Pagina 1 din 1
ajutor! control directie din turatia motoarelor!
Postat 30 November 2007 - 10:22 AM
Am un E-Fly100 cu 4 canale. Cum as putea sa controlez directia barcii din variatia vitezei motoarelor? (barca e cu 2 motoare si 2 regulatoare separate)? Bineinteles, exceptand situatia in care comand fiecare regulator pe un canal separat. Dorinta mea ar fi: cand dau de stick-ul de inainte ambele mot. sa aiba aceeasi turatie iar cand comand st/dr sa se modifice turatia unuia/altuia si in consecinta barca sa carmeasca st/dr!
Apropo stie cineva raza de actiune a acestei radiocomenzi? E safety la 200m? (nu de alta da' sa nu stau pe balta 2 zile sa-mi aduca vantu barca la mal)
Multumesc!
Apropo stie cineva raza de actiune a acestei radiocomenzi? E safety la 200m? (nu de alta da' sa nu stau pe balta 2 zile sa-mi aduca vantu barca la mal)
Multumesc!
Postat 30 November 2007 - 12:49 PM
sau schimbi emitatorul cu unul programabil.
alegi setarea aripii pt elevon si legi un motor la iesirea eleron din receptor si celalalt la profundor.
alegi setarea aripii pt elevon si legi un motor la iesirea eleron din receptor si celalalt la profundor.
Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 30 November 2007 - 12:52 PM
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 01 December 2007 - 04:50 PM
salutare apropo de dilema ta exista 2 posibilitati
1 daca statia are mixaj o rezolvi din statie cu 2 variatoare
2 statia nu are mixaj poti folosi acelasi canal din receptor pe care sa legi ambele variatoare, folosirea unui cablu Y parca) aicea trebe sa ai noroc de variatoare si motoare sa aiba cam aceleasci caracteristici
1 daca statia are mixaj o rezolvi din statie cu 2 variatoare
2 statia nu are mixaj poti folosi acelasi canal din receptor pe care sa legi ambele variatoare, folosirea unui cablu Y parca) aicea trebe sa ai noroc de variatoare si motoare sa aiba cam aceleasci caracteristici
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
Postat 01 December 2007 - 04:52 PM
si le incerci cu un cablu y pe apa si dupa cateva incercari o sa vezi cam ce mai trebuie facut, io de exemplu a trebuit sa pun carma ca nu prea aveau efect motoarele
bafta (dar asta dupa cateva incercari reale pe balta)
bafta (dar asta dupa cateva incercari reale pe balta)
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
Postat 01 December 2007 - 05:10 PM
mai am si eu o intrebare pentru cunoscatori.
unde pot gasi o schema sau daca este asa ceva, pentru a da o comanda on-off din telecomanda.
asta fara a folosi un servo si microcontacte, ci doar un simplu montaj care sa apronda luminile la o barca sau sa activeze o alarma de exemplu
unde pot gasi o schema sau daca este asa ceva, pentru a da o comanda on-off din telecomanda.
asta fara a folosi un servo si microcontacte, ci doar un simplu montaj care sa apronda luminile la o barca sau sa activeze o alarma de exemplu
Postat 06 December 2007 - 09:49 PM
mariandmd, la 1 Dec 2007, 17:10, a spus:
mai am si eu o intrebare pentru cunoscatori.
Ca sa faci asta, iti trebuie un ``electronic switches`` adica un intrerupator electronic. Seamana mult cu un ESC. Il folosesc multi la aero, si sunt din cate stiu pana la 50A....
Cu mixerul, tot asa, daca statia nu are, se gasesc mixere de cumparat.
GAZ PE APA- sentiment de nedescris!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1