primul meu rigger va rog sa ma ajutati,deja am nelamuriri
Postat 03 February 2008 - 11:58 PM
Postat 04 February 2008 - 11:21 AM
motorul este BL 2848 cu kva 3279, intentionez sa pun accu de 2 sau de 3 celule lipo
riggerul cu 3 celule are rtr 1000gr
tubul (de bronz - alama) in care se afla axul flexibil este in interiorul barcii asa ca nu are cum sa se raceasca din apa
as crede ca iulica are dreptate.....undeva pe la mijloc sa faca bucla din cauza turatiei si sa atinga de marginile tubului................sa incerc sa montez in interior un tub de teflon sa vedem daca se mai incinge
multumesc
Postat 07 February 2008 - 11:21 PM
@aflo multumesc ca te-ai oferit cu vaselina, eu in tuburi bag pe linga vaselina si duralube(este un aditiv de ulei folosit la auto 1:1) care reduce considerabil frecarile
Postat 11 March 2008 - 10:18 PM
am facut azi testul in cada.....a sarit din cada, bine ca nu s-a intimplat nimic distructiv
testul a fost facut cu lipo de 2 celule si elice de 3X33.....nu stiu daca pe balta o sa aiba stabilitate cu 3 celule lipo........oricum duminica vin cu el pe balta chiar daca nu este vopsit inca
Postat 16 March 2008 - 11:58 AM
acu' urmeaza partea ca ma grea pentru mine:imbracarea cu fibra de sticla :( :blink:
daca e cineva in tema care sa-mi dea niste sugestii cum ar trebui s-o fac.deci in spate la propulsie trebuie taiata fibra cand apar cute.
si la flotoare cum fac, ca acolo si mai greu :( .ma gandeam sa-i dau numai cu rasina,la constructia flotoarelor am folosit balsa de 2 mm si putin de 3mm iar partea de sus e de 4 mm iar inauntru a fost umpluta cu spuma poliuretanica,cea care se foloseste la termopane...sau in loc de rasina mai bine lac de mobila??la flotoare mi se face rau ,asta-i sigur dar la corpul central sigur ii pun fibra. :(
Postat 16 March 2008 - 12:09 PM
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 16 March 2008 - 12:14 PM
oricum daca o pun pe centru ce are?? ,nu cred ca barca asta o sa prinda viteza de peste 40km/ora asta daca nu ii fac un upgrade la un bl. :blink:
Postat 16 March 2008 - 07:12 PM
riggerul tau o sa prinda viteza - pt asta e gandit. dar o sa ai probleme daca flotoarele sunt simetric pozitionate.
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 07 April 2008 - 07:31 PM
Minitechnicus, la 7 Apr 2008, 16:39, a spus:
Citeaza
unde pot sa gasesc asa ceva sau un echivalent?
bani da-ti aiurea, tot vaselina de rulmenti (aia alb-galbui, cred ca cu litiu) de la auto 1:1 este cea mai buna, daca mai bagi si duralube in ea este super...
Postat 24 May 2008 - 03:05 PM
http://#$%&%#$$.ro/EDF-...650-p2136p.html
riggerul e intr-o situatie mai putin placuta http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_13.gif fibra nu s-a intarit cu trebuie si nici nu apucasem sa termin macar corpul principal pana sa se produca dezastrul(mi s-a intarit rasina in borcan).mai am de curatat la ea si cred ca o sa o dau cu lac la exterior si pe interior o sa o intaresc cu fibra.
deci?edf?
Postat 24 May 2008 - 06:38 PM
CIPCI, la 24 May 2008, 18:20, a spus:
sonic xz, la 11 Jan 2008, 23:01, a spus:
deocamdata vad cum e cu pozitia carmei si servoul.
ce adeziv folosesti pentru balsa?
pai am folosit aracet mai diluat si un fel de adezic tip aracet la tub,este destul de rezistent....pe ici pe colo dadeam si cu Picatura si era super eficient.
Postat 24 May 2008 - 08:33 PM
Zue, la 6 Jan 2008, 19:09, a spus:
nu uita sa aplici fibra de sticla in zona unde axul "inteapa" fundul pt ca lemnul de balsa nu resista in zona aia , la fel poti sa faci si in zona de prindere a batiului de la motor (recomandat ar fi sa fie intr-o zona in care ai una din ranforsari sau sa mai montezi o ramforsare in dreptul batiului)
daca distanta intre batiu si zona de patrundere a axului in fundul cocii este relativ mica poti sa le unesti cu fibra de sticla (poti folosii kit de reparatie cu fibra de sticla de la auto 1:1)
cirma si turn fin ar trebuii sa fie montate pe diagonala( cirma pe partea stinga si turn fin pe flotorul drept)
bafta
salut,ZUE ru la rigger-ul ala de mi la-i dat cadou ce iai pus acolo la ax, pare un fel de rasina, daca poti explica-mi mai detaliat cum si cu ce la-i lipit ca e destul de solid,multumesc anticipat...........