine in care sa imi fie placere, nu sila.

Despre Romania: vara trecuta am facut o mica excursie de 400 km cu bicicleta prin muntii nostri, la un moment dat, ca de fiecare data cand te plimbi pe 2 roti, am facut pana. Am oprit in fata unei odai traditionale, ca avea banca la drum si mi-a fost usor acolo. Mi-am uitat setul de petice, cele care se gasesc prin bazare. In timp ce vorbeam din gradina de acolo iese un mosulica, care ne intreaba cu ce ne poate ajuta, pana sa termin de spus, deja mi-a fost adus, petice, o alta camera, pompa, un pahar cu apa rece de fantana. Cred ca am stat vreo 2 ore acolo, vorbind si reparand (mai putin reparat dar mai mult vorbit), la urma ne-a invitat si la pranz. Nicaieri in strainatate nu vei intampina asa ospitalitate ca la noi.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#17 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 29 October 2009 - 02:23 AM

Imi dai un leu daca iti zic ca faza cu "Suceava" am scris-o special sa intervina cineva din Suceava? Puteai sa stai si 3 ani in Belgia, magazinele din Suceava nu se compara cu nimic. Le stiu si stiu ce spun. Cu o floare nu se face primavara. Nu se compara nici cu astea din Romania. Pai spatiu ca acolo nu mai gasesti nicaieri. N-are rost sa intram in detalii ca de acolo imi fac cumparaturile vara, cand ma mut in zona. Partea pe care am evitat s-o spun cu juniorul ala "moldovean din Suceava" e ca-i aproape din satul parintilor mei. Daca insistam puteam sa aflu ca-i stiu parintii. Nu a fost un italian sau un marocan, a fost un vecin de-al meu. Asta doare, cand in fata bisericii romanesti te fura un vecin de-al tau.
Eu n-am zis ca strainatatea e mai frumoasa, am zis ca acolo nu m-am simtit mai inselat si furat ca aici. Situatii neplacute am vazut si eu peste tot, si acolo si aici, doar ca acolo n-am fost implicat in ele. Poate le traiesc zilnic cei de acolo si sunt si ei la fel de nemultumiti ca noi, de ale noastre.

Era fain sa prinzi un incident sau o razie undeva in Turcia, nu cateva impuscaturi intre un politist si un alt diliu.
Nu-i vorba de mizeriile in care traieste lumea in fiecare tara. E vorba de mizeriile pe care le facem noi intre noi, ca romani.

"Mai bine rezist la cateva ocheade ciudate trase de niste functionari romani, decat sa traiesc in indiferenta si mizeria straina. Macar aici pot merge pe drum si la ora 12 noaptea fara sa imi fie frica de nimic, pot sa ma plimb prin parc oricand, fara sa fiu dat afara ca e ora de inchidere. Pot merge in magazine in care sa imi fie placere, nu sila." Ai dreptate. Asta e o mare dilema a mea. Acum poate afla si altii de ce sunt tentat sa ma mut spre Suceava cu toate ca acolo e un cui al hartii. Pana si functionarii de acolo au defectele lor. Astia de aici sunt perfecti, cand e sa faca ceva prost, pai o fac. Si nu le rezisti. Eu am primit somatie sa platesc cablu TV in situatia in care nu exista cablu TV in cladire. Dar se poate si mai rau. Si zilnic se poate. In institutia in care lucrez mi se cere adeverinta de la biroul personal, ca sunt angajat acolo. Asa-i ca distractie ca se rezolva usor, dar sunt unele serioase si nasoale... De fapt am vrut sa scriu ca mai exista si lucruri normale, daca ai noroc sa le descoperi.

"Despre Romania: vara trecuta am facut o mica excursie de 400 km cu bicicleta prin muntii nostri, la un moment dat, ca de fiecare data cand te plimbi pe 2 roti, am facut pana. Am oprit in fata unei odai traditionale, ca avea banca la drum si mi-a fost usor acolo. Mi-am uitat setul de petice, cele care se gasesc prin bazare. In timp ce vorbeam din gradina de acolo iese un mosulica, care ne intreaba cu ce ne poate ajuta, pana sa termin de spus, deja mi-a fost adus, petice, o alta camera, pompa, un pahar cu apa rece de fantana. Cred ca am stat vreo 2 ore acolo, vorbind si reparand (mai putin reparat dar mai mult vorbit), la urma ne-a invitat si la pranz. Nicaieri in strainatate nu vei intampina asa ospitalitate ca la noi." Posibil ca mai conteaza si omul pe care-l ai in fata si mosulica a stiut el ce a stiut. I-au trebuit totusi 2 ore sa se lamureasca. S-a intamplat des? Ca am patit-o si eu prin Anglia de cateva ori. Cu toate astea, n-as generaliza...

Raman la ideea fie sa lasam subiectul pentru e a fost inceput adica romani celebri (desi e tare vaga notiunea) fie sa continuam cu fleacurile aici, sa rebotezam topicul in altceva si sa facem unul separat dar lasat liber pentru ce se dorea initial.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 October 2009 - 02:37 AM

0

#18 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 29 October 2009 - 05:44 AM

Mai schimbati si voi directia subiectului.... Ala care ai fost in Belgia la Bruxelles ceva placut nu ai vazut? Cum naiba dau romanii numai de necurate? si in tara si afara?
Zilele trecute m-am intretinut cu un nene din staful de manegement de la renault, la o carafa de vin. Tipul, mai mult decat fascinat de Romania, era in tara impreuna cu sotia si cele trei fiice de vreo 4 ani. Printre alte discutii, am aflat ca a fost rechemat la firma mama in franta pentru promovare. A spus ca nu-l intereseaza si ca vrea sa ramana in Romania. L-am intrebat de ce... a spus ca a vazut aproape toata romania si ii plac oamenii , pentru ca in principal cu 7 romani din 10 se poate intelege....fie in franceza fie in engleza.
Una peste alta , tipul , de altfel misto, nu mi s-a parut cu nimic superior fata de mosulica ala care ti-a adus petice si o cana de apa... era si el la fel de elevat si amarat ca toti fraierii de pe planeta....

PS ...si ca sa nu uit....eram pe la Bistrita intr-un catun....si incercam sa ajung pe singurul drum care ducea la un parau... Vreau sa spun ca impreuna cu alti bucuresteni neinitiati am fost amenintati cu moartea si fugariti pe campuri cu coasa! Asa ca mai lasati povestea cu primitivismul primitor al romanului cald incult si ospitalier, duhnind a prostie cu nimic mai multa sau mai putina decat media ospitalitatii pe aceasta planeta :unsure:

Imi aduc aminte meciul Romaniei la ultimele mondiale in meciul cu Italia in care Mutu si Chivu au vandut meciul cu zambetul pe buze!!! Se spunea la vremea respectiva ca romania nu poate mai mult...am ras cu lacrimi..

Romanii sunt excelenti dar finalizeaza prost...uite ca mi-a iesit.

Aceasta postare a fost editata de nch: 29 October 2009 - 05:47 AM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#19 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 29 October 2009 - 09:00 AM

Vezi postareanch, la Oct 29 2009, 05:44 AM, a spus:

Romanii sunt excelenti dar finalizeaza prost...uite ca mi-a iesit.

Bine zis... uite un articol de azi:
http://www.gandul.info/news/kiwi-de-romani...manesti-5061450
Cate in astea nu am vazut chiar in istoria recenta, nu la '48.
Au schimbat cu ceva in bine starea natiunii ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu