Modelism - RHC Forum: Edge - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Edge 230 anvergura

#31 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 21 December 2007 - 07:03 PM

Am mai lucrat putin la fuselaj in sensul ca am terminat structura. Mai raman de pus elementele care ii dau forma propriu-zisa. Din pacate sunt foarte in bezna in ceea ce priveste profundorul. Va avea profil si nu merge sa-l lipesc pe structura fuselajului, ci trebuie incastrat cumva. Dar nu se poate incastra asa ca va trebui facut din 2 bucati si unite cu un lonjeron. Acu' problema va fi cum il centrez pe fuselaj. In structura fuselajului am facut 2 fante prin care sa treaca lonjeronul profundorului. Cred ca voi continua cu ampenajul vertical si apoi cu cel orizontal ca sa am un punct de reper la centrare.

Fisiere atasate

0

#32 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 December 2007 - 07:03 PM

...

Fisiere atasate

0

#33 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 December 2007 - 07:05 PM

Prin panoul de foc.

Fisiere atasate

0

#34 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 December 2007 - 07:06 PM

Voi reveni cu poze de la urmatoarea etapa.

Fisiere atasate

0

#35 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 21 December 2007 - 07:11 PM

nimsoc, la 21 Dec 2007, 19:03, a spus:

...

a iesit suuper :lol: in ritmul asta in o luna e gata de zbor:)

PS : daca vin pe la tine sa vad modelul , dar si mie un pahar din apa de plosnita de pe masa:D?
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#36 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 December 2007 - 02:27 AM

Numai unul? Iti dau cate vrei numai sa vii. Cat despre constructie, asta a fost partea cea mai usoara.

Aceasta postare a fost editata de nimsoc: 22 December 2007 - 02:30 AM

0

#37 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 22 December 2007 - 08:54 AM

RedBaron, la 21 Dec 2007, 20:11, a spus:

PS : daca vin pe la tine sa vad modelul , dar si mie un pahar din apa de plosnita de pe masa:D?

Reclama mascata!!! Stergeti tot subiectul...daca nu ne da si noua! :)

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 22 December 2007 - 08:54 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#38 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 December 2007 - 01:04 PM

Mea culpa. Ma duc sa-mi aprovizionez stocul sa va pot mitui. :)
0

#39 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 December 2007 - 07:16 PM

Ca sa continui cu fuselajul ordinea operatiunilor este: coada si apoi ampenajul orizontal. Dupa care pozitionarea lor si abia apoi restul fuselajului si aripa. Momentan n-am facut decat scheletul cozii. Mi-a luat mai multicel timp pt. ca atat coada cat si Ao vor avea profil. de data asta nervurile pt. profile le fac din balsa de 4mm. Ies tepene si au suprafata de contact mult mai mare cu balsa de acoperire. Ca sa nu mai vorbim de greutate.

Fisiere atasate

0

#40 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 December 2007 - 11:48 PM

Am invelit coada cu balsa. In poza se vede proportia diintre coada si un extra cu anvergura de 110 cm

Fisiere atasate

0

#41 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 December 2007 - 06:20 PM

Cel mai tare m-am blocat la pozitionarea servourilor pt. directie. Sa le pun langa coada si sa actionez cu tije de 2mm sau sa le pun in cabina si sa actionez cu cablu bowden? Sa pun 1 sau 2 servouri?. M-ar fi ajutat daca aveam coada pusa pe pozitie dar neavand ampenajul orizontal construit n-am cum sa fixez coada. Asa ca am dat drumul la ampenaj. Am ales varianta de constructie 2 semiplanuri dar cu lonjeron comun care va trece prin fuselaj

Fisiere atasate

0

#42 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 December 2007 - 06:21 PM

Decupajele aferente in nervuri si lonjeron pt. incastrare

Fisiere atasate

0

#43 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 December 2007 - 06:22 PM

Am decupat in fuselaj santul prin care va trece lonjeronul

Fisiere atasate

0

#44 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 December 2007 - 06:28 PM

M-am gandit in felul urmator. Infig lonjeronul in fuselaj, pozitionez nervurile de la baza( cele care vin lipite de fuselaj) le lipesc pe lonjeron, apoi scot lonjeronul din fuselaj si continui cu celelalte nervuri pt. a avea control asupra torsiunii celor 2 semiplanuri. Apoi invelesc cu balsa, pozitionez servourile si imbrac in colant. Dupa care o introduc in fuselaj si o lipesc definitiv iar peste vin cu coada. Cam astea ar fi urmatoarele etape dar m-am cam saturat anu' asta de constructii . Poate la anu'........ si LA MULTI ANI !

Fisiere atasate

0

#45 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2008 - 10:04 PM

Am terminat AO.

Fisiere atasate

0

#46 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2008 - 10:10 PM

Am montat cele 2 servouri S3003 si nu-mi place cum functioneaza. Merg sacadat, in special la revenire. La punctul zero daca misc de profundor are joc si nu e din parghii. Misca bratul servoului cam 1mm moment in care si bazaie servoul. Nu va ganditi ca trag tare de profundor. Doar il ating, da la cat e de mare jocul ala de 1mm in servo, se amplifica deranjant. Sa merg pe alte servouri?. Cert este ca mi-ar trebui niste articulatii sferice.

Fisiere atasate

0

#47 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 07 January 2008 - 10:22 PM

nu iti trebuie nici o articulatie sferica! servourile alea le folosesc si eu dar NU pe profundor si deriva, le folosesc pe eleroane la un model ( dar nu imi merg sacadat de loc). Pe pt profundor folosesc Servo Futaba S3151 Digital Standard, cu toate cas mai scumpe un pic e o mare diferenta de calitate si fiabilitate.Asa ca eu ti le recomand cu caldura
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#48 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 07 January 2008 - 10:31 PM

Acolo ai o structura rigida pe care o misti cu doua servo-uri puse in paralel . Ai prelungit si bratele la servo. Un servomotor este intrinsec un sistem cu reactie , cu bucla de reglaj si nu stiu daca poti pune doua servomotoare in paralel ele ne fiind perfect identice. Daca deplasarea unuia se face mai repede celalalt va incerca sa se opuna deplasarii si in loc sa se ajute unul pe altul vor opune rezistenta unul altuia. De aici si deplasarea sacadata.
0

#49 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 07 January 2008 - 10:34 PM

asa e paul. semiplanurile trebuie sa fie independente. in foto cu ao se vede legatura dintre ele.

Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 07 January 2008 - 10:39 PM

Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#50 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2008 - 11:16 PM

Ca sa-i raspund lui Paul L si lui Fulgerica. Punerea a 2 sau mai multe servouri pe aceeasi suprafata de comanda este o practica des intalnita la modelele mari. Cunosc faptul ca cele 2 servouri se pot anihila unul pe altul daca nu sunt reglate cu aceeasi cursa. Ceea ce am pus in poza este a nu stiu cata incercare de stabilire a pozitiei si lungimii bratelor. Miscarea sacadata este la fel si in cazul in care scot bratul la un servo si las doar unul singur sa traga.
Cele doua profundoare sunt unite printr-o bagheta de balsa de 3mm care nu a avut ca functie decat centrarea lor in momentul lipirii. Este atat de moale ca nu se opune deloc miscarii si oricum la montarea pe fuselaj se va taia.

Florin100%, voi incerca si ce zici tu, dar voi incerca si cu articulatii sferice pt. ca in miscare parghiile se defazeaza mult ca unghi si torsioneaza bratul servoului ceea ce ma gandesc ca induce acea miscare de sacadare la revenire prin revenirea la pozitia initiala( netorsionata) a bratului.
Mai studiez problema.
0

#51 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 07 January 2008 - 11:25 PM

De ce nu urci punctul de tractiune pe eche sa nu mai faca unghi asa de mare cu panul de rotatie a bratului servo ?
0

#52 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2008 - 12:46 AM

Pt. ca maresc bratul echiei si implicit imi trebuie cursa mai mare la servo si n-o am. Modelul va fi 3D. Cursele suprafetelor de comanda vor fi mari. In cazul de fata, unde este pus punctul pe echie, pt. a avea cursa de aproape 45gr. sus jos, punctul ala are o deplasare de 4.5 cm liniar. Cel mai mare brat al servoului imi asigura 2 cm liniar. De aia am marit de test bratul servoului, dar vezi tu, dau in alta chestie si anume; brat mic pe echie, brat mare pe servo, profundor lat. Cea mai mica forta aplicata pe profundor bitiie servoul. In mare parte de aici vin sacadarile alea. Oricat de mica greutate ar avea profundorul, totusi conteaza ca inertie in sistemul asta de conducere a parghiilor. Momentan vad ca solutie schimbarea servourilor cu unele ce au tractiune mai mare si care sa suporte parghii mai mari si efortul depus pe ele.
Repet; modelul este mare si mai e si 3D si vreau ca toate lucrurile sa functioneze la perfectie, sa n-am emotii cu el din punctul asta de vedere.
Pana nu voi definitiva ansamblul COADA ( adica AO si AV cu tot cu comenzi, nu trec mai departe)
Oricum maine voi face alti suporti de servo care sa-mi permita sa intorc servourile in ax cu echiile pt. a nu mai pierde cuplu prin tensionarea bratelor.
0

#53 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 08 January 2008 - 09:03 AM

Din cate am vazut eu cele doua parti ale profundorului sunt legate intre ele.. Taie legatura dintre ele. Faci mix frumos din statie si daca cele doua servouri nu misca uniform cele doua semiplanuri inseamna ca e ce va in neregula, ori au eche de marimi diferite ori sunt busite ele ori au end point-ul diferit.

Ce e mai important ... te rog insistent sa nu zbori avionul ala cu servourile alea pe profundor . Stiu pe cineva care avea servouri mai rele decat 3003 pe un avion mai mic cu motor de 35 cc si cand a tacut motorul dupa ce a luat-o la vale profundorul nu a mai avut niciun efect.

PS: Daca te intereseaza sa vezi life, aranjam sa vezi biplanul meu si mixajul de pe statie si cum functioneaza el. Sau mai e o varianta sa vezi ceva asemanator la cineva dar nu promit trebuie sa dau un telefon inainte.

Da-mi MI daca te intereseaza .
DT
0

#54 Useril este offline   atro 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 168
  • Inregistrat: 10-February 07
  • Interests:Aeromodele

Postat 08 January 2008 - 10:22 AM

Asa cum ai montat echea, nu vei avea curse egale sus-jos. Punctul de articulare pe eche pentru curse egale trebuie sa fie pe axul balamalei, perpendicular pe coarda. Bratul echei trebuie masurat tot de la axul balamalei si la tine este foarte mare pentru servomecanismul dat. Servo iti asigura o cursa de + si - 60grade la brate egale dar 3003 nu are cuplu suficient pentru un model atat de mare.

Si inca ceva: Nu ai lasat o distanta prea mare intre stabilizator si profundor?

Succes in continuare!
Adrian
0

#55 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2008 - 12:15 PM

Tot stau si ma gandesc cum sa montez echiile in axul balamalei. Intradevar nu au curse egale sus jos, dar mi-a permis statia sa le reglez si acum sunt egale. Dar oricum nu ma multumeste deloc ansamblul.

Aceasta postare a fost editata de nimsoc: 08 January 2008 - 12:15 PM

0

#56 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 08 January 2008 - 02:19 PM

funtana s90 anvergura 1800 ,servo hs635hb carbonit alimentate la 5 celule,cam la limita pentru 3D.semiprofundoare independente,cuplaje sferice...fara greseala de 2 ani cu ore multe de zbor.

Fisiere atasate

flying is my life...
0

#57 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 08 January 2008 - 02:21 PM

funtana s140 2m anv,servo futaba digital s9451.

poate te ajuta sa te inspiri.

Fisiere atasate

flying is my life...
0

#58 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 08 January 2008 - 04:08 PM

nimsoc, la 8 Jan 2008, 12:15, a spus:

Tot stau si ma gandesc cum sa montez echiile in axul balamalei. Intradevar nu au curse egale sus jos, dar mi-a permis statia sa le reglez si acum sunt egale. Dar oricum nu ma multumeste deloc ansamblul.

Cum ziceam.. din cauza asta servourile nu au aceeiasi cursa si nu ajung in acelasi timp la capat. Echele de pa profundor trebuie MULT mai mari..
DT
0

#59 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2008 - 04:39 PM

Multumesc pt. poze. Din prima poza imi dau seama ca grosimea profundorului este mult mai mica decat a mea. Punctul de prindere a tijei pe echie e mai aproape de linia de flexie a profundorului. Asta inseamna cursa mai mica a echiei, cursa pe care o poate duce bratul servoului. La mine pt. a avea aceeasi deplasare a profundorului maresc mult bratul servoului si nu mai poate tine punctul fix. Voi incerca cu servouri mai puternice si cu articulatii sferice. Din ce inteleg eu, un servo digital tine mai bine punctul chiar daca are acelasi cuplu cu unul analogic?
0

#60 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1849
  • Inregistrat: 08-May 03

Postat 08 January 2008 - 09:06 PM

Bai frate atatea modele pe net numai vorbesc de Edge care este facut in toate variantele posibile,puteai sa te uiti.In primul rand cand vorbesti de 3d la 2,30 anvergura motorul trebuie mult mai mare minim 60ccm,altii au folosit si 80ccm cu succes.Eu tot nu pricep ce vrei sa faci,puteai sa copii un kit dupa net,sau sa-ti cumperi unul-ai fi iesit mai ieftin-,de aia am scris mai devreme ca o sa iasa un Bangla-Edge (mesajul a fost sters probabil fiind considerat antinational sau instigator :rolleyes: )
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi