Modelism - RHC Forum: Montare elice - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Montare elice elice pe o motocoasa pt propulsie in apa

#1 Useril este offline   danutzeus 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 05-April 08

Postat 05 April 2008 - 11:28 PM

Sal fratilor!
Stie cineva daca se poate monta o elice la un motor de motocoasa pentru a propulsa o barca pneumatica? Ma gandeam la un motor de 1-2 CP (deci ma intereseaza mai mult zgomotul decat viteza ) :( .M-am gandit la o motocoasa pt ca seamana destul de mult cu un motor electric pentru barci pneumatice si deci se poate monta in acelashi lacas, si pt ca e cel mai ieftin motor care, dupa parerea mea, pare a se putea preta la propulsarea unei barci.
Multzumesc.
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 April 2008 - 11:32 PM

Cu mici modificari nu vad de ce n-ai putea monta si o elice! Nu stiu cat o sa rezolvi problema deplasarii dar daca te superi, scoti elicea din apa si ramai cu zgomotul. Indiferent de glumele pe care le facem, e mult mai bine decat la vasle!
Sa te vad eu de unde cumperi elicea! Si cu cat!
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 06 April 2008 - 12:49 AM

Pe faleza la Braila sau Galati! ...daca nu cumva a facut rost deja :)

Aceasta postare a fost editata de nch: 06 April 2008 - 12:50 AM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#4 Useril este offline   danutzeus 

• Nou venit
  • Pip

Postat 06 April 2008 - 10:52 AM

Ce rai suntetzi! Stiti si voi la fel de bine ca si mine ca din kestia asta nu conteaza viteza, conteaza satisfactia faptului ca megre o kestie facuta de noi!La elice exista cateva posibilitati de adaptare si cred ca o sa pot face rost de vreuna potrivita la puterea motorului. Mai dureaza un pic, cam vreo sapt-doua pana ma apuc de ea. O sa va trimit poze full speed :) .
Daca a facut careva asa cva, nu va sfiitzi sa dati detalii!
0

#5 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 April 2008 - 11:49 AM

Doar nu te-ai suparat din atat! De multe ori am fost tentat de motoarele pe benzina de pe la sculele din comert. Ba chiar am incercat sa vad care e motorul cel mai ieftin. Pana acum n-am gasit sub 300 ron nimic si cred ca asta ar fi limita inferioara. Eu zic ca e OK si merita incercat. Fie barca, fie ceva de jucarie pe roti... Unele poate ar merge si la aero dar acolo parca ar fi mai potrivite materiale bune.
NCH n-a glumit, gasesti elice potrivita!
Spor la treaba si asteptam vesti. Ai totusi grija cu improvizatiile, sunt turatii mari, merge facuta freza...
0

#6 Useril este offline   danutzeus 

• Nou venit
  • Pip

Postat 06 April 2008 - 12:36 PM

Am glumit si io. Acum sunt in cautari profunde de elici. Cred ca am sa incerc cu un rotor de la vreo pompa electrica pentru apa. Eu zic ca or sa se gaseasca variante.
0

#7 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 April 2008 - 01:10 PM

De multe ori alea sunt centrifugale, aspira prin centru si evacueaza spre exterioir. Forma este ciudata, putin probabil sa o poti folosi eficient la ce vrei tu. Nu-i imposibil, dar nu cred ca asta vrei! Mai mari sanse ai cu una metalica de ventilator. Sunt ventilatoare cu pale metalige, groase, potrivite ca dimensiuni. Poate ar rezista si la apa daca le modifici putin (scurtezi palele si le intaresti).
Eu zic ca daca tot ai curajul sa te apuci de asa activitate, inseamna ca ai curajul sa faci si o elice. Copiaza una mica, dar pe dimensiunile tale. Vezi cam ce iti trebuie acolo, sudezi bine palele, polizezi pana te saturi dar sigur obtii o elice buna. Nu se poate sa n-o faci OK daca lucrezi ingrijit. E drept ca nu stiu daca iesi mai ieftin ca in cazul cumpararii, dar ar fi o ultima solutie. Zic si eu... Altfel, ramane magazinul specializat sau plimbarea la Dunare dupa cumparaturi. Si ce-i pe piata e facut pentru alte motoare sau barci. Asa ca tot trebuie atentie la ce cumperi. Sau a treia varianta si cea mai ciudata ar fi sa-ti torni o elice adevarata daca gasesti una pe care s-o copiezi. Asta daca ai unde turna si ce copia.
Multa bafta!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 April 2008 - 01:12 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu