Modelism - RHC Forum: Aripa rotativa - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aripa rotativa Cum functioneaza?

#31 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 14 November 2006 - 07:21 PM

Big
Chiar are rol de eleron, de spoiler si MAI ALES de tractiune! Am vazut in Ungaria o chestie identica cu cea prezentata de Padre! Mi-as fi dorit sa achizitionez una, dar nu existau de vanzare. Poate o sa construiasca cineva de pe acest forum un model.
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
0

#32 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 14 November 2006 - 07:38 PM

dracovenia mi se pare o mare DRACOVENIE. Adica e o aberatie.zici ca e un tub cu coada si motor care zboara.E ca o caramida in aer.IN CONCLUZIE DRacoVENIE CU D MARE.chiar mi se pare aiurea B) B) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_09.gif :huh:
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#33 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • Grup: Validating
  • Postari: 1089
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Motoare cu aburi, vapoare etc

Postat 14 November 2006 - 07:40 PM

Mie mi se pare chiar haioasa. Imi aduce aminte de aeroterma pe care am avut-o in baie multi ani.
Nu m-am gandit insa niciodata c-ar putea zbura http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif
<a href="http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic=8657" target="_blank">Remorcher cu aburi</a>
0

#34 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 15 November 2006 - 12:16 AM

sper sa nu deranjez, atasez si eu tot o ciudatenie cu aripi rotative, insa in jurul fuzelajului....nu stiu daca a zburat, dar a fost conceputa de niste romani si e destul de maricica

poza de la MK

Fisiere atasate

I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#35 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 15 November 2006 - 08:26 AM

jester, la 15 Nov 2006, 01:16, a spus:

sper sa nu deranjez, atasez si eu tot o ciudatenie cu aripi rotative, insa in jurul fuzelajului....nu stiu daca a zburat, dar a fost conceputa de niste romani si e destul de maricica

poza de la MK

Este realizarea lui Iustin Capra, impreuna cu inca un inginer al carui nume, spre rusinea mea, nu l-am retinut! 4000-ul de pe fuselaj reflecta capacitata motorului de 4000 cc.

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 15 November 2006 - 08:28 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#36 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2006 - 02:25 PM

Citeaza

Este realizarea lui Iustin Capra, impreuna cu inca un inginer al carui nume, spre rusinea mea, nu l-am retinut! 4000-ul de pe fuselaj reflecta capacitata motorului de 4000 cc.

Ok. Daca explici si cum functioneaza... Am mazgalit 20 foi incercand sa-mi dau seama... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif
Este vorba de „aerodina cu decolare si aterizare verticala“ a lui Iustin Capra?! Daca da, cine-mi poate explica principiul, ca nu-l inteleg!

Aceasta postare a fost editata de ranet: 15 November 2006 - 06:38 PM

In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
0

#37 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 15 November 2006 - 06:38 PM

eu cred ca dracovenia aia ,la altitudini mari isi lipeste aripile de fuselaj si intra intr-un fel de picaj controlat(caun fel de randunica) de chestiille ale de pe lateral care cred ca sunt niste stabilizatoare,PAREREA MEA :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 15 November 2006 - 06:46 PM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#38 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • Grup: Validating
  • Postari: 1089
  • Interests:Motoare cu aburi, vapoare etc

Postat 15 November 2006 - 09:34 PM

Nu cumva bratele alea cu aripioare in capete sunt in numar de trei si se invart in jurul axului? avionul pare sa fie taiat la mijloc tocmai ca sa aiba chestiile alea loc sa se roteasca. Si barele negre de dedesubt sustin cele doua parti ale fuselajului.
Chestiile alea din capetele bratelor par a avea o forma aerodinamica. Poate prin rotire produc portanta si asa zboara minunea... :angry:
<a href="http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic=8657" target="_blank">Remorcher cu aburi</a>
0

#39 Useril este offline   un_cris 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 13-September 05

Postat 15 November 2006 - 10:43 PM

Marinaru, la 15 Nov 2006, 08:26, a spus:

Este realizarea lui Iustin Capra ........

