nush daca a mai fost un subiect asemanator sau nu pt ca nu am avut timp pentru a citi tot forumul.
poate sa zica cineva cam cat la suta as pute pune cuso4 in BP pentru ai da o culoare albastra verzuie flacarei?
P.S. am vazut niste filmulete cu rachete ce aveau combustibil BP amestecat cu CUSO4 pe care le-au lansat noaptea si se vedea putin o flacara albastruie. se vedea extraordinar de frumos. pacat ca nu mai gasesc filmuletele:(
Pagina 1 din 1
culori for fun
Postat 05 December 2007 - 11:45 PM
Nu e bine sa adaugi sulfat de Cu, deoarece o sa ai o culoare albastra-verzuie cam palida. Cea mai buna solutie pentru flacara verde este sa adaugi azotat de bariu. Deoarece azotatul de bariu este tot un oxidant, trebuie sa reduci proportional orice alt oxidant pe care il mai ai in compozitie. Pentru flacara albastra poti face un amestec de azotat de strontiu + peroxid de bariu + magneziu pulbere + rezinat de calciu. Daca sunt solicitari si daca si Dexter Jr este de acord, pot da si proportii.
Postat 08 December 2007 - 02:56 PM
aha multumesc de informatii si teas mai ruga sami zici daca stii unde as putea gasi magneziu
Postat 09 January 2008 - 09:39 AM
atzi vazut how it`s made pe Discovery careva?? exista un episod in care arata cum se fac artificiile si ce adauga ca sa existe diferite culori. Nu-mi amintesc exact toate da va spun cateva Fe-pt o culoare rosiatica (ca atunci cand polizezi sau tai ceva din Fe) Cu-pt o culoare albastra verzuie (ca atunci cand ti in flacara unui foc (normal) o bucata d ceva facut din cupru) Ba-pt o culoare de verde
nu imi mai amintesc alt element care-l potzi adauga sa obti o anumita culoare... da am ami fost pe forum despre asta....
shi normal k forumu nu-i pentru artificii shi bombe......
daca ceea ce am scris eu nu este in acord cu regulamentul ...rog sa fie sters!!
nu imi mai amintesc alt element care-l potzi adauga sa obti o anumita culoare... da am ami fost pe forum despre asta....
shi normal k forumu nu-i pentru artificii shi bombe......
daca ceea ce am scris eu nu este in acord cu regulamentul ...rog sa fie sters!!
racheta catre baza.......am fost lovitzi...repet am fost lovitzi...[B]
Postat 09 January 2008 - 09:41 AM
detonate, la 8 Dec 2007, 14:56, a spus:
teas mai ruga sami zici daca stii unde as putea gasi magneziu
asta chiar ca vreau sa stiu si eu:D
Aceasta postare a fost editata de DUDE: 09 January 2008 - 09:42 AM
racheta catre baza.......am fost lovitzi...repet am fost lovitzi...[B]
Postat 09 January 2008 - 06:13 PM
mihaimcg, la 5 Dec 2007, 23:45, a spus:
Nu e bine sa adaugi sulfat de Cu, deoarece o sa ai o culoare albastra-verzuie cam palida. Cea mai buna solutie pentru flacara verde este sa adaugi azotat de bariu. Deoarece azotatul de bariu este tot un oxidant, trebuie sa reduci proportional orice alt oxidant pe care il mai ai in compozitie. Pentru flacara albastra poti face un amestec de azotat de strontiu + peroxid de bariu + magneziu pulbere + rezinat de calciu. Daca sunt solicitari si daca si Dexter Jr este de acord, pot da si proportii.
Sfaturile tale sunt bine-venite si utile, iar colegii probabil iti apreciaza experienta ta practica, dar iti dau si eu un sfat umil si prietenesc:
Nu e necesar ca inainte sa spui ceva sa ceri voie moderatorului... Cum ar fi sa faca toti asta? Deasemenea, tu care ai experienta, cam stii ce trebuie si ce nu trebuie spus. Moderatorul, te penalizeaza daca gresesti, nu poate sa-ti dea sau nu acceptul de a spune ceva!
Asta ca sa nu inceapa toti cu ``daca imi da voie...``
Sa nu te superi, e doar un sfat prietenesc. Multumesc, si bafta, e interesant subiectul... :lol:
GAZ PE APA- sentiment de nedescris!
Postat 10 January 2008 - 11:11 AM
HESS, iar revenim la discutia cu "vrajitoarele" ? Nu vreau sa transformam toate topicurile de pe acest forum in discutii despre "vrajitoare". Consider ca este normal sa cer si parerea unui moderator pentru a posta in cazul unui subiect care poate sa devina "sensibil". In acelasi timp nu cred ca este normal sa postam toti diverse "minuni" pe acest forum si sa vedem daca o sa ne "penalizeze" sau nu moderatorii. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif
Arata acest topic
Pagina 1 din 1