katran, la Jun 1 2010, 07:08 PM, a spus:
Frumos ... I-mi place axa Z in special , pare solida ...
Cum ai aliniat sinele pe Y ( paralelism , planeitate ...) ? De ce nu ai pus tot sine profilate si pe X ?
Ce motor de frezare ai pus acolo ? Ma intereseaza in mod special ce turatii , ce putere ... In bot pare sa fie un ER ...20 sau 25 ? Ce T.I.R. are motorul ?
Am mai studiat nitel , si se pare ca as avea nevoie de un motor mai serios ... cu conditia sa tureze intre 6000 si 18000 , la 400Hz ... Cam cat costa
motorul si drive-ul ? Daca reusesc sa dau repede masina aia pe care tocmai am terminat-o , iar pretul motorului este decent in raport cu performantele ,
vreau si eu unul ... eventual ma ajuti sa programez drive-ul , ca habar n-am cum se face ...
Tinem legatura .
gabriel
salut
si pe x sint sine profilate de 25.poate nu se vad.inca nu am ajuns sa reglez si sa aliniez masina doar ca prelucrarile le-am facut cit am putut de precis pe o freza cu afisor de cota si dupa ce au fost fixate corect.
motorul e un spindel de 1.6 kw cumparat din italia cu 200 eur la 18000 rot comandat prin convertizor.daca iti aduci aminte ti-am mai spus de el cind era vb daca pe mas ta sa folosesti o scula kress.ti-am mai zis ca am fost cu un prieten care a luat o scula la fel de faina de 1.1kw cu 190eur.le-am si probat acolo nici nu se aud in turatie.racire cu aer.convertizorul l-am luat de la hiend de aici,un LG, se programeaza simplu.
foloseste ER 20 iar tipul din italia da cu 7 eur o bucsa elastica indiferent de diam
daca vrei iti pot da coordonatele lui
apropo,nu recunosti motoarele de actionare,sint cele de la tine
toate cele bune