Asa, ca simpla sugestie : moderatorii nu l-ar putea invita sa explice aici modul de functionare ?
Date de contact :Justin Capra
Go fly, young man ! GO FLY !!!
0

#40 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2006 - 11:19 PM

modul de functionare din cate am vazut eu masinaria pe viu cred este urmatorul:cele 2 "elici" contrarotative asigura portanta prin varierea pasului "palelor".pala cand ajunge jos(presupunem ca e chiar sub fuzelaj) se comporta ca o aripa rasturnata, cele 2 pale de sus sunt ca o aripa parasol cu diedru negativ, forta rezultanta se descompune in portanta si 2 forte orizontale si laterale. ruliu se face prin variatia de pas, tangajul prin variatie de pas diferentiata pe cele 2 "elici" si giratia...la fel. miscarile difera prin pozitia diferita a palelor cand pasul variaza, astfel, fortele au pozitie diferita si deci, imprima miscare diferita a aparatului, pe cele 3 axe.

oricum, o explicatie din partea inventatorilor ar fi binevenita.

Aceasta postare a fost editata de jester: 15 November 2006 - 11:28 PM

0

#41 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 16 November 2006 - 08:43 AM

De pe un blog:

Iustin Capra: Inventez, deci exist!

Aerodina DAV (decolare – aterizare verticala) Vir Vas

Savantul stie totul, dar, din pacate, numai atat. Pentru ca pierde esenta, se artificializeaza, devine el însusi.

Dupa „Rucsacul zburator” a urmat un aparat de zbor, construit în anul 1968, care, la vremea respectiva, reprezenta o noutate: nu folosea aripi, elice si jet. Atat sustentatia cat si propulsia erau asigurate de un ansamblu de aripi toroidale fluide care rezolva problema aterizarii, decolarii si propulsiei. Ca si elicopterele, putea stationa în aer, se putea misca în orice directie, dar viteza atinsa putea fi dubla si, în plus, printr-un sistem original de autorotatie, posibilitatea de prabusire era exclusa. Aparatul era micut (avea doar doua locuri) si era echipat cu un motor Walter de 150 CP. A fost construit cu sprijinul unui prieten, Vasile Sebe, de profesie parasutist si a fost botezat VirVas (o combinatie între prenumele celor doi si capacitatea motorului: 4 l). Aparatul nu a zburat decat la nivel de studiu, întrucat, atunci cand a fost terminat, inventatorul Iustin Capra a fost reclamat de vecini (era la moda delatiunea) ca a construit în curte un misterios aparat de zbor. Toata truda, care s-a consumat mai ales în eforturile de procurare a materialelor (colegii de la Fabrica din Baneasa îl ajutasera sa mai procure cate ceva din cimitirul de avioane), s-a dus. Aparatul a fost ridicat de un echipaj de militie si transportat la Turnul de Parasutism din parcul 23 August, unde a fost dezmembrat. Au mai ramas doar cateva piese care au ajuns la Ministerul Apararii Nationale în ideea refacerii aparatului, dar, în absenta fondurilor, totul a ramas pe planseta. Cat de actual mai este aparatul l Ar fi mai performant si mai usor de manevrat decat elicopterul datorita dimensiunii sale: 3 metri înaltime si 4 metri latime l Poate fi garat în spatii mici (ideea initiala a fost de a-l pune la dispozitie parasutistilor) si are un consum apropiat de cel al automobilelor l Aparatul este brevetat si înregistrat la OSIM
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#42 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2006 - 11:03 AM

Bun... asta da PROVOCARE! Se baga cineva sa construiasca o macheta zburatoare?

jester
Mai ai si alte imagini (din alte unghiuri)?

Aceasta postare a fost editata de ranet: 16 November 2006 - 11:16 AM

--------------------
0

#43 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2006 - 11:10 PM

din pacate, asta e siongura imagine care o am cu aparatul, intrucat aparatul digital a avut memorie mica si a trebuit sa incerc sa comprim tot ROIAS-ul in vreo suta de poze....aeroclubul nici nu l-am fotografiat ca nu am mai avut unde....
incerc sa intreb pe cineva daca mai are poze cu el si voi mai posta daca vreti.
0

#44 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 November 2006 - 10:22 AM

Multumesc jester
Chiar ma intereseaza foarte mult!
--------------------
0

#45 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 November 2006 - 11:20 PM

cu permisiunea lui @alexu` postez o a doua poza cu zburatoarea. oricum nici el nu mi-a cerut permisiunea sa posteze poza mea in alta parte :( :(

Fisiere atasate

0

#46 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 November 2006 - 08:01 PM

Multumesc jester http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
--------------------
0

#47 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 26-September 05

Postat 22 November 2006 - 07:27 PM

Cei care au fost la mitingul aviatic din vara de la Kogalniceanu au putut admira jucaria asta. Si pozele ce le-ati postat sunt tot de acolo daca nu ma insel. O sa dau o geana prin pozele ce le-am facut acolo si poate mai gasesc ceva
0

#48 Useril este offline   Calu2 

• Zbor cu orice navo auto velo sport
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 757
  • Inregistrat: 28-May 05

Postat 22 November 2006 - 08:37 PM

Chestia din ultima imagine functioneaza pe principiul de "FRAIERSTARTER" analizati bine toate comenzile pe care le are si cuplajul dintre motor si cocpit...mai ales barele alea de 2 lei dinte motor si cocpit...multe altele...va dati putin seama ce inseamna motor de 4000cmc la toate sistemele alea de cacao?
Cred ca am mai trosnit ceva!!!Cand vorbesc aiurea este Robotul...
0

#49 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501

Postat 22 November 2006 - 08:59 PM

Domnu Calu eu zic ca nu e bine sa faci afirmatii nefondate la adresa cuiva din moment ce nu cunosti persoana respectiva.Tu nu esti in stare sa construiesti un aeromodel
de la a-z pe cand domnu`Capra are citeva inventii la activ.Nu mi-o lua in nume de rau dar ti-o spun ca unul care s-a intalnit personal cu dansul si-i stie aprecia valoarea.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#50 Useril este offline   Calu2 

• Zbor cu orice navo auto velo sport
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 757
  • Inregistrat: 28-May 05

Postat 22 November 2006 - 09:37 PM

Scuze da il cunosc de ceva ani si siu ce face sau l-am cunoscut ca am rupt relatia de cati-va ani ca era prea batran si avea alte ocupatii ....motive personale..da nu asta este problema ,ci ma refer la acest proict strict ...,restul toata lauda si stima ...sunteti prea increzatori in a zbura asa ceva ...nare nici-o sansa .../ si despre construirea unui aeromodel mai vorbim ...eu unu am facut multe ,da matale ce ai facut pana acum de tot critici si in stinga si in dreapta?
Cred ca am mai trosnit ceva!!!Cand vorbesc aiurea este Robotul...
0

#51 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 22 November 2006 - 10:04 PM

Boei carcotasilor!
Hai sa lasam subiectul sa se dezvolte la valoarea lui si nu la a noastra.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#52 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 228
  • Inregistrat: 05-September 05

Postat 22 November 2006 - 10:30 PM

mie personal imi place la nebunie ideea cu zburatoarea asta si cred ca nu trebuie sa se certe nimeni, subiectul este prea generos. Daca e inregistrata la OSIM atunci dracovenia chiar zboara cel putin teoretic. Am avut de-a face cu ei si le trebuie cel putin 18 luni sa-ti elibereze un brevet, ca sa nu mai spun de bani....Zburatoarea ciudata pe care am vazut-o poate nu este decat un model, incapabil sa zboare din motive independente de concep. Ideea ca cineva s-a gandit ca se poate si asa e geniala insa. Eu unul sunt de-a dreptul fascinat
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu