Da, asta este, sunt dator cu o bere. :)
Chiar ca are viteza cat incape ploterul acela. Iar controlerul este cat se poate de frumos, profesional. Dar este pentru o masina dedicata, cu interpretorul de hpgl (presupun) onboard. Chiar ca este frumos, si ma intreb ce soi de motoare ai acolo daca reuseste astfel de performante doar cu cipuri allegro. Spun asta deoarece am testat un modul cu cipuri allegro, era vorba despre unul de la techlf, varianta mai veche, cu port paraleu. Si nu am fost defel multumit, desi era realizat frumos, in smd, cu cpld, etc.
Si mai am o nedumerire: dezvoltarea placii aia costa cateva k€ bune: design mixt, CPLD, ceva procesor mai serios, etc. Ma gandesc ca si mecanica este optimizata pentru o masa in deplasare minima, cu structura paralela echilibrata (ca si ale mele), deci s-a muncit mult, si ma gandesc ca proiectul mecanic a costat comparabil. Ma gandesc ca tu ai dimensionat componentele, si de aceea intreb de ce nu ai ales un motor de curent continuu? Oare nu era mai adecvat dinamic?
Eforturi de 320Kg pentru un plotter . :D Sunt curios de o mecanica conceputa pentru astfel de sarcini. Ma gandesc ca proiectul final bate catre ceva de prototipare rapida, ca astea vor fi ca imprimantele peste ceva vreme. Cu imprimantele A0 cu jeg de cerneala atat de ieftine, cu buffere imense, formatele si masinile vectoriale sunt pe duca. Pana si masinile de prototipare lucreaza deja in rastru.
Dar sa stii ca ma onoreaza comparatia dintre jucariile mele si sculele voastre. Uite, vin si eu din urma, asta este un modul de control cu interpretor onboard si interfata completa, USB, serie, step/dir pe paraleu, derivat din prima varianta. Iar daca cineva este curios, va gasi printre filmele uploadate pe google video testele de repetabilitate si G00 pentru noul controler, de data asta servo ;)
Aceasta postare a fost editata de bogdanel: 28 April 2008 - 07:00 AM