Modelism - RHC Forum: Mini Z Dnano - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Mini Z Dnano un nou model a fost lansat

#31 Useril este offline   Red Team 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 25-December 05

Postat 20 April 2008 - 08:38 PM

Alte pareri ale celor ce au fost ( sunt inca ) prezenti la RCX 2008:

dNaNo has a top speed on par w/ a regular Z, and the handling is frankly amazing out of the box!
It is very fast out of the box - on par w/ a full size Z - too fast to push hard on the Mini96 that Kyosho had set up!
Mini96 track set up which is frankly almost too small for this much speed.

Kyosho were quoting $249 not including the Tx - note that they also for example say the LM costs $190 but we don't charge anything like that for it - people seem to be balking somewhat at the price, but, I think you really have to consider what you're getting - not just the car, but the transponder, LiPo, charger etc. - in other scales people wouldn't bat an eye spending that kind of money just on their battery and transponder, or charger alone, so I don't really understand the "for something that small?!" argument - I don't see people suggesting that the latest tiny laptop, cell phone, or other high tech consumer electronic device be cheaper because it's smaller - it's invariably the opposite.

Regarding Dnano sells on our market, though the US demo is encouraging, but I wouldn't say it guarantees anything - consider for example that Yokomo 1/27th that never happened - everything I'm hearing from Kyosho is that the US is going to be similar to Japan - they are intended for Dave and Busters type venues - almost sort of circumventing the hobby audience...
0

#32 Useril este offline   NTV 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 08-July 04

Postat 22 April 2008 - 06:53 AM

Hm...
Daca stau sa ma gindesc asa e... dai 283 USD si ti-ai luat tot. Chiar si baterii de TX.
Daca stai sa faci calculele pentru mini-z mr-02 afli urmatoarele:
- TX + masina: 140 USD
- transponder: 40 USD
- charger: 40 USD
- AAA NiMH: 15 USD
----------------------------
TOTAL: 235 USD

Pentru un mini-z lm...:
- TX + masina: 200 USD
- transponder: 40 USD
- charger: 40 USD
- AAA NiMH: 15 USD
----------------------------
TOTAL: 295 USD

In aceste conditii... dNaNo... is not that expensive!
283 USD in care primesti tot: LiPo, TX, transponder, masina, charger LiPo portabil!!!
Nu e rau deloc.
Deci, cei care reprezinta Kyosho in RO, ce ne pot spune? Cind o putem avea?
0

#33 Useril este offline   Red Team 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2008 - 08:01 AM

NTV, la 22 Apr 2008, 06:53, a spus:

...Deci, cei care reprezinta Kyosho in RO, ce ne pot spune? Cind o putem avea?

Hmmmm, nu cred ca prea curand...totusi, as vrea sa nu am dreptate.

Citeaza

Unless Kyosho relaxes those enormous quantity requirements, no small club will be able to run a setup and its doubtful any established hobby shop would be willing to risk it to unless income off of it was guaranteed. Hobby shops work on small enough margins as it is and have already been pushed out of the dense city centers that Kyosho is targeting for the Dnano (due to high rent costs).

0

#34 Useril este offline   caliber 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 12-April 08

Postat 09 March 2009 - 11:27 AM

buna ziua

Toata lumea cunoaste dNaNo desigur dar nimeni nu vre sa vb despre el asadar voi incerca pe parcursul citorva zile descrierea
acestui minunat model precum si purtarea unei eventuale discutii cu cei care au avut ocazia sa-l aiba in mana.
Desigur au fost multi mini-zetisti care au spus ca modelul este prea mic si ca nu e pentru cei cu ochelari sau ca nu poate
face fata unei competitii , deoarece piesele sau subansamblele electronice din el nu rezista.
Ei bine daca tot concuram cu 1/24 de ce nu am concura si cu 1/43 ca sa nu mai vb ca cei de la kyosho au avut grija sa
modifice putin datele problemelor de la mini-z si au creat acest splendid model care dupa parerea personala ,este capul de serie
pentru toate miniaturile din lume.Incepind cu realizarea optica desavirsita la caroseriile din dotare ,introducerea ultemelor realizari si descoperiri in tehnica de miniaturizare si electronica ,kyosho incearca propagarea unui concept aparte ,cu totul inedit in lumea automodelismului activ. Astfel se vor pune bazele unei noi competitii la nivel mondial, unde pilotii nu vor mai fi nevoiti
sa se deplaseze dintr-un oras in altul sau o tara in alta pentru fiecare competitie.circuitl va fi unul singur in toata lumea
(aceeasi dimensiune si aceeasi forma)cuplat online la un singur server (fiecare dNaNo model are transponderul sau deja incorporat din fabrica)
Pretul unui astfel de circuit este in jur de 2000 de euro iar lap counterul aferent impreuna cu sofwerul in jur de 500de euro.
Pentru cine va dorii sa comercializeze acest model ar fi bine sa se gindeasca de doua ori avind in vedere pretul destul de piparat, in prezent un dNaNo complect cu statie depaseste 300 de euro, dar in fine pentru un automodelist inrait nu va fi acest lucru un impediment.
In ultimele zile am avut ocazia sa testez acest minunat automodel pe un circuit RCP de la kyosho impreuna cu un mini-z. Si surpriza inca din prima runda mini-ztul a ramas in urma nu neaparat datorita vitezei, ci a manevrabilitatii in viraje, si toate astea fara a seta dNaNo pe calculator.
Da.... dNaNo se poate seta pe un computer la fel ca si ASF-ul de 2,4GHz(ICS ASFmeneger).Directia precis reglabila, fregventa de tact la motor, inertia modelului,sensibilitatea directiei la fortele externe,sensibilitatea de gyro la directie sunt doar citeva din setarile care se pot face la acest model asa cum vine el in kit. VOrbeam de gyro...da, ca upgred de tuning exista varianta montarii unui gyro SMM(in jur de 48 euro) pe servoul de directie, ceea ce face ca modelul sa ramina fix pe linea de viraj. Kiturile de sasiu, beneficiaza de doua variante RM si MM, in functie de pozitia motorului. Motorul este de tip cowrelees in doua variante:normal si Xpeed. fiecare model de caroserie are sasiul ei.Dar hai sa vedem daca mai este cineva care ar putea spune cite ceva despre dNaNo. Ne mai auzim si miine...

cu respect caliber

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: dNaNo.jpg

0

#35 Useril este offline   Red Team 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 March 2009 - 05:27 PM

Probabil sunt foarte putine persoane in RO care sa detina un astfel de model si oare cati dintre acestia activeaza pe acest forum ? Deci nu cred ca foarte multa lume cunoaste modelul si tocmai de aceea nu se vorbeste despre el, asa ca aceasta initiativa mi se pare benefica.
Anyway, nu am avut niciodata in posesie un Dnano...dar sper ca intr-o zi sa am aceasta ocazie.
Desigur, orice model miniatural are un pret invers proportional cu marimea lui, insa cred ca principalul impediment ce tine departe de Dnano amatorii de automodelism mini si micro, nu numai la noi, ci si in alte tari mult mai dezvoltate, este pretul acestui model. Cand cu cel mult jumate din bani poti avea un model Mini-Z RTR, pentru care exista piese si optionale cat vezi cu ochii si pentru toate buzunarele, este foarte greu sa te mai gandesti la Dnano, care comparativ cu Mini-Z, are foarte putine piese de schimb si optionale...si oricum, nu sunt disponibile in Ro...mai ales atunci cand faci racing...cel mult sa-l iei si sa-l tii in vitrina, ca ti-e mila de bani !

Pe de alta parte, am constatat cu tristete ca in Ro, orice automodel RC mic, nu atrage atatia pasionati ca modelele la scara mai mare...pe de o parte poate e bine, pe de alta parte nu.

In acelasi timp, desi nu multa lume din Ro cunoaste, la scara 1/28 exista de vreo 5-6 ani - deci cu mult timp inainte ca Kyosho sa aduca conceptul, o competitie universala ce a fost dezvoltata independent, de pasionati si nu are nici o legatura cu Kyosho, in care driverii nu trebuie sa se deplaseze in celelalte orase pentru a se intrece cu ceilalti participanti, competitia are regulament strict, traseul este identic oriunde in lume, iar rezultatele se centralizeaza de forul ce guverneaza aceasta competitie si apoi este publicat online in asa fel incat in orice moment un driver stie pe ce loc se afla in ierarhia mondiala. Nu, nu este o chestie virtuala, ci cat se poate de reala si se chema HFAY - How Fast Are You si in ea sunt inscrisi driveri din USA, GB, Canada etc. Marele avantaj al acestei competitii ce de la un sezon la altul atrage noi participanti ( sunt cateva zeci acum ), este ca ai nevoie decat de model dotat cu transponder si de un club cu circuit RCP dotat cu sistem de cronometrare, deci pentru participant costul este mult mai mic decat ce propune Kyosho si de aici impactul pe care il are competitia. Teoretic si in Ro am avea posibilitatea sa organizam etape HFAY, insa asta necesita oameni pasionati care doresc sa se implice.

Nu trebuie sa uitam nici faptul ca modelul Lit - pentru cine nu stie, tot un model mai mic decat Z, a fost un pariu pierdut de Kyosho, in mare parte datorat tot pretului mare si al lipsei de suport cu piese de schimb, optionale si upgrade-uri. Totodata daca producatorii de piese after-market nu ar acorda suport modelelor Mini-Z si in general oricaror automodele, mai ales la scara mica, acestea nu ar avea acelasi succes...pentru ca pur si simplu, cele mai multe dintre ele nu pot fi competitionale far absolut nici o piesa de upgrade. Iar din punctul asta de vedere, Dnano inca nu are nici o piesa fabricata de Atomic, 3 Racing sau alti producatori, iar de multe ori preturile pentru piesele Kyosho s-au dovedit prohibitive. De aceea multi posibili cumparatori stau si asteapata ieftinirea pretului la kit si aparitia pieselor pe piata....probabil va mai fi ceva de asteptat.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu