Fitil si bp, si alte intrebari
Postat 09 September 2007 - 08:10 PM
Mr. F, la 9 Sep 2007, 18:05, a spus:
eh aici gresesti...
celuloza ce crezi ca e? carburant... e mai rudimentara metoda mar merge.
Postat 09 September 2007 - 10:09 PM
Aceasta postare a fost editata de nos: 09 September 2007 - 10:32 PM
Postat 10 September 2007 - 12:49 AM
Nu e nici scump si nici greu de gasit.
Si poti reveni la faza cu BP-ul.
Dar poti sari peste asta si treci pe electrica sau sari si peste asta si revii la problema dupa ce ai ce aprinde.
Sau faci cum poti...
Bafta!
Nu am folosit niciodata carbune medicinal. Si nu am incercat sa aflu ce fel de carbune este ala (poate n-ar fi greu sa aflu pe net), dar parca nu-i de lemn.
Mai sigur din punctul meu de vedere este carbunele vandut in saci, folosit la gratare. Un fel de ou kinder, adica nu stii ce iei, dar macar pare a fi mangal... Sau si mai sigur e un carbune facut de tine. Eu n-am reusit niciodata sa fac lemn din carbune de lemn, dar invers a mers totdeauna!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 10 September 2007 - 01:02 AM
Telefon: 0721 385365
Postat 10 September 2007 - 09:11 PM
si am si carbune medicinal...am incercat eu azi ceva la mijto asa mea iesit dar se stingea.....fara cantar fara nimik am pus carbune azotat si sulf .....
Postat 10 September 2007 - 09:42 PM
toate trei substantele trebuie sa fie pulberi f fine (gasesti prin piete niste site de Cu, foarte fine...sa treaca prin alea). le amesteci si apoi ori in ball mill pt o perioada de timp (depinde de utilizare). ori mojarat (umezit cu alcool parca...nu mai stiu exact procedura dar gasesti pe forum) tot pt o perioada de timp care depinde de utilizari.
la ce vrei sa-l folosesti mai exact?
Postat 10 September 2007 - 09:57 PM
Ca sa nu te sperii de la inceput, "macina" cu o sticla de 1/2 litri (sau orice alt cilindru cu suprafata buna) pe un geam plat. Cerne periodic. Cauta un cantar si mergi pe proportiile in grame sau cauta o relatie, legata de volumul substantelor (nu e precisa metoda). Si o sa faci ceva aproximativ corect, dar functional.
Sau fa-ti 3 pungulite cu substante, mergi la orice magazin si roaga vanzatoarea sa le cantareasca. Apoi cu o regula de trei simpla scoti cantitatea dorita. Presupun ca daca intr-o punga ai 50 grame si totul intra in 5 lingurite, o sa ai cam 10 grame intr-o lingurita. Nu-i exact dar e acceptabil pentru fitil. Restul e joaca.
Si parca mai trebuia un liant pe acolo. Cauta prin carti sau pe net. Parca stiu de dextrina. Apoi n-ar strica o sfoara (parca as evita ceva sintetic) care sa arda si ea in intregime desi nu-i musai, si fa cum scrie prin carti.
Apropo, cat ai dat pe sulful ala din poza? Si cum te-ai descurcat cu extragerea lui?
Nu-ti face iluzii, ca nu-s bucuros ca o iei de la zero. Nu-mi face placere cand vad ca fiecare pasionat de rachetomodele incepe cu aceleasi probleme, parca in domeniul asta nu am evolua deloc. Fiecare trebuie sa reinventeze roata, motorul in cazul nostru. Stau si imi inchipui cum ar fi ca fiecare modelist RC sa trebuiasca sa-si construiasca statia sau motorul in casa. Asta este...
Mai vorbim.
Spor la treaba.
Carbunele medicinal e ce pare si nu prea. Adica tot nu stii ce bagi in motor. Pana la urma merge si cu din ala. O fi bun pentru multe dar nu cel mai bun pentru pulbere neagra. Plus ca-i si scump. Parerea mea. Vezi ca s-a mai discutat si despre carbune pe forum. Daca umezesti amestecul intra azotat cam peste tot si parca e mai bine.
Postat 11 September 2007 - 04:26 PM
Urmeaza sa usuci compozitia sau motoarele in cuptorul cu microunde si e perfect. O sa umble parintii dupa zugrav si popa.
Mai fa un pustiu de bine si nu-ti cumpara cantar electronic, nici macar balanta.
Zic asa, ca stiu sigur ca o sa faci invers.
Fara proportii precise, notite luate in caiet despre fiecare lucru important, nu o sa obtii rezultate repetabile si nici nu stii ce ai facut acolo, din cauza carei modificari ai obtinut alte rezultate. Mereu se schimba azotatul, ca pur nu cred ca gasesti, mereu schimbi carbunele de lemn. Incerca sa te documentezi bine.
Bafta!
Postat 11 September 2007 - 08:14 PM
este chiar primul.
Postat 11 September 2007 - 10:02 PM
Filmulet-ul cum arde : http://youtube.com/watch?v=UuEI4mragQI
Intrebarea mea este dupa ce am dat cu prea mult spirt sa fkt o pasta sa uscat si e praf dar sunt granule trb trecut ira prin rasnita ca sa fie pulbere fina??
Aceasta postare a fost editata de nos: 11 September 2007 - 11:54 PM
Postat 12 September 2007 - 06:31 AM
Si ai zis ca nu poti sa iti faci un ball mill....fa ceva mai simplu ca eu asa fac ca nu am rabdare dupa ball mill:iti trebe vreo 20 de bile de plumb,cupru sau alama.Cel mai usor gasesti bile de plumb,la magazine de pescuit.Nu conteaza daca are gaura in ea numai sa fie bila si nu ovala,cu diametru de 1 cm.Iei o sticla de juma de litru(eu folosesc una de la apa minerala dorna) si bagi bilele in sticla,si peste ele pui pulberea.Inchizi dopu si incepi si scuturi,si scuturi si asa cam vreo 5-10 min.De acolo iti iese o pulbere de o calitate excelenta cum ii asta:black powder
Aceasta postare a fost editata de Tza rocket: 12 September 2007 - 06:33 AM