Postat 30 December 2003 - 03:18 PM
Parerea mea ca 109 era un avion deosebit, mai ales ca era forte usor de produs:in total au fost construite ~33.000 aparate.Am vazut o tampenie, da o adevarata tampenie pe discovery in care spuneau ca era inf Spitfire-ului pt ca era prea sensibil si raspundea prea brusc in comenzi.Da nu asta doresti intr-un dogfight?
In legatura u ce spuneai in raspnusl tau, nu prea sunt de acord.Inainte sa intervina americanii si Germania sa fie bombardata zi si noapte, englezii erau destul de bine in inferioritate, mai ales in "Batalia Angliei".Dupa aceasta, da au fost mai multi.
Era ceva de genul ala, daca ai citit Marele Circ de Closterman, partea ai unde spune ca un tanc nemtesc Tiger a distrus 7, da 7 Shermanuri americane, inainte de a fi distrus la randul lui de un Typhoon.
In rest cred ca fiecare avion are fanii lui, de la Hurricane la Mustang si la 109,si fiecare va spune ca avionul dupa care este el innebunit este mai bun.
Oricum, sg lucru cert este ca atunci ca acum conta cel mai mult pilotul, nu masina sa de lupta.Adica totusi, se mai poate numi lupta aeriana lansarea unui Pheonix de la 120km, fara macar sa-ti vezi adversarul?!