PS. Nu la sisteme de pozitionare in sine m-am referit mai sus ci mai degraba la soft gata facut care sa poata fi aplicat acestui tip de sistem. Cred ca cel mai simplu este cu traductor optic incremental cu 100-200 incremente pe rotatie si obtinem cel putin precizia sistemului cu MPP. Presupun ca un traductor direct pe arborele motorului rezolva mai greu problema jocurilor daca nu o poate face soft-ul. Urmeaza intrebarile: a gasit cineva un soft moka (sau relativ ieftin) pe net sau prin alte parti care functioneaza cu 2-3 servomotoare de curent continuu si traductor incremental de pozitie? Sau ceva similar privind pozitionarea? A facut cineva ceva legat de motoarele de curent continuu? Teoria presupun ca e cunoscuta, variatoare de turatie cred ca s-au facut destule, dar sistem de pozitionare in sine a facut cineva? Ca daca nu-i complicat tare, motoreductoare de CC se gasesc gârla si destul de ieftin, sunt puternice si potrivite pentru aplicatii serioase (curse, forte, viteze foarte mari). Proiecte de diploma am vazut pentru sisteme cu un singur motor dar soft complet pentru 3 n-am vazut. Am sa caut!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 December 2003 - 08:38 AM

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla