Ai unul de vanzare si vrei sa vezi cam care-i piata? Sau e doar un exercitiu de calcul?
Incep sa adun eu cam cat as da, daca nu as sti sa fac.
Fara sa stiu pretul softului care comanda independent cele patru motoare, pun 100 euro pentru ala cu 3 ca atata costa kcam-ul daca nu gresesc. Apoi ca ideea de exercitiu a venit da la un bacauan mai pun 80 euro pentru un Pentium I apoi inca 50 pentru controller, cam 30 pentru partea de incalzire (variator tensiune, transformator, rezistenta) si sa zicem cam 100 euro motoarele si toata partea mecanica. Cam 360 euro materialele, si sa zicem ca mai pui ceva si pentru manopera si nu depasesti 500 euro.
Eu zic sa ne certam serios si sa vedem ce e gresit si ce se poate schimba in ce am zis. Dar cu argumente. N-am luat in discutie daca vanzarea se face cu acte sau fara si nici n-o iau acum.
PS Poate merge marita suma pentru mecanica dar nu cu mult.
Tot pana in 500.
Acum sa vedem cum se face concret:
Omul nu cumpara softul ca gaseste o varianta moka sau sparta pe net.
Nu mai cumpara si calculatorul ca precis are pe acasa un 586/P1 pe care sa-l ingroape in CNC.
De aia 50 pentru controller nu scapa ba chiar daca-l ia gata facut ajunge la 100. Presupun ca daca-l face tot cu 100 il vinde.
Mai trebuie adaugat sistemul de incalzire.
Si e discutabila suma pentru mecanica. Cu masa cu picioare, doar placa de baza, variante mult diferite de constructie si multe altele.
Motoarele pot fi cumparate de afara cu 25 euro bucata sau din talcioc cu pret de zece ori mai mic. Nu stiu ce varianta o sa afirme ca a folosit...
Pot sa ramana cam: 100 controllerul si 100-150 mecanica. Pe la un maxim 300 euro cred ca poti zice ca-i pret corect, fara multa manopera si fara acte.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 25 August 2004 - 10:45 PM