Modelism - RHC Forum: sa ne gandim bine.... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

sa ne gandim bine.... oare sa si comentam?

#1 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 23 January 2008 - 05:13 PM

am primit un mail....mult adevar in el !!

Citeaza

Romanii n-au nevoie de credite mai multe ÅŸi mai uÅŸoare, ci de un curs de planning!
Săptămâna viitoare majoritatea vom primi prima de porc.
Odată cu asta, veţi observa şi românismul în acţiune.
"Băi, când intră banii pe card, că vreau să îmi fac nişte planuri?"
"Ce primă mică, ăştia iar îşi bat joc de noi!"
Să o luăm metodic.
Prima e o primă. Ea vine ca o adiţie a salariului. Nu e normal să îţi faci planuri în funcţie de primă. E ca şi cum ai spune că viaţa ta depinde de câştigul de la loto de luna asta. Eu unul, mi-am achitat costul vacanţei de revelion din noiembrie şi probabil nu contează foarte tare cât va fi prima.
Ţin minte acum câţiva ani, prima fusese un salariu. Un salariu întreg! Şi nu, nu eram curvă la stat. Anul următor, surpriză, primă un milion. Dezamăgire totală. Lumea îşi făcuse planuri de Veneţia cu banii aia.
E doar un exemplu.
Pe stradă sunt din ce în ce mai agasat de reclamele lucioase la tot felul de bănci şi băncuţe, toate îmi îndeasă în ochi credite mari şi usoare. După ce se termină băncile cu credite, apar magazinele. Cu de toate. Bătrânii spun că era mai bine pe vremea Împuşcatului, când n-aveau nimic. Cozile imense au fost înlocuite de magazine pline. Unde românul îşi poate face praf creditul. Final şi irevocabil. Că doar de aia l-a luat. Să îşi ia mobil în rate. Sau televizor mare. Sau mai ştiu eu ce minuni.
Românii nu au nevoie de credite. Romanii au nevoie de consultanţi cu biciul în mână.
Gigel, nu o duci prea bine, e cazul să consumi mai puţin şi să munceşti mai mult. Numai aşa vei reuşi în viaţă. Da, lasă berea jos când îţi vorbesc. De fapt, las-o jos de tot. Nu trebuie să bei 3 beri în fiecare seară, ca să uiţi că ai un salariu mizer, o nevastă proastă şi o fiică cu tendinţe de curv.... haifaiv. Trebuie să pui mâna la muncă. Nu e vina lu’ Băsescu că tu n-ai ce mânca. Dacă faci economie la bere, Libertatea şi ţigări, poate aşa vei ajunge departe. Eventual să nu mai bei în timpul programului. Doar dacă se poate. Dacă vrei tu.
Marcel, lasă dracului creditul pentru a treilea televizor, nu ai nevoie de el. Sau de computer superperformant ca să se joace ăla micu’ (care are 18 ani şi n-a muncit nici o zi în viaţa lui)! Mai puţine distracţii, mai multă muncă! Mai multă muncă, mai mulţi bani!
Costel, copilul tău în vârstă de 8 ani nu are nevoie de mobil, că nu se pierde pe drumul de la şcoală spre casă. Nici fiica ta, nici nevastă-ta care stă acasă, nici tu care lucrezi în fabrică! Ce dracu, v-a fătat pe toţi boieri şi civilizaţi? Pe cine dracu’ sună toată lumea şi cum comunicau oamenii acu’ 20 de ani? Toţi muncitorii, toţi copiii, toţi fomiştii (nu mă înţelegeţi greşit, dacă ai 5 milioane salariu şi ai şi mobil personal, eşti un prost şi un dobitoc şi un fomist şi probabil nu citeşti blogul asta) au mobile, nene! Şi plătesc abonamente şi dacă tot le au, vorbesc la ele, şi aşa se taxează prostia şi fudulia!
Nu v-ar plăcea un asemenea consilier?
Mor pe românii care stau toată noaptea în oraş şi dimineaţa îi vezi cu ochii umflaţi de somn în metrou. Şi când ajung la muncă îşi fac o cafea şi până la doişpe nu fac nimic şi sorb din ea la ţigară şi îşi aduc aminte cum aseară au stat până la 11 în club şi după aia au plecat cu taxiul acasă, chit că au 7 milioane salariu! Come on, când ai salariu de abia poţi ieşi din casă, nu îţi trebuie stat în bar! Îţi trebuie încă un loc de muncă! Ca să nu mai stai cu părinţii până la 30 de ani! Pentru că ştii ce se întâmplă? Agăţi una care e la fel de proastă ca şi tine şi va rezulta un copil la fel de prost, care va avea aceeaşi soartă mizeră. Eventual, vă veţi înghesui toţi 5 într-un apartament de 2 camere şi o să faceţi coadă la părerile de genul "statul nu mă ajută cu nimic". Ca să te ajute, trebuie să fii un membru productiv. Când o freci 5 ore din 8 la muncă, nu eşti productiv. Şi imaginează-ţi că aia care trebuie să îţi construiască ţie casă fac la fel. Sau ăia care trebuie să consume ce produci tu la fel.
Da, sunt rău şi dur.
Dar cred că viaţa nu trebuie lăsată la voia întâmplării. E frumos să te aventurezi, să faci chestii nebuneşti, dar mulţi se trezesc la 30 de ani fără o realizare decentă şi se întreabă pe ce şi-au irosit tinereţea, în timp ce colegii lor cu un dram de inteligenţă deja conduc maşini străine.
Concluzia textului de mai sus e una simplă: nu e nevoie numai de noroc şi de pile ca să reuşeşti în viaţa. Ci de multă muncă, de dedicaţie, de un scop şi de o motivaţie.

cine e pentru ? impotriva ? se abtine cineva?
flying is my life...
0

#2 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 23 January 2008 - 06:40 PM

plicticos...mult de citit...pot sa te intreb direct mai bine, cand se baga prima aia de porc?...
Oricum, statul e un porc...da alocatie pentru un copil 25 lei...cum sa cresti un copil numai cu 25 lei!? Dupa ce te chinui, il faci, tot nu iti da statu bani!!!
Cat despre munca, statu munceste, de ne cere noua sa muncim?...ca doar de aia ii zice "stat". Trebuie emigrat, ca nu se mai poate...in america sau in Torino (Canada), ca acolo ni se da ce meritam!!!

CARE ESTE EI...

Later edit: un alt motiv ca sa emigram frati tarani...azi, ascultam Costi ionita dat tare da la mine in masina; in dreptul unei statii de tramvai, cand asteptam la semafor culoarea galbena sa tasnesc, a inceput lumea sa se ia de mine ca de ce dau muzica asa de tare...ingratii, dupa ce ca au avut ocazia sa asculte o clipa muzica dumnezeiasca!!! In definitv eram la mine in masina!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 23 January 2008 - 07:14 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#3 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 08-October 07

Postat 24 January 2008 - 07:12 PM

``Oricum, statul e un porc...da alocatie pentru un copil 25 lei...(...)``

Nu Marinare, NU STATUL iti da! Statul nu iti da nimic! El doar iti ia! Ce iti ia? Stim bine cu totii, ce.
Cand ``iti da``, e tot de la ``milogul`` de contribuabil.... Adica un ``tziganesc`` mai mare, din care unii mai ciupesc fara a le veni randul sau dreptul....

DAR! Si statul e bun la ceva: Da legi! Ce legi? Pai de exemplu: Centura! Daca nu o pui si mori? Cine mai cotizeaza?
In curand si tutunul! Pai daca fumezi, mori inainte de termen, adica ``expiri`` in timpul muncii; astfel discrepanta ``productivi/neproductivi``, si scade bugetul...
Ar mai fi, dar nu are rost!
Sper ca nu o ``musca`` acum un politico-economico-``cunoscator`` sa-mi explice ce si cum e cu ``bugetu`.

Si ca te iei tu de statul nostru si-l faci ``porc``, cine a furat butelia??? :)
GAZ PE APA- sentiment de nedescris!
0

#4 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 24 January 2008 - 08:13 PM

Se poate discuta mult pe tema asta.Eu as rezuma astfel:EDUCATIE=CONSTIINTA
CONSTIINTA=BUNASTARE
PS. Am lucrat un an si jumatate in strainatate si dupa acest timp petrecut in mijlocul acelei societati (comunitati) am constatat ca noua romanilor ne lipsesc cu desavarsire cei SAPTE ANI DE ACASA .
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#5 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 14 February 2008 - 10:08 AM

Acum am picat si eu asupra textului. Semnezi fiecare cuvint si de 13 ani nu stiu cum romani reusesc sa traiesc in stilul cum traiesc si in parallel sa si pling ca le merge prost. Eu cred ca incet in cet toti vind terenurile si casele lor, sa bag in credite de 30% dobinda pina peste cap. Nepoti lor o sa se trezesc in loc de o mostenire de casa cu o mostenire de avere in minus.
In altceas timp vedem o inmultire de banci care traiesc foarte bine si peste citeva ani saracia va fi si mai mare. Capital va fi adunat la mai putini omeni care au reusit sa intelege ca pentru sa faci bani si avere cu substanta in timp trebuie mai mult de cit vorbe sau smecheria.
Nu am vazut nicaieri in lume asa multe magazine de telefoane mobile si de banci. Dumincia trecut cind am fost sa manacm ceva la restaurant, in centru am numerat pe un drum de 300 metri 8 filiale de banci si vreo 25 de puncte de vinzare de telefoane mobile...
Deci dupa parerea mea textul e 100% realist.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#6 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 14 February 2008 - 03:09 PM

excelent textul
apropo ati mai vazut cabine telefonice?
cat despre asta:

Citeaza

Semnezi fiecare cuvint si de 13 ani nu stiu cum romani reusesc sa traiesc in stilul cum traiesc si in parallel sa si pling ca le merge prost.

ramane o enigma pe care inca nu am reusit sa o deslusesc
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#7 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 15 February 2008 - 01:04 PM

Foarte bine spus.

Muncesc de cativa ani intr-o tara straina si stiu ce inseamna sa muncesti cu adevarat,insa nu asa sa intamplat de la inceput.Imi aduc aminte de o simpla intamplare de la inceputurile mele printre straini.Eram bine invatat cu munca de acasa(juma de program lucram si juma fumam sau mai stiu eu ce faceam,ca de ...asa faceau toti nu numai eu).

Negasind de munca ceva stabil mam hotarat sa merg in primele mele zile la cules de stafide(struguri).Ma asteptam sa fie ca la bunica acasa,adica ...2 randuri de 50m de vie la zi si cu asta basta...imi iau banii.
Dumnezeule mare...nu va dati seama cum mau trecut apele cand am vazut ditamai tarlaua care imi era rezervata pt cules numai mie.Si am reusit..da ,am reusit so culeg toata si am avut satisfactia ca am invins tarlaua aia.Asa au inceput anii grei de suferinta si munca printre straini,dar am invatat ce inseamna si sa pretuiesc banii castigati chinuit.

Cu toatre ca multi stiu,este o mare diferenta intre ceea ce inseamna munca acasa si ceea ce este pe alte meleaguri.Cand ai intrat dimineata la program stii ca acolo crapi si transpiri cele 8-9 ore fara sa marai sau sa tragi de timp.Adio pauza de tigara(daca se poate fumezi din mers),adio scarpinat in fund sau dupa ceafa.

Stima.

Cristi.

P.S

in concluzie...trebuie umblat la educatia romanului.

Aceasta postare a fost editata de aantikk: 15 February 2008 - 01:07 PM

0

#8 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 February 2008 - 06:52 PM

In Romania cine te impiedica sa muncesti la fel? De ce nu o faceai? Ce te-a facut sa muncesti altfel acolo? Ca nu cred ca ai avut probleme de educatie, sau ca faptul ca esti in alta tara a schimbat cu ceva nivelul ei. Motivele pe care o sa le enumeri depindeau de tine in Romania? Adica le puteai schimba?
Termenul "educatie" nu e cel mai potrivit acolo, dar ideea pe care ai punctat-o e reala. Ar fi interesante raspunsurile doar pentru continuarea discutiei.
Eu consider ca responsabilitatea neperformantei apartine in cea mai mare parte conducatorului echipei. Mi-ar fi jena ca director de firma sa anunt ca muncitorii mei nu muncesc cum trebuie. Adica vina mi-ar apartine mai mult mie, nu lor. Zic si eu... Si mi-e si mai mare jena cand vad politicieni care afirma asta. Nu i-am pus acolo sa constate... Sau poate gresesc.

PS. Nu va faceti iluzii ca-s director de firma! Ziceam ca fapt divers... Ca tocmai cei care conduc se plang de neperformanta subaltelnilor. De fapt de incompetenta lor.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 February 2008 - 07:39 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu