Micromodele RC\ de spionaj Micro RC\
Postat 18 January 2003 - 03:09 PM
AEROMODELE Rc de mici dimensiuni dotate cu Cam Video aprox(20cm anvergura).
Pare destul de simplu , dar cit de dificil e sa pilotezi asa ceva mai ales la o viteza destul de mare.
Stabilitatea da de gindit dar cu un giroscop cred ca se rezolva, dar nu stiu de unde pot procura unul de dim mici?
Interesant, NUUU?
Postat 19 January 2003 - 02:56 AM
Zippo, dä-mi te rog voie sä fiu putin critic in ceea ce priveste realizarea si punerea in practicä a acestei idei. Avion cu anvergurä 200 mm. Ce greutate max are acest avion ? Ce propulsie ? Citä greutate poate sä transporte ? Ce vrei sä spionezi ?
De ex Robbe Wingo, ACT Fuzzi si Fuzzi pro pentru eleroane cu comandä separatä. Pentru directie si profundor poti folosii Gyro normale de elicopter. Existä si sisteme autopilot, de ex sitemul optic Hall 300 de la Graupner sau Ikarus Trio Gyro pentru stabilizarea in trei axe.
Vitezä mare nu o sä mai aibä avionul täu. Camerele de fotografiat digitale cintäresc intre 40 g si 400. O camrä de filmat intre 250 - 1800 g. Nu cred cä te apuci sä motezi o camerä de filmat digitlä de 300 g si 4000 Euro pe un aeromodel.
Citeva exemple de fotografie aerianä de pe aeromodell gäsesti in galeria foto RHC.
Aceasta postare a fost editata de Corsair4FU: 20 January 2003 - 08:53 AM
Postat 19 January 2003 - 03:29 PM
Am vazut la TV un reportaj cu modelul Cupid, de pe pagina:
http://www.rcmicroflight.com/plans/
Il folosea tot la "spionaj"
ST@RB
Postat 19 January 2003 - 10:03 PM
Postat 20 January 2003 - 01:34 AM
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
Postat 20 January 2003 - 09:27 AM
Postat 23 January 2003 - 07:07 AM
Postat 22 July 2003 - 09:08 PM
Postat 23 July 2003 - 12:30 AM
Postat 23 July 2003 - 12:36 AM
Imi permit sa-mi expim si eu parerea fiind unul dintre "batrani" (nu neaparat cu experienta modelistica dar, poate, cu alt gen de experienta). Daca calc pe cineva pe "bataturi", imi cer scuze anticipat. Nu doresc nici sa jignesc, nici sa fac pe desteptul. Pur si simplu cand am citit acest posting a "sunat" ceva interior...
Copii, cat idei de genul asta raman IDEI sau, mai exact VISE, e absolut OK. Din vise s-au nascut marile inventii ale omenirii.
Daca revenim, insa, la aspectele practice... Cui foloseste asa ceva? Cumva satisfactie proprie? Seamana al naibii de mult cu activiatea unui creator de virusi de calculator... Daca cumva cei ce agreaza ideea au depasit faza de aeromodelist super-avansat, au la degetul mic zborul acrobatic de toate felurile, chiar si zborul de elicopter (cred ca sunt putine lucruri in activiatea modelistica mai dificile decat acesta), au "zburat" toate tipurile de aeromodele, au experimentat tot ce tine de aerodinamica, fizica fluidelor, tehnologii de materiale, stapanesc functionarea si intretinerea micilor (sau mai putin micilor) motoare termice, toata rezistenta materialelor si teoria elasticitatii, dinamica corpurilor solide, notiuni de meteorologie, topografie, cartografie, mai nou, sistemul GPS, partea electronica de comanda radio si ... si... si... si... si... nu mai termin niciodata si nu vreu sa tin apologia modelismului (nici nu am cunostintele necesare). Eeee, in acest caz poate merita sa vorbim despre aplicabilitatea unei asemenea idei. Pana atunci, insa, aduce putin a "007".
Chiar vreti sa va pierdeti timpul cu asa ceva? Ma rog, fiecare stie ce e mai bine pentru el.
Daca incepem sa ne gandim serios cui ii trebuie un aeromodel spion, hmmm... E cam mult de spus si nu doresc sa ocup spatiu pe forum cu pareri personale.
In fine, ZBORUL S-A NASCUT DINTR-UN VIS... Cine stie, poate aveti voi dreptate...
Stima si consideratia
Men (sceptic)
Postat 23 July 2003 - 04:01 PM
Spor la treaba in continuare!
Si n-a fost cu nici o rea intentie, dar ma gândeam ca mai bine i-am incuraja...
Telefon: 0721 385365
Postat 30 September 2003 - 04:45 PM
Postat 09 October 2003 - 02:03 PM
Postat 09 October 2003 - 04:36 PM
Ideea nu este de loc noua, pot spune ca e un pic fumata in Romania in sensul ca s-au facut incercari. Beneficiarul au fost securistii de la UTI(pentru o lume mai sigura, stiu ei ce stiu). Au cumparat un Elicopter, o camera video comandata cu alt receptor si emitzator separat, receptie radiosemnal video si vizualizare de la sol pe monitor. Treaba a costat multi bani si testele au fost facute pe Clinceni, mie personal mi s-au parut satisfacatoare. S-a terminat nasol dupa 2 ore de bazaiala printr-un bruiaj si facut praf elicopterul si camera. Reparabil cred ca sta printr-un birou la UTI.
Au mai fost cereri de un aeromodel care sa patruleze non stop conducta PETROTRANS, investitia era de 100 000 $ dar nefinalizata, desi s-au facut oferte ferme de la firme de profil din Israel, cred ca se descopereau prea multi hoti si s-a renuntat.
Mie personal nu mi se pare o idee traznita, nici un vis, este cat se poate de reala.
Intrebarea este cui foloseste sau mai bine zis o asemenea investitie trebuie sa fie justificata.
Eu nu am asemenea ganduri , prefer daca am bani sa fac bine ce fac in aeromodelism, nici nu se pune problema de performanta intr-o competitie externa la RC, tehnica a evoluat mult.
Voi stiti ca sunt scoli speciale de pilotaj RC, cu stagiu, casa , masa, ore de curs, brevete(costa cam 10000$/curs)?Dar cred ca deschidem alt subiect, ceva de genul cine suntem si spre ce ne indreptam!
Live to fly!!!!!
Postat 09 October 2003 - 05:46 PM
Daca vrei ca modelul sa fie de spionaj atunci nu este recomandat sa folosesti motor termic ci unul electric ca face mult mai putin zgomot.
De preferat ca modelul sa fie ceva de genul elicopter sau dirijabil sa aibe si viteza mica de zbor asta sa vezi ceva ca daca pui o canera video pe un avion si zboara cu viteza mare nu ai facut nimic.
PS: da lasati domne oameni cu pasaricile lor din cap ca daca asta viseaza ei.
Ce voi nu aveti pitici care alti nu ai inteleg?
Postat 10 October 2003 - 06:49 AM
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 10 October 2003 - 05:48 PM
Au fabricat o gramada de modele, eram la aeroclub si le vedeam zilnic cind le incercau.
Modelele astea erau folosite si pentru spionaj, mai corect spus pentru recunoastere aeriana. Puteau fi echipate cu camera foto sau aparat de filmat. Imaginile nu erau transmise din zbor ci erau vazute doar dupa ce modelul ateriza. Camera era montata in interiorul fuselajului, orientata spre sol si protejata de doua trape care se deschideau prin telecomanda.
Una peste alta zic ca s-ar putea gasi utilizare pentru un astfel de model, dar nu unu mic si nervos. Nu au in armata aeromodelisti experimentati Stiu sigur deoarece eram tot la aeroclub cind a fost organizat un curs cu ofiterii care urmau sa manevreze (piloteze?) modelele de care vorbeam. Atunci am vazut cele mai multe si cele mai stupide crashuri.
Postat 10 October 2003 - 05:59 PM
Live to fly!!!!!
Postat 10 October 2003 - 05:59 PM
Live to fly!!!!!
Postat 10 October 2003 - 09:20 PM
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 27 November 2007 - 09:37 AM
provenea dintr/o magazie a unei foste unitati de securitate. a fost scos la casare si l/am salvat de la distrugere.
avea aproximativ 3 m anvergura, doua variante de motoare (cu 2 cilindrii de cate 12 cmc, in linie sau cu un cilindru de 25 cmc) si era prevazut cu o cala destul de mare cat sa incapa lejer o camera foto, video sau un dispozitiv de supraveghere care putea sa fie parasutat .
au fost construite doua tipuri de astfel de aeromodele.
aceste avioane inca exista si sunt folosite azi ca tinte pentru rachetele testate la capul midia,
sunt cunoscute sub numele de ATM (Academia de Tehnica Militara) sau "Tinte".
probabil unii dintre voi ati vazut asa ceva sau chiar aveti pe acasa asa ceva.
Postat 28 November 2007 - 11:28 AM
Postat 28 November 2007 - 09:29 PM
Postat 28 November 2007 - 10:05 PM
Erau mai multe demonstratii, dintre care cea mai interesanta era un mini avion care avea dimensiunea unei cartele de tel public, ce era propulsata de un motor cu Co2, iar altul cu o turbina alimentata de un generator cu perhidrol+permanganat de potasiu. Controlul il facea un militar aflat intr-un vehiculk blindat, de la 2Km distanta. Asta era cam ``ultimul`` nivel de miniaturizare, spuneau ei...
Daca modelistii vor face in viitor asa ceva? Sunt sigur ca peste 10 ani DA.
Acum avem acumulatori LiPo, si suntem ``tari``... Oare? In domeniul militar, ei existau din 1980! Ni Cd cand a aparut pe piata, au fost in mobile, in ce an? Erau folositi de rusi in 1960, cutie metalica verde 2.4V/20A, unii ii stiu....
Astea sunt doar exemble minore, iar daca va spun ca japonezii folosesc insecte ``RC``, unii veti rade (acum).
Si sa mai stiti ceva: In Romania, exista modelisti si nu numai, care daca ar dispune de sume mari de bani, ar fi capabili sa faca ORICE.
Cred ca viitorul va confirma ce am spus mai sus, iar Arca poate fi un alt exemplu, chiar daca e ``in fasa`` acum...
Postat 28 November 2007 - 10:17 PM
HESS, la 28 Nov 2007, 22:05, a spus:
sa nu facem afirmatii....."nefondate"...
cat despre Future Weapos....chestiile alea ce le prezinta ei u fost facute PUBLICE... ce ne zice asta? cel mai probabil vor ramane la stadiul de prototip...orice tehnologie noua a ramas strict secreta pana cand a fost folosita in oarece razboi (vezi F-117, B2, SR-71, etc.) e si logic chestia respectiva....
Postat 28 November 2007 - 10:21 PM
NOTA 10+ lui Bitex pentru ... ``Mereu am sa urez spor la treaba celor care fac ceva. ``
Si as completa: cei ce fac ceva au ajuns sa zboare, chiar daca cei ``destepti`` au demonstrat ``matematic`` ca nu poti sa o faci daca esti mai greu decat aerul, cei ce fac ceva au ajuns pe marte, cei ce fac ceva vor depasi viteza luminii deformand spatiul poate, chiar daca A.Eistein protesteaza, etc. Deci si romodelistii care fac ceva, vor avea si avioane de buzunar. E o chestiune de timp, relativa, ar zice A.E.
Postat 28 November 2007 - 10:24 PM
Dexter_Jr, la 28 Nov 2007, 22:17, a spus:
HESS, la 28 Nov 2007, 22:05, a spus:
sa nu facem afirmatii....."nefondate"...
cat despre Future Weapos....chestiile alea ce le prezinta ei u fost facute PUBLICE... ce ne zice asta? cel mai probabil vor ramane la stadiul de prototip...orice tehnologie noua a ramas strict secreta pana cand a fost folosita in oarece razboi (vezi F-117, B2, SR-71, etc.) e si logic chestia respectiva....
Nu, Dexter, nu ne spune ca raman proto!!!! Ne spune altceva, ca deja sunt duse, fumate, ca altele noi le-au luat deja locul. Cand ies la vedere, sunt deja fumate! Ce au aratat americanii in Irac? Epavele, antichitatile!
Postat 28 November 2007 - 10:28 PM
Postat 28 November 2007 - 10:46 PM
HESS, la 28 Nov 2007, 22:21, a spus:
se gasesc la silverlit :rolleyes: fara sa faca nimic.
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur

Ajutor