Modelism - RHC Forum: IS-29 D2 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

IS-29 D2 informatii

#1 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 23-December 03

Postat 10 December 2007 - 09:06 PM

Salut la toata lumea !

Tin sa va anunt ca sunt proaspatul co-proprietar al unui planor IS-29 D2 cumparat din Ungaria de la aeroclubul din Bekescsaba... ieri a fost adus si se hodineste in hangar acum. Are 1100 de ore de zbor si aprox. 50 de ore de la RK. Este tipul "papagal" si arata de nu-i adevarat! Nici nu-mi vine sa cred ! Bineinteles ca incepe sarabanda aprobarilor, inmatricularii, etc... Presupun ca multi dintre voi stiti ce este de facut, cu cine trebuie sa vorbim, ce asigurari sa facem, cat costa asigurarile, impozite, etc. Raman dator celor ce isi vor rupe din timpul lor sa imi dea cea mai mica informatie.
Multumesc !
Doctoru de oase, voi sa nu le rupeti, chiar daca el le coase !
0

#2 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 10 December 2007 - 09:19 PM

Andrei, sa-l stapanesti sanatos! (si calare...si pe jos)
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#3 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 December 2007 - 09:34 AM

Multam, Radule !

Iti dai seama ca nu-mi mai poti ajunge la varfu' nasului acum ! :)
0

#4 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 11 December 2007 - 10:33 AM

Daktari, la 10 Dec 2007, 21:06, a spus:

sunt proaspatul co-proprietar al unui planor IS-29 D2

Nasol rau!!
Acu tre sa te faci cumva si co-propietar de Wilga sau de mosor...
Alte batai de cap!! :)

Hai noroc si multe zboruri frumoase!
Sictir pt. ca unii poate si altii nu putem!!!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#5 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 11 December 2007 - 02:38 PM

de curiozitate cat ati dat pe el ?

ai licenta de d2 ?
vorba valterasului, tre sa te faci co-propietar si de wilga...cu mosoru e mai greu ... :D sau poate rezolvi la v-un AR ca pentru o anumita suma sa iti faca x remorcaje.. :D

si...vrem poze :D
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#6 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 December 2007 - 06:31 PM

A fost un chilipir pe care nu puteam sa-l ratam... 3400 Euro cu tot cu statie, variometru electroacustic, etc... fara parasuta insa si trebuie sa ne gandim sa-i facem o remorca... suntem un sindicat de trei oameni, deci 1150 E pentru fiecare.

Nu, nu am licenta de D2 inca... Am licenta de ultrausor si am facut programul de trecere pe IS28B2 in vara asta, (5 ore si 30 lansari) dar nu am apucat sa dau licenta (nu a dat-o nimeni la Baia Mare, pentru ca s-a stricat vremea, comandantul a iesit la pensie, etc...) in schimb am iesit la simpla dupa 10 lansari, din remorcaj de avion si mosor, am prins si o termica faina de doua ore... :-) Nu se compara ultrausorul cu planorul... :D. Stiu ca trebuie sa fac inca aproximativ 50 ore pe dubla ca sa ies pe simpla, dar am inteles ca se poate si cu mai putin... Chestia nasoala este ca AR arunca o groaza de bani pe copii carora le trebuie sute de lansari sa iasa la simpla si care dupa aceea isi baga picioarele in tot... In schimb daca ai mai mult de 22 ani trebuie sa platesti, chiar daca motivatia pentru zbor este cat casa si numai asta visezi. Mi se pare o tampenie mare. Ma gandesc chiar sa-mi iau brevetul pe B2 si sa ma duc in vara la Debrecen sa zbor acolo vreo doua saptamani si la sfarsit de saptamana... e mult mai ieftin ca aici si in plus se zboara mult mai mult, nu trebuie sa stai dupa toanele unora si altora... Sa nu credeti ca ma dau banii afara din casa, dar zborul deja a devenit o obsesie. Unde mai pui si ca fiica-mea de 8 ani nu o poti dezlipi de aeroclub... :D
Poze nu am facut decat doua cu telefonul, dar sunt de proasta calitate. Voi face cand il montam
0

#7 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 11 December 2007 - 08:59 PM

mama :D imi vand motoru si imi iau si io unu :D

de-ar mai fi :D

si acum despre parerea ta cu copii aia care "mananca resursele" AR-ului ..
eu sunt unul din ei deci te las pe tine sa consideri daca vorbesc subiectiv sau obiectiv ....

sa stii ca si pe mien ma arde zborul cel putin cat si pe tine...sunt pasager la zbor de la 4-5 ani, si de atunci visam la momentul brevetariii ... de ce sa nu am dreptul ?

bine eu ma diferentiez de ceea ce spui tu , prin faptul ca nu ma las de zbor... dar oricum ...

si legat de alea 8900 de ore ...nu le faci 8899 :D ? adik "ca cand " fac io trecerea sa ma dau si io cu el :D

gluma gluma , dar bafta la zbor, si rabdare ...ca am invatat si io , ca aia e esentiala ...
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#8 Useril este offline   Eurofighter 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 29-November 07

Postat 11 December 2007 - 09:08 PM

sa-l stapanesti sanatos!
sa ne tii la curent cum decurg lucrurile cu inmatricularea
0

#9 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 11 December 2007 - 10:18 PM

Io sunt atat de invidios ca nu as zice nimic. dar tot invidia ma impinge sa o camuflez cumva cu ,,felicitari! sa-l stapanesti sanatos, sictir etc!'' Drept care:

- iti doresc sa pui afara numa cand intra criza;
- variometru ala acustic sa cante ca gutza la betie adica tare si mult
- parasuta sa - ti fie perna moale si atat
- vrie sa faci numa cand vrea mansha ta!
- sa dai de beut tot la 2 saptamani pt 100 de km, 200km 350 si unda
- sa nu te ingrasi ca cimpoiul subsemnat ca dupa aia tre' sa vinzi chilipiru' si sa-ti iei avion. Sau un duoDiscus ceva...

ca si tzucat!
FROGS CAN FLY!
0

#10 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 December 2007 - 10:43 PM

Signor Big nu te dezminti... :D :D :D Multam fain...

Red Baron... nu ma intelege gresit... Sunt o mana de copii la aeroclubul din Baia Mare care mi-s dragi de nu se poate... tenace si inteligenti si frumosi... si mult mai maturi decat le spune buletinul... nu ma indoiesc ca esti la fel... dar am vazut si destule "loaze" carora nu le-as da nici sa pasca gastele :D si care n-au nici in clin nici in maneca cu zborul. Sunt doar greutate pe coronarele instructorilor.
0

#11 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 13 December 2007 - 06:17 PM

Daktari, la 10 Dec 2007, 22:06, a spus:

Bineinteles ca incepe sarabanda aprobarilor, inmatricularii, etc... Presupun ca multi dintre voi stiti ce este de facut, cu cine trebuie sa vorbim, ce asigurari sa facem, cat costa asigurarile, impozite, etc.

Daktari, la 11 Dec 2007, 19:31, a spus:

sa ma duc in vara la Debrecen sa zbor acolo vreo doua saptamani si la sfarsit de saptamana... e mult mai ieftin ca aici si in plus se zboara mult mai mult, nu trebuie sa stai dupa toanele unora si altora... Sa nu credeti ca ma dau banii afara din casa

Nu ar fi mai bine sa-l inmatriculezi in Ungaria?...Am auzit ca ar fi mai ieftin si mai putina birocratie!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#12 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 December 2007 - 10:39 AM

Radule, tocmai l-am radiat de acolo... Am auzit si eu la fel dar prefer sa il inmatriculez la noi...
0

#13 Useril este offline   Andrei_Vlad 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 08-March 07

Postat 28 June 2009 - 05:47 PM

Cu pozele cum ramane? :rolleyes:
"articolul unu în conştiinţa de pilot care intră vâjâind în pământ: să-mi aduc avionul la aterizare" D.Davidovici
0

#14 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 29 June 2009 - 05:04 PM

Vezi postareaDaktari, la Dec 11 2007, 07:31 PM, a spus:

In schimb daca ai mai mult de 22 ani trebuie sa platesti, chiar daca motivatia pentru zbor este cat casa si numai asta visezi. Mi se pare o tampenie mare. Ma gandesc chiar sa-mi iau brevetul pe B2 si sa ma duc in vara la Debrecen sa zbor acolo vreo doua saptamani si la sfarsit de saptamana... e mult mai ieftin ca aici si in plus se zboara mult mai mult, nu trebuie sa stai dupa toanele unora si altora...

Nu-i pasa nimanui "din sistem" de pasiunea ta. Mai important este cat esti dispus sa "cotizezi" la unul sau la altul. Daca ai posibilitatea sa mergi in Ungaria du-te acolo sa-ti faci orele pentru ca vei termina mult mai repede.
Idem (mai ales) pentru PPL. Aici, la anumite "centre" nu poti sa-l faci nici cu bani pentru ca ti se va spune ca "nu au locuri disponibile". Il poti face la Tuzla, dar sigur esti mai aproape de vecinii din vest.
Insa nu este adevarat ca poti sa zbori planor daca obtii PPL.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu