La MPP-uri cred ca nu se pune problema timpului, ca si la viteza maxima de rotatie a motorului, frecventa semnalelor e foarte mica. Nu cred ca pot trece de 500Hz pe motor, chiar si fara sarcina, fara sa risc. Si cum sunt 3-4 motoare, sa zicem cu rezerve cu tot, poate 2 (4) MHZ. E corelata in realitate si cu tipul prelucrarii, si nu-i nevoie de viteza decât la deplasarile rapide. Si daca nu-s deplasari rapide care-i problema? Conteaza in cazul nostru 1-2 minute in plus la o piesa care se face "cu pila" in 3-4 ore? Nu. Timpul asta se poate recupera din alta parte sau se poate folosi la o ceasca de cafea sau 2-3 fumuri de tigara... Am vazut scheme simple de comanda cu uC ieftin, http://www.dakeng.com/u2.html si incep sa cred ca se poate si mai mult. De ce n-ar fi unul singur pentru 3-4 motoare daca are numarul de pini necesar? Am incercat de multe ori sa invat câte ceva de spre uC, dar n-am dus treaba pâna la capat. Teoria o mai stiu, documentatie am citit, (ba chiar am facut fizic si un programator de eeprom-uri desi n-avea legatura cu uC), dar niciodata n-am procurat un uC sa-l scriu si sa fac concret o treaba. Mi-a fost simplu sa pun 2-3 CI ieftine si gata munca. Trebuie cândva sa trec de faza asta. Mai vorbim. Spor la treaba!
Skyspy, e putin neclar ce zici. Poti intra in amanunte? Motorul pas cu pas sa comande servomotorul? N-am inteles bine. Ai mai intâlnit pe undeva ce zici tu? Crezi ca-i functional, bun si ieftin?
Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 December 2003 - 07:42 PM

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla