Modelism - RHC Forum: Nu ai ``raza de actiune`` ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Nu ai ``raza de actiune`` ? Fa-ti!

#61 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 08-October 07

Postat 01 November 2007 - 10:16 PM

Ca tot s-a vorbit...... Cei care aveti deja in 2,4Ghz, sunteti multumiti? Ce spuneti? M-ar bate gandul..... De ce sa-mi mai scot ochii cu ditai antena?
GAZ PE APA- sentiment de nedescris!
0

#62 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 02 November 2007 - 12:50 AM

Hmmmmm teoria chibiritului in actiune in decursul a destule pagini....

Mai stiu un subiect asemanator....aici

PS.Nu mai cautati sa explicati fenomenele ca deja le-au explicat cativa de ne functioneaza ale noastre echipamente RC, fiti multumiti ca functioneaza.. De raza mai mare ar prinde bine dar pana acum a crescut doar lungimea subiectului, nu si raza in practica.

Stima si respect

Aceasta postare a fost editata de protheus: 02 November 2007 - 01:00 AM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#63 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 10-October 07

Postat 02 November 2007 - 09:45 AM

cam asta e treaba cu 'burta' ... http://www.sorinelectronic.ro/wireless/tut...%20wireless.doc

ps. se pare ca situatia e mai nasoala decat am crezut....m-a luminat si pe mine cineva azi :rolleyes: .......deci, la o variatie de 30% a tensiunii de alimentare....puterea se modifica cu 70% pt ca P = U^2 / R unde R e constant si reprezinta impendanta antenei

Aceasta postare a fost editata de cucubauu: 02 November 2007 - 10:25 AM

cucu?
0

#64 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 November 2007 - 10:52 AM

HESS, la 1 Nov 2007, 22:16, a spus:

Ca tot s-a vorbit...... Cei care aveti deja in 2,4Ghz, sunteti multumiti? Ce spuneti? M-ar bate gandul..... De ce sa-mi mai scot ochii cu ditai antena?

Intrebasem despre cei care au cumparat deja in 2.4 Ghz...... Sunteti multumiti, cum vi se pare?
0

#65 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 02 November 2007 - 11:02 AM

aveti destule subiecte despre 2,4,nu e cazul sa deviem discutia.

de exemplu aici,si mai sunt o gramada.
flying is my life...
0

#66 Useril este offline   HESS 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 November 2007 - 11:03 AM

Merci, interesant. Nu gasisem...... :angry:
0

#67 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 02 November 2007 - 04:01 PM

cucubauu, la 2 Nov 2007, 09:45, a spus:

cam asta e treaba cu 'burta'  ...      http://www.sorinelectronic.ro/wireless/tut...%20wireless.doc

Salut,
Ceea ce nu stiam era expresia, nu fenomenul :angry:. Si ca veni vorba, definitia zonei Fresnel din documentul citat este incorecta. "Conul de castig" si zona Fresnel nu au nici o legatura. Am intalnit frecvent confuzia intre caracteristica de directivitate a antenei (care, bai za uei, nu este asa clar definita cum este desenata in poze) si zona Fresnel. Zonele Fresnel sunt locuri geometrice ale punctelor cu proprietatea ca suma distantelor la cele doua antene sunt egale cu distanta in vizibilitate directa adunata cu un numar intreg de jumatati de lungimi de unda (Lambda/2). Ecuatia rezultata (in trei dimensiuni) este cea a unui elipsoid de rotatie. Sectiunea cu un plan este o elipsa. De aici denumirea de "Elipsoid Fresnel". Lambda/2 provine de la necesitatea ca frontul de unda sa isi schimbe faza cu 180 de grade datorita diferentei de drum. Hai ca iar am luat-o pe ulei... Pasiunea, ce vreti... ?!

cucubauu, la 2 Nov 2007, 09:45, a spus:

ps. se pare ca situatia e mai nasoala decat am crezut....m-a luminat si pe mine cineva azi :wub:  .......deci, la o variatie de 30% a tensiunii de alimentare....puterea se modifica cu 70%  pt ca  P = U^2 / R   unde R e constant si reprezinta impendanta antenei

Exact ceea ce am spus in primul meu post... Proportionalitatea puterii cu patratul tens de alimentare.

Cirip

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 02 November 2007 - 04:06 PM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#68 Useril este offline   Freigeboren 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 166
  • Inregistrat: 02-June 08

Postat 24 February 2013 - 11:11 PM

Vezi postareaHESS, la 28 October 2007 - 10:21 PM, a spus:

Pt cei mai multi dintre navomodelistii care au o telecomanda mai ``de jucarie`` si care are in general o putere in antena tipic de 0,1W, trebuie sa stie ca este suficienta pentru navo, DAR: ca sa poata dormi linistiti, exista o solutie simpla pt a obtine mai mult.
Majoritatea Tx-urilor au etajul final de amplificare RF de tip emitor comun, si un tranzistor final (NPN in general de 0.3...0.5W) ce accepta o mica modificare:

1. Daca finalul nu are un radiator, atasaza-i unul, chiar si lipit deasupra pt cazul ca este tip SMD. ( epoxi merge)
2. Emitorul finalului este legat la masa (-) printr-o rezistenta ce poate fi micsorata (prin inlocuire) progresiv cu pana la 30%.

Nota: Se foloseste un rezistor chimic, NU bobinat! Tranzistotul final este ultimul dinspre antena.Intre el si antena este filtrul ``pi`` sau doar o bobina si ceva condensatori, la modele mai simple.
Nu umblati la bobine, nu scurtati sau lungiti antenele!

... va supun atentiei :

http://imageshack.us...832/txfata.png/

reprezentand portiunea "finala" a unei radiocomenzi in 27 mhz , unde in imediata apropiere a antenei se vad 3 tranzistori , o bobina si un filtru de 27,### mhz , plus ceva rezistente, condensatori... asa cum am dedus in :

http://imageshack.us...3/99137287.png/

1) Care este tranzistorul "final" ,,ala care "bate" in antena ?
2) vreau sa-l inlocuiesc cu un trnz. asemanator dar de putere mai mare (si mai flamand) si pe care sa lipesc si o tentativa de radiator..
3) In cazul fericit in care pot scade rezistenta nr,1 (am gasit-o de 22 de ohmi) pana la cca 66% deci cca 15 ohmi , pot spera intr-o crestere a puterii de emisie ? Cum? Cat?
Statia are o "bataie" de cca 150 m si-mi trebuie vo' 300 m (sau in mod permanent cca 200 m si-n mod "turbo" vo' 300 m. Modul "turbo" il gandesc astfel : A) prin intermediul unui comutator multipin sa pot introduce un final "paralel" cu finalul original si B) prin adaugarea in paralel a unei rezistente suplimentare celei finale (R1) sa-i scad rezistenta totala a ansamblului....... simultan sau pe rand...
Astept pareri.......
... sunt slab la electronica dar bunicel la zoologie..crocodilii ..sa nu-si bage "coada"!
Un pui de lup , intr-o noapte cu Luna plina s-a speriat de ea, si a jurat ca dupa ce va creste mare si puternic , o va pandi si o va manca......Dupa 1 an , intr-o alta noapte cu Luna plina , insetat, lupul a vazut Luna in oglinda unui lac.....incordat a sarit cu gura larg deschisa si.............s-a'necat! ....
0

#69 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 25 February 2013 - 12:22 AM

...1 este bobina de adaptare a antenei, daca-i schimbi valoare ai dezacordat finalul si prinzi muste ca de obicei, finalul este ph2369 si are emitorul infipt direct in masa, se poate inlocui cu 2n2369 ,factor beta peste 50 si adaugarea unei rezistente intre 1 si 5 ohmi in emitor , deasemenea poate fi inlocuit cu 2n3866 in aceleasi conditii, un alt final care percuteaza bine este bd139, deasemenea limitat cu o rezistenta in emitor, solutia "geniala" din finalul punctului 3 este o tampenie si o tratez ca atare !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu