delta - elevon torque rolls
Postat 28 March 2008 - 02:56 AM
tocmai trebuie sa montez comenzile la un avion - producatorul l-a gandit cu comenzi pe eleroane (2 servo - flaperon) si separat pe profundor (un servo - doua semiplane). as putea insa sa comand cu un servo cate un eleron simultan cu un semiplan al profundorului, in configuratie delta. nu e vorba ca as economisi un servo, dar mi se pare destul de corecta aceasta abordare, eleroanele fiind aproape coliniare cu semiplanele profundorului. singurul lucru care m-ar facea sa renunt, ar fi imposibilitatea efectuarii tonourilor controlate (traducere aproximativa). ce parere aveti?
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 28 March 2008 - 07:22 AM
Daca ai putea pune cite un servo pe fiecare semiplan de elevon ar fi si mai si...
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
Postat 28 March 2008 - 09:15 AM
Tonouri controlate ? Ar putea fi altfel decat controlate ? :( :(
Da poti sa faci cum ai zis tu .. daca nu ma insel stuntman-ul de la multiplex are mecanic legate eleroanele de profundor si foloseste pentru toata asta (eleroane+ profundor) doar 2 servouri. O sa faca niste loopinguri patrate si tonouri foarte rapide . O sa fie fun.
Sper sa fi inteles bine ce ai zis .. Poate pui si o poza cu avionul. Daca nu ma insel era ceva de viteza cu aripa delta si profundor .... sunt super fan chestiile alea... Merci.
Postat 28 March 2008 - 09:31 AM
Postat 28 March 2008 - 10:42 AM
fulgerica, la 28 Mar 2008, 09:31, a spus:
Din nou manevra de 3D .... iti trebuie directie pt manevra asta... si suprafete de comanda mari.. motor cu tractiune supraunitara...
Postat 28 March 2008 - 11:21 AM
eu am pus intrebarea deoarece in configuratia delta eleroanele privite ca o comanda clasica nu mai raman bracate in pozitie fixa atunci cand folosesti comanda de profundor. nu stiu daca m-am exprimat bine...
Postat 28 March 2008 - 12:37 PM
fulgerica, la 28 Mar 2008, 11:21, a spus:
eu am pus intrebarea deoarece in configuratia delta eleroanele privite ca o comanda clasica nu mai raman bracate in pozitie fixa atunci cand folosesti comanda de profundor. nu stiu daca m-am exprimat bine...
N-am baut io destula cafea.. si nu inteleg... ne vedem pe camp cand ne vedem si dezbatem problema cu obiectu in fata.. Dar sincer nu cred ca o sa iasa rolling harier cu asa ceva..
E destul de complicat rolling harier cu un avion care e facut pt 3D ... trebuie sa iasa frumos cu botu sus.. la unghiuri mari de atac... la viteze mici...
S-ar putea sa ceri prea mult de la modelul ala.. aripa delta ...in capu meu = viteza ...
Sunt sigur totusi ca vei putea sa faci tonouri din bucati... la viteze ceva mai mari.. si cum ziceam .. diverse figuri dar in viteza si cu un pic de antrenament poti sa zbori spectaculos cu el incat sa simti tu bine... asta e tot ce conteaza .. fun fun fun.
Bafta.
Aceasta postare a fost editata de ZOD: 28 March 2008 - 12:38 PM
Postat 28 March 2008 - 05:23 PM
in discutie era o chestie de principiu - la o aripa delta nu mai poti spune ca tine eleronul fix intr-o pozitie si apoi sustii miscarea din profundor si directie.
dar solutia o gasesc la camp. sa termin doar zburatoarea.
Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 28 March 2008 - 05:23 PM