Modelism - RHC Forum: Planuri , schite etc - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Planuri , schite etc peste 1000 de avioane

#31 Useril este offline   Fantomas_xp 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 28 April 2008 - 05:13 PM

Salut,niste date ceva despre mini deltaplan,anvergura ceva de genu asta,si inca o chestie,cand va inregistrati aici poate va completati si datele,in special adresa le e-mail de la yahoo,asa ne gasim mai repede decat prin MI,eu am acelasi id ca si aici ...o sa caut dar nu promit,ca este greu de gasit in toate planurile pe care le am in pc,daca stiai cum se numeste era mai usor..
Poate Zboara intr-o zi
0

#32 Useril este offline   freemind 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 203
  • Inregistrat: 11-April 03

Postat 15 September 2010 - 07:44 AM

Salut,

Chiar si dupa atata timp sunt de nepretuit
Tin sa multumesc si totodata sa ridic si topicul!

RESPECT @Fantomas_xp
Broker de asigurari intocmesc Polite RCA, CASCO, malpraxis, de calatorie.
Asigurari obligatorii de locuinte: Suma asigurara 20.000E / Prima de asigurare 20Euro
Rapido Robbe
0

#33 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 16-July 10

Postat 26 October 2010 - 03:30 AM

Salut,

Stie cineva unde pot gasii plan pentru Easy Star sau modele asemanatoare, clona precum ######..etc. ?
Macar pentru aripi si tot ar fi ceva.

Multumesc.
0

#34 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 26 October 2010 - 08:00 AM

Plan pentru ce ?
Poti reproduce toata curbura aripii de la capat ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#35 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip

Postat 26 October 2010 - 02:53 PM

Vezi postarearenatoa, la Oct 26 2010, 08:00 AM, a spus:

Plan pentru ce ?
Poti reproduce toata curbura aripii de la capat ?

In nici un caz nu cred ca as fii in stare, dar fiind la inceput de drum la acest capitol...nu stiu cum altfel as reusii sa fac singur aripi , care sa aiba cat de cat caracteristicele celor originale.
Probabil as avea nevoie mai de graba de un template !?
Ar putea parea banal pentru unii mai experimentati, insa nu e important sa reproduci exact ..macar partea care se fixeaza in fuselaj si unghiul aripii ?
De matrite ce parere aveti ?
Nu s-ar putea face din polistirolul acela albastru ?
0

#36 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 26 October 2010 - 03:45 PM

NU.

Nu e vorba de nici un template,aripile de EZ* sunt injectate la o presiune si temperatura "trade secret".Chiar daca ai avea materia prima/matritele si "know-how"-ul nu ai avea utilajele necesare.
Dar poti sa te orientezi catre modele din depron care nu necesita tehnologie avansata...doar materialul ,lipici si un cutter.
flying is my life...
0

#37 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2396
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 26 October 2010 - 04:08 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Oct 26 2010, 04:45 PM, a spus:

NU.

Nu e vorba de nici un template,aripile de EZ* sunt injectate la o presiune si temperatura "trade secret".Chiar daca ai avea materia prima/matritele si "know-how"-ul nu ai avea utilajele necesare.
Dar poti sa te orientezi catre modele din depron care nu necesita tehnologie avansata...doar materialul ,lipici si un cutter.

si zboara la fel de bine si in plus si ieftin!!... :rolleyes:
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#38 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip

Postat 26 October 2010 - 04:09 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Oct 26 2010, 03:45 PM, a spus:

NU.

Pana aici am inteles.
Ce doresc eu sa realizez ( minimul ) este o aripa dintr-un material precum acesta Styro foam blu .
Am vazut pe net ca multi utilizeaza asa ceva pentru crearea de aripi , taiate la cald ( cu fir ).
Nu am pretins nici o clipa sa fac ceva identic, dar constat ca unii au facut aripi chiar si drepte...pe modele clone create de ei sau fuzoliera de EZ.
Ce ma intereseaza in mod special ( ca si incepator/necunoscator ) ..chiar daca pt cei experimentati e simplu si intrebarea nu isi are rost... cum fac unghiul de inclinare al aripii si partea ce intra in fuselaj sa fie aceleasi ca la Ez ?
Revenind la matrite, ca si idee.
Teoretic....daca eu am lichidele care odata turnate , formeaza acest polistirol (Styrofoam ) ..din moment ce multi alii zboara cu aripi din acest material , odata ce rezultatul final ..forma aripii scoasa din matrita e aceeasi ca la EZ si materialul in sine e folosit la zbor..chiar daca nu e la fel ca cel din care e facut EZ...odata montat nu ar trebuii sa zboare ?
Indiferent ca are sau nu aceeasi rezistenta.
0

#39 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 October 2010 - 04:30 PM

Vezi postareaArtelian, la Oct 26 2010, 05:09 PM, a spus:

...Revenind la matrite, ca si idee.
Teoretic....daca eu am lichidele care odata turnate , formeaza acest polistirol (Styrofoam ) ..din moment ce multi alii zboara cu aripi din acest material , odata ce rezultatul final ..forma aripii scoasa din matrita e aceeasi ca la EZ si materialul in sine e folosit la zbor..chiar daca nu e la fel ca cel din care e facut EZ...odata montat nu ar trebuii sa zboare ?
Indiferent ca are sau nu aceeasi rezistenta.

Pai tocmai, ca nu le ai pe alea originale...
Si faptul ca nu au aceasi rezistenta are o importanta ! Ca sa le conferi rezisteanta, trebuie intarite deci devin mai grele, deci nu mai zboara la fel.
De zburat va zbura, dar nu la fel.
Iar neintarit, styro obisnuit se rupe la primul zbor.
0

#40 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip

Postat 26 October 2010 - 04:50 PM

Si daca peste toate astea...inca mai doresc sa incerc, cel putin sa pobez cu cele taiate la cald ?
Incerc sa , simplific :rolleyes: ...sa zicem ca aveti un fuselaj de EZ sau orice alt avion asemanator si vreti sa faceti o aripa care sa, se potriveasca in gaurile respectivului fuselaj.
Cum se procedeaza la crearea acelui template, ca presupun.....nu se merge la ochi cu pixul !?
Macar atat...in loc sa desene aiurea acel template, are cineva unu care sa se potriveasca ?
Am inceput mai multe tentative si vreau sa vad macar un avion facut de mana mea , care sa mai si zboare :rolleyes:
Ultimul incercat , cred ca era de fapt un fel de off road truck , pentru ca ii placea mai mult la sol :)
Am un fix in cap...si anume...a merge pe structura EZ. sau cat de cat asemanator , daca e posibil sa se si potriveasca aripile/fuselajele intre ele, pentru ca umblu mult prin munti si ar fii mai simplu.
Adica imi e mi usor sa car dupa mine componente care se potrivesc la tot ( in caz ca se rupe ceva ) ..pe munte fiind mai greu de reparat.
0

#41 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 921
  • Inregistrat: 30-November 11

Postat 01 December 2011 - 04:26 AM

Planuri pentru avioane captive de viteza de acrobatie si de lupta

http://zborcircular....01_archive.html
0

#42 Useril este offline   Neacsu_Leonid 

• ex Fantom
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 23-September 06

Postat 27 December 2011 - 05:25 PM

salutate B) :) cine m apoate ajuta cu un plan de BEAVER? mai detaliat daca se poate daca nu.. asa cum o fi..

Aceasta postare a fost editata de fantom: 27 December 2011 - 05:26 PM

Teatrul e circ si filmul minciuna.
Stirile tac, mutii vor sa ne spuna,
Ca nimeni n-aude cand orbii vad tot,
Si noi ne-ncalzim punand paie pe foc.
0

#43 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 19 September 2012 - 08:54 AM

Ciao,
stie cineva pe unde sa caut un plan pt un avion cu aripa parasol anvergura intre 1400-1800 mm ? Cu fuselaj din balsa, aripa la fel dar poate fi si din polistiren.
Ceva gen Taxi de la Graupner sau Charter de la Robbe. Poate ar fi bun cu profil simetric la aripa ca sa se invarta mai bine (mai acrobat )
Mersi
Sorin
0

#44 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2012 - 10:07 AM

Charter-ul nu e prea acrobat, acum 2 sapt la noi a fost busit unul pt ca s-a incercat tonou.
Adevarat ca era cam sub motorizat, 7.5cc 4 timpi, dar totusi.
0

#45 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 19 September 2012 - 10:10 AM

Vezi postareaSORIN CAIUS, la 19 September 2012 - 08:54 AM, a spus:

Ciao,
stie cineva pe unde sa caut un plan pt un avion cu aripa parasol anvergura intre 1400-1800 mm ? Cu fuselaj din balsa, aripa la fel dar poate fi si din polistiren.
Ceva gen Taxi de la Graupner sau Charter de la Robbe. Poate ar fi bun cu profil simetric la aripa ca sa se invarta mai bine (mai acrobat )
Mersi
Sorin

Un Wot 4 s-ar potrivi de minune ....
0

#46 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2012 - 11:54 AM

Un Wot 4 s-ar potrivi de minune ..

Da nu e urat modelul dar vreau ceva mai mare sa nu fie asa sensibil la vant, nu m-am hotarat inca daca sa fie electric sau termic ( am vreo 2 HB 10cm3 si un Moki 10cm3 noi sau un HB 6,5 cm3 disponibile ) .
In plus as vrea sa aibe aripa trapezoidala cu eleroane flapsuri ,(cel mai bine din polistiren extrudat ranforsate cu fibra de sticla sau carbon), profil simetric cu vreo 0,5 grade calaj, motor -1 grad calaj in jos sa fuga un pic.Roata de bot orientabila.
In plus vreau sa-l construiesc eu, ma pricep putin si am vreo luna timp disponibil.
Am un Arrow (F3A Campion Mondial in 1979 Wolfgang Matt) inceput prin 1988 si la finalizare acum ,1600 anvergura cu tren escamotabil si nu as vrea s-l sparg, as construi unul un pic mai lejer de pilotat sa ma antrenez putin, ca nu am mai pilotat din astea de mult.
Daca nu gasesc un plan care sa-mi placa si sa-l mai modific putin "pe ici pe colo prin partile esentiale" o sa-l proiectez eu ca n-ar fi primul.
Mersi pt amabilitate.

Ciao Sorin
0

#47 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 19 September 2012 - 12:08 PM

Daca ar fi de facut de la zero ( inclusiv proiectarea ) eu aleg Shark S 30E. Asta va fi urmatorul model pt.mine - proiect pt.iarna ....
0

#48 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2012 - 01:38 PM

Dupa mine Stev arata mai bine da astea sunt modele gata intr-o zi nu ai ce face ca sa le montezi si nu mai are nici un farmec, prefer ceva clasic cum se construiau mai de mult chiar si la modelele de cutie mai de mult aveai ceva de lucru.
Nu are nimeni o documentatie de Taxi Charter sau ceva asemanator?

Ciao Sorin
0

#49 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2012 - 05:05 PM

Am gasit documentatie de Taxi si de Terry de la Graupner in Pdf (nu prea au dimensiuni) o sa fie putin de lucru ca sa deduc dimensiunile dar asta e.Dupa aia structura o fac eu cum vreau.
Terry am avut unul de cutie si mergea super apoi am construit eu unul de 1,5 ori mai mare cu un Os max de 6,5 parca si pe ala am invatat sa fac ceva acrobatie dar chiar a fost un model reusit.
Cred ca o sa combin astea 2 modele cu o aripa de la Arrow (trapezoidala cu profil simetric) si ampenajele,sunt convins ca o sa fie super pt antrenament si chiar mai mult .

Mersi
Ciao Sorin
0

#50 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2012 - 03:18 PM

Dupa voi care ar fi mai interesant mai frumos de facut marit la scara asa pe la 1600mm Teryy sau Taxi?Precizez ca aripa oricum o fac trapezoidala cu profil simetric
Fisierul de la Terry e prea mare si nu stiu sa-l micsorez nu pot sa-l postez.
Ciao Sorin

Fisiere atasate

0

#51 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2012 - 07:17 PM

Nimeni nu s-a obosit sa dea un sfat asa ca proiectul nu semana nici cu Taxi nici cu Terry dar oricum va fi fasnet pentru antrenament F3B (inca nu stiu electric sau termic ma mai gandesc pana la final) da il fac pentru ambele mai bine.
Oricum 1600 anvergura, 1150 lungime,aripa trapezoidala cu profil simetric si trecere de profile,Calaj aripa 0,5 Grad, motor calaj - 1 Grade in jos, 1,5 Grade la dreapta. Unghi diedru 4 grade? sau mai bine 5-6 Grade are cineva vreo idee ?
Fuselaj balsa 5 mm, ranforsat cu placaj 1mm, aripa polistiren extrudat ranforsata cu fibra de sticla(sau carbon) motor 6,5-10 cm3, 2 timpi sau ceva echivalent electric.
Maine comand balsa de la Sierra,(placaj am sa construiesc vreo 5 avioane ultrausoare, am si balsa da grinzi de 100x 100 mm sau mai mari si nu am chef sa tai),normal intr-o saptamna ar fi gata lejer, daca nu ma mai buzareste careva cu ceva lucrare.
Orice sfat (in domeniu)este apreciat

Ciao Sorin
0

#52 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2012 - 07:40 PM

Am tot socotit si am definitivat proiectul seamana mai mult cu Midle Stick, fost model la Graupner era echipat cu un motor Wankel parca.A trebuit sa-l mai lungesc cu 60 de mm ca nu era echilibrat ca lumea( 1210 lungime fuselaj).
Nu am vrut sa fac ceva care sa semene neaparat cu un clasic ci un minim necesar, mai usor de construit ,care sa poata fi folosit pt antrenament de zbor acrobatic si va face o sa vedeti.
Am vazut azi balsa la OBI si la Bricostore, dar e de 2 ori mai sumpa ca la Sierra calitativ nu era grozava, dar inca nu am luat balsa de la Sierra ca sa pot spune, dar daca e Graupner Qualitat ar trebui sa fie super buna.

Ciao Sorin
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu