CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica
Postat 22 July 2008 - 10:10 AM
sau nu ..... Eu sper ca da .....
Sincer sa fiu , nu cred ca o sa lucreze cine stie ce , eventual componentele din aluminiu pentru urmatorul
proiect .... ideea de baza fiind constructia de masini si nu productia de repere in masa .... dar nu se stie
niciodata ce idee creata ne mai vine ..... mai avem timp pana la pensie ..... n-o sa ne plictisim
Postat 22 July 2008 - 12:32 PM
katran, la 22 Jul 2008, 06:37, a spus:
Sigur dece nu ? Chiar imi face placera sa discut si sa schimb idei.
Cu intoarcerea la origini e cam valabil chestia... eu tot inca sper ca se va misca ceva in tara asta, mor de ciuda cand vad in alte tari mult mai mici niste comunitati cu CNC-isti de te doare capul dar la noi nu prea e posibil acest lucru, de la origini ni se trage http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Aceasta postare a fost editata de vrajitoru: 22 July 2008 - 12:56 PM
Postat 23 July 2008 - 08:53 AM
Imagini atasate
Postat 23 July 2008 - 08:54 AM
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de hellas: 23 July 2008 - 08:55 AM
Postat 15 August 2008 - 05:05 PM
nu am mai postat nik de mult timp insa urmaresc zilnic forumul si e interesant....
care stie cum putem construi un vacum home made ca is interesat si eu sa-mi fac unul
precizez ca am compresor care poate sa imi dea 8~11 bar continuu.... banuiesc ca trebuie compresor sau am inteles eu aiurea?
Postat 17 August 2008 - 06:14 PM
vrajitoru, la Aug 15 2008, 06:18 PM, a spus:
Totul este facut de mine inafara de surub, axele rotunde si bucsele cu bile. :lol:
Frumoasa realizarea. Felicitari.
E robusta. Si cu cat ansamblul e mai greu, cu atat se reduc vibratiile induse de scula de frezat.
Eu as fi facut totusi suportii de sprijin ale axei Y inclinati. Astfel incat atunci cand montezi si scula de frezat pe axa Z, centrul de greutate a intregului ansamblu (scula, axa Z si axa Y), sa cada intre punctele de sprijin ale axei Y pe barele axei X.
Din poza se vede ca acum sta in picioare, dar daca mai pui si scula pe axa Z nu cred ca va mai fi in echilibru.
E doar o parere.
Stima
Postat 24 August 2008 - 05:55 PM
Pentru cine vrea carcase pentru bucse cu bile de 12mm am promotie luna care vine la doar 5 Euro bucata, uitati poza. In partea de jos are 2 gauri filetate M5 pentru prindere :)
Postat 26 August 2008 - 12:10 AM
x=800,y=450,z=120 M-am gandit sa pun ghidajele cum se vad in poza de 30mm dar cum nu am avut decat de 25 am pus de astea, m-am urcat pe ele si nu flambeaza mai mult de 2mm si am 80kg, ma gandesc ca nu vor flamba deloc cu 10-15Kg cat vor avea impreuna Y si Z
Faza naspa la modelul asta e ca preaia denivelarile mesei pe care e pus dar iese mai ieftin ca si altele...
Postat 26 August 2008 - 08:32 AM
Faza naspa la modelul asta e ca preaia denivelarile mesei pe care e pus dar iese mai ieftin ca si altele...
Orice bara va 'flamba' daca o pui in pozitie orizontala chiar fara nici o greutate pe ea.
Ca sageata in acest caz e foarte mica, asta e alta discutie.
Orice kg in plus, va mari sageata.
In ceea ce priveste denivelarile mesei, o solutie ar fi ca dupa asamblarea finala, sa treci cu o freza pe toata suprafata ei,
ca si cum ai face o rectificare.
Problema e ca atunci cand vei prelucra piese cu dimensiuni apropiate de ale mesei, vei avea abateri egale cu sageata barelor pe care spui ca le-ai incercat. Asa ca efectul prelucrarii de mai sus va fi nul.
Daca vei prelucra doar lemn, poate ca acest lucru nu va deranja prea mult
Stima.
Postat 03 September 2008 - 01:37 PM
Problema este ca sunt foarte apropiate (practic sunt lipite intre ele) si desi sunt 4 s-ar putea sa nu obtina precizia dorita, dar daca e sa cumpere 4 suporti (in care vor fi 8 bucse) e prea mult si parca si scump. Si eu votez pentru 4 bucse dar daca jocurile sunt mari ar trebui sa le distanteze axial pe cele 4 pe care le are in 2 suporti. Asta inseamna ca nu mai ajung cei 2 suporti si trebuiesc construiti alti doi si asta mai inseamna ca e inutil sa le cumpere montate daca tot nu rezolva treaba.
Desi e mai complicat montajul, poate ar fi mai ieftin de luat 4 bucse separate si facuti suportii la comanda pe undeva. In fond sunt 4 bucatele de material gaurite si prelucrate frumos. N-ar trebui sa fie extrem de scump.
Imi cer scuze pentru pluralul SUPORTI folosit in mesaj. Zgarie neplacut la ureche, dar nu se moare din asta. L-am gasit asa in putin dictionare si n-as baga mana in foc pentru corectitudinea lui. Aproape peste tot apare SUPORTURI. O sa ma corectez la primul comentariu cu argumente, daca e cazul.
La fel, am o problema cu pluralul de la BUCSA. Stiu ca peste tot apare ca fiind BUCSE dar pe unele pagini de internet (chiar in cataloagele de firma) este folosit BUCSI. M-am obisnuit sa folosesc in discutii varianta folosita de cel cu care discut, chiar daca e complicat. Scuze daca mai apar cu asa ceva pe aici. Aproape ca mi-e jena sa-i explic celuilalt: "ba nene, vezi ca in DEX pluralul e BUCSE". Zic ca el si fac ca mine (sa ramana si omul fericit).
Spor la treaba si scuze pentru offtopic.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 September 2008 - 01:39 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 06 September 2008 - 10:33 PM
Postat 08 September 2008 - 09:55 PM
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
toate piesele sunt cumparate de la http://www.hi-end.ro si au costat sub 1000 Euro :D
Postat 08 September 2008 - 10:11 PM
vrajitoru, la Sep 8 2008, 10:55 PM, a spus:
Si daca n-ai chef de lucru, ce se intampla? Te uiti la el cum sta?
Imi place faza cu "toate piesele sunt cumparate de la http://www.hi-end.ro si au costat sub 1000 Euro ". Spune pe romaneste ca toate piesele au fost facute de tine si stim pe ce teren jucam! Nu e nici o rusine! Felicitari pentru realizare!
Asteptam macar poze, si ceva comantarii dupa aia! Vreau si eu motoare de 1,5Nm. Te caut!
Spor la treaba!
Postat 10 September 2008 - 11:24 AM
- motoare pas cu pas Sanyo Denki 4A, 3Nm – 2 bucati (80euro/bucata)
- patine ghidaj linear HIWIN HGW15CC – 8 bucati (32Euro/bucata)
-sina ghidaj linear HIWIN HGR15 – 2 bucati lungime 2000mm (150euro/2000mm; le vand doar intregi fara sa le tai)
- rulmeti (bucse) NBS KB 2045 PP cu suport din aluminiu - 4 bucati (18euro/bucata) (sunt putin folositi)
Pentru info suplimentare va rog contactati-ma in privat.
In afara de bucse, toate celelalte materiale sunt noi.
Postat 19 September 2008 - 09:12 PM
lucrez acum la un cnc de 1000x1000x200 si am ales pt miscare liniara sistemul ala daca il stiti cu 4 rulmenti normali pusi cate 2 in v. ce parere aveti? o sa mearga calumea? din teste ar merge ok insa mai am putin pana la asamblare si o sa vad rezultatele!
si mai am inca o nelamurire:
am vazut ca majoritatea cnc-rilor au la miscarea pe x unde distanta intre cele 2 axe e mai mare un singur ax filetat!
bun pana aici, dar cum se comporta cand frezezi spre capatul axei y? nu ramane putin freza in urma fata de coordonata de miscare pe x? nu stiu! asa ma gandesc si poate voi care ati mai facut cnc mai multe sau mai multe teste ma puteti lamuri!
am vazut undeva pe net o idee de anulare a acelui joc cu niste cabluri si in acest fel axul filetat nici nu mai trebuie sa fie la mijloc ci chiar pe unul din capetele lui y. poate o sa aplic si io la mine treaba asta ca fac transmisia pe curea si parca nu as pune 2 curele la fiecare capat ca ma costa mai mult si se complica putin! ce spuneti? daca nu stiti principiul ala cu cablurile oricum nu mai stiu linku asa ca o sa desenez de manuta si o sa va explic... dar nu cred ca o sa fie nevoie! B)
Postat 20 September 2008 - 03:18 PM
Uite si o schita de CNC care foloseste asa ceva http://www.hiend.ro/...cnc_router1.pdf
Aceasta postare a fost editata de vrajitoru: 20 September 2008 - 03:19 PM
Postat 20 September 2008 - 07:43 PM
Postat 20 September 2008 - 07:44 PM
Postat 20 September 2008 - 08:26 PM
Poate preluam greutatea pe mai multi si solicitam bara doar la sarcini verticale (macar cand nu frezam). Cred ca in timp tot pe cei de sus se va sprijini.
E bine si asa. Sau sa zic altfel, e mult mai bine decat multe alte variante...
Spor la treaba!

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla