kirucd, la 15 March 2015 - 09:23 PM, a spus:
are centrul de greutate catre prova, sta cu alte cuvinte in bot, iar in momentul in care gliseaza totul este ok.
Fara sonar. Iar mersul este unul perfect normal, fara topaieli si fara a fi leganat.
Cu sonar centrul de greutate este tot spre prova, dar ceva mai putin vizibil decat in cazul in care nu am sonar,
dar datorita suprafetei mari a sonarului si a pozitiei sonarului (partea de jos a sonarului este un cerc cu diametrul
de aproximativ 8-9cm si este la 2 cm deasupra locului unde se termina oglinda si pe unde iese jetul de apa impins
de elice) mersul este unul topait.
Asta incercam sa iti explic ipsihi, fara sonar barca merge cum trebuie fara sa mai adaug greutate in plus, centrul
de greutate este spre prova. Pentru echilibrarea barcii am folosit deja aproximativ 100 grame de plumb, barca era
aplecata spre babord.
Am sa incerc sa mai adaug greutate in prova sa vedem ce se intampla cu sonarul montat. Nu cred sa fie mare
diferenta, barca nu se poate ridica (glisa) atat de mult incat jetul care este impins de elice sa nu mai loveasca sonda.
...trebuie doar un adaos de plumb echivalent cu greutatea sonarului tau si plasat in botul barcii ,asta in cazul in care nu vrei sa schimbi pozitia acumulatorilor !!!

Ajutor