Modelism - RHC Forum: planuri barca pentru nadit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 66 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

planuri barca pentru nadit

#1580 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3557
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 18 February 2013 - 08:00 AM

Sa inteleg ca CRDW isi face un cat la tine Vasia? "Surprize ... surprize si mare onoare pe mine ... mi-a creat VASI catamaran , si cum sa -i zicem ... cum sa -i zicem ? ... DINOCCO sa fie ... zis si facut " pai atunci de ce nu face si curat la locul de munca?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#1581 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 30-September 12
  • Interests:Constructii de tot felul , Pescuit Sportiv ,Drift

Postat 18 February 2013 - 08:48 AM

... spune o vorba din popor ... ca unu moare de drum lung si celalalt de grija altui-a ... si ca sa stati linistit ... se face DON MANOLO ... se face , cind este cazul .
0

#1582 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1049
  • Inregistrat: 26-April 04
  • Interests:navomodelism

Postat 18 February 2013 - 02:07 PM

Sa traiesti nea Manolo, dupa cu stii, si stim impreuna ca esti informat, Adistul, Dinu, si cu mine lucram impreuna la niste barcute, ultimul model a fost facut mai rotunjor pe "burta" la cererea lui Dinu, din acest motiv i-am zis "catul lui Dinu" sau Dinocco cum a fost botezat de Adistul, sau dinu&co cum l-a denumit Dinu, Proiectul este facut de mine, inchegarea cocii de mine si dinu, iar la capitolul punte si sisteme de cuvare de mine, Dinu, Adistul care vine la pachet si cu o parte din ideile matale. Cat despre curatenie, din cauze orei, i-am scutit ieri de corvoada asta. Acum cred ca toata lumea este corect informata.
Sunt de acord cu mataluta la felul in care Dinu invarte frazele folosind cuvinte mari, ca onoare , sau mai stiu eu ce cuvinte cu perie, dar asta este felul lui si nu e cazul sa-mi bat capul.
Chiar daca aveti ceva de impartit voi doi, Dinu, vorbeste intotdeuna frumos despre "Don Manolo"

spor

Aceasta postare a fost editata de vasia: 18 February 2013 - 02:07 PM

0

#1583 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2013 - 03:30 PM

Ce ma deranjeaza este stilul de avocat al "barcagiilor" si faptul ca se impauneaza de mare realizator,dar cu ce au facut altii sau de genul ca o sa vedeti voi ce barca fac cind mi-o trimite nu stiu cine coca "aia" ca din ce a prezentat el retin doar mult fum si o bucata de teava de aspirator ,cum ar fi sa vin la tine si sa zic uite vreau sa faci o barca cu etaj si 2 balcoane si sa ma laud ,iote ce barca am ,si eu defapt am dat cu gura si proiectare ioc.Treaba tine de caracterul omului.Iar la treaba cu pupici curici eu nu achiesez,unu care m-a injurat in toate felurile si a mincat ce nu trebuie ,eu nu uit ,hai ca mi-a sarit "bagheta" si o iau pe "aratura"
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#1584 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2013 - 05:43 PM

Vezi postareamanolo, la 18 February 2013 - 03:30 PM, a spus:

Ce ma deranjeaza este stilul de avocat al "barcagiilor" si faptul ca se impauneaza de mare realizator,dar cu ce au facut altii sau de genul ca o sa vedeti voi ce barca fac cind mi-o trimite nu stiu cine coca "aia" ca din ce a prezentat el retin doar mult fum si o bucata de teava de aspirator ...
Iar la treaba cu pupici curici eu nu achiesez,unu care m-a injurat in toate felurile si a mincat ce nu trebuie ,eu nu uit ,hai ca mi-a sarit "bagheta" si o iau pe "aratura"

Daca a fi onorat inseamna impaunare?...cu siguranta trebuia sa fiu paun ,... fum a iesit de la toti modelistii si electronisti de-o potriva , ... ca au mers pe burta si nu sa aflat asta nu inseamna ca nu au dat foc la unele obecte ... cit priveste injuratul eu nu mi-am permis niciodata in preajma prietenilor comuni asa ceva , spre diferenta de Dumneavoastra care m-ati facut albie de porci la telefon , cind eu am sunat sa imi cer scuze in privinta anumitor chestiuni .
Ca imi convine ca nu imi convine viata merge inainte cu bune si rele ... ca uitati ca nu uitati problema este a Dumneavoastra ... eu mi-am cerut mai mult decit scuze ,desi nu va datorez nimic ... mai jos deatit nu pot sa ma cobor ...m-am coborit ca v-am raspuns la rautatile perpetuat fara nici un scop anume .

0

#1585 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2013 - 09:09 PM

Vezi postareaAdistul, la 14 January 2013 - 11:25 PM, a spus:

... Inca nu pot da detalii despre motorizare... dar pot spune ca va fi dotata cu un jet confectionat integral din DurAl pe CNC. Jetul are greutatea de aprox 800g.

... pentru motorizare poti aplica sistemul folosit de prietenul nostru bogdan Fisier atasat  elice.JPG (182.98K)
Number of downloads: 117, in loc de motoare pe benzina pui doua electrice .

Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 18 February 2013 - 09:09 PM

0

#1586 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2013 - 08:47 AM

... iar suportul pentru motoare exista deja la automodele

Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 19 February 2013 - 08:50 AM

0

#1587 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2013 - 08:54 AM

Ca acesta Fisier atasat  e42bd3a5a46a64d113e74db901a5ac7d.jpg (47.41K)
Number of downloads: 33

0

#1588 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 21-July 09
  • Interests:Istorie, scrima, de curand navo.

Postat 20 February 2013 - 01:47 PM

Dupa cum spuneam, revin cu poze.
Dupa mai bine de o luna de la start din care ultima saptamana a fost de reparatii in urma neatentiei (am reusit sa rup chila), pun niste poze cu ce am facut pana acum.
Mai am de inchis cele doua flotoare (partea de jos) - in seara asta sper sa le inchid, dupa care, datorita unor piese lipsa si a unor piese incomplete la capac (Vasia, am descoperit aseara ca lipsesc niste chertari la piesele capacului si ale cocii - in speta sina pe care vine capacul montat nu are chertari in piesele cocii - si incerc sa reconstruiesc din pozele lui Adistu' :) ) urmeaza suprastructura si montarea la rece a componentelor electrice.
Dupa aceea urmeaza slefuirea si aplicarea unui singur strat de fibra foarte fina, chituire, slefuire, chituire...etc. si sper ca in cel mult doua luni sa fie gata coca 100%.
Apoi, montarea componentelor electrice (brushless Feigao 10XL sau SuperPower cu LiPo 2 x 3S 5500 - 8000 mAh in paralel si ingreunarea barcii pana la imersarea corecta a elicii in apa)
Nu am cantarit pana acum modelul insa cred ca depaseste in acest moment 1.5kg fiind realizat 95% din baghete de brad de 2mm si doar cateva baghete de balsa unde nu am putut indoi bradul :).

Daca aveti sfaturi, sugestii (in special de la Vasia, Adistul) le astept. Legat de partea din fata unde este o singura foaie, acolo o sa decupez un capac pentru a putea baga bateriile si lestul aferent.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de DragosJ: 20 February 2013 - 01:49 PM

No man ever became wise by chance!
0

#1589 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2013 - 01:55 PM

....un mic secret pe care l-am aflat acum o saptamana de pe un forum din afara. Sunt convins ca multi dintre cei care lucreaza cu surcele de mult stiu si il aplica, insa pentru ceilalti poate e de ajutor.
Am descoperit ca balsa poate fi indoita in mai multe planuri si in unghiuri destul de stranse daca se uda foarte bine una din fete cu apa. Mai mult, cineva din afara recomanda folosirea tiner-ului sau acetonei care se evapora mai repede si in felul asta se usuca mai rapid adezivul.
Am preferat sa-i iau nevestei sticla de colonie si sa o transform in puf de apa decat sa risc cu acetona pentru ca nu stiu ce efect are asupra aracetului...apa nu face decat sa intarzie uscarea.
Astfel, capacul din spatele trimaranului l-am putut indoi in trei planuri fara sa se crape.
0

#1590 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2013 - 02:50 PM

O indicatie,despre motorizarea pentru a obtine viteze mari,discuta cu vasia sau adistul.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#1591 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2013 - 03:40 PM

Vezi postareamanolo, la 20 February 2013 - 02:50 PM, a spus:

O indicatie,despre motorizarea pentru a obtine viteze mari,discuta cu vasia sau adistul.

Am discutat deja, cred ca o sa merg pe varianta cu Feigao Superpower si, Vasia mi-a dat un pont, o elice in 6 pale (o sa iau una de 45 si una de 50).
Cand termin coca, o sa discut din nou cu Vasia oportunitatea montarii elicei cu 1-1.5 cm mai jos decat e acum ca se pare ca e nevoie totusi pentru ca elicea nu se ingroapa suficient in apa.
O sa vad si multumesc de sfat.
0

#1592 Useril este offline   McMyke 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 304
  • Inregistrat: 12-September 12
  • Interests:Navomodelism

Postat 20 February 2013 - 04:56 PM

Uitandu-ma prin acest topic, am vazut ca sunt cativa (de ex vasia, dino, dragosj...) care m-ar putea ajuta cu un raspuns la o intrebare.

Vad ca aveti coastele si chila debitate la laser. Cat dati, de curiozitate, pe metrul liniar de debitare. Eu am interbat prin Bacau la vreo doua firme si pretul mi se pare prohibitiv... Undeva la 1 EUR + TVA / ml...!!! Nu de alta, dar m-ar ajunge taiatul mai mult decat materialele...

Multam in avans!
0

#1593 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 12:24 AM

Vezi postareaMcMyke, la 20 February 2013 - 04:56 PM, a spus:

Uitandu-ma prin acest topic, am vazut ca sunt cativa (de ex vasia, dino, dragosj...) care m-ar putea ajuta cu un raspuns la o intrebare.

Vad ca aveti coastele si chila debitate la laser. Cat dati, de curiozitate, pe metrul liniar de debitare. Eu am interbat prin Bacau la vreo doua firme si pretul mi se pare prohibitiv... Undeva la 1 EUR + TVA / ml...!!! Nu de alta, dar m-ar ajunge taiatul mai mult decat materialele...

Multam in avans!

Salut,

Cel mai bine te lamureste colegul Lasercut ti-am pus numarul pe privat. Toti cei enumerati mai sus au taiat la el barcutele.

Spor
0

#1594 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 12:34 AM

Salut Dragos,

Incepe sa prinda forma, ai grija la puntea prova ca ai acoperit cam mult cu balsa, cat despre elice am luat eu una de 50mm asa ca nu mai da banii pe ea ca avem una de test. Abia astept sa vina primavara sa pot sa termin si eu de batut fibra pe barcaz....

Fisiere atasate

0

#1595 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 12:39 AM

am reusit sa definitivam prima varianta de sistem de cuvare, mai avem 2 variante...

cuvele sunt puse pe capacul de acces in barca, montajul tuturor componentelor facandu-se foarte usor.
Bineinteles ca nu este varianta finala, este o varianta de joaca.

Fisiere atasate

0

#1596 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 12:42 AM

...

...

...

...

Fisiere atasate

0

#1597 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 12:44 AM

Si impreuna cu sora mai mare nebotezata inca

...

...

Fisiere atasate

0

#1598 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 12:46 AM

...

...

Fisiere atasate

0

#1599 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 08:56 AM

Vezi postareaMcMyke, la 20 February 2013 - 04:56 PM, a spus:

Multam in avans!

Da, la laser ai avantajul erorilor extrem de mici de taiere plus ca timpul de taiere este foarte mic comparat cu traforajul (chiar si electric). Spre exemplu, trimaranul are cam 36ml de taietura. Daca Vasia ti-a dat numarul colegului cu laserul suna si vezi cu el de preturi. Chiar si la 1 EUR+TVA tot se merita daca ai un model cu linii frumoase. Parerea mea este ca merita investitia tinand cont de cat de mult timp salvezi (timp care tot bani costa :) ).

0

#1600 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 09:03 AM

Vezi postareavasia, la 21 February 2013 - 12:34 AM, a spus:

Salut Dragos,

Incepe sa prinda forma, ai grija la puntea prova ca ai acoperit cam mult cu balsa, cat despre elice am luat eu una de 50mm asa ca nu mai da banii pe ea ca avem una de test. Abia astept sa vina primavara sa pot sa termin si eu de batut fibra pe barcaz....

Sunt cu cosul plin cu 1 x Elice navo 6P RABOESCH 50x51,2 R si 1 x Elice navo 6P RABOESCH 45x46,1 R insa o sa renunt la cea de 50 si o iau doar pe cea de 45. Sper ca luna martie sa fie luna in care inchid barcazul si il bag la vopsit.
Cunosti pe cineva cu aerograf sau pistol de vopsit si mana buna? Eu recunosc ca sunt cam pe langa la partea de vopsit si nu vreau sa dau chix la final.
Trimaranul o sa se numeasca SoRa (de la Sofia si Rares). Am pus poza cu sigla pe care vreau sa o pun pe spate.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  SoRa.jpg (17.46K)
    Number of downloads: 51

0

#1601 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 04:32 PM

Pai in loc sa lucrezi la barca te ocupi de sigle?

;)
0

#1602 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 05:53 PM

Vezi postareavasia, la 21 February 2013 - 04:32 PM, a spus:

Pai in loc sa lucrezi la barca te ocupi de sigle?

;)

Am facut-o rapid intr-o zi la birou nu am taiat din timpul alocat lucrului manual :)
0

#1603 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 11:33 PM

Salut,

dupa discutii interminabile cu centrul de greutate, calcule matematice complexe, simulari de flotabilitate facute in aplicatii specifice, calcule de rezistenta materialelor, calcule de hidrodinamica, termodinamica si aerodinamica, am hotarat totusi sa vedem cat intra in apa catul lui dinu, prinzandune urechile in calcule am recurs la varianta usoara, am bagat apa in cada, am invelit barca pentru protectie inpotriva apei cu un material special si iaca:

...

Fisiere atasate

0

#1604 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 11:37 PM

... barca avand 1600g, si cu 2700 sticla de apa am zis ca stam bine la capitolul flotabilitate, dar cum toti am hotarat ca statea nitel aprovata, am zis sa mutam cuvele mai in spate nitel...

Fisiere atasate

0

#1605 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 11:39 PM

zis si facut...

Fisiere atasate

0

#1606 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 11:40 PM

...

Fisiere atasate

0

#1607 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2013 - 07:19 PM

Astazi am pus fibra pe luntre

Fisier atasat  2013-02-23 15.34.16.jpg (213K)
Number of downloads: 140

Fisiere atasate

0

#1608 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2013 - 07:20 PM

Fisier atasat  2013-02-23 15.34.25.jpg (190.44K)
Number of downloads: 66Fisier atasat  2013-02-23 16.10.12.jpg (195.84K)
Number of downloads: 81
0

#1609 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2013 - 07:21 PM

Fisier atasat  2013-02-23 16.10.41.jpg (199.36K)
Number of downloads: 82Fisier atasat  2013-02-23 16.10.23.jpg (191.81K)
Number of downloads: 90
0

Arata acest topic

• 66 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou