Felicitari! Iti dai seama ca orice spus in plus, e inutil.
Era o intrebare despre un zgomot regulat, pe o directie. Presupun ca ai rezolvat-o, am inteles ca banuiai mecanica. Din mecanica parea, dar se mai inampla si in alte situatii.
Am constatat ca si fisierul incarcat spre rulare poate produce astfel de probleme. Daca utilizatorul are un anumit obicei in a construi acel fisier, poate obtine rezultate diferite la rulare.
Astazi avand program de joaca, am rulat (in aer, fara prelucrare) cu viteza foarte mare (20000 mm/min, ca e pe curele) pe o jucarie facuta ca proiect scolar, un contur la care polilinia avea inceputul undeva pe latura patratului, nu in coltul lui. De cate ori trecea prin acel punct se simtea o intrerupere neplacuta. Ma gandesc ca daca liniile de prelucrat nu sunt continue (in functie de munca din softul de masinare) pe o anumita directie sau chiar pe toate, se poate intampla un astfel de fenomen.
O sa incerc sa pun un atasament din 3 poze cu un patrat de prelucrat, la care inceputul conturului este initial undeva pe o latura (se vede un punct galben acolo), apoi l-am mutat in coltul cel mai apropiat si apoi am lasat laturile "explodate" in mai multe linii, fiecare cu inceputul ei (ordinea pozeor e schimbata). In fiecare astfel de punctulet, apare o intrerupere, indiferent de setarile facute sau programele care mai ruleaza in spate. In ultima vreme incerc sa nu las astfel de puncte in zonele de interes.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 May 2009 - 10:12 PM