Pagina 1 din 1
Salut
Postat 14 December 2007 - 12:40 PM
pune vaselina pe rulment si ax, cureti (degresezi) partea exterioara a tubului apoi aplici o pelicula de mastic siliconic pest tub si rulment, lasi sa se intareasca masticul
mesticul nu va face aderenta in zona cu vaselina
ca sa nu intre apa in tub, inainte de montarea axului introduce in tub vaselina (nu o folosii pe cea grafitata, este mai buna cea pt. rulmentii auto) pina cind umplii tubul
dupa citeva "curse" (3-6) inloculieste vaselina din tub
ca sa nu intre apa in tub, inainte de montarea axului introduce in tub vaselina (nu o folosii pe cea grafitata, este mai buna cea pt. rulmentii auto) pina cind umplii tubul
tel.0745026562
Postat 14 December 2007 - 02:00 PM
Zue, la 14 Dec 2007, 12:40, a spus:
pune vaselina pe rulment si ax, cureti (degresezi) partea exterioara a tubului apoi aplici o pelicula de mastic siliconic pest tub si rulment, lasi sa se intareasca masticul
Corect ce spui, Zue, dar pe mine m-a disperat ideea de a demonta mereu axul.... Avand tub cu bucse, i-am dat gaura si acum nu il mai demontez, ii bag vaselina cu seringa prin gaura de fi 2.5mm... Am sa pun o poza cu solutia ''profesionala'' de la graupner dupa care m-am inspirat...
GAZ PE APA- sentiment de nedescris!
Postat 15 December 2007 - 02:48 PM
Zue, la 14 Dec 2007, 22:18, a spus:
stiu ce zici @HESS (sunt super gresoarele de la graupner) am adoptat si eu la marea majoritate a navomodelelor , dar @Leopardu are tub cu rulmenti si in parte de linga elice rulmentul ramine aproape descoperit
Asa e, stii am mai vb odata... avantaje si dezavantaje http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Stii, uneori poti face ceva chiar profesional, si cand spun asta ma gandesc la un tub/ax la care m-am gandit, cu rulmenti si simeringuri, dar posibilitatile de a realiza practic ceva sunt limitate. Poate voi castiga la Loto, si primul lucru o sa-mi cumpar un strung si o freza, ca baietii care au deja umfla ``botu``... :)
Bafta!
Postat 16 December 2007 - 01:36 PM
pai vezi in poza, e vorba de doua piese, care realizeaza gresorul. Mai practic, dupa ce ai dat gaura de fi 2....2.5 in tub, poti cositori o bucata de teava de alama perpendicular pe tub... Prin ea bagi vaselina, iar apoi o astupi cu un varnis, ceva. Daca vrei sa o faci ca in poza, iti treb o freza si teflon sau poliamida... Se strang (piesele) pe tub cu doua suruburi...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1