Sfaturi upgrade "chinezerie" High SpeedBoat Race from "Niro" lol
Postat 11 April 2007 - 10:00 PM
am achizitionat si eu o chinezerie din niro bineinteles la pretul de 90 ron , are 2 motoare care schimba si sensul de mers , pack de acumulatori de 8 buc ni-cd 700 mh 9,6 v , o radiocomanda care stie doar inainte si stanga-dreapta , azi am fost cu ea pe lacul Morii insa in 10 minute acumulatorul s-a descarcat ( a stat doar 2 ore la incarcat asa ca nu pot sa cer prea mult ) in schimb merge drept dar nu prea are viteza asa cum au altele prezentate aici pe forum , gen Scopria ..aaa si vreau sa ii fac si turatia reglabia :D
Ce vreau sa ii fac , sa ii schimb motoarele , sa ii pun servomecanism , sa ii schimb radiocomanda sa iau una cu mai multe functii , de pilda sa imi mearga si inapoi si la distanta mai mare , bineinteles ca o sa ii schimb si acumulatorii insa nu asta este problema cu acumulatorii ma descurc :D
Va rog sa imi sugerati si mie ( nu prea ma pricep in alte barcilor si in ale partilor componente ) insa sunt dispus sa invat , niciodata nu este prea tarziu sa invatam , sa imi sugerati ce motoare sa cumpar , ce radiocomanda , ce controler , ce mai trebuie sa ii iau ......
va atasez o poza cu ea :
http://img255.imageshack.us/img255/2747/dsc00450po4.th.jpg
http://img171.imageshack.us/img171/5778/dsc00452ai9.th.jpg
multumesc anticipat pentru raspunsuri /sfaturi / lamuriri
Postat 11 April 2007 - 10:30 PM
in al doilea rind banii de care dispui
in al treilea rind mai bine cumparai ceva mai profi rtr de aceeasi bani pe care ii bagi in chinezarie, barca ca Scorpia nu sunt multe si nu multe pot fi modificate cum a facut-o dylli
Postat 11 April 2007 - 11:37 PM
- statie (cu 2 canale e suficient, asta daca nu vrei barca sa mai nadesti si la peste din cand in cand)
- receptor (de regula vina cu statia)
- regulator (in functie de ce motor pui alegi si regulatorul, nu are rost sa iei regulator pentru 30 celule si sa mergi cu motor seria 300- 400)
- servo (una bucata pentru carma)
- carma
- ax (recomandat de 4 dar poti folosi si din cele care le ai si care sunt de 3-banuiesc)
- elice (depinde de motor, daca ai sau nu reductor, daca va fi imersata sau de suprafata-in functie de cum pui axul)
- motor(eventual si racire pentru el, dar merge si fara racire dar cu pauze mai dese)
- cuplaj
- acumulatori si incarcator
cred ca nu am omis ceva, astea iti trebuie ca sa modifici chinezaria respectiva.
nu sunt eu meserias in navo, sunt tot incepator, dar am invatat de la altii.
daca iti place si te tii de treaba o sa ti se para usor(uneori), si greu(de cele mai multe ori), dar fruntea sus ca toate se rezolva.
duminica in jur de ora 12 pe IOR gasesti oameni care stiu ce inseamna navomodelism si de la care am invatat si eu .
bafta
Postat 12 April 2007 - 06:28 AM
Zue@ dimensiunile sunt 565mm x 220mm x 150 mm
- cu banii , nu ma dau afara din casa insa dispun de bani , nu mi-am cumparat altceva pentru ca nu imi place sa iau ceva gata facut .
@ Tox
- nu vreau sa nadesc insa ma gandeam sa schimb statia sa bata mai departe si vreau sa fac comanda inapoi
- regulator vreau sa-i pun pt ca 100%V vreau sa schimb motoarele
- axurile sunt de 3 acum , da vreau de 4 am inteles ca sunt mai bune
- racire la motoare vreau sa fac cu spirala de aluminiu cum am vazut ca multi au facut
- acumulatori vroiam sa iau duracell 3000mh r6 insa am inteles ca nu rezista bine la descarcari bruste
multumesc frumos pt raspunsuri daca aveti idei de unde sa iau din Bucuresti motoare , axe , elice , servo , controler , etc ...chiar si sh sau home made va rog sa imi spuneti
:D
Postat 12 April 2007 - 08:32 AM
Daca poti, vino duminica pe la 12-13 pe IOR, la podul acela de pamanat care face legatura cu insula aia cu "munti", acolo vei vedea ce poate iesi dintr-o chinezarie si vei obtine si informatiile cerute.
Ar fi interesant sa aduci si barcuta (daca nu ai desfacut-o deja) sa vedem cum se comporta. Vezi si "SCORPIA" lui dilly si te inspiri (are cam aceeasi forma) si poate duminica ce vine....ne lasi cu gura cascata.
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 12 April 2007 - 11:41 AM
Brussolo , mi-ar place sa vin dar sunt 2 motive pt care nu pot , unul e ca barca este desfacuta si doi IOR este la celant capat al bucurestului pentru mine eu locuiesc pe Calea Grivitei pana la IOR fac 3 ore cu masina , deh asta e traficul in Bucuresti in ultimul timp ...
azi am fost cu barcuta pe lac din nou insa ...valuri mari domle ` ...un amic si-a cumparat exact aceiasi barcuta si ne gandim ce si cum sa facem sa le modificam ...ne gandeam la niste panouri solare :D
Spuneti-mi si mie de unde cumpar motorase , axe etc ?
Sunt interesat 1000000 % :D
va ateasez o poza cu salupele 25 lol
raza radiocomenzii este de peste 150 m testat azi ...incredibil pt 90 ron nu ?
http://img243.imageshack.us/img243/9638/dsc00018ws6.th.jpg
Postat 12 April 2007 - 12:26 PM
Coca este din plastic (cam cat de gros?) sau din ABS? (plasticul ala mai subtire si flexibil) ??
Pacat ca nu puteti veni pe IOR... de obicei ne strangem destul de multi...
Referitor la motor si alte accesorii ... ai un MI
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 12 April 2007 - 12:27 PM
Postat 12 April 2007 - 12:48 PM
Brussolo ti-am raspuns la MI , multumesc frumos , cand ai tim-p da-mi un e-mail te rog mult :D
fuge de fugit zici ca nu e adevarat insa eu vreau ceva mai rapida .....e din ABS plastic subtire si flexibil , insa nu e perfect etansa si cam ia apa dar asta se rezolva , nu-i bai , o sa pun si niste filmulete pe youtube sa vedeti ce fuge chinezaria :D insa acumulatorii sunt foarte mici ca si capacitate :D
@ Zue - crede-ma ca VREAU sa folosesc dar nu stiu de unde sa cumpar , urmeaza sa o si vopsesc cu vopsea fofsforectenta , imi aduce un prieten , iar de vopsit se pare ca ma va ajuta un amic cu aerograful dar pana acolo trebuie sa modific motoarele , axurile etc ...
incredibil la ce distanta functioneaza :(
Postat 12 April 2007 - 01:09 PM
Incearca sa scoti tot din ea si pune-i o greutate de 1200g , vezi cat se scufunda, apoi poti sa te mai gandesti si la viteza.
Postat 12 April 2007 - 01:33 PM
Ideea este sa o faci cu un singur motor si, in functie de motor se vede ce acumulator pui pe ea, in nici un caz nu se poate pune 10 cell NiXx... barca e destul de mica si foarte usoara, nu se merita pus motor de seria 700 (care suporta si 12V) LiPo sunt ceva mai usoare si descarca mai bine decat NiMh-urile.
Ca motorizare ... as recomanda 600 HS BB (ieftin si are 22000 rpm) o elice de suprafata (se probeaza mai multe dimensiuni 30, 35 ... in functie de cum se comporta pe apa)
Problema este cu regulatorul.... aici nu ma pricep si nu prea ai de unde alege...
In configuratia asta, nu poate depasi 700-800 g.... cred :D
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 12 April 2007 - 06:45 PM
daca vi cu masina , faci destul de mult, desi e duminica si o sa fie mai liber traficul, dar din grivitei poti veni cu metroul si nu faci mai mult de 30-40 minute. grivita -basarab-si de acolo direct nicolae grigorescu. barca intra si intr-un rucsac sau punga mai mare.
cum zice si brusollo, un singur motor e suficient.
spor la treaba
Postat 12 April 2007 - 09:47 PM
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 12 April 2007 - 10:31 PM
dupa ce m-a smotocit un nene admin pt ca am spus numele unui magazin on-line pe MI , pe care l-am si iertat pt ca inteleg indatorile lui , revin :
ce dimensiuni aproximative are un regulator ?
si eu m-am gandit sa vorbesc cu nenea Ipsihi daca e de acord sa-mi faca si mie o jucarie minunata , rezistenta :)
Domnu ToX fara nici o modestie spun ca nu am mai circulat cu transportul in comun cred ca din 1999 inca de cand mi-am luat permisul auto , desi transportul subteran este cu adevarat util in zilele noastre , problema e ca vin cu metroul ca doar nu m-am nascut in masina , si poate e un plilej bun dar barca e demontata total , o voi vopsii zilele astea si ma gandesc cum , ce culoare ....
aaa am dat comanda de LiPo 11.1V 2200 mA AMP 15 / 20 C inca nu stiu ce motoras sa iau ..... :o
ax unde gasesc ? :o
LATER EDIT :
am gasit ....insa nu stiu ce lungime sa iau ? 90 cm e bun ?sau mai lung ?:o
Aceasta postare a fost editata de Raven1: 12 April 2007 - 10:35 PM
Postat 12 April 2007 - 10:41 PM
daca barca are 55 cm nu cred ca e bun axul de 90 cm :o
Aceasta postare a fost editata de Brussolo: 12 April 2007 - 10:42 PM
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 12 April 2007 - 11:30 PM
cel mai bine e sa vii pe IOR.......poti vedea barcutele noastre, si te putem ajuta cu sfaturi. Daca vrei vorbim la telefon, nr mele apar sub semnatura ........
dar inca o data iti spun nu te grabi........intreaba ca si eu am avut de invatat de la altii......si sa stii ca nu e rusine sa mergi cu metroul (eu fac peste 3000 km pe luna la volan numai prin Bucuresti si credema ca as prefera metroul daca nu as avea de carat muncitori,scule sau alte alea).........tox are dreptate barca o poti lua intr un rucsac si cu metroul nu faci mai mult de 30 min pana in titan.........nenea soare geo vine pe IOR si cu trei barci odata..... :o .......iar una din ele e un velier de 1.5 metri..........si le cara .....nu se plange..........asa ca hai pe IOR duminica si nu o sa regreti..........o sa ai ce vedea si ce invata despre navomodele.
Stima
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 13 April 2007 - 11:42 AM
ii zicea cineva aici sa nu pun 2 motoare pt ca chiar identice fiind nu au turatii la fel si nu o sa mearga barca dreapta si sa pun doar 1 asa cum ai facut tu la Scorpie , si eu tot 2 vroiam sa pun insa daca nu "merge" pun doar 1 , momentan mi-am luat doar acumulator , dabia astept sa soseasca http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wub.gif
keep in touch http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Postat 13 April 2007 - 11:44 AM
Brussolo, la 12 Apr 2007, 22:41, a spus:
pai mai mic de 90 cm parca nu am vazut pe site-ul minune ..sti tu care , daca zic se supara iara nenea adminu http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_06.gif
Postat 13 April 2007 - 12:00 PM
Postat 13 April 2007 - 02:03 PM
Sarind peste faptul ca unii au inclinatii sinucigase http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif poseda niste modele deosebite.
Oricum ca sa modifici chinezaria tre' sa cam bagi manuta adinc in buzunar daca vrei sa faci ceva deosebit.
Mai bine modifici "covata" treptat cu ocazia asta castigi si experienta la surubareala.
Postat 13 April 2007 - 06:55 PM
in filmuletul de mai jos erau valuri si batea vantul foarte tare atat de tare incat era sa intoarca minunatia cu elicele in sus http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
http://www.youtube.c...h?v=EBT6krOe8es
mai vine inca unul de azi ...... brb
Postat 13 April 2007 - 06:57 PM
Shumica, la 13 Apr 2007, 14:03, a spus:
deja am inceput ... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_19.gif
Postat 13 April 2007 - 07:12 PM
http://www.youtube.c...h?v=1ZNliarrRz0
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Postat 13 April 2007 - 08:28 PM
stima
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 13 April 2007 - 09:59 PM
vin duminica pe IOR nu stiu exact nici unde vine dar vin de venit , la ce ora va gasesc si unde anume ...
am cumparat deja un pack lipo LiPo 11.1V 2200 mA AMP 15 / 20 C e ok pt motorul de care zici ?
vin cu barcuta pe apa in IOR duminica , numai sa-mi spuneti ora si cateva puncte de reper
cu stima ,
Raven1
Postat 13 April 2007 - 10:42 PM
mai trebuie regulator care sa stie LiPo (sa intrerupa curentul cand tensiunea pe celula scade la 2.9V, altfel se strica acumulatorul)
si mai trebuie statie cu receptor si un servo la care sa legi o carma.... sau z-drive-ul (daca vrei sa mergi numai in linie dreapta...ca dily) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 13 April 2007 - 10:46 PM
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 14 April 2007 - 01:20 AM
Brussolo, la 13 Apr 2007, 22:42, a spus:
mai trebuie regulator care sa stie LiPo (sa intrerupa curentul cand tensiunea pe celula scade la 2.9V, altfel se strica acumulatorul)
si mai trebuie statie cu receptor si un servo la care sa legi o carma.... sau z-drive-ul (daca vrei sa mergi numai in linie dreapta...ca dily) ;)
motorul 660 venti care l am pus pe scorpie are cam 17000 rpm si trage peste 30ah in sarcina...............cam mult pt. pakul tau de 2200mah(eu am pak de 3cel, 5000mah si se incalzeste)..........tre sa ai f. mare grija cu acumulatorii de lipo (daca ramai la lipo) sa nu depasesti valoarea curentilor la descarcare sau sa descarci adanc pakul...........se strica iremediabil si ai vazut ca nu sunt prea ieftini,.............afara de asta trebuie sa ii incarci numai cu incarcator pt. lipo..........si este bine sa egalizezi celulele (pt asta folosesti lipo-eq)..............eu as zice daca pui motor venti 660 sa folosesti pak de 3200 mah.......minim sau 8-10 cel max nixx (recomandat pana vezi care i treaba cu acumulatorii lipo)
intradevar barca ta e mai usoara decat scorpia de aia ti am recomandat sa pui un motor 660 venti bb .........are 22000 rpm si merge f. bine cu un pack de 8cel nixx ...........iesi mai ieftin si e mai bun pt. barca ta........sau poti pune daca tii neaparat la lipo un pak de 2 cel 2200 mah............oricum in ambele cazuri tre sa folosesti un ESC as zice eu sa duca pana la minim 70ah iar daca pui lipo ar fi f. indicat ca ESC-ul sa stie sa faca cut-of la tensiunea de 2.9V pe celula.
de statie si receptor nu se pune problema daca zici ca ai pe masinuta ta asa ceva (asta daca nu gresesc)........servo trebuie sa pui........ca sa poti misca carma sau ansamblul cardan - z-drive.
daca vrei sa pui z- drive cum am eu nu te speria ca nu "mergi doar in linie dreapta"..............doar ca atunci cand faci viraje tre sa fii atent un pic si sa reduci viteza motorului ca sa nu strici cardanul..........dar te obisnuesti nu e asta o problema nicidecum.......
cum ajungi pe IOR..?..........suna-ma si-ti explic mai usor decat la taste...........poate ne intalnim undeva si mergem impreuna..........spor la treaba....... ;) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
0744.35.25.89
0727.88.75.46