Modelism - RHC Forum: Intrebare model - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare model

#1 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 14 April 2008 - 07:32 PM

Inainte de aparitia EZ*-ului, a mai existat ceva comparabil ca: popularitate, caracteristici de zbor, dimensiuni, in constructie clasica, adica lemn cu folie? Electric preferabil.
Se mai gaseste acel "ceva" disponibil sub forma de kit - nu arf, nu rtf - prin vreo oferta?

Multumesc

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 14 April 2008 - 07:34 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#2 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 14 April 2008 - 08:52 PM

renatoa, la 14 Apr 2008, 20:32, a spus:

Inainte de aparitia EZ*-ului, a mai existat ceva comparabil ca: popularitate, caracteristici de zbor, dimensiuni, in constructie clasica, adica lemn cu folie? Electric preferabil.
Se mai gaseste acel "ceva" disponibil sub forma de kit - nu arf, nu rtf - prin vreo oferta?

Multumesc

NU.
flying is my life...
0

#3 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 14 April 2008 - 09:03 PM

Exista sute de planuri, balsa, brad, aracet si folie...numai sa vrei!
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 April 2008 - 10:24 PM

SILVIU66, la 14 Apr 2008, 20:52, a spus:

NU.

Cam raspicat raspunsul ca sa nu ridice niste semne de intrebare...
As fi curios cat din succesul EZ* se datoreste usurintei de constructie si cat caracteristicilor de zbor...
Iar daca % caracteristicilor primeaza, stau si ma intreb cum de s-a gasit tocmai acum, asa din senin formula asta dupa un secol de aviatie...
Si cum de nu sunt pasionati de migaleala care a incerce sa il reproduca in balsa... caci de fapt asta ma intereseaza in principal si aici am vrut sa ajung.
Dar personal cred ca mai curand este un complex de factori, care i-au adus acest succes. Ca si cu iPod-ul... sunt MP3 playere mult mai tari, dar Apple a tras lozul norocos.
0

#5 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 14 April 2008 - 11:33 PM

renatoa, la 14 Apr 2008, 23:24, a spus:

SILVIU66, la 14 Apr 2008, 20:52, a spus:

NU.

1.As fi curios cat din succesul EZ* se datoreste usurintei de constructie si cat caracteristicilor de zbor...
2.Iar daca % caracteristicilor primeaza, stau si ma intreb cum de s-a gasit tocmai acum, asa din senin formula asta dupa un secol de aviatie...
3.Si cum de nu sunt pasionati de migaleala care a incerce sa il reproduca in balsa...

1.greu de raspuns...ai intrebat de popularitate.....asta se reflecta in numarul de unitati vandute.
2.de atat timp a fost nevoie sa se inventeze elaporul,exact la fel cum apar orice tehnologii /materiale de constructie noi in aviatie,adica incet/greu.o sa te intrebi peste zece ani, de ce a durat 110 ani sa se descopere noul material revolutionar pentru aeromodele?
3.pai nu mai iese in aceeasi greutate/rigiditate/caracteristici de zbor.
flying is my life...
0

#6 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 April 2008 - 02:14 AM

renatoa, la 14 Apr 2008, 23:24, a spus:

Si cum de nu sunt pasionati de migaleala care a incerce sa il reproduca in balsa... caci de fapt asta ma intereseaza in principal si aici am vrut sa ajung.

Geneza 1:1. La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.
Si balsa a vrut sa zica, dar a uitat!

Geneza 2:7, 21-22. Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă şi omul s-a făcut astfel un suflet viu. Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.

Si pe langa femeie i-a mai dat polistirenul si motorul electric. Astea din urma cam in acelasi timp, femeia primind-o ceva mai devreme, sa nu se plictiseasca. Putea fi si invers, pentru modelisti nu prea conteaza ordinea in care vin...

Asa ca sa avem pardon, problema trebuie pusa invers, de ce nu sunt destui pasionati sa reproduca tot ce-i din balsa, in polistiren sau inrudite...
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 April 2008 - 02:23 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#7 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 15 April 2008 - 03:15 AM

Se poate si din balsa:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/show.php/act/S.../ST/f/26/t/7288
Si este un model din anii '50.
Si se poate si termic.
Si poate si zboara mai bine.
Poate.
Dar sigur dureaza mai mult timp sa-l faci. Ceea ce nu multi sunt dispusi sa faca.
Deci succesul modelului din plastic se datoreaza compromisului intre pret, calitati de zbor, timp de constructie, rezistenta la impact si usurinta in reparatie. Daca citesti atent vei vedea ca in loc sa te faca sa fii mai atent si mai priceput, de fapt te indeamna sa-l zbori neglijent....ca incaseaza si se repara usor. Societate de consum.
Dar alegerea iti apartine. Important este sa constientizezi ce vrei. Parerea mea.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 15 April 2008 - 03:18 AM

0

#8 Useril este offline   Dicocodino 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 14-January 08

Postat 15 April 2008 - 08:11 PM

Dupa cum am vazut eu in filmulete cred ca un Wing-Dragon Slow Flyer e mai potrivit pentru primele zboruri. Un aeromodel mai evoluat o ia la fuga si cred ca e imposibil sa nu fie lovit de pamant la primele zboruri, in timp ce Wing-Dragon Slow Flyer e lent si nici nu trebuie ridicat prea sus. Probabil ca dupa cateva zboruri aeromodelistul il va considera prea slab si copilaresc, dar sunt de parere ca il ajuta mult in primii pasi.

Totusi, depinde si de buget. Un incepator vrea un avion frumos si e foarte probabil faptul ca nu isi permite sa dea multi bani pe avioane.

Wing-Dragon Slow Flyer seamana foarte mult la aspect cu ceea ce a pus Dan Mitea in meajul anterior.
0

#9 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 15 April 2008 - 08:18 PM

Cred ca telemasteru a fost extraordinar de popular.. si cred ca este impreuna cu NextStar-ul dar nu la noi in tara.
Mai gasesti telemaster in diferite forme.. inclusiv dan mitea parca a facut unu dintr-un kit.. daca cauti pe forum il gasesti..

Si inainte de polistirenu EasyStar... a fost polistirenu Zagi... imi aduc aminte acum 3-4 ani .. nu exista camp de zbor fara Zagi...taiate si colorate in toate felurile... Dar asta doar in romania..Dupa ce a aparaut pe piata easystar ... nu am mai vazut zagi.. pacat.. era usor de pilotat mai controlabila ca un easystar , foarte rezistenta si dupa ce invatai sa o ti drept .. puteai sa faci si ceva acrobatie.. un tonou.. un zbor pe spate.. looping.. Te invatai de la inceput cu eleroanele.... hai ca ma luat nostalgia...deci.. io zic telemaster.
DT
0

#10 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2008 - 08:49 PM

Dicocodino, la 15 Apr 2008, 20:11, a spus:

Dupa cum am vazut eu in filmulete cred ca un Wing-Dragon Slow Flyer e mai potrivit pentru primele zboruri. ...
Totusi, depinde si de buget. Un incepator vrea un avion frumos si e foarte probabil faptul ca nu isi permite sa dea multi bani pe avioane.

Wing-Dragon Slow Flyer seamana foarte mult la aspect cu ceea ce a pus Dan Mitea in meajul anterior.

Ah, dar nu era vorba deloc de incepatori aici :)
Ci mai curand de ce se recomanda incepatorilor si nu numai, care era cel mai popular model, inainte de a apare EZ*

Si da, cred ca Telemasterul pare sa fie un raspuns corect.

Pushy Cat, despre care pe rcgroups am gasit o comparatie foarte relevanta "an EZ* balsa replica", chiar daca are feeling si look asemanator, inclin sa cred ca aspectul lui de ... "pasaroi" :)) nu prea i-a adus admiratori la vremea lui. Poate acum, cu moda asta retro.

Dane, am tot incercat sa tratez cu SOY... :lol: nu am cu cine, pt ei nu suntem inca in UE, suntem unsafe pt. shipping si nu trimit direct.
Iar printr-un intermediar, cu doua shipping-uri + taxe de Canada, se duce bine peste 100$ si nu prea mai merita. Adica fata de varianta de a-l face dupa planuri, ceeace ma mananca din ce in ce mai tare :lol:
0

#11 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 16 April 2008 - 12:12 AM

Ma bucur mult ca-ti place. Daca este asa de greu de gasit il poti face din plan. Am inteles ca il ai. Nici eu nu am cum sa ti-l trimit. Ar iesi scump si nu stiu in ce conditii ar ajunge.
As face precizarea ca...dupa mine....EZ-ul ar fi replica in foam dupa Nasuc. Deoarece Nasuc a fost primul.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 16 April 2008 - 04:17 AM

0

#12 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 April 2008 - 06:26 AM

dan_mitea, la 16 Apr 2008, 00:12, a spus:

As face precizarea ca...dupa mine....EZ-ul ar fi replica in foam dupa Nasuc. Deoarece Nasuc a fost primul.

Si eu am vrut sa precizez asta, dar nu am vrut sa provoc... fomistii ; ) )
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